- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Cathulhu #779 üzenetére
Azt néhány benchmarknál láttuk, hogy hogy megtáltosodott, amikor hirtelen belefért az 512Kb L2$-be.
Nyilván egy L4$ nem rendelkezik olyan késleltetéssel, mint az L2$, de ha egy nagyobb méretű cache rendszermemóriánál jobb késleltetéssel bír, az néhány százalékot biztos segít. Sőt!
Az L3$ esetén is már tapasztalható volt, hogy nem minden szelet érhető el ugyanolyan késleltetéssel egy adott mag irányából. Ha egy nagyobb L4$-t is hasonlóan építenek fel, ami magának prefetchel a rambó', defragmentál, és a sűrűn használt adatokat áthelyezi az alacsony késleltetésű rekeszekbe, akkor az szépen gyorsíthatja a rendszert. Akár 3D, akár io die, hovatovább később akár maga az interposer is tartalmazhatja ezt.A zennel kapcoslatban én már felvetettem, hogy vajon van-e egyáltalán inter-CCX kommunikáció. Lévén, hogy victim cache az L3, amibe csak akkor kerül be valami, ha adott CCX-ben egy mag L2-jéből kihullik. Az Intel egy mérését láttam, ők 103 vs 105 ns-ra mérték ki az interCCX és a RAM kommunikációját, ami annyira kicsi különbség, hogy felvetődhet a kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán tökölni vele. Nekem annyira gyanús, hogy nincs, hogy nagyon és bízom benne, hogy pusztán az inter-CCX kommunikáció létrejöttével megoldódnak a core-hop miatt tapasztalt lassulási jelenségek. Ez persze pusztán csak egy elmélet.
Én mindenesetre remélem, hogy a zen2-vel fogunk látni még L4$-t.
A HBM-et úgy értettem, hogy az interposeres kapcsolat a 2.5D, de akkor ezek szerint így van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Melyik tápegységet vegyem?
- BMW topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen routert?
- Star Trek
- További aktív témák...
- Pioneer PD-203 CD-lejátszó megkímélt, működőképes állapot, Szegedi átvétellel
- Egreat R6C asztali médialejátszó kompakt, megbízható, keveset használt
- Bontatlan utángyártott toner Samsung CLP-310/315 és CLX-3170/3175 nyomtatókhoz
- Zotac Geforce RTX 3060 (működik, de hibás!)
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon Laptop 14" i7-8565U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest