- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
barkley
csendes tag
válasz
vegyszer #1198 üzenetére
Szerintem is kicsit sok az 56 °C, bár ha terhelés alatt ez nem nő, akkor nincs probléma. Valószínűleg aplikálnék a helyedben egy nagyobb ventit a 4 centis helyére, ahogy néztem kb. ott van a szellőző a házadon, ahol az enyémnek, s mivel kb. ugyanolyan magas a házad, szerintem elfér ott egy sima venti is, ahogy nálam. A hangja tovább csökkenne és valószínűleg a hőmérséklete a procinak is 10 °C-al, de persze ki kell próbálni.
-
vegyszer
addikt
válasz
barkley #1194 üzenetére
Én eredetileg a te házad másik változatával szemeztem (modecom feel 202), csak mindenütt az árlistákon ott lakozik, de rendelni semelyik kereskedő sem tudta... mivel abba egy 10 cm-es venti is elfér
Így lett LC power 1320 mi
Ennek is a második kiadása, mert az elsőről készült teszthez képest jópár eltérés volt, a pozitív irányba, pl: nem csak egy sata táp van, hanem kettő
a molex véghez adnak molex-slim-sata adaptert, meg egy valamit amivel tán silm ide OD-t lehet bekötni. és a csatlakozók feketék, nem fehérek...
a tápja hűvös, és nem cicereg, ettől azért sokáig tartottam...a hőfokok level1 es 4 cm-es gyári ventivel (2960 rpm, de alig hallható):
alaplap 54°C, CPU 56°C, CPU#1 CORE 72°C, CPU#2 CORE 72°C
(az aida 64 stabilitás tesztje szerint mérve)
Ami meglepő, ezek alig változnak, függetlenül a terheléstől... ha már bemelegedett a rendszer, beállnak -
gyiku
nagyúr
-
madgie
titán
válasz
barkley #1195 üzenetére
Nálam nagyon szűkös a hely, az erősítő és a másik, "nagy" PC között van a cucc, így nem csoda, hogy relatív melegszik. Mondjuk azt vártam volna, hogy kevésbé fő majd, most beraktam a házikóba egy leszabályozott nyolcas ventit, meglátjuk, mennyit hűl így . Egyébként nem tudom, mennyire melegszik a Samsungokhoz képest a WD, bár van egy szubjektív véleményem pár Caviar Green után: szeretnek hamar tönkremenni. Legalábbis nálam. Ez a másfeles is cseredarab, míg a régebbi Hitachi, Samsung, vagy épp WD-k tökéletesen mennek sok év után is.
A driver meg nekem is bevált, azóta egyszer sem szakadt meg a kapcsolat
Szerk: ez a házikóm
-
barkley
csendes tag
Azóta is pöpec a driver, amit linkeltél, s mivel a múltkor bunkó módon nem köszöntem meg, most pótolom: Kösz!
Kérdés: wd green vinyód ennyire melegszik? épp olyanra akarom lecserélni a samut. A házad szellőzése nem az igazi, vagy alapból szeretnek ezek a wd vinyók melegedni? bár az kicsit furcsa..
-
barkley
csendes tag
válasz
vegyszer #1188 üzenetére
Én lekaptam róla, s mivel ilyen házam van [link], amiben nincs túl sok hely, így egy 8 centist raktam rá (nem slim), úgy hogy az egyik sarkát a ventilátornak a bordára erősítettem egy csavarral (a 4 centis helyére). A ház tetején/oldalán lévő szellőző pont a ventilátor felett van, így ott tud beszívni friss levegőt, s a ház oldalán lévő kisebb szellőzőkön pedig kifújni. A ventit pedig level 1-en tekerem.
Egy ssd és egy régi samu vinyó van még a házban, de így sem megy a hőmérséklet 38 °C fölé, egy kb. 20-21 °C-os szobában. -
mar_tin
tag
válasz
Oliverda #1190 üzenetére
YouTube -on jobb gomb a videón, és a megjelenő menüben Show Video Info pont. Itt lehet látni az eldobott képkockák számát is többek között. (Elég, ha a videón nyomsz egy jobb gombot már is dobálja a képkockákat nálam mint az őrült ki tudja miért...) Amúgy MPC-HC alatt nálam legtöbbször a beépített feliratozó miatt dobál el pár képkockát, ez már több éves probléma, még a sima SRT feliratnál is megvan, ASS -nél meg aztán főleg.
-
GIJoe
addikt
Róla még nem találtam korrekt reviewet, ideális htpc?
-
vegyszer
addikt
válasz
Oliverda #1187 üzenetére
engem az idegesít, mikor azt látom, hogy a proci 30-40% on pörög, órajele levéve 800 MHz-re, oszt mégis el el dob egy-egy kockát, ne adja az ég 10-et 20at...
és nem tudom mit kellene még MPC-HC ban beállítani...
bár youtoube alatt is hasonlók előfordulnak, még 320 p mellett is, ami csak további kérdéseket tesz fel,
de egyre jobban tetszik a konfig. level 1-3 mon elég halk...
ki hogy használja?
volt olyan, aki levette a gyári vetit róla?
mert nekem a házban pont felette van egy 8 cm-es szellőző, és azon gondolkodom, hogy egy halk 8as befújva, vagy kiszívva a levegőt a gyári négycentis nélkül milyen eredményt tudna elérni.
a 25 mm-es vastagságban már csak vagy vagy alapon fér be...
esetleg egy jó slim.
tudna valaki olyat ajánlani esetleg? -
Oliverda
félisten
válasz
zsolt501 #1186 üzenetére
Hát én már akkor sem lennék bánatos ha nem javulna.
Amúgy eléggé ingadozik a terhelés. A CPU 30 és 60 között a GPU meg 10 és 40 között. A lényeg, hogy hibátlan a lejátszás.
Ugye 1GHz-es prociról beszélünk jelen esetben. Mondjuk lejátszás közben előfordul, hogy leveszi 800MHz-re is.
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Valaki próbált már e platformon játszani? Cod2, Cod4 vagy Mass effect?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
eperfagyi #1181 üzenetére
Bizonyos esetekben egyes tápok nem indulnak el megfelelően, ha a benne lévő elektronika szerint túl alacsony az áram felvétel, ez elég érdekes mert azért egy 40-50 vagy ne agy isten 150W áram felvétel azért nem is olyan kicsi, de szerintem ez a hiba a gyengébb minőségű tápok esetén fordul leginkább elő.
-
zsolt501
nagyúr
Tegnap este nagyon ideges lettem, mert az alaplap egy pendrive rádugás után totál kifagyott, de úgy hogy semmire nem reagált. resetelni kellett a gépet de ennek hatására még a gép felpörgött és elkezdett valamit csinálni, de a kijelzőn semmi nem jelent meg illetve végig sem ment a boot folyamat de még a bios sem töltődött be, hiába kapcsoltam ki a gépet és hiába csináltam cmos cleart semmi reakció nem történt, még a bios sem jelzett a kis csipogóból hibát.
Miután már nagyon ideges voltam tettem még egy próbát mivel régi emlékeimben voltak olyanok hogy hiába a cmos clear nem mindig törlődnek a beállítások és nem áll teljesen bizonyos esetekben teljesen alapra, nos ebből kifolyólag fogtam magam és a gép teljes áram ellátását megszüntettem oly annyira hogy még az alaplap elemét is el távolítottam, majd vártam pár percet és újra vissza az ellem és a táp ellátás és csodák csodájára a gép észhez tért, ezután mindent újra beállítottam a bios-ban majd utána már rendben el is indult minden.Ezt azért írtam le hogy ha valaki hasonló dologba csúszik bele mint én, akkor ne keljen neki azon gondolkodni mit is csináljon, vagyis ez egy lehetőség.
Mindenesetre egy elég kalandos és elgondolkodtató eset volt.
-
eperfagyi
csendes tag
válasz
eperfagyi #1102 üzenetére
na most működik jól
táp gond volt így útólag ez derült ki....
ezzel a picoPSU-val azt csinálja amit kell, és nem össze-visza
ha bekapcsolom akkor föláll, ha leállítom akkor leáll....ja a biosz az frissítve, és good
ennyi
(gyerekek ha ez sem, akkor vszek 1 gamer laptopot firewire portal és békaphattya minden gyártó)
de most még bizakodok........
-
vegyszer
addikt
válasz
vegyszer #1168 üzenetére
megeshet, hogy user error?
mert miután visszaadtam azt a 384MB ramot a VGA-nak, már nem szaggatnak ugyanazok a videók.én reflexből visszavettem 256 MB-áre, mert a ati 4200 is annyival ment. a beállítási listán meg csak kettő hatányai szerepeltek... és az 512-t meg sokalltam(2 GB-t kell beosztani)
Miután visszakapta, már mentek is azok a filmek minnimális aldobással, amiket a 4200 vitt :-)))
A minimális dobás max 5-10 kocka az első kb 10 másodpercből, aszerintem a lassú vinyóval lehet összefüggésben.de a qool and quiet-ot hiába lövöm le, csak játszik a gép a frekikkel...
valaki tapasztalt hasonlót?a CIR-re való ir adóvevőt lehet egyáltalán ma még beszerezni?
-
vegyszer
addikt
A gyártó oldalán viszont az alábbi szerepel:
- 2 x DDR3 DIMM slots
- Supports DDR3 1066/800 non-ECC, un-buffered memoryEzért lepett meg, hogy lehetett emelni.
mondjuk sok látszatja nincs a sebességben.Inkább az elcseszetten kódolt cuccok akadása zavar.
fogalmam sincs hol a hiba, most az xmbc-vel barátkozok... -
madgie
titán
válasz
Tomix24 #1172 üzenetére
Hogyne tudná
Annyi, hogy nekem az Asrock E350M1-en csak akkor működik jól, ha az asztalon 23Hz-t (ami 23.976 pontosan) állítok be frekinek. Ilyenkor szépen vált 50/60Hz-re, ha kell. Ha 50/60-at állítok az asztalon, akkor viszont nem vált sehová.
Szerk: le tudja keverni sztereóba tudtommal a hangot, a Rendszerbeállítások/Hangkimenetnél nézz körül.
-
Tomix24
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Win7 + xmbc.
Hogy oldódik meg a gyakorlatban, ha van egy mappában pl: 5db külömböző filmfile, külömböző képkockaszámmal?- .m2ts - 1080p/23.976
- .avi 25p
- .MP4 1080i/50
- .Mkv 720p/30
- Mts - 1080p/60pAz olcsó medialejátszóknál nagynehez megoldották mostanra, hogy legyen egy alapbeállítás, és filmenként elfeketedik a kép, és a tv-hez legjobban illő, vagyis a tudásához mérten a legjobb felbontásba rakja, és Hz beállításra(Ntsc/pal).
Van Win7 + xmbc estén is ilyen automata beállítás? Vagy menübe ugrálás,és én állítgtom minden filmhez?Másik hasonló kérdés.
LCD TV HDMI kábellel összekötve HTPC-vel. Van 2.0 Sztereóra lekeverés? Dolby-DTS-DTSHD-LPCM-ről? -
vegyszer
addikt
-
vegyszer
addikt
szervusztok!
Egy kis finomhangolásban kérnék segítséget.
tegnap vettem meg az Asrock E350M1-es lapot.
A kezdeti problémák javaszésze már megoldódott, de akad még egy komoly:
(a gépem előtte egy x4 620 as procival, és 785-el szerelt lap volt 2x1 gb 1600-as rammal, ami jött át ide)A helyzet: miután megfejtettem, hogy hogyan lesz ati videokártya a gépben (nem elég az all in 1 kell neki a VGA driver is, amik álss csodát, csinált hangot a hdmi-re is, ki érti ezt???), és a 4 cm-es venti fordulatát 5000 rpm-ről visszavettel level3 ra már eléggé kezdett közelíteni ahhoz, amit szerettem volna...
De mivel nekem elsődlegesen FullHD lejátszónak kell, igencsak megrökönyödtem mikor a nem DXVA-s videók elkezdtek szaggatni 900 kockából 80 at eldobott...
a killer samole 2 perc alatt sem ment végig, bár állítólag mindne kockát kirajzolt. (23 s a normál hossza)kérdés: ha a 785 (HD4200) ezeket e videókat lejátszotta, akkor mit kell itt finomhangolni, hogy itt is menjen, a proci nincs csutkára járatva, csak közepese terhelt...
ötlet valakinek?
köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
zsolt501 #1161 üzenetére
kár érte :S feltételeztem, hogy sony nem ad ki szart a kezei közül, de tévedtem...
amúgy e350-es lapból az Asrock a legolcsóbb? esetleg van más gyártótól hasonló árban, ami rendelkezik usb 3,0-val? Tapasztalatok a többi laphoz képest? Biztos volt szó róla, és vissza is fogok olvasni, de örülnék egy rövid összegzésnek.
Köszi!
-
Cickánykoma
tag
válasz
Gyuri27 #1157 üzenetére
Mennyire gyenge a C-30-as megtámogatva az Ati 6310 VGA-val szerintetek?
Az tiszta sor, hogy önmagában a proci gyengébb mint az N450-es Atomom, viszont pl. HD lejátszásnál (720p,1080p MKV, 720p@60fps) mennyire lehet szűk keresztmetszet az egymagos proci ? Ha annyira nem számottevő, lehet elgondolkoznék a C-30-as Toshibán, de nem akarok úgy venni új netbookot megint, hogy most meg a procit nőjem ki egyből -
zsolt501
nagyúr
válasz
r3dsnake #1160 üzenetére
A pixel hibás kijelzővel az a baj, hogy szépen sorban hal meg benne a többi pixel is, mert általában nem véletlen lesznek ezek pixel hibásak.
Járt már nálam nem egy ilyen kijelző amin kezdetben 1-2 pixel volt hibás majd 1-2 hónap elteltével már 10 fölött volt a hibás pixelek száma, de ez nem általánosítható dolog, mert nem minden esetben hal el azért a többi de ami egyszer hibás az általában okkal hibás. -
r3dsnake
nagyúr
hát ezek se voltak könnyen észrevehetők, az egyik eladó nem is látta csak a másik. de az a baj az ilyen nagyon tudja szúrni a szemem... amúgy az ilyen gépekkel mi lesz? kiteszik újra, vagy megpróbálják eladni máshol észre ne vegyék? gondolkoztam rajta, hogy nagy pofátlanság lenne-e bemenni és mondani, hogy 100ért viszem a hibásat..? : )
-
Cickánykoma
tag
válasz
Gyuri27 #1157 üzenetére
Köszi a gyors választ Gyuri !
A Packard Bell-el az a bajom, hogy bár C-50-es procival szerelt, sajnos normál nagy notebook dimenziójú, nekem viszont 10-11 collos méretű kellene, lásd a mostanim is 10-es Atomos.
A Toshiba NB550-108-at előbb irtam is, hogy több boltban kapható már, de ezek C-30-as procival vannak szerelve, az meg csak egymagos. Nekem mindenképpen C-50-es procis, de 10-11"-os kellene
-
Gyuri27
félisten
válasz
Cickánykoma #1156 üzenetére
Packard Bell EASYNOTE TK-F4011-BZ-011HG
AMD C-50, 2GB, DDR3, 320GB, AMD Radeon HD 6250, WEBCAM, Kártyaolvasó, 15,6", 1366x768, HDMI, 3xUSB, WLAN, AUDIO, DVD Super Multi, LED, Black, 6cella, D-SUB, 4400mAh Gyártói cikkszám: LX.BSG0C.002 12 hó gari. 97-98k az ára.Toshiba NB550D-108
AMD C30, 1GB, DDR3, 250GB, AMD Radeon HD 6250M, WEBCAM, Bluetooth, Kártyaolvasó, 10,1", 1024x600, Win7 Starter, HDMI, 3xUSB, WLAN, 10/100Mb, AUDIO, 1,32Kg, Mikrofon, Brown Gyártói cikkszám: PLL5FE-00201EHU 24 hó gari. Kb 87-88k az ára.Ezek biztosan beszerezhetőek. Tudom nem tosi c50, de kb ezeket kapni itthon.
-
Cickánykoma
tag
Sziasztok !
Van valakinek behatóbb infója arról, hogy az Ontario C-50-el szerelt netbookok mikor érkeznek meg idehaza ? Már áttúrtam a boltok honlapjait és kb. 1,5-2 hete vannak ezeken a helyeken C-30-as modellek. Érdeklődtem több boltnál mailben, hogy mikorra várhatóak vagy egyáltalán terveznek-e árulni C-50-es netbookokat (a tesztek alapján a Toshiba NB550D-109 lenne a kiszemeltem) de vagy nem tudtak mit válaszolni rá vagy kimondottan nem tervezik.
Utánagugliztam és a C-50-es procikról (meg a Toshiba ezen modelljéről) csak januári-februári debütálásos hírek vannak.... Nézelődtem külföldi oldalakon, pl. a német-osztrák boltokban már van egy ideje ebből a netbook szériából is. A jelenlegi N450-es Atom netbookomat akarom leváltani rá, de ahogy néztem ez a C-30-as egymagos Ontario gyengécske az N450-hez képest.Több szem többet lát, hátha elkerülte valami infó a figyelmemet és valaki tud egy jó fülest (nem taslit és nem is nyulat
) adni nekem... köszi előre is minden infót, tippet!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
canniball #1151 üzenetére
a masodikat megneztem, ott is hagytam meg visszaadtak a penzt. am ha valaki nagyon markahu, az en vagyok, mindig is ragaszkodtam a sonyhoz... de amit a ps3 korul muvelnek mostanaban, valamint hogy kaptam ket hibas vaiot, teljesen elvette a kedvem... direkt azert fizettem tobbet a sonyert, hogy minosegi gepet kapjak. hat sikerult...
jovohet kedden kapnak megint ujakat, de sztem mar meg se nezem.
-
válasz
r3dsnake #1150 üzenetére
Ilyesmi előfordulhat bármikor, bármilyen hasonló eszközzel, monitorral. Bár velem még sosem esett meg, pedig általában rendelni szoktam a cuccokat, de van olyan ismerősöm, aki meg csak pixelhibás monitorokat vett. A legjobb tényleg az, ha a vásárlás helyszínén megvizslatod a gépet, aztán nem lehet probléma. Ezért még nem kellene elállnod a vételi szándékodtól.
-
HeavyToys
senior tag
Sikerült orvosolni a ciripelő venti problémáját. Egy Raburso 40x40x10 mm-es hűtő került fel a gyári helyére. Elmondható róla, hogy halkabb, és még kisebb zajkibocsájtás mellett is 2-3 fokkal hűvösebben tartja a gépet, mint a gyári verzió.
-
Ric4m0nd
aktív tag
AMD Fusion E-350 - teljesítmény teszt Linux alatt a Phoronix oldalán.
-
gere
tag
"Érdekes látni, hogy milyen, illetve mekkora chipek lapulnak a hűtőbordák alatt. Az AMD (Zacate) APU-ja 40 nm-es csíkszélességen készül és 75 mm2 alapterületű, az E-350 TDP-je 18 watt. Az Atom 330 (Diamondville) 45 nm-en 2x26 mm2 alapterületű, maximális fogyasztása 8 watt, míg a D510 (Pineview) 45 nm-en 87 mm² alapterületű, maximális fogyasztása 13 watt (CPU+GPU együtt). Az Atom 330 mellett található NVIDIA Ion chip (65 nm, 162 mm², TDP: 12 watt) önmagában jóval nagyobb és többet is eszik, mint az Atom 330-as CPU, ezen az alaplapon (E330ION) a CPU-n csak egy hűtőborda található, míg a chipsetre ventilátort is tettek. Ezek az adatok aligha foglalkoztatják a célközönséget, de a techszakik ebből jól látják, hogy profitábilitás szempontjából kinek áll a zászló. Ebben a szegmensben az eladott mennyiség a lényeg, mivel az egyes chipeken igen pici a haszon. Az AMD Zacate ugyan nagyobb, mint a Diamondville, de fejlettebb is. A probléma csupán az, hogy az Intel megoldása már 2,5 éve a piacon van, tehát az AMD-nek valami igazánütőset kell villantania ahhoz, hogy megnyirbálja az Intel eladásait."
A 45-65nm csíkszélességről hamar le fognak menni 20-32nm-re és akkor csökken a fogyasztás vagy ugyanakkora fogyasztással többet tud a CPU+GPU páros...
Addig elketyeg a 330-s.
-
stratova
veterán
válasz
apatyas #1121 üzenetére
Számomra még mindig nem derült ki volt-e értelme megírni a hsz-t; pontosabban annak, hogy ezt miért az enyémre írtad válaszul (de ezt nehogy sértésnek vedd). Magamban már lezongoráztam, hogy a jelenlegi e-350 nem egy tuning-huszár. Sebaj én megvárom az e-450-nek mennyit hoz a Turbo Core. Tudom kis fogyasztású multimédiásnak lett szánva, de én azért örülök ha van egy kis tartalék abban a nem túl acélos CPU-részben és emiatt bütykölni sem kell nagyon.
Elsődleges PC-vel szívesen bíbelődöm, de ha ez egy HTPC alap lesz nálam, akkor csendben nyugiban babrálás nélkül tegye a dolgát.
Venni jelenleg nem áll szándékomban, mindössze fokozott érdeklődéssel követem a topikot. -
HeavyToys
senior tag
Én ilyen CFI házat használok egyébként. Szerintem nem rossz választás, külsőre egész pofás, plusz adnak hozzá egy (igaz nem túl csendes) PWM-es ventilátort is.
A tápja bőségesen elegendő ehhez a konfighoz, egyetlen hátránya, hogy mivel nincs kivezetés a ház oldalán, hátán, a táp a meleg levegővel befelé dolgozik. A hőmérsékleti adatok egyébként megfelelőek, szóval nem vészes a helyzet.
-
Aske
aktív tag
válasz
mar_tin #1136 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Akkor egyértelmű, hogy win 7-re kell váltsak.
Én ezt a házat néztem ki: CFI CBI-A8989Az asus matx lap szimpatikus mint mondtam, de az árát sokallom, ezért valószínüleg maradok az asrock lapnál meg a most leírt háznál.
Még esetleg annyi, hogy ha bejönnek az újm usb3-as asrock lapok, lehet jobb választás lenne egy olyat venni, csak kérdés mikor, és mennyibe fog kerülni. Mert most valahol írták a neten 40k HUF körül, na az megintcsak igen sok érte.
köszi mégegyszer
-
HPAA
őstag
nekem egy mezeinek mondható midi ház /mivel el van dugva másik szobában így nem is látszik/
szóval a funkcionalitása számít nem a kinézete /pláne az ára !!!/viszont amit tapasztaltam újabban ennél az asus -nál hogy a facebookos játékok alatt erősen akadozik , az asrocknál ilyen nem volt ...
-
mar_tin
tag
A legtöbb hardveres gyorsítással kapcsolatos funkciót elveszted, vagy legalábbis korlátozottan tudod csak kihasználni. Böngészőkben például sem 2D, sem 3D gyorsítás nem lesz, a Flash gyorsítás sem fog menni. Valamint a sima videó lejátszás esetén sem tudsz minden funkciót elérni. (EVR mód pl nem érhető el MPC-HC alatt.)
-
r3dsnake
nagyúr
-
Aske
aktív tag
Sziasztok
ASRock E350M1 alaplapnál van valamilyen hátránya, ha win XP-t használok? Ezt szoktam meg itthon, és ha nem muszáj, akkor nem váltanék windows 7-re.
De ha van valamilyen kompatibilitási dolog, vagy valamely funkciót csak windows 7-ben lehet használni ami fontos, akkor azt teszem fel.
-
FefeeX
veterán
válasz
r3dsnake #1094 üzenetére
Lehúzzák... Nos, ha jól emlékszem 3500mah-s akksi van benne. Alapból nem egy óriási cucc. 5 órát nálam filmnézéssel, normál fényerőn bírt. Ennél nem kell több, akinek meg igen, vegyen bele 7500as vagy 5000-es akksit, azt használja azzal... Wifivel, max fényerőn, meg 3Dvel mutass egy notit ami 5 órát kihúz... No ugye, nincs ilyen, max 10000mah akksival...
Minden relatív, ettől szerintem ami elvárható, azt tudja, Ha neked wifivel mindennel 20 óra kell, vegyél hozzá még egy hátizsák akkumulátort. (ergo nem a gép fogyaszt sokat, hanem az akksi kicsi, ez mondjuk gáz is a Sonytól, hogy emiatt a gép miatt a szabvány 5ezres akksi helyett gyártott egy kisebbet és azt adja hozzá...) -
Hanok
senior tag
Megnéztem és azért írtam hogy kevered a kettőt, amit Te linkeltél az nem ugyan az mint amiről szó volt. De nem kukacoskodni akarok csak szóltam hogy kevered a dolgokat...A lap alján lévő ár amit linkeltél nem a cikkben szereplő deszkákról szól..
Szerk: mondjuk nagyon kíváncsi leszek az árára, szerintem karmolni fogja az 50-et mire ideér...
-
mar_tin
tag
Az ASUS M4A88T-I Deluxe alaplap egy AM3 -as foglalatú Mini-ITX lap, semmi köze sincs az ASUS E35MI-I Deluxe -hoz ami ugye a Zacate platformra épül, és gondolom ez utóbbiról beszélnénk most itt.
Ez utóbbinak még árát sem láttam a Pro változat az micro ATX kivitelű azt azért már lehet kapni.
#1118 madgie
Köszi a linket eltettem, ha még előjön a probléma akkor kipróbálom.
-
apatyas
Korrektor
válasz
stratova #683 üzenetére
Volt egy tuning teszt ugyebár: [link], elsőként (#377) Oliverda linkelte.
Végigolvastam a harmadik szöveget (#683) stratova által linkelt fordításon, az eredeti cseh nyelvű.
A szerző szerint rosszul szorzódik az órajel a CPU-Z hibájából eredően.
Itt a megfelelő szöveg google fordításban:
"Pay attention to the latest CPU-Z beta version, it shows the fundamental frequency multiplied by two, so wrong. On the internet, the picture emerged of overclocking Gigabyte, where the fundamental frequency of 236 MHz processor clock 2360MHz. But it is a mistake of that utility, the actual frequency is 118MHz bus and a processor speed 1880MHz, less than in my case." Ahol is a saját tuningeredményére utal ami 1951 MHz volt.Vagyis, a legnagyobb tuningolt órajel még mindig valahol 1900 MHz környékén van. Kár.
(Sőt, valamelyik tesztben azt olvastam, hogy ilyen buszórajelnél az USB3.0 chip már lehal.)
Eddig senki sem vette észre innen? Csodálkozom.
Mod: kb 500 postot olvastam végig, hogy kiderüljön nem feleslegesen írom-e meg. -
madgie
titán
Wifi router, elvileg nem azzal van a gond, a "nagy" PC, meg a netbook is erről megy, soha nincs gond, csak a Brazos hülyül.
(#1111) mar_tin: asszem ez volt az
-
SzalaiG
addikt
válasz
canniball #1113 üzenetére
Akkor az ASUS E35MI-I Deluxe jobban megéri, mert az csak 35eFt és abban még wifi és blutusz is van.
-
mar_tin
tag
Ezzel csak az a baj, hogy ezt a hálózati kártyát nem ismeri fel a Win7, és neten sem talál hozzá semmit. Ehhez használtam egyedül az Asrock honlapról letölthető drivert., meg a GPU -hoz, de az alap. Mondjuk most három napja nem dobta el a hálózatot, pedig mozgatok adatokat rendesen ide oda.
#1109 madgie
Dobhatnál egy linket nekem is erről a driverről.
-
raidx
őstag
Valami nálad nem stimmelhet. A kártya driverét jobb ha a Windows 7 teszi fel! Bár amihez csak lehet, jobb ha ő szerzi be mert azok biztos rendben működnek vele.
Start/Eszközök és nyomtatók, jobb klikk a számítógép ikonon, Eszköztelepítés beállításai, pötty az Igen, .....hez. Bezárás, Eszközkezelő megnyitása, hálókártya eltávolítása (törölje a lemezről), Hardverváltozások keresése, Frissített illesztőprogramok keresése (keressen a neten is). De lehet, a Windows Update elindíása (keresés) is lehozza a jó drivert eleve.
Lehet még próbálkozni, jobb klikk a hálózati ikonon és Hibaelhárítás. -
raidx
őstag
válasz
tudy001 #1093 üzenetére
Egyik sem!
A rendszer idle állapotban leszabályozza magát amennyire lehet. Ehhez tartozik az alacsony procifrekvencia és feszültség. A Windows 7-nek meg van egy rossz szokása. Nem tud nyugton maradni! Ha te nem dolgozol a gépen akkor ő fog hozzá rendezkedni, átcsoportosítani, töredezettség mentesíteni, esetleg árulkodni, stb. Szóval, valódi tartós idle állapot csak a mesébe van nála! Ezeket a háttér-manipulációkat lehet kicsit csökkenteni, de megszüntetni nem. Egy kicsi önfejűség az alaplap részéről is előfordul, minek hatására a Win 7 megint elkezd mókolni.
Szóval a mérőkütyüd is jónak mondható és a rendszerrel sincs baj. -
madgie
titán
Egyre gyakoribb nálam a hálózati bibi (megszakad, javításra, vagy újraindításra megjavul), tényleg ennyire utálja egymást a Realtek LAN és a Win7?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest