Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• frescho

addikt

válasz DarthSun #113365 üzenetére

Lesz még overkillebb is. Nem egészen 30 évvel ezelőtt volt egy hirtelen áresés a 486-os prociknál. De az majd csak februárban, még a végén megfertőznek ezek a fránya PC-k. :N

Amikor rendeltem egy 2011-es knai lapot az elér egészen az étkezőasztalig. Aztán mire hazaértem Bécsből már be volt építve a kölyök gépébe. Aki kapja marja...

KROK640: Ne is mondd, próbálgattam a local AI cuccokat és max small modellig tudok felmenni. A szerverem is csak medium-ra jó.

envagyok: Userbenchmark? hiszel még a mesékben?

A ph-s teszt IPC-t mér de helyesen kell értelmezni. A választott alacson órajel azért kellett, hogy mindegyik proci bírja, de van vele egy apró probléma, méghozzá a 3GHz. Ahogy növeled az órajelet a 2. gen úgy kezd kifogyni a RAM sávszélességből. Így is mértek 21%-os IPC előnyt. 3.8+ GHz-en már nagyobb lenne az újabb cucc előnye. Add hozzá (szorozd) a gyári órajel előnyt (17%) és meglesz az 50% különbség. Persze ez egy szégyen, hogy 4 gen. csak ennyit hozott, de kijön a sokat kárhoztatott 10% körüli növekedés generációnként.

A Gene VIII simán elbírt a 6700 után a 9700-zal. Nem is kellett sokat mókolni, egy kis forrasztás és kész. a 9900-at már nem mertem volna belerakni, mert a 9-es szériánál már elég csücskösen adták meg a fogyasztást és elég durván fel tud szaladni hosszú másodpercekre, ha engedékenyen hagyja az ember a BIOS-t.

• envagyok

veterán

válasz DarthSun #113365 üzenetére

Ennyire azért nem volt drága.
    I5 6600k-t asus alap z170 lappal 16gb rammal kb 60 körül adtam el 2018 körül.
    Szerintem ennél olcsóbban kijőtt az asrock x58 extreme 6 x5670-el , később a lapot egy asus rampage ii gene-re majd dfi x58jr-re cserélve (ezt hogy eladtam, már nagyon bánom, asusból van még nálam) ezután váltottam asus rampage iv gene + xeon kombóra ddr3-2400 32g rammal, de arra se kellett sokat ráfizetni.
    Utána lett az ASUS maximus XI Gene i7-8086K-val, ami utóbbihoz nem sok pluszt nyújtott, de gyűjtői szemmel nézve jó kis cucc, nem hinném hogy mostanában cserélve lesz.
    (Előtte volt egy i5-10600k marvell dobozos kitérő, de az i5-6600k-hoz hasonlóan nem fogott meg)
    Minden váltás árában vagy max 10-20k ráfizetéssel kijött.

Az előző hsz-omból kimaradt az Apex lapokhoz egy jó cikk:
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák