- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasonloan jo tema az Nvidia vs. ATI. Nekem ez utobbival van ambivalens kapcsolatom. Egyszeruen keptelenek normalis linuxos drivert irni. Huzamosabb ideig hasznalva felzabalja a memoriat, belassul, vagy akar el is halalozik. A Nvidia legacy tamogatasa is jobb. Win alatt viszont nincs igazi kulonbseg.
-
válasz
benedekco #20242 üzenetére
Volt egy noname 386SX lapom. Az mindennel kompatibilis volt es meg tuningolni is tudtuk kvarc cserevel. De az elso igazan jo alaplapom a BH6 volt. Jol lehetett huzni benne a 300A-s Celeront. Par evvel kesobb siman vitte a hivatalosan nem tamogatott 1000-es Coppermine P3-mat. Egy Asrock-Thorton parosra csereltem jo par ev utan.
-
Bar egy kis ideig nagyon mentek a K6 eladasok szerintem 10% alatt maradtak. A tortenelm ismetli magat, a Bulldozer alapu uj processzorok-ra sem optimalizalnak es az APU is nagyon lassan fut fel. Linux alatt megtaltosodik a Bull, ha ujraforditjuk a programokat. Errol jut eszembe ez a teszt. aho az optimalizacit hasonlitottam ossze:
Adyka:Igen Cwlronoknal a bus volt lassu, a 66Mhz agyonutotte a mem atvitelt. De nagyon jol gyorsult az FSB emelesre.
-
-
-
válasz
Armagedown #19852 üzenetére
23W, tehat kellene hozza egy minimum 2A-es tap, ha 12V-rol fut. alap tuzfal dolgokat ellatva el tud vinni 100MBit-et, de nem eromu.
-
válasz
pw12345 #19424 üzenetére
Egy kimondottan retro topicba retro cuccokat szidni nem szerencses raadasul tobbszor megismetelve. Ajanlom figyelmedbe az FX topicban torteno Bulldozer szidast. Ott hatekonyabban tudsz flamet generalni, igaz kb. a masodik hozzaszolo mar moderatort igenylo szavakat fog hasznalni.
Nem fenyegetoztem, nem szokasom. Illik betartani az alap udvariassagi es logout szabalyokat. Ezek koze tartozik, hogy nem szoljuk le mas hobbijat, a szerkeszt gomb es az is, hogy nem kulon-kulon valaszolunk masoknak. A szerkeszt gomb 5 percig hasznalhato, igy nem okoz gondot a visszaolvasas. Azert mert valaki megker, hogy tartsd be a szabalyokat nem megsertodni kell, hanem elgondolkozni, hogy talan valamit nem megfeleloen csinaltal.
-
válasz
pw12345 #19402 üzenetére
Ket keres:
1. Ha csak leszolni jarsz ide, akkor inkabb ne tedd. Eddig nem fordultam soha moderatorhoz, de valamikor el kell kezdeni.
2. A valaszoknal van szerkeszt gomb es lehet egy hozzaszolasban is irni tobb embernekYutani: A regebbi Nvidia kartyak is kepesek HDMI-n hangot kiadni. Rossz esetben talalsz egy tuskepart a kartyan, amire az alaplapi SPDIF-et kotni kell, de nekem 8400GS es a 8100 IGP is siman ment mindenfele magia nelkul.
-
válasz
Yutani #19205 üzenetére
A BH6-ban nekem is 300A volt, termeszetesen 450-en jaratva. 4 honapot sporoltam ra es mindenkitol azt kertem Karacsonyra, igy meg egy Riva128-ra is tellett. Eleinte NT-vel, majd Windows 2000-el atom stabil szerkezet volt. Emlekszem, hogy a ket unnep kozott a teljesen kifosztott Ready-ben csak vivo-s Riva volt es memoriat is csak a hasznalt reszlegbol tudtak adni.
-
válasz
Murphistic #19128 üzenetére
Az, hogy mi van rairva nem biztos, hogy egyezik azzal, amire jumperelve van. Korabeli tuning:
50 -> 60MHz-es orajel x1.5 = 75 -> 90MHz
-
-
Van valakinek kolcsonbe 4MB-os 9 bites SIMM modulja par napra?
-
válasz
DIESELPOWER #18854 üzenetére
A VGA-t nagyon nem tudod ertelmesen jobbra cserelni, mert aranytalanul sokban lenne. Ha a memoriat nem tudod upgradelni, akkor probalkozz a CPU cserevel, de csodara ne szamits.
-
válasz
DIESELPOWER #18852 üzenetére
sokkal jobb lesz, de azt ne vard, hogy tokeletes legyen. Talan 480p-ig elvezheto lesz a youtube is.
Erdemes elgondolkozni a memoria/VGA csereben is, ha valami nagyon hulladek.
-
Olyanom nem volt, csak a suliban talalkoztam vele. Na meg a jo oreg HTZ-bol is volt egy darab bent. Az igazsag az, hogy a ZX-et is apamtol orokoltem, sokaig nem is nyulhattam hozza, csak ha ott ult mellettem.
Az Oreg elso (nem sajat) gepe valami kalkulator szeru cucc volt, ami magnescsikra mentett, de nem tudom a tipusat, akkor meg erosen hatulgombolos voltam. Arra viszont hatarozottan emlekszem, hogy miutan a Deltat megneztuk elohozta az aktataskajat. Abbol vette elo a kis gepet es mutatta meg, hogy ami ott szerepelt, abbol van egy nala. Hozott haza lyukkartyakat is jatszani. torpekent elbuvolt, hogy a munkahelyen szekrennyi gepek voltak, amikben tanyer meretu magnesszalagok forogtak. Szoval mondhatom azt, hogy viszem tovabb a csaladi vonalat a retro maniammal
-
válasz
DarthSun #18761 üzenetére
ZX81-el kezdtem es mar a 386SX-et is tuningoltam
Sajnos az MFM vinyoim nem hajlandoak feleledni. A 80as csak akkor porog fel, ha inditas elott parszor fejreallitom es vissza, mintegy felrazva a fejeket, hogy visszajojjenek dockolasbol. De igy sem latja a gep
Igen, a regi DOS-os dolgokat siman at lehet masolni, csak az inditashoz szukseges ket sys-el es az MBR-el kell foglalkozni.
-
-
válasz
Ranagol_5 #18752 üzenetére
Igen. Van hozza haz es tap is. Na meg egy DVI-HDMI kabel is.
rasbiannal, ami ugye a rapsberizald debian wheezy. De en valahogy nem udom elhinni a quake 3-mat full HD-ban. 720p-ben hasznalva viszont egesz jo.
Megneztem a teszt videokat es kicsivel jonn az openelec, mint a raspbmc. Valoszinuleg azert, mert sokkal jobban le van csupaszitva. De a menu ugyanolyan lassu. Full HD video elinditasa 10 masodperc. Tekeresnel is masodpercekig pufferel es dekodolasi hiba van a kovetkezo referencia kockaig. Szoval 720p felett hasznalhatatlan a keslekedes miatt.
Az fbdev X miatt az LXDE sem szaguld, ott is kb a 720p a lelektani hatar, mert 1600x900-nal mar lathatoan lassul
dosbox-ot is probaltam, ugy tuningolva kb egy 386SX-et hoz, de lassu videokartyaval.
UAE-t is leforditottam (246perc raspianon
) de nem tudtam bele igazan eletet lehelni.
Talan meg egy C64 emut ki lehetne probalni. Az vajon elmegy fbdevvel?
Na de ennyit az offrol, ha van kis turelmed, akkor jovohetre keszen leszek a teszttel.
-
válasz
Ranagol_5 #18748 üzenetére
Csak sorjaban.
Mert lassu. Tudasa nagyjabol egy 300-as PII-nek felel meg. Persze GPU/dekoder szinten rohogve veri.
Raspbmc szaggat. [link]
Most elkeszult az openelec es azzal probalgatom majd, most masolom fel a teszt videokat a kartyara. Sambaval is tesztelem majd.
Egy fajta van, ha szerencsed van rev2-es lesz a tied.
Megbeszelheto, de most meg ra vagyok kattanva.
Teljesen jogos, mar egy kollegam is bejelentkezett ra. -
válasz
Ranagol_5 #18746 üzenetére
Ha android kell, akkor veszek egy tabletet. Ami meg most van az hw gyorsitas nelkul nem er sokat.
Nem rossz, de hianyzik a GPU hw tamogatasa. Az igert full HD lejatszas sem megy. Szoval jo kis jatekszer, oktatasra, probalgatni dolgokat szuper, de masra nem igazan. Ami tetszik az a fogyasztas, tapot is belemerve 3W tuninggal egyutt
Ja es keszulget rola a cikk, csak meg adok neki eselyt es pont most forditok ra sajat XMBC-t.
-
Nem gep, de elektroretro: Sikerult szereznem egy floppy meghajtos Sony MVC-FD73-as fenykepezot. Mar csak akksi kell bele, ha valaki tud, akkor szoljon.
-
válasz
Focke-Wulf #18558 üzenetére
A topic lakokhoz hasonlo retro buvaroknak er nemi apropenzt, de mashol nem tudod igazan elpasszolni. Ha legalabb egy XT lenne...
-
-
válasz
pw12345 #18529 üzenetére
Bele lehet tuszkolni, de a 8087 es 287 labkiosztasa elter.
487? Tipusa mi? Lehet, hogy a 486DLC melle gyartott darab, de az intel 487 egy sima 486-os. Egyszeruen merd meg mondjuk checkit-tel, hogy mukodik-e.
Nem butitja le, elvileg aszinkron a mukodes, de en nem kiserleteznek vele. Max kicsit tuningolnam a lassabbat
Varj, ez 376-os. Egy kicsit kiherelt 386sx-nek tekintheto, ami nem tamogatja csak a 32 bites modot. Real modban nem megy, mert a paging cimzest nem ismeri. De ez le van irva az oldalan.
-
válasz
pw12345 #18441 üzenetére
Hosszu tavon a franc tudja mi lesz. De azt nem hiszem, hogy a desktopok teljes mertekben kipusztulnak. Ha mas nem, de dokkolokent fentmarad a billentyuzet-nagyobb hattertar paros miatt. Bar HMD es hangvezerles eseten...
Az eger protokollt kapcsolja. Letezett par fajta, pl.: MS, PS/2, mouse systems, logitec
-
válasz
Murphistic #18439 üzenetére
A cikk erdekes, de a vegkovetkeztetessel nem teljesen ertek egyet. Nemreg kezdtem el amugy nagyon hasonlo temarol irni. Az tljesen jogos, hogy a kis meretu es hordozhato szamitogepek (laptopok, media centerek, telefonok es mas kutyuk) viszik most a primet. Az a kovetkeztetese, hogy a desktopok fejlodesenek vege szerintem nem igaz. Inkabb azt mondanam, hogy egy attoresre varunk, ami lassan el fog jonni. Ket aprosaggal egeszitenem meg ki:
1. Volt idoszak, amikor egy 386DX40 evekig szepen elfuttatott mindent. Ez egy jo 4-5 evet jelentett. Ez kb. 96 vegeig tartott, amikor a programok kezdtek szepen sorban csak Win95 ala megjelenni. Szoval jelenleg a szoftver visszahuzza a vasat. Ez a legjobban az APU-knal latszik. De ha megtortenik az attores, akkor a mai CPU-k hirtelen elavultta valnak az APU-k mellett. Ezt a korszakot elorevetitik a hang, arc es mozgas felismeressel kapcsolatos tapogatozasok. Egy masik fele attores lehet, hogy pont a Win 8 miatt fog eljonni, ahol a platformok (mini es desktop) kozotti atjarhatosag megteremtodik.
2. Nagy fejlodes tortent az elmult ket evben hatekonysag es meret teren. Az ITX mar nem kuriozum, rafekudtek a kis meretu gepekre es arra, hogy azok keveset fogyasszanak, mert egy haztartasban akar 2-3 is lehet beloluk.
-
válasz
Davidof92 #18201 üzenetére
Jobban jarsz valami ujabb cuccal, ami gyorsabb es raadasul nem is dragabb. Pl. 7600GS, vagy 2600XT esetleg kis szerencsevel akar 4650.
Az Nvidia jobban tamogatja a regebbi cuccokat, ATI-bol minimum 2000-es szeriat erdemes megcelozni. Ez utobbi a hardveres HD dekoder miatt is jobb, na meg nincs problemaja annyira a forrasztasok miatt.
-
Win 7 ala letezik Geforce 256 driver?
-
-
Hja kerem gondolkodni kell megtanulni. Elolvasni amit kiir az a nyamvadt gep es megprobalni ertelmezni. Sok embernek gondot okoz. "Valamit kiirt es nyomtam egy gombot." De azt mar nem tudja megmondani, hogy mit irt ki a gep, de meg azt sem, hogy yes vagy No volt, amire kattintott.
-
Az 1200 PPC kartyaval egy Poweres Mac korul lesz. PPC-s Amigasra van minden, meg ma is fejlesztenek OS-t, sot van ami x86-ra is letezik. De ertelmetlen az 1200-at hackelni, mert kicsi benne a hely, szoval maceras. Ertelmesebb egy Mac-et keresni, mert azon ugyanugy elfut az ArOS.
-
Egy 939-es x2 3800 parban egy 3850-el vagy 8800-al siman elviszi 1280-as felbontasban a Diablo 3-mat. A 939 legnegyobb hibaja, hogy az NF4-es deszkak ilyen melegben lassan elhullanak, mint az oszi legyek. Memoriaval boviteni meg dragabb, mint atallni egy Athlon II-re, ami azert joval erosebb.
-
Thinkpadbol lassan kiallitast nyithatnek.
A T30 es annal oregebbek mar kifutottak sajnos. De van 600-as es 20 is a flottaban.
1.5 GB memoriaval es egy rendesen lecsupaszitott 6-os CentOS-el (csak az alap dolgok vannak fent) eleg jol hasznalhato meg ma is a T42. Mondjuk firefoxhoz elso lepeskent felkerult a flashblock, igy nincs ami zabalja a procit. Viruskergeto sem kell, legalabbis a fergek nagy resze elkeruli a linuxot.
A T60 egy T2400-al 2GB memoriaval mar egesz vallalhato egeszen addig, amig nincs film.
Komolyabb munkara mar a T400 is keves...
Az SSD jo otlet, sokat dob erzesre a gep sebessegen. linux alatt lehet tempfs-el szorakozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- HP 15S FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3187, 96% Akkumulátor
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest