- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sanchez638 #33959 üzenetére
mazlista...
-
Uj szerzemeny:
Baby AT, turbo gombbal. SIS6215, 32MB memoria egy 6x86MX felugyelete alatt. Persze jol felbovite, mert meg modem is van benne.
-
válasz
DarthSun #33691 üzenetére
Patras-ban thesis-kent irtam egy atviteli gorbet rajzolo programot. Egy GUS-on alapult az egesz, persze ez limitalta a lehetosegeket, de akkoriban az is procizios szerkezetnek szamitott azok ozott, ami elerheto volt. Tob modon is tudott merni, az egyik FFT-n es feherzaj generatoron alapult. NA en ott tanultam sokat matekbol, viccse volt gorog-angol es angol-magyar szotarral turni a konyvet, amit a prof adott... Itthon is volt egy szuper konyv a hangkartyak programozasarol, az utso honapban postaztak ki, igy rohammunkaban irtam at a fel programot
-
válasz
unclefucka #33643 üzenetére
fusion-io 3.2T Az arabol egsz jo verdat lehetne venni...
-
Kajakra OFF, de nem tudom megallni, hogy ne osszam meg a hozzaerto kozosseggel:
-bash-4.1# dd if=/dev/zero of=/dev/fioa bs=4k count=5000000 conv=sync,noerror
5000000+0 records in
5000000+0 records out
20480000000 bytes (20 GB) copied, 16.5705 s, 1.2 GB/s
-bash-4.1# dd if=/dev/zero of=/dev/fioa bs=1M count=20000 conv=sync,noerror
20000+0 records in
20000+0 records out
20971520000 bytes (21 GB) copied, 16.9573 s, 1.2 GB/s
-bash-4.1# dd if=/dev/zero of=/dev/fioa bs=16k count=1000000 conv=sync,noerror
1000000+0 records in
1000000+0 records out
16384000000 bytes (16 GB) copied, 12.6642 s, 1.3 GB/s -
Nem tudjatok merre nezelodjek, ha klasszikus felhajtos baby AT hazat keresek? A multkori alus projectet megcsinaltam fwlig fabol, de jobb lenne megis fembol.
-
Van tippetek, hogy hol lehet alu lemezt meretre vagva vasarolni? Kellene par darab alaplaptalcanak.
-
-
válasz
Ranagol_5 #33152 üzenetére
Gigabytenak van. Keress ra az iponon az integralt lapok kozott. Raadasul ket Gigabites ethernet van rajta. Nekem most egy 1610 meg full passzivban 1.6GHz-re allitva gyari hutovel. Terheles kozben felmegy 72-75 fokra. TX3-mal gyari frekvencian is elfut venti nelkul, ha szellos a haziko. A gepemben egy "oreg" alulfeszelt i7-2600 megy felig passzivban, a hazban csak egy 20-as venti van. A videokartya csak terhelesnel porgeti fel a ventit es igy tesz a tapegyseg is. Meg csinalhatnam teljesen passzivra, de a terheles azt jelenti, hogy jatszok, akkor meg fules van rajtam es heti max 2-3 ora, azert meg nem fogom az egeszet atbarkacsolni.
quailstorm: Igen, van Legacy mod. Linux siman megy. probaltam CentOS 6.4 (install utan frissitettem) es 7 alatt is. 32 bites 10.04 ubuntu lice is elindult USB-s meghajtorol. Ami viszont nem megy, az az ESXi. Probaltam par trukkot, de a neten sincs ra megoldas es tobb lapnal is elofordul.
-
válasz
Ranagol_5 #33149 üzenetére
1037U (1.8GHz) ellen futtattam meg a J1900-at. Azzal partyban van minden teren. De ha nem fontos az ITX meret, vagy kicsit kerulhet tobbe, akkor kulon lap es processzor eseten egy G1610 (esetleg 20) siman nyer. 800MHz plusz nem hazudik
Amugy a J1900 furcsa allat. Egy szalon lenyomja egy Athlon II, de ahol ki tudja hasznalni a 4 magot, ott meg siman lenyomja a C2D-ket is. Egy szalon a tudasa az elso szerias C2D-ket uti meg. A T60 Core Duo 2500 (2 mag, 2 GHz) procijaval hajszalra azonos szinten van egy szalon. Ami viszont tuti az az IGP tudasa. Le van butitva a 3D reszleg amennyire csak lehet, de annyit benne hagytak, hogy mindent gyorsitson ami a Windowsnak es filmekhez kell. (Az Ivy cerka jatekok alatt is siman lenyomja.) Far Cry meg jatszhato lebutitva, de a Doom3, Cod4 mar szaggat. Szoval retro partyra is tokeletes. En azon gondolkoztam, hogy van egy folos A500 haz, 60-as SSD es egy panetap is keznel, ez meg full passziv...
-
válasz
quailstorm #33116 üzenetére
Ha igazan
szarterdekeset akarsz, akkor celozz meg egy MediaGX-et. Azert valtottam erdekesre, mert a maga idejeben annyira nem volt gaz, csak egy kicsit -
válasz
DarthSun #33006 üzenetére
Errol ismet eszembe jut, hogy merevlemezt kell bovitenem, mert kezdek kifutni a 3T-bol. 40G vs 3T. alig nehany ev alatt. Ha azt veszem, hogy 20MB-os volt az elso MFM-em valamikor 92 kornyeken, akkor 22 ev alatt tobb, mint 150000x tobb helyre van szuksegem. Durva...
2 ev alatt jott ossze majd 1.5T fenykep, video, virtualis gep es a bacsis-tuning is novekszik lassan, de biztosan. Milyen merevlemezt ajanlotok 5T meretben? Raid-et megoldom a regi cuccokra valo rendszeres syncelessel, elvegre nem missin critical a cucc.
-
válasz
Balathruin #32919 üzenetére
A 6x86MX-en sem volt kapkodo idegbeteg a Win 7. Itt pont az a lenyeg, hogy lassu legyen. Ha 2 ora alatt bootol es 4 ora a teszt, akkor meg jobb, mintha megvan 1 ora alatt.
-
válasz
Balathruin #32907 üzenetére
Az ilyesmin nem szoktam izgulni. N800-on is megy a win 2k : [link]
-
-
Egy jo kis Buapesti piac. Sajna egy sem maradt meg nekem sem.
Az elso igazan jo gepem egy 300A Celeron volt. 98-ban nyar vegen, osz elejen jott ki es Karacsony napjara sikerult osszesporolni ra a hianyzo penzt. Pont 24-en vettem meg. Abit BH6, 300A, 64 MB memoria, 540-es HDD es egy Savage 4 volt a gepben. Persze ahogy kell meg szentesten felhuztam 450MHz-re
2004 elejeig kis is tartott ez a gep, csak upgradelgettem. Slotketes CPU upgrade (1GHz-es Coppermine P3) , nemi plusz memoria es egy 8500-as Radeon volt a vegen benne. Az utod egy 2400-es Thorton volt jol megtuningolva, de az mar egy masik tortenet.
-
Mi nem szorakoztunk semmifele EPROM ujrairassal. Siman kiprobaltuk, hogy mi megy benne.
Adlibom nem volt, Covox-ot forrasztottam ossze. Olyan volt, amilyen, de a speakerhez kepest meg mindig jol szolt.
Ádyka: Regebbi nincs? 91-93 kozott volt nagy rohanas. Szinte hetente jartunk a Ready-be... Sajnos mar egy sincs meg
All: Nektek mi volt az elso "komoly" gepetek? Marmint az, aminel sikerult egy akkor jonak mondhato gepet osszerakni?
-
BIOS update, ugyanmar.
Vadasz utcaban volt egy hasznalt cuccokkal foglalkozo bolt. Bevittem a komplett gepet es legoztunk vagy ket orat az ottani fiatal szervizes sraccal. A vegerdmeny egy 5V-os ST gyartasu volt a DX2 80 Cyrix lett. Intelbol max egy DX2-50-re futotta volna, annal meg gyorsabb volt. VESA-s Cirrus Logic volt melle es egy IDE vezerlo. Az utobbin minden mast le kellett tiltani, ezert kulon COM es LTP kartya kerult melle. Az egeszet kiegeszitette egy ESS SB Pro clon, aminek a vezerlojen logott a 2x-es Creative, ami mindent elolvasott, szerintem meg egy papirlemezt is vitt volna. Regen volt, igaz se volt...
-
2.5 volt, felugrott 8-ra, majd par honap utan beallt 4-re. Akkor memoria helyett inkabb egy 120-as HDD-re upgradeltem.
Hasonloan upgradeltem. a 386SX utan jott egy ilyen kombi lap. Aztan abba beleugrott egy Cyrix 486 DX2-80, amit 100MHz-en jarattam. Na az volt egy erdekes darab, mert a kartyakat ugy kellett valogatni hozza, hogy birjak az 50MHz-es FSB-t tovabbi delay nelkul.
-
válasz
Yutani #32698 üzenetére
Az olcso nem veletlenul volt idezojelben. Az akkori fizukhoz kepest dragabbak voltak, mint ma egy i5. Az is durva volt, amikor 2500 FT-rol hirtlen 8 fole ugrott 1MB ara. Ha jol emlekszem az valamikor 93-ban volt. Pont elotte lett meg a 386SX40 2 MB memoriaval, ami 48MHz-en tekert kristaly csere utan. Aztan mire osszejott a love az ujabb 2 MB-ra, mar nem tudtam volna venni csak 2 256kB-os modult a penzbol.
-
Ahogy el kezded emelni a felbontast szepen belassulnak ezek a cuccok. Egy szinttel el vagy szerintem tajolva a tudasukat illetoen. A legerosebb APU 7850K talan eleri az uj jatekokban a 4850-et, de ugyanolyan hasznalhatatlan lesz. max 720p lebutitva fut a jatek. Egy R7 250 DDR5-el siman iskolazza a 7850K-t. ami lassabb egy HD7750-nel. [link] Szimplan nem eleg a memoria savszelesseg az APU-nak.
Szoval ezek az APU-k talan COD4, Left 4 Dead melle mar emennek.
-
A regi vidi cuccok azok lesznek. Meg van valami ITT erolkodo is. Szoval ilyen igazi old school retro audio. A tobbit egyelore atpakoltam, mert ket nagy szekrennyel akarom boviteni a tarhelyet, hogy legyen hova elramolni a cuccost szepen rendezetten. Noi oldalrol: rendet raksz, vagy kib***** * *****ba.
De a VP6 az asztal alatt maradt es a kis 600-as amiga is felkerult a szekreny tetejere, csak az 500-at deortaltam ideiglenesen.
-
Szerintem nem kell ehez lokal. A moderatorok eddig sem szoltak, ha valaki feldobott ide valami eladando cuccot, fokent ha regi "helyi lakos". Ugyanigy lehetett itt arakat megbeszelni stb.
Vettem en is draan valamit, mert szentimentalis vagyok es vettem fillerekert valamit, ami kuriozum es annyiert nem hagyhattam ott. Mondtam mar, hogy van egy 8"-es floppymeghatjom lemezekkel egyutt?
-
Van aki turkal, en hazacsempesztem a C128-at. Eddig nem tunt fel senkinek
Ha valaki tud elado C64DTV-rol, az kerem szoljon, olyanom meg nincs.
-
válasz
Ganz-[HUN] #32022 üzenetére
En floppy lemezrol beszelek, egy kis merevlemez termeszetesen gyorsabb, mint a CF. De CF-bol van fel mareknyi es laza mozdulattal a kartyaolvasoba dugva tudom irni/olvasni. Ez fontos amiota PATA port mar nincs a naponta hasznalt gepeimben.
Miert teszedd OFF-ba? Egy A1200-as teljesen ontopic.
-
válasz
Nudlee #32017 üzenetére
Az atalkito tuti jo. A CF is, de a szoftverek nem igazan. Mas KS van az 1200-ban es az mar AGA. Nagyon megkoszonnem, ha megkerdezned, mert ilyet hajkuraszok egy ideje es mindenhol csak szettarjak a karjukat. A rendszert mar osszelapatolom, ha van vas.
DarthSun: En sem egyedul, hanem apai felugyelett mellett nyulhattam hozza a kis gephez. Hogy egesz pontos legyek az elso talakozas az volt, amikor nezhettem, ahogy osszerakja fater a konyhaasztalon a kitet.
-
válasz
Nudlee #32007 üzenetére
koszonom, pont ilyet keresek ,csak a CF nem jo, mert nekem 600.hoz kell. De az atalakito tokeletes.
Ganz-[HUN]: tudom, hogy lemezeget cserelgetni feeling, de CF-rol nem kicsit gyorsabb es kenyelmesebb whdloaddal tolteni a jatekokat.
DarthSun: Nekem nem. ZX81-el kezdtem...
-
válasz
Armagedown #31983 üzenetére
Nem nyert egy sem.
Retro topicban G mint mertekegyseg fel sem merulhet
Fenyo lett a nyero. Egy jó kis 286-os Ugh-al, prehistoriccal es tarsaival megtomve.
-
Nem kell mobilnet vagy 4GHz a boldogsaghoz, hogy jol szorakozzunk. A konfig egyszeru es csupa szep szambo all. De hogy kicsit feldobjam az eletet lehet tippelni, hogy mit is jelentenek:
8
16
80
290 -
válasz
Sanchez638 #31800 üzenetére
Ja hogy barjacs project? Az mas. De szimplan ha hasznalni is akarod nem eri meg.
Barkacs projectnek nallam most egy A600 fut. Szedegetem ossze hozza cuccokat. Mar csak egy atalakito kellene.
Masik project: konszolidaltam mindent egy ket magos Celeronra. 8 GB memoria es KVM.
-
válasz
quailstorm #31793 üzenetére
Ismeros a mutatvany. Most irogatok egy upgraderol, ahol 4 ezresbol turboztam gepet. Persze ebbe nincs benne, hogy a BIOS-t reszben visszafejtettem, hogy kiussem az allando akadekoskodast bootolasnal.
sanchezsa: Van amikor a regi cuccot eladva araban jobbat lehet venni, vagy max 1-2 ezrest kell befektetni 50% gyorsulasert. Erre jo pelda K8-as X2-rol K10-re valtas, ami 4 ezresbol megvolt es 50%-ot dobott a gepen. +1 G memoria tovabbi ket ezres. A regi procit eladva maris csak 4k a befektetes, de erzesre eg es fold a regi es az uj gep.
-
válasz
Sanchez638 #31787 üzenetére
En nem szorakoznek vele. Olcson van ION-os Atom vagy E-350-es lap. Ezek a leggyorsabb P4-et ha nem is verik de megszorongatjak es toredek a fogyasztasuk. Raadasul nincs ar kulonbseg.
quailstorm: a minimum szerintem 2 mag, egy X2 939 vagy 775 C2D. De en az AM3-hoz huzok, mert nem dragabb, de IGP-ben sokkal jobb. Egy 1155-celeron paros is megfizetheto es barmi regebbi dolgot siman elvisz, lehet rajta rohogve virtualizalni, raadasul garancia is van.
-
válasz
Sanchez638 #31785 üzenetére
Nagy valoszinuseggel megy, de 1.6GHz-en fog elindulni. Szoftveresen lehet pockolni vissza a szorzot, de mar futottam bele olyanba, hogy nem ment.
-
Igy is neha kollegakkal ugy nezunk ki, mint egy kisebb szamitastechnikai bolt. Laptop, tablet, konyvolvaso es telefon. NEm ferunk el normalisan a 4 ulese helyhez tartozo asztalnal a sok cucctol.
Hogy legyen valami, ami mar csak felig off: Selejtezesnel kezembe akadt par erdekes dolog. Kimentettem AM2-es egybegepet es par AM2-C2D procit is. Sajnos igazan regi cucc nem volt.
-
válasz
quailstorm #31633 üzenetére
Ez varhato volt, ha HT nincs, akkor is majd 2x gyorsabb. HT-vel tobb szalon meg meg nagyobb az elonye.
-
válasz
quailstorm #31515 üzenetére
Nem megy, tul regiek. Az a gond, hogy ami Slot1-nel ujabb, azok mar tul ujak szamomra. Ossze kell raknom egy szerviz gepet.
Az SSD klasszikus 44 pines (2.5") PATA, de nem a szokasos tuskesor van rajta, hanem olyan a csatija, mint ami a kabelen van. Szoval az A600 portjara direktben feldughato. Ez tuti, mert ott kicsi a hely, csak valhogy a rendszert egyszer fel kell lapatolni ra. Kesobb mar tudok sima 720-as DD lemezekkel vagy soros porton adatot masolni.
-
Mai legozas: Amiga HDD project.
Ott kezdodik, hogy van egy 3.5" PATA, amin van rendszer. Ezt kellene valahogy atrakni egy 1 GB-os kis SSD-re.
Elso kihivas:
Kell egy gep, amin van PATA port es el tudom inditani linuxxal, mert az alol fel tudom csatolni es tudom masolgatni a dolgokat. Egyszeruen hangzik ugye? Na nem az, tobbszori nekifutassal:
- 3 alaplapom elkoltozott a masvilagra. Valamiert nem hajlandoak elindulni. Igy kiderult, hogy nincs mukodo socket A, 478, 775 (P4) lapom.
- Kis fejtores es jott az isteni szikra: USB portra atalakito. PATA-USB boxom tapja megdeglett, bukta az otlet.
- Van egy jolszitualt AM2+, de ahhoz meg nem talalok memoriat egen foldon.
- A P3-as szeria nem hajlando USB-n pendrive-rol indulni.
- A megoldast egy 939-es gep (Asus Pundit) jelentette csak annak meg kontakthibas az nforce chipkeszlete. 5 percig fel kezzel nyomtam a cipsetet, most szep racsos az ujjam, beleegett a hutoborda, sikerult dd-vel lementeni a merevlemezt.Masodik kihivas:
t kellene lapatolni valami 2.5-os vinyora az egeszet. De hogy? Az SSD anya, tehat a sima 2.5-os kabel nem jo hozza. Kellene egy apa-apa, vagy pin sor, amivel a kabellel ossze tudnam hozni. Elvileg fel lehet dugni magara a portra, de miben van 2.5" tusor? kineztem egy T42-ot, amit meg tudok bontani, de nagyon ganyolasnak tunik. Elsore megprobalok pin atalakitot szermanyolni.
-
-
válasz
Ganz-[HUN] #31410 üzenetére
Eloszor volt a sima magno, aztan egy oldalas floppy. Az 5.25, majd kesobb 3.5 HD floppy mar hatalmas elorelepes volt. Streamerrel sokat szenvedtem, masnak nem volt, igy csak archivalasra lehetett hasznalni.
Inetrnetet modemmel kezdtem. 14.4k volt, amit mar lehetett hasznalni, de elotte volt 2400-as, de azzal inkabb a bbs-ket latogattam. A suliban meg az elejen 300-as modem is volt, de azt sikerult gyorsan upgradelni hala a PKI-nak.
-
válasz
Sanchez638 #31354 üzenetére
X3 van keznel, 95W-os.
-
Ha mar 486 a tema. Nem tud valaki egy elado overdrivot? Ha lehet 3x-zon, mert akkor a 486sx 25 helyett higetetlen 75 MHz-en szaguldana a gepem.
A huteshez annyit, hogy jul hutve a DX2 100 is osszejohet.
-
Nem realis. Persze nem az elso rablotol kell megvenni es ha mar 68060, akkor inkabb felrakom egy PPC alapu MAC-re a morph OS-t. Az 500-600 is kb. fel aron fellelheto, ahogy Yutani is irja, nem 40k. Vannak ritka dolgok, amik szinte beszerezhetetlenek, de nem szabad hagyni, hogy bevigyenek a susnyasba. Ez a cikk arra jo lesz, hogy hivatkozzanak ra, csak itthon nagyon vekony a fizetokepes kereslet.
-
Olvastatok az IT cafen a retros cikket? Szerintem erosen tulzottak az arak. Vagy csak en szoktam olcsobban vasarolni az atlagnal?
-
-
válasz
Balathruin #30656 üzenetére
Mit ertesz eletre keltes alatt? Milyen os?
-
válasz
Balathruin #30654 üzenetére
Ez a legelso Celeron szeria. Csufoltuk deceleleronnak is, mert lassu volt meg tuningolva is, mint a bun. Elvileg 266 es 300MHz-es letezik belole. Lehet tuningolni, de taltos sose lesz belole. Egy 300A sokkal jobb lenne.
-
válasz
Balathruin #30647 üzenetére
Olyat tuti nem, mert ilyen nevvel nem futott egy sem.
Mendocino vagy covington magos?
-
válasz
Ganz-[HUN] #30414 üzenetére
Nem. akkor is 3x33-on azaz 100-on fog menni.
-
válasz
Yutani #30162 üzenetére
Ugyes, nagyon ugyes. A heten nekilatok rendet vagni a cuccaim kozott vettem ket konyvespolcot nekik. Lexikonok helyett laptopok es alaplapok lesznek a polcon. A kisebb konyveket meg majd feltoltom merevlemezekkel, videokartyakkal... Csak azt nem tudom, hogy hova rakjam a zx-81 - Amiga kozotti szekciot
-
válasz
#94257664 #29179 üzenetére
Tudom, 2 darab van a gepben. 147 MHz-es FSB-ig hajlando bootolni. Ott sem atom stabol, de 1.9V fole nem engedi emelni. Vagy megdrotozom, vagy beerem 1242 MHz-el.
Tanulsag a mai napra:
Ha van 3 SATA DVD meghajto, 1 USB-s es egy PATA, akkor a PATA adja be a kulcsot, amirol telepitene az ember. A VP6 meg nem bootol USB-rol. De van hozza egy G450 es 768MB memoria.
-
válasz
Sanchez638 #29155 üzenetére
Ez nem igy mukszik. Zold ceg es eleg messze van, hogy ne erje meg szallitgatni.
-
válasz
Sanchez638 #29153 üzenetére
P4 es folfele. Volt par erdekesseg, amikert fajt a szivem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- Elektromos autók - motorok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Céleszköz: LG Smart Monitor Swing
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- Haditechnika, harcászat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- 6.-7. gen-es processzorok Több féle ár! Beszámitok!
- Intel Core I9 14900F - 24mag/32szál - Új, Gari 2030.08.27. -ig - Eladó!
- Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz LGA1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) Processzor!
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3287
- Eredeti Lenovo USB-C 135W töltők
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 360Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest