- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Én a felhőszolgáltatók igényei alapján már X86 + ARM chipeket látok összetokozva.
és akkor rugalmasan - a kereslet alapján - bootoláskor vált X86 vagy ARM között.
Chipletes technológiával nem olyan nehéz megvalósítani.Valamelyikőtök elmondhatná nekem, hogy ez miért lenne jó?
Ha ugyanabba az alaplapba bele lehet tenni Arm és X86 processzort is, azt nagyjából értem, hogy nem kell kétfélét validálni, ad abszurdum ki lehet cserélni. Figyelembe véve, hogy a cloud szolgáltatóknak mai napig vannak Sandy Bridge és hasonló elég régi platformok, szerintem elég valószínűtlen, hogy pont a cloud szolgáltatók cserélgetnék a procikat.
Ha ugyanabba a rendszerbe bele lehet tenni - akár 2S, akár chipletes megoldássel összetokozva - Arm és X86 magokat... Biztosan meg lehet oldani, hogy pont ugyanúgy lássa az operációs rendszer az ilyen vagy olyan magokat mint ahogy a GPU-t is látja, de nem küld rá oda nem való utasításokat. Azt is értem, hogy ez azért lenne jó, mert ha egy x86 VM/konténer indul a gépen, akkor azt a workloadot ide, ha Arm, akkor azt meg azokra a magokra ütemezi. Ennek nagyjából valami olyasmi varázslatnak kéne lennie, hogy ahogy az intel (lenne) kénytelen megoldani a feature-ök tekintetében nem ekvivalens kis és nagy magok működését. (bár ha jól tudom letiltással oldották meg, nem varázslattal)
Bootoláskor vált x86 és ARm között? Ez akkor azt jelenté, hogy a működési idő alatt a kupak alatti chipek egy része soha sem működne?
Ha én cloud erőforrást veszek, akkor tudok venni X magnyi X86-ot, és ha arm alapon akarok futtatni egy konténert, akkor veszek egy Arm-os VM-et vagy k8S node-ot.De nem látom, hogy ez milyen előnyt jelentene azzal szemben egy cloud szolgáltató esetén, mintha az x86 és az ARM cpu két külön gépben lenne?
Azt el tudom képzelni, hogy a cloud szolgáltató részéről cél lehet, hogy amikor erőforrást veszek, ne is kelljen és ne is akarjak foglalkozni azzal, hogy milyen cpu-t veszek, hanem csak vegyek x db valamilyen cpu-t és majd a rendszer eldönti, hogy milyen cpu-n futtatja az én konténeremet - ami ha x86, akkor olyan magra kerül, ha armra forgatott, akkor arra.
De ehhez miért kéne egy gépben lennie a magoknak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+ IPS
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 - Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD - Szépséghibával, áron alul!
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- be quiet! Pure Rock 2 Black 150W TDP Foxpost az árban
- SAMSUNG LU28R550UQRXEN 28" 4K 60Hz UHD LED monitor
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest