- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
válasz
SzalaiG #8854 üzenetére
Elméletileg létezik E450 is de eddig csak laposba láttam asztaliba nálunk nem elérhető. Viszont árban dupláját kérik érte és csak nagyon picivel tud többet mint az E350. 16 GHz helyett 1,66 GHz és valamivel a GPU is többön ketyeg de nem éri meg az árkülönbözetet Ha nem elég az E350 akkor a Llanok közül válogassál bár abból se sok minden van a hazai piacon és az irány összeg kevés hozzá.
Egyelőre úgy néz ki, hogy az AMD kicsit erősebb cuccokat hoz ki, persze a fogyasztás és ár tükrözi is.Sajna ilyen hírek járnak:
"Nyilvánosságra hozta harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit az AMD. A vállalat bevétele meredeken visszaesett, működése újra veszteséges volt, és sok készpénzt vesztett. Processzorból és grafikus chipből is kevesebb fogyott, köszönhetően a PC-piac gyengülésének. A vállalat a jövőjét már nem is a PC-piacra fókuszálva képzeli el, és elbocsátja dolgozóinak 15 százalékát."
-
MZperX75
addikt
válasz
SzalaiG #5882 üzenetére
Az első progit ,talán 1982-ben írtam BASIC nyelven egy 2Kbytes gépen!
Mégpedig egy 8 hangból álló zongora!(persze 7évesen egy könyvből segítve magam)
megéri -e
Nem! Mert ugyan az! 10% teljesítmény különbség nem ér meg félárat ez az egyik....
A másik 1 év múlva jön a brazos2 4maggal jobb gpu-val 18W-ban 28nm-en!
addig semmi!
Ha azt kérdeznéd ,hogy egy miniITX FM1-es Llano A6-3500-re érdemes cserélni ugyanabban a házikóban akkor igen 10-15 ezerrel drágább+1866memókkal egy bő 20rongyal,de kakó az is több van benne....
De ott is a gond FM1 nem hosszú életű
(habár kezdenek szálíngózni a A8-3820-asok 65W-os fogyasztással és 4 maggal 3Ghz-en! )Persze a laptopról van szó,akkor inkább ha 2 közül kell választani akkor E-450 ,1333-as ramok miatt.
De cserélni semmi képen nem.
-
raidx
őstag
válasz
SzalaiG #3653 üzenetére
Ne keresd!
Max BIOS/UEFI-be megtudod nézni, mihez mi van beállítva. (UDMA5, UDMA6)
Valamikor például egy XP-nél az eszközkezelőbe ha valamelyik meghajtón volt egy jobb klikk ott feljött egy menü ahol lehetett állítani. Windows 7 alatt még nem találtam. Brazosnál alapból az UEFI dönti el. Windows ebbe mér nem tud beleszólni. Satánál már egyébként sincs PIO mód. Az az ATA kiváltsága volt!
-
válasz
SzalaiG #3650 üzenetére
Valószínűleg azért, mert az operációs rendszered az egyik olyan merevlemezen van, amelyik részt vesz ebben az adattovábbításban. Másik lehetséges ok lehet a PIO mód, olyankor a CPU-n keresztül megy az adattovábbítás, és az igencsak megtudja fogni a rendszert.
Az elsőre megoldás lehet egy külön rendszerlemez, ajánlottan mondjuk egy SSD, a másikra meg a DMA módba kapcsolás. -
sysrq
őstag
válasz
SzalaiG #2001 üzenetére
Ezt keresd meg.
Az integrated Graphics lehet autó vagy forced.
Válaszd azt, es megjelenik még egy sor ahol beállithatod menyit zabáljon a rendszermemóriából. -
raidx
őstag
válasz
SzalaiG #1924 üzenetére
64 bites Win alatt nem mindig megy a 32 bites XP kompatibilitás!
Ahogy nézem, már Vista x64 óta panaszkodnak, hogy nem megy.
Gyanús, hogy az XP-mod telepítése sem oldaná meg a problémát de meglehet próbálni. Lehet még próbálkozni VirtualBox alá rakott XP-vel.
Full HD akadás meg nagyon függ a ripp minőségétől/beállításaitól! Eredeti lemez vagy arról készült ISO még nálam soha nem akadt!
-
válasz
SzalaiG #1913 üzenetére
Nekem nincs ilyen lapom, én csak a Manualból tudok neked segíteni. Ami kicsit boszantó, mert mért mást dolgoztatsz, mikor Te még a kezedben is tarthatod és lapozgathatod.
1. Insert the USB flash disk that contains the latest BIOS file to the USB port.
2. Enter the Advanced Mode of the BIOS setup program. Go to the Tool menu to select ASUS EZ Flash Utility and press <Enter> to enable it.
3. Press <Tab> to switch to the Drive field.
4. Press the Up/Down arrow keys to find the USB flash disk that contains the latest BIOS, and then press <Enter>.
5. Press <Tab> to switch to the Folder Info field.
6. Press the Up/Down arrow keys to find the BIOS file, and then press <Enter> to perform the BIOS update process. Reboot the system when the update process is done. -
válasz
SzalaiG #1911 üzenetére
A kézikönyvet nem olvastad? Indítsd az EZ Flash Utility-t, majd a FAT32-es fájlrendszerre formázott partíciójú pendrive-ra másolt .ROM kiterjesztésű fájlt válaszd ki neki.
De persze lehet Windows 7 alól is, ott van hozzá az ASUS Update Utility például. De én ettől eltekintenék, ez csak Gigabyte lapnál lehet 100%-osan biztos, mert ott van tartalék BIOS. -
Tomix24
addikt
válasz
SzalaiG #1843 üzenetére
Csak annyi, hogy sokminden tudja gyorsítani a win 7 elindulását, és működését(mappamegnyitás/ teljes felállás stb). Rengeteg tipp és trükk van. Kicsit jó ha tudod is mi mire jó,és nem-e gond ha kikapcsolod,letiltod. Bár azt mondom érdemes belevágni, mert én csináltam egy teljes rendszermentést és utánna "heréltem"
Ezt csináld meg:
[link]Indítás gyorsítása, leállítás gyorsítása:
[link]Net gyorsítása:
[link]Majd, ha van pl fent vírusírtó, tűzfal akkor,stb akkor ezekkel kikapcsolható a belső öszes értelmetlen védelem, szolgálatás, és még vagy 10-20 dolog. Ezt csak példaként írtam.
A legtöbb progi ingyenes, és mindbe találni olyan plussz dologt amit még nem kapcsoltál ki:
Progik tweak-hez:
Ultimate Windows Tweaker
giga tweaker
EnhanceMySe7en
tweaknow powerpack 2011Majd érdemes a gépet is pucolni:
Tuneup utilities 2011 (fizetős)- ncore segít..
-Ezzel a regisztrit és minden szart kitisztíthatsz, plussz a fölös géppel együtt induló Adobe,meg Flash progikat is letílthatod...Ha ezen felül akarsz még 50%-os gyorsulást az induláshoz, és a win7 mappa és programnyitogatáshoz 200%-os minimum gyorsulást ,akkor SSD-t is kell venni. Én még elötte ilyen sebességet nem tapasztaltam
-
sysrq
őstag
válasz
SzalaiG #1843 üzenetére
Szerintem írd le te mire használod majd a gépedet, és az szerint próbálunk majd javaslatokat tenni. Itt mindenki másra használja ugyanazt a platformot, nekem most tele van rakva hátértárral és letöltőgépként megy webes eléréssel, van aki házimoziként izzítja, van akinek meg elég a teljesítménye játékra is. Kinek mi. Neked?
-
Tomix24
addikt
válasz
SzalaiG #1841 üzenetére
Mi lassú? A Boot idő? Vagy akadoznak a videók? N-es windows nem ajánlott mert a multimedia rész van kiherélve bennük. Nekem bekapcsolástól számítva ~8 mp a boot, teljes felállással. De ebben nagy szerepe van az SSD-nek.
Asrock e350m1
2gb ddr3 1333Mhz ram (Cl9) - nem állítottam semmit rajta a bios-ban
SSd Intel 40gb X25-V
Ultimate Win7 64bitPár tapasztalat: A bios-ban 512Mb-ra állítva a videókari megosztást segt a filmek akadásmentes lejátszásában + Klite codec,Splash, Media.Player.HC,Directx legújjabb, 64bites össze gyári driver, Plussz az áprilisi Catalyst 11.4 Béta videókaridriver amit 20%-os gyorsulást ad nekem a teszteknél a 11.3-hoz képest. A windows-t meg tweak-eltem mint állat, se index-elés, se fölös programok, se töredezettségmentesíté autómatán, se hibernálás, se Aero, és még vagy 50 beállítás. Így jött ki a ~8Mp. Remélem segít
-
zsolt501
nagyúr
válasz
SzalaiG #1835 üzenetére
Szerinted ezt így hogy lehet megállapítani látatlanba?? Néha elcsodálkozom embereken, hogy azt hiszik mások képesek csak úgy távgyógyításra hogy a pácienst nem látják, de még a pontos tüneteket sem tudják...
Szerinted ez egy távgyógyító műsor a tevéből???Viccet félretéve, tudnunk kéne a pontos memóriatípust és a (bios) beállításokat no meg milyen driverek vannak a gépen és mely program alatt lassú, és még így sem biztos a diagnózis.
-
mar_tin
tag
válasz
SzalaiG #1831 üzenetére
Kiválasztottad az operációs rendszert a listából? Addig nem mutat semmit.
Egyébként nem hiszem, hogy sokkal gyorsabb lesz, legfeljebb a memória időzítések csökkentésével lehet gyorsulást elérni (de általános használat közben nem igen érezhető ez sem). Például amit írtál, hogy a Firefox 3-4 másodperc alatt indul el, annál mit akarsz még gyorsabbat? Főleg egy 1,6 GHz -es processzortól.
-
sysrq
őstag
válasz
SzalaiG #1829 üzenetére
Asus honlap, driverek. Utilities, Version 1.0.1.14, leszed, telepit.
Az időzítéseket a bekapcsoláskor del gomb nyom,biosefi jobb felül Exit/Advanced mode, Ai Tweaker -> DRAM Timing. -
madgie
titán
-
raidx
őstag
-
raidx
őstag
válasz
SzalaiG #1788 üzenetére
Csak a szokásos finom hangolás, boot sorrend beállítás, memória (ha 1066-on marad) 1333-ra, mi ébresztheti a gépet (egér, billentyűzet, stb.), com port ha kell. Sata, Sata-Ide (de ezt még rendszertelepítés előtt döntsd el!), Ventilátorok szabályozása auto/manuál, USB, ha esetleg nem tetszik az alapbeállítás. Szóval végig ballagsz a menűkön és értelemszerűen az igényeidhez igazodva választasz. Alapból igen rövid időre kínálja fel a belépést (állítható) ezért a Del vagy F2-nél legyen készenlétbe a kezed. Ha a memória időzítéseket állítod és nem tetszik neki, elég sokat kell várni mire továbblép. Ebben az esetben gyorsan lépj be a bios/uefi-be és állítsd vissza autora. Különben minden indulás percekig fog tartani és ő a végén auto beállítással indít, de nem tartja meg.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Majd kérdezel ha gondod van. -
raidx
őstag
válasz
SzalaiG #1784 üzenetére
Lehetőleg keress helyettük 64 bites verziót!
A Delux egerem drivere (ami a gombok miatt kell) csak azzal a trükkel ment fel, hogy Nem a Program Files (x86) mappába, henem a D:\programfiles\ mappába telepítettem. Így elbirtam indítani a szükséges exe fájlt. Ha ráhagytam, bizony lenyelte a telepítendő fájlokat. Sehol nem voltak megtalálhatók. Vin 7 x86 alatt nem kellett trükközni.A BIOS-t/UEFI-t három féleképpen lehet frissíteni: 1, DOS modba. Ekkor azt a fájlt töltsd le aminek a neve vége DOS, értelemszerűen kell dos boot képes lemez amire felpakolod a zip tartalmát.
2, ROM nevű fájlt akkor töltsd le, ha tartalmát USB kütyüre másolod és a BIOS/UEFI menüjéből indítod a frissítést. Ez kiváló, ha a Windows alóli frissítés behalt, vagy valami miatt megsérült a bios és nem indul a rendszer.
3, Ha nem szokott áramkimaradás lenni, a legkényelmesebb mód a WIN végződésű fájlt letölteni. Kicsomagolod és indítod az exe fájlt majd szépen kivárod az újraindítást. Nem kell sokat várni és látod is, hol tart a frissítésbe. -
raidx
őstag
válasz
SzalaiG #1750 üzenetére
Valójában x86 rendszeren 2 Giga körül van a szabad helyed. Ne feledd! Itt a VGA is az alaplapi ramból fogyaszt. Az XP a teljes memóriát mutatja. A Win 7 meg csak azt amit neked szabadon hagyott. A végeredmény végül is ugyan az mert a 3,5 Gigából nem használhatod az egyéb hardverek részét.
A BIOS-ba még telepítés előtt állítsd be a HDD dolgait (SATA, IDE vagy vegyes)! Utólag gondok adódhatnak. A partíció méretét is érdemes előre jól megszabni. Később a mentési funkció akadékoskodik az utólagos változtatásokon. -
raidx
őstag
válasz
SzalaiG #1747 üzenetére
Ehhez a konfighoz legjobb választás 64 bites Windows 7. Ha csak nincs sok olyan eszközöd ami nem támogatott 64 bi alatt.
Nekem Kiesett a "HP 2000C" szkenner (már Wista támogatást sem kapott de 32 bites Win7 esetén lehetett trükközni, Vuescan végül is megoldotta bár fizetős), Chikony webcamom is kiesett és a Pinnacle távirányítómhoz az uICE progi. Bár ezt részben már sikerült megoldani.
Csak kíváncsiságból raktam 64 bites Win7-et fel de akkora a külömbség a 32 biteshez képest, hogy a fenti problémás dolgok mellett is maradt.Szóval, a problémás kütyüim még XP x86 korszakból valók!
-
vegyszer
addikt
válasz
SzalaiG #1614 üzenetére
UHDTV's main tentative specifications:
Number of pixels: 7,680 × 4,320
Aspect ratio: 16:9
Viewing distance: 0.75H
Viewing angle: 100°
Colorimetry: Rec.1361
Frame rate: 60Hz progressive scan
Sampling structure: 4:4:4, 4:2:2, 4:2:0
Bit depth: 10, 12
Audio system: 22.2ch
Upper layer: 9ch
Middle layer: 10ch
Lower layer: 3ch
LEF: 2ch -
stratova
veterán
-
GerykO
aktív tag
válasz
SzalaiG #1497 üzenetére
Ahogyan már írták előttem, a PCIe, csak x4-es és a gt430 ugyanaz a kategóia, mint ami az APU-ban van. Ha meg a képminőség miatt gondoltál erre, akkor figyelmedbe ajánlom ezt a gondolatot.
Amúgy pedig plusz egy zajforrás lenne a hűtés miatt. Ha meg passzív, csak melegíti a házban a levegőt, és mITX-ben igényli a légmozgást a passzív kártya is, amihez ventilátor kell, tehát megint csak zajosabb lesz a konfig. No meg többet is enne.
Ha mindenáron nagyobb VGA teljesítmény kell, akkor megvárnám a Caicos GPU-ra épülő kártyát, és hybridCFX-ben van értelme, mert ha nem kell a dedikált GPU, azt lekapcsolja a rendszer. Vagy a másik alternatíva a Llano, abból is lesz 2magos 35W TDP, csak a 160 helyett 320 számolóegységgel, illetve 2 K10.75 (optimalizált AthlonII mag, teljesítményben talán még a PhII-nál is jobb). Mert fogyasztásban az E350+gt430 párossal már ugyanott vagy fogyasztásban.
De azt teszel amit szeretnél, csak nem értelek. -
attila199207
tag
válasz
SzalaiG #1406 üzenetére
mass effect 2
annyit tudtam javítani hogy az élsimítás alap-on volt levettem 0-ra mindent felbontás 800*600
mikor nincs harc 35-40fps ha futsz 24-25 fps harc közben 19-20 fps
meg meg akad nem élvezhetetlen de nem is élvezhető igazán
megpróbálom feltenni a legújabb driver-t és újra próbálom -
attila199207
tag
válasz
SzalaiG #1363 üzenetére
így próbáltam megkülönböztetni az iponos konfigot az enyémmel
iponos tesztnél 1066Mhz 7-7-7-20 nálam 1333Mhz 7-5-5-15
meg egy kis optimalizált windows ( pár szolgáltatás letiltva)
Így teszteltem le vettem az iponos értéket mellé raktam a sajátom megnéztem a gyorsulást és mellé raktam az iponos intel platformokat
és nem egyszer változtatott a sorrenden nem egyszer az utolsó helyről az elsőre lépett elő -
attila199207
tag
-
zhagyma
őstag
válasz
SzalaiG #1275 üzenetére
Annyira "olcsó" az ASROCK, hogy számomra nem volt kérdés. Egy ideig gondolkodtam,az ASUS E35M1-I Deluxe lapon, de aztán győzőtt az ár ... Amennyiben a passzív hűtés megér Neked vagy plussz ~10eFt-ot, akkor válaszd azt.
Megjegyzés: Igaz nem pont ide illik, de hamár ASUS Brazos lap árfekvésében gondolkodsz azért ez sem lett volna rossz választás: FOXCONN H67S (mITX) + i3-2100T (35W)
-
vegyszer
addikt
-
canniball
nagyúr
válasz
SzalaiG #1097 üzenetére
E350M1/USB3
Ez alapján korábban úgy számoltuk ~5k lesz a felár. Itthon nem tudom kapható-e már...Mod. Kapható. Jó magyar mentalitás szerint a felár "kicsit" nagyobb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Elektromos autók - motorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest