Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Armagedown #31757 üzenetére
add oda nekem 2-ért, akkor jó üzletet csinálsz, 2x annyiérteladod
-
Yutani
nagyúr
#tarcsad
-
quailstorm
nagyúr
itt a polimerkondi mellett szabadok a tekercsek
Erről jut eszembe, azoknak mennyire szabad vinnyogni? És mitől vinnyoghatnak?
Ha hidegebb van, Win8.1 boot után sípolnak (NAGYON HANGOS) a CPU körül a lapomon (adatlap). De csak pár másodperc.
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz Armagedown #31983 üzenetére
Nem nyert egy sem.
Retro topicban G mint mertekegyseg fel sem merulhet Fenyo lett a nyero. Egy jó kis 286-os Ugh-al, prehistoriccal es tarsaival megtomve.
https://frescho.hu
-
válasz Armagedown #33073 üzenetére
Ilyen kártyákat nem próbáltam a 16:9- es LCD- n, retro 4:3 CRT monitoron mennek. Most ugyan a Cyrix projektnél rákötöttem a R7000- et, a 16:9 képarány nem beállítható itt sem de a 4:3 felbontásokat ki tudom húzni/torzítani hogy kitöltsék a képernyőt.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Armagedown #33173 üzenetére
Régebbi 8.1 32bites Prof (AIO minden egyben), updateből minden felment. Office2013 is megy.
De ez a proci mindent támogat ami kell az 8.1 32bithez.
Úgy tudom pár core2-nél szokott gond lenni ha biosban nincs bekapcsolva NX bit.
P4-ek és AthlonXP-k nél kell átírni a telepítőt hogy felmenjen, de nem tudom használatban nem-e jelentkezik valami.A sima AthlonXP-vel voltak bajok, arra a win7-et raktam fel de a chrome ír ki hibát gondolom SSE2 hiánya miatt.
64bites Win8.1-nek vannak különleges nyűgjei, de azt meg nem rakok ilyen gépre. 2-3Gb elég, akkori lapok se biztos hogy szeretnék a 4Gb ramot. Amúgy is határeset, inkább 3gb 32bittel mint 4gb 64bittel egy ilyen régi gépnél.
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
válasz Armagedown #51007 üzenetére
melyik piac? ezt a lapot pár hete cseréltem ismerős lomissal kupac más cuccra
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
cbmfan
őstag
válasz Armagedown #51010 üzenetére
eddig csak határközeli élményem volt
ugyanilyen félig halott lapot adtam lomisnak. csak az egyik baja volt, hogy harmadik foglalatban kisípolt minden ramot...
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
nagyúr
válasz Armagedown #55991 üzenetére
Üdv!
BIOS-ban az USB-nél mi van beállitva:
High speed vagy
Full speed ?a High Speed beállitás kell az USB 2.0-hoz.
Illetve fent van az USB 2.0-ás host driver rendesen?
XP-re kell a service pack 1 minimum (vagy a 2? ebben már nem vagyok biztos, régen volt).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
unclefucka
senior tag
válasz Armagedown #66447 üzenetére
Elindulni elindul vele, kérdés hogy mennyire bírja majd a terhelést.
Az FSP PNF 350 jó kis táp, de nem egy erőmű.
A tápok terén nem mindig célszerű tartani a korhűséget, így akár egy erősebb, újabb, jó minőségű tápot is melléjük rakhatsz. Tápok esetén a korhűség csak hab a tortán, de ilyenkor is át kell nézni, hogy nincs-e benne öregedő alkatrész.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
arn
félisten
válasz Armagedown #66447 üzenetére
Akkori csucskozeli gepek lazan ettek idle 150-200 wattot terhelve meg hasonlo volt, mint egy mai kozepes masina. Ne sporolj a tappal, 500-600 wattosakat raktak akkor is bele.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
snake1977
őstag
válasz Armagedown #74674 üzenetére
Az ilyen régebbi, nehezen indul el, vagy nem mindig indul el lapokon a kondik szoktak elgyengülni, ezeknek a cseréje szokott segíteni általában. Esetleg mozgasd át az alkatrészeket, próbáld meg egy memóriával is az újrainditást, másik videókártyával, a bios frissitését nem mondanám mert ha közben lefagy vagy ilyesmi, akkor új chip kellhet.
De ettől független még ezer más oka/baja is lehet. Ebben egy szerelő tudna szerintem konkrétat mondani, bevizsgálás után.balintka:
[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
frescho
addikt
válasz Armagedown #74680 üzenetére
Köszi. Szemét eltakarítva, megfelelő user figyelmeztetve.
DarthSun: Attól függ. Más az ESR-je és ez okozhat gondot néhány helyen, főként ahol szép négyszögjelek/oszcilláció van. Pl. kapcsolóüzemű táp részeknél.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Armagedown #76251 üzenetére
Setfsb, clockgen. Alaplapi pll chipet kell megkeresni és progiba hozzá legközelebbit kiválasztva fsb-t tudod húzni.
533-as ram jól húzható, 667-ig szinte biztosan. Bár ez egy korai c2d lap, nem tudom mennyire szereti a 800 feletti fsb-t.[ Szerkesztve ]
-
válasz Armagedown #76253 üzenetére
Az gond, pinmod lehetne még de a lapod 800fsb-t tud max. Kissé zsákutca.
-
válasz Armagedown #76251 üzenetére
Na ahogy fent írták elvileg 1066-ot is tud a lap, szóval BSEL moddal még lehetséges. Ehhez össze kell kötni pineket. Technikai segítséget nem tudok adni, én csak leragasztani szoktam más prociknál.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Armagedown #76345 üzenetére
Ház törött. Ramok 2x256 infineon+512mb kingston, jó konfig. Hdd 300gb sata samsung, 120gb ata seagate. Táp nem volt benne és most itthon sincs kiszedett amivel kipróbálnám, pár nap és lesz.
Proci mi más lenne ami best buy volt nf7-s laphoz
Hát persze hogy barton 2500+ nem lenék meglepve ha 3200+ként indulna el.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Armagedown #76509 üzenetére
Egy 23 eves kartya hogyan lenne jobb, mint egy mai modern megoldas? mongy eleve az osszevetest sem ertem, mert a mai gepekbe bele se tudod tenni.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
quailstorm
nagyúr
válasz Armagedown #76509 üzenetére
Realtek csodához képest inkább egy Audigy 2 vagy X-Fi ami tényleges előrelépés, Live! az sok problémával küzd (pl. 48kHz internal sampling), akkor volt jó, 20 évvel ezelőtt.
De saját tapasztalat, hogy az X-Fi-vel együtt jár a kékhalál is, W10-en biztosan. Nem túl stabil a drivere
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Armagedown #76562 üzenetére
Azt a delfines programot ne futtasd!
-
félisten
Darth ne nézz ide
Mert egy összehányt fos.
Ha ferde szemmel nézel rá, már telepítheted újra.Mondjuk a minap telepítettem egy Thinkpad A31-re, a noti official drivereivel, semmi baja, de szerintem csak idő kérdése.
De PC-n a szuperfancy alaplapommal és mainstream kártyákkal nem tudtam működőképesre pofozni...
-
zotyesz66
őstag
Bár nem kéne, hogy köze legyen a stabilitáshoz, de manapság szerintem jobb keresni egy jó angol nyelvű werziót és azt telepíteni. Így, ha esetleg felmegy rá az unofficisl service pack, nem lesz belőle egy undorító hunglish katyvasz.
-
Megfelelően kell feltelepíteni, hibátlan hardverre, akkor semmi gond nincs vele.
(#76563) DBob : a delfines rész is lefut akár kismilliószor is, ha minden ok
(#76564) FoxiestFox : nekem el kell olvasnom mindent itt a topikban, azt meg másodszorra írom le hogy tényleg úgy néz ki hogy csak én tudom rendesen felinstallálni a Win98- at itt , meg asszem még Fenyő is(az SS7 küzdelemben legalábbis nem panaszkodott rendellenességekre). Amúgy azért van ilyen nagy arcom , mert már sokszor mondták hogy a tudásomhoz/gyakorlatomhoz képest túl szerény vagyok
(#76565) zotyesz66 : én meg direkt Magyarra húzom rá az UOSP- t, kedvelem a Hunglish- t
-
félisten
válasz Armagedown #76844 üzenetére
Az mi a tőgy?
Ja látom, netes driver letöltő. Nincs kiengedve a netre az XP, de lehet megpróbálom majd.[ Szerkesztve ]
-
válasz Armagedown #77002 üzenetére
Igazából én kettő ilyet láttam, mindkettő notinál és mindkettő inverter.
Csak a tápok mentek tönkre asztalikban, leginkább kondik. Ez jellemző a 15+ éves korai modellekre
Háttérvilágítás sosem. Csak annyi van hogy elgyengül némelyik de látszik a csövön is hogy fekedetdik a végeinél.
24/7 használat is mindegy a háttérvilágításnak.
Persze mai fos ledesek gondolom túl vannak vezérelve és elöbb megdöglenek mint a csövesek de majd idővel meglátjuk.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Armagedown #77002 üzenetére
1993-as laptopomnak valóban elég halovány már a képe, de amúgy 2000 utániak már végtelenbe és tovább.
Inkább amit szoktam látni, az a sárgulás. -
válasz Armagedown #81565 üzenetére
Nimez modded drivers.[link]
-
fatpingvin
addikt
válasz Armagedown #81883 üzenetére
nem engem kérdeztél de ha nem 500 fokon forrasztottad ki akkor simán használhatóak, sőt. azért egy szakadás és rövidzár mérést illik csinálni rájuk legalább
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
frescho
addikt
válasz Armagedown #81883 üzenetére
Bontott alkatrész. Nem tudod mennyit és hogyan ment. A legnagyobb baj, hogy ezekben az elektrolit alattomos módon megeszi a szigetelést és egyszer elkezd szivárogni. Hiába méred a paramétereit így egy ketyegő bombát forrasztasz be. A500-nál írtam is erről: [link]
-
válasz Armagedown #81898 üzenetére
Microforrasztás+smd=sztem idétlen időkig megy, ha mechanikusan vérpistike le nem sodorja a lapról. De amúgy a sima sz-üvegemmel+a professzionális kínai forr-állomással simán cserélem azt is, nem kell hozzá mikroszkóp, pedig én már 61 vagyok
-
frescho
addikt
válasz Armagedown #81898 üzenetére
Nem volt elég egyértelmű amit írtam: nem lesznek jók. Ne használj bontott kondenzátort csak hogy spórolj 100 Ft-ot. Lehet 5 év múlva elkezdenek ereszteni. Autóra felteszel bontott féktárcsát vagy szíjat?
SMD még szarabb. Ráadásul ott még kevesebb amihez forrasztani lehet, hamarabb felzabálja az elektrolit.
Pár elrettentő példa:
-
válasz Armagedown #81938 üzenetére
Ezek mind hibátlanok. A K20C és a S9300x2 újak, utóbbira még garancia is van.
És ami jó hogy mai játékokra is jók viszonylag. Mondjuk a C2075 az számításban jó Double prescision-ban erős de játékokban amúgy DX11-re jó igazán, Dx12-ben vannak bajai rendesen
Az M40 az egy erőgép moddolt biossal GTX1070ti szint.
A kettő X2-es meg GTX1060+ egy GPU-val és RTX2080 szint ha meg a CF rajtuk)
Két x2 egybehozva dx12 mgpu-ban meg kb RTX3070 szint számításokban.
Ez 3db Fiji GPU (pro duo és egy Mi8)[ Szerkesztve ]
-
válasz Armagedown #82095 üzenetére
Sehogy mivel driver sem megy fel. Kell rá másik bios.
Amúgy igazi asztali 3850 gpu de fele órajelen, negyed ramsávszélen(12gb/s hiába 256bit ha ddr2 400 olyan mint egy dual chaneles ddr2-800 integrált), alulhűtve, gyenge vrm-el...de legalább világít és új dobozos.
Megtippelni sem tudom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Armagedown #82109 üzenetére
Hát kb pont ezeket NV 8-9xxx széria, Ati 3-4xxx széria. Szinte az összes melegedős és előbb utóbb tönkremennek a BGA-k vagy maga a GPU kap hőkárosodást. Általában a hűtésük konstrukciója se az igazi. Öröm az ürömben, hogy pl egy 7750 vagy rx 550 körbeneveti ezeket negyed fogyasztásból és semmi különleges dolgot nem tudnak (Glide, EMBM) vagy hasonlók amiért érdemes lenne tartogatni őket.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Armagedown #89442 üzenetére
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Francia91
veterán
válasz Armagedown #89442 üzenetére
Láttam, de XP-re az már nem telepíthető, így nekem is a 2.78 van
/Athlon XP 2500+ konfig/[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
zoltanz
nagyúr
válasz Armagedown #89446 üzenetére
Igen , én a friss böngésző verzióra írtam, amit linkeltél v28.10.0 (2020-06-05) aktuális Pale moon 31.4.1.1 (2022-12-01)
Mondjuk más tészta, megnézném ahogy egy Coppermine-128 Celeron 533/66 MHz -es proci betölti a Youtube főoldalát.
-
félisten
válasz Armagedown #89504 üzenetére
Én is a napokban szereztem tudomást róla, szépen felpatcheltem vele néhány régebbi laptopom.
Nem gondolnám, hogy ártalmas, ezeken már úgyse netezik senki, úgy tűnik, tényleg annyi, mint a win update volt régen. -
zsid
senior tag
válasz Armagedown #89512 üzenetére
Legmagasabb fordulaton már az ML350-nek is gyilkos hangja van, ebben meg combosabb ventik vannak szóval ezzel valszeg már vallatni is lehet
Most hogy írod szétnéztem és unbuffered DDR3-mal elég rosszul állok, abból nincsenek még 8GB-os moduljaim sem csak 4GB-osak. Jövőre abból is be kell vásárolni. (REG ECC DDR3-ból lassan már van 700+GB).
arn: az áramszolgáltatónál pezsgót bontottka amikor megtudták mi érkezik
[ Szerkesztve ]
<tRucKdriFteR>
-
nagyúr
válasz Armagedown #89512 üzenetére
DDR3 REG ECC simán jó Intel HEDT X58/X79-be, csak Xeon CPU kell bele.
-
envagyok
veterán
válasz Armagedown #92381 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy az AMD hyperthreading hogyan viszony az Inteléhez képest, plusz az Intel p+e magok hatására a 12+ generációnál skálázódás szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz Armagedown #95615 üzenetére
Én minden ATX gépben ilyesmi korú tápokat használok (a fő gépemben is csak a csatlakozók miatt van kicsit újabb). Ha valakinek gépet szerelek, abban is tipikusan pci-e korszak előtti táp szokott lenni (kiegészítő tápcsatlakozó nélkül, max 2 db sata csatlakozóval).
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
gban
Közösségépítő
Itt az a kérdés hogy állt sokat vagy ment mostanáig.
A korabeli fsp- k között sok a halódó, pl. a 250-esek között.
Plusz ez ugye olyan hogy benne van a korban, senki se jós hogy megmondja, mikor adja meg magát.
Az előélete se mindegy, szóval erre a kérdésre nem lehet biztos igent vagy nemet mondani.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Czo
őstag
Nekem a retro P3-ban egy korabelu, FSP BlueStorm 350W van, Eveket toltott 0-24-es uzemben (otthon is, szerverteremben is), amikor a C2Q mellett az 5770-et Rx480-ra ssereltem, akkor kifogyott belole a szufla
A standby reszen 1 kondi mar elpukkant, azt kiforrasztottam es raktam a helyere masikat, azota is mukodik. Szerinem, mostanaban toltheti a 20-at.
-
válasz Armagedown #102721 üzenetére
Külön-külön már próbáltam, vegyesen talán még 775- ben nem. Asrock 965- ös válogatós ramokra, Asus P5Q nem. P5Q- ra 1x512M- ás rammal telepítettem a Win98- at, rendben ment vele, majd visszatettem a 2x2GB tuningramokat. Tippelem hogy vegyesen is működik, ha egyforma a spec, akkor dualban, ha nem akkor vagy single, vagy dual, és a gyengébbik sebességével fog menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs