Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxbury
őstag
válasz
kleinguru
üzenetére
A jelenlegi X2 255-ös (3.1GHz) rendszeremben egy Geforce 7025 IGP van. Igazából semmi bajom vele, meg a processzorral sem, pont azért gondolkozok megint egy ilyenen, mert ez muteromé lesz.
De az igaz, hogy amivel nem bánik el az IGP, annak a számítását rögtön átveszi a proci?
Mert, ha ez igaz, akkor lehetséges, hogy várok inkább még egy kicsit és veszek egy ilyen AM3+-os [link] lapot nagyon kedvező áron. (gyakorlatilag ugyanez van most is, csak AM3-as)
+ akkor ahhoz veszek egy alap, két magos, egy modulos Bulldozert. És akkor amit ez az IGP nem tud gyorsítani, azt meg jópár évig megoldja helyette a Bull proci nem?

Legalábbis gondolom én.

-
Hejja1234
tag
Köszi.
Sajnos ugyan úgy semmit mondó nevek, mint mondjuk ipon-on az itx házak. Valamint szeretnék mindent egy helyről rendelni, ezáltal is csökkentve a költségeket.
Eddig ipon tűnik a legjobbnak. -
Roxbury
őstag
Brazos vs X2-es rendszernél, azonos áron, fogyasztást nem figyelembe véve, akkor már inkább az X2 nem? Mert az UVD3 hiányosságait akkor nálam megoldja elvileg proci erőből, ha jól gondolom. Nem? És akkor marad az alaplapi noname, f@s IGP, de ez mit sem számít, mert nem az dolgozik elvileg, hanem átveszi tőle a proci, ha jól gondolom.
-
MZperX75
addikt
válasz
iMaverick
üzenetére
Az első amit megállapíthatunk ,hogy 3W-os különbség idle és terhelt között nem létezik!
A második az ,hogy !Nézd meg a PH-s tesztet! Vagy egy külföldit!Brazos fogyasztása egy 400-as
80pluszossal 40-45W
Fogyasztásmérők,mindig okoznak meglepit.
A szoftveres fogyasztás statisztika kb 80W-ra aposztrofálta a nagygépem ile fogyasztását.
Mérővel 105-110Wvolt(ingadozó) 450WChiftech-el!
Így nem hiteles!
A tesztnél ki kellene akasztanod a procit ,és videókarit egyben!
CodMW2-n 640X480low multyplayer 16-ellenfél 27-28W-os max fogyasztást lestem meg,
megpadlózva bele bele ugrállt a 29.6W ,30-at nem sikerült vele elérnem! -
Hejja1234
tag
Sziasztok!
Asrock Fusion E350M1-USB3 vásárlásán gondolkodok 4 giga 1333-os memória, ssd, hdd, odd társaságában.
Mindennapi használatra kellene, zökkenőmentes netezésre, filmnézésre. FullHD videókat gondolom simán viszi grafikus gyorsítással és megfelelő lejátszóval, de mi a helyzet a netes tartalmakkal? Youtube 1080p-s videók és egyéb webes böngészőn nézhető videókkal, flash tartalommal. És nem 1-1 megnyitott oldalra gondolok, hanem egyszerre több minden. Több youtube videó+több flash-es oldal, stb. Ezeket hogy bírja szegény kis rendszer?
-
iMaverick
addikt
válasz
Roxbury
üzenetére
Itt a Hardveraprón vettem ezt:
3500Ft-rt hirdette a kolléga, a végén még Ő maga engedett el belőle 500Ft-ot. Típusa: Fujitsu-Siemens Scenic N320.
Valami paneltáp féle van benne, csak nagy ATX-es fémkalitkába tették és mellé 12cm-es venti. Na ez el is intézi a hűtést!
Egy 500GB-s Samu van benne és 4GB DDR 1333MHz-es ram.szerk: bocsika. Az előlapon meg egy Soundgraph iMon Ultrabay van. Azt korábban vettem.
szerk2: még annyit, hogy az általad linkelt MSI alaplapnak eléggé kicsikének tűnik az FCB hűtője. (Erre a déli meg északi hidat kiváltó közös híd-ra gondolok.)
-
Roxbury
őstag
Köszönöm szépen a kimerítő válaszokat. Ez a ház+táp kombó megtetszett nekem is.
-
MZperX75
addikt
válasz
MZperX75
üzenetére
A modem kiakadás nem rossz tulajdonság,
1-2 hét után 25M-ás neten fúllra pörögve 50-100torrent esetén tapasztaltam,
De a Phenom2 -es rendszeremnél dettó ugyan ez!
,Online non-stop,torrent kliens. 2-3 hetente egy egy restert 5 perc szünettel.
Megoldás,egyébként sem szeretem a lakást telekábelezni ,Wifi!
(TP-Link 150Mbps Usb-s Wifi adapteren keresztüli nethozzáférés)
Nem tud kiakadni! -
MZperX75
addikt
válasz
Roxbury
üzenetére
Nekem ez az alaplapom van ,amit linkeltél!
Ezzel a ház+táp kombóval
1 dolog viszont hozzátartozik ehhez az MSI-laphoz süvít egy kicsit a 4cm-es ventieje 100%-on hajtva.
Okos dolog ,ha be tud vagy ,ha otthon van ,egy nagyobb de akár 8-12cm ventit is szerelni a kicsi helyett! 37.5%-on hajtva(alaplapon ilyen beálítások vannak a Bios-ba 25-37.5-50-75-100%) elég türhető,vagy inkább eléggé csendes kis jószág lesz tőlle.
Az alaplapon van USB3-as csati,de csak 2.0-án hajlandó menni,mivel az alaplap nem megy.
Személyes tapasztalad a belső modem ,túl nagy adatforgalom esetén kiakad!
(általánosságokban majden minden konfigomnál tapasztaltam ugyanezt nem csak a Brazosnál)
A ház amit belinkeltem,jó semmi gond vele,de illő hozzá teni egy 6cm-es venti a jobb hátsó részéhez,hogy a winyó-vinyókról elfújja a meleget.
az ára 12-14.000ft a kis giga házikónak,elfér benne egy hagyományos méretü DVD-vagy BD író+2db 3.5"merevlemez.
hozzá kapsz egy monitortartó álványt amit a burkolathoz lehet elédg stramman rögzíteni.
+65W-os paneltápot!
Idle:20-20.5W fogyasztással
load:27-29.6W-os fogyasztással megelégedik 1 db3.5-ös 7200-es winyóval!
Bármilyen jó nagy tápot veszeel 40-45W-alatt nem eszik Idle állapotban
A ház+táp max14000Ft azért az nem olyan rossz! -
Roxbury
őstag
Sziasztok!
Erről a lapról mi a véleményetek? [link] [link]
Ezt találtam kb. a legolcsóbb E350-esnek, amire 3 év garancia van és az összes kondi szilárd elektrolitos rajta.
Vannak már tapasztalatok vele?
Mellesleg Win 7 HP 32 bitre 2GB DDR3 társaságában, netezni, filmezni, youtube 1080p milyen lehet? Jelenleg egy Athlon II X2 3.1GHz proci van a gépemben, de ezt odaadom muternek, és akarok összerakni egy kis fogyasztású gépet.
Sima tápra gondoltam (nagy házban lesz), mert ahogy írták itt a topikban kb egy 400-as FSP-hez mérten csak 5w-al eszik kevesebbet a paneltáppal. Annyit nekem meg nem ér a paneltáp, mert az jó esetben is 13000 Ft nekem postával együtt, az FSP-t, meg meg tudom venni itt helyben (Fehérvár) 8500-ért, több garanciával és 80+-os hatásfokkal. [link]
Jelenleg ez van a gépben, de kicsit hangos, annyira nem vészes. [link]
Elnézést, ha hosszú voltam, a válaszokat, pedig előre is köszönöm!

-
raidx
őstag
Kipróbáltam a Panda Cloud tűzfalas béta verzióját de az első rendszerindítás után behalt minden! Úgy tudtam csak a rendszert visszaállítani, hogy formázta is a teljes lemezt. Valami nagy káoszt csinálhatott, mert a kék halálnál új hardver és szoftver eltávolítását javasolta de még csökkentett módba sem tudtam elindítani.
A Windows 8 ebből a szempontból jobb lesz mert ha indulási gondja van, nem csak rendszer helyreállítási opciót kínál de progi eltávolítási lehetőséget is. Igaz nem próbáltam ki a funkciót, hogy csak az utoljára telepítettet lehet leszedni, vagy tetszőlegeset.
-
raidx
őstag
Egy ideje szenvedek, hogy az USB-s HDD-k időnként eltűnnek! Ma véletlen rátaláltam az eszközkezelő, USB..., USB gyökérhub, Jobb klikk, Tulajdonságok, Energiagazdálkodás, A gép kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg. Innen kiszedtem a pipát mindegyiknél! Ahol csatlakoztatott eszköz volt, ott nem volt elérhető az opció.
Most kíváncsi leszek, lesz e még gondom az USB-s HDD-kkel. Ha véletlen elment a gép pihenőbe, egyszerűbb volt az USB csatikat kihúzni és vissza, mert percekbe tellett mire a gép életre keltette. Ha egyáltalán sikerült! Már alaplap hiba gyanúja is felmerült bennem. Főleg, hogy az Epson Aculaser M1200 nyomtatót nem tudtam Win 8 alatt telepíteni, de egy tiszta telepítésű Win 7 esetében sem ment.
-
MZperX75
addikt
Fiat 124 1966-74 olaszország! 49KW 1197cm3
liszenc! Kicsit rosszabúl sikerült,pedig elvekben korszerübb volt a fiat-nál!
CCCP 1972 VAZ 2101 -Lada1200 44KW 1197cm3
Mint érdekeség!"1980-ban mutatták be az első Wankel motorral szerelt 2101-es Ladát. Típusjele 21018-as lett. A motorja egy egy tárcsás 654 cm3-es wankel motor ami 70 lóerőt és 95 Nm-t teljesített."
Wikipedia -
sysrq
őstag
válasz
MZperX75
üzenetére
Mikor a Lada megjelent minden szempontból korszerű autó volt.
És sok évtized után is emlékszik rá sok ember.
Mondj néhány akkor megjelent autót, fejből. Gugli nem ér.Ugyan ez van a 350-el is, már nyakán a 450, meg lehet olvasgatni a fejlődés irányáról, de csak valaminek az elindítója lett.
-
Tomix24
addikt
A Brazos nem tunningra való. Javítani a sebességén csak 3 dologgal lehet:
I. A windows-nak a fürgeségén tweak-el lehet javítani. 5-10% gyorsulás is lehetséges.
II.SSD-vel további 30-50%-os gyorsulást lehet tapasztalni kb.(Most egy az Asrock álltal támogatott Sata3-as Corsair-el, a böngészés , a multitaszking, kb a 3x-os sebességre ugrott. Egyszerre 3-5 ablakkal lehetek aktív munkában, és mehet a torrent, esetleg plusz tömörítés másolás.
III. Jó ramválasztással lehet teljesítményben 15-20%-ot is elérni. CL7-es rammal 7-7-7-20-on ennyit értem el a 9-9-9-24-el szemben 1.6V-on. Hisz ugye a szíve a memóriája a Brazosnak.
-
gallus
aktív tag
válasz
easy...rider
üzenetére
A Giga lap alapból tuningolható?
Persze ezért nem fogok cserélni, de ha van valakinek ....
Majd mi mondjuk mit hogyan.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Félretéve a viccet, a Superpi 1M-n is látszik, hogy amire nem elég
az 1,6 arra .... -
sysrq
őstag
válasz
easy...rider
üzenetére
Vegyél gyorsan egyet, a linken van olyan kép is ahol 1.63V van adva neki.
Majd te is megnézheted mi a vége. -
easy...rider
őstag
Én is úgy vagyok vele, hogy szeretek tuningolni, meg játszadozni a beállításokkal.
Rosszul emlékeztem, mert nem 2,2GHZ hanem 2360MHZ
1,36V-alPersze tényleg ahol kevés ez az 1,6ghz, oda nem sokat ér tuningolni. Nem is Pi calculation csúcsokat akarok vele
Ki kéne mérni eredményeket alap, ram "tuning", és OC + ram tuning beállításokkal. Csak nekem sajna még nincs ilyen lapom 
-
gallus
aktív tag
válasz
easy...rider
üzenetére
Nekem sem volt még olyan gépem, aminek nem néztem meg tuningját.
A brazost is tuningolom, de csak a memóriát.
Igazat adok tanult kollégánknak, hogy amire kevés az 1,6 arra a 2 sem lesz elég.
Azért kipróbálnám eg yteszt erejéig, hogy mégis mit bír![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Keress vissza hol olvastad azt a 2,2GHz-et, mert szerintem kamu.
raidx: Nekem is 0,3-al jön, ma már nem kezdek bele.
-
-
sysrq
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
7-8 Mb-el jött, usb-ről lehet telepíteni ezt is?
-
-
raidx
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Próbáltam a VirtuálBoxot és a VmWaret is.
Azt hiszem ez a hiba oka "DirectX 9 grafikus eszköz WDDM 1.0 vagy újabb újabb".
Virtuálgépen ez a rendszertelepítés után a Tools pakkal jön elő.
Most csinálok egy lemezképet a win 7-ről és kap egy 130 Gigás szűz partíciót Ahogy bogarásztam az MS infóit. nehéz lesz a Win 7-et visszavarázsolni. Tiszta telepítést mond az MS. Még jó, hogy a W 7 mentés helyreállítója elég intelligens és meg lehet oldani vele a dolgot.
-
-
MZperX75
addikt
válasz
easy...rider
üzenetére
Persze nem akarom megmondani neked ,hogy mit vegyél ill mit ne vegyél.
Az ősőknek szeretnéd,akkor mire a tunning?
Ha meg nem,akkor nem ez a te platformod!
Nem igazán értelek,ahová ez a brazos kevés oda 2.2ghz-el is az!
,ha így vacilálnék,de mondom én nem te,akkor ,és AMD -be szeretnék egy X2-vel beérném
lap+táp+proci+memo+ház+monitor70-80ból megvan
Lap+proci+memo 30-35ezer!
Na azt már pörgetheted! 2.6Ghz-3.3-3.5Ghz megvan!Ott már számít a tunning -
raidx
őstag
Elvagyok szomorodva!
Szerettem volna kipróbálni a Windows 8 Pre Betát és nem hajlandó virtuális gépen települni!
Sajnos az MS azt írja, nem telepíthető sem XP sem WIN 7 mellé. Csak tiszta telepítés lehetséges. Gépigény egyébként 1 Giga proc 1 Giga (x32) 2 Giga (x64) ram és DX9 képesség minimum.
Sajna a fejlesztői eszközöket is tartalmazó előzetest töltöttem le és az 4,8 Giga. Nem tudom lemezre kiírni, hogy egy szűz HDD-vel kipróbáljam.
Talán holnapra lejön a normál változat is (mert iszonyú lassan jön!) és sikerül kipróbálni.
A szabadon letölthető Pre Beta 2012 novemberéig marad életképes állítólag.
Ha valaki kedvet kapna a próbához.
Vigyázz! Nehogy a 4,8 gigást töltsd le és tönkreteszi a jelenlegi oprendszert!
-
easy...rider
őstag
válasz
HeavyToys
üzenetére
Majd csak netezős gép lesz belőle ősöknek, csak azért lehet majd olyat vennék ami mégis támogat tuningot. Olvastam cikkeket ahol 1,3V-al Giga lappal elért a tulaj 2,2GHZ-et!

Nem akarom túlzásba vinni, de tudom hogy ha nem Open CL progi amit futtatok, akkor gyengus a gépezet. De lehet a memória keresztmetszete amúgy is értelmetlenné teszi a tuningot

Azért kérdeztem mert ha kicsivel többért olyan lapot kapok ami tud tuningot, akkor lehet megpróbálom.
Mondjuk ahogy nézem a kib@szott forint árfolyamot, idén lehet nem veszek semmit, mert már megint akkora szarban az ország mint tavaly ugyanilyenkor. qva politikusok

-
raidx
őstag
válasz
easy...rider
üzenetére
A Brazos lapok egyike sem igazán támogatja a tuningot! Amikre azt mondják, azok is 1,6 helyett 1,62 körül tudnak. Tuningnak annyira nem nevezném!
Ha jó minőségű 1600-as memóriákat teszel bele, ott van egy kis lehetőség játszani az időzítésekkel ami némi javulást hoz.
Majd az E450-e sorozat, de az is csak a GPU órajelét emeli meg, de csak akkor, ha belefér a 18W-ba az aktuális fogyasztás.
Ha tuning lapot szeretnél, felejtsd el a Brazos családot! Vegyél AMD Buldozer procis lapot, majd ha megjelenik. Ott lehet tuningolni akár a folyékony héliumos hűtésig.
"A tuningolt processzorban az AMD egy modult használt fel, és az elért 8429 MHz-es órajel nem csak a hitelesítéshez volt elég, mivel a rendszer meglehetősen stabilnak is bizonyult, ugyanis egy vírusirtó is futott a háttérben."
-
HeavyToys
senior tag
válasz
easy...rider
üzenetére
MSI-nem támogatja. Nekem az van. Alapból érdekes módon, mióta variáltam a memória időzítéssel 1628 Mhz-en megy. De efölé szerintem nem lehet vinni. Mondjuk kérdéses, hogy így nem veszti-e értelmét az egész, mivel ha tuningolod, nő a fogyasztás, stb. MIre használnád amúgy, hogy tuning kéne?
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Melyik alaplapok tuningolhatók a brazosok közül?
MSI-t szeetnék venni, mert az a legolcsóbb, de nem találtam leírást hogy támogatná. Asus Giga az tudom hogy támogatja. (meg még jó pár) -
A gyorsítás működését ellenőrizheted, jobb klikk a videón --> videóinformációk megjelenítése. Ha software decodingot ír, természetesen nem megy a gyorsítás. Frefox meg ilyen tekintetben nem jó példa, zabálja a memóriát meg a procit, a gpu-t meg pörgeti, akár gyorsít akár nem.
-
Errtu11
csendes tag
válasz
Armagedown
üzenetére
Köszi.
Le kellett cserélnem egy új verzióra, ott már simán megtaláltam
-
Errtu11
csendes tag
válasz
adamssss
üzenetére
Elba..tam a szerkesztést, sorry
Power dvd nekem is problémás volt, ellenben Total Media Theatre gond nélkül kiadja original primary audio opcióval. Splash Pro is jó nálam, ott a HDMI bitstream opciót kell választani.
Elméletileg a Power dvd is tudja, de mint írtam nekem még soha nem sikerült rávennem egyik verzióját sem. -
Sziasztok!
A htpc-ben egy E350 teljesít szolgálatot (gigabyte). Hogyan kéne rábírni, a HD audió kiadására? Az erősítőre ugyanis csak sima DTS-t küldd ki. A lejátszó progi egy power dvd11 ultra.
Köszi a segítséget.
-
Tomix24
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
De alap az is hogy a böngészőben a GPU gyorsítást bekapcsolja az ember.
-
-
MZperX75
addikt
Azért lehet játszani a kis brazossal,persze kompromisszumokkal!
(ne crysis-t,prószáld ki vele,de amúgy 80%-90%ban minden megy vele) tapasztalat.
Még a crysis2 is 800X480low 3giga rammal 15-25Fps között!
CodMW2-640X480low multy 16emberkével!(single 800x600medium)
Maffia1 max graf
GTA3 sanA Max graf 1680X1050max
Serius sam1-2 max graf!
NFS pro!
Portal2 1680x1050 medium
Most csak ezek vannak fen,de szinte mindgyik gyári lemezem elindult! és egész türhrtően futkározik!
Amire kell egy alkalmi játékosnak arra tökéletes

-
mar_tin
tag
Flash -es videóknál az is kell a GPU gyorsításhoz, hogy az adott oldal támogassa a stage videót. Amit linkeltél azt nem tudom, hogy támogatja e, de gyanítom, hogy nem .YouTube -ról 1080p -s videót lejátszva, ha minden klappol, akkor úgy 30% körüli terhelésnek kell lennie.
-
gallus
aktív tag
Megint van egy számomra érdekes észrevétel, kérdés.

Itt nézegettem filmeket, amikor ágyhoz voltam kötve egy pár napig.
A 939-es rendszerem 50% fölötti proci terheléssel ment mindkét magon film közben.
A Brazost azért / is / vettem, mert úgy reklámozták,
hogy minden vacakot támogat a HD6310,
még olyat is amit nem is használnak
/ valamilyen you tube-os dolog volt /,a procit mindenben segíti.
Erre kipróbálom az E350-en,
hát ugyan annyit terhel a processzoron mint a régi gépem,
még egy picit többet is, ugye az alacsonyabb órajel miatt. 2000 vs 1600MHz.
Mi ez amit nem gyorsít? Van ilyen???Minden driver, bios friss, 64 bit win7.
Mielőtt megkérdeznétek
Köszi.

-
-
raidx
őstag
válasz
kleinguru
üzenetére
Létezik egy két segédprogram ami pótolja a gui hiányát. például: [Ez]
Ugyanakkor sok minden megoldható vindows 7 alól. Igaz, full szolgáltatás csak akkor van, ha a szerveren aktiv direktori van beállítva.
De pár segédprogram és például TeamViewer vagy hasonló és már is megoldódott minden gond. A windowshoz van külömböző segédprogram ahol a fájlokat egy csokorba fogva ikonok segítségével tudod indítani. uTorrent elérhető webes fwlületen, JD szintén. Sajna most nem találom az akkori gyűjteményemet amit használtam mikor teszteltem.
A hogyan.org-on találsz egy cikket a telepítésével, beállításával kapcsolatba. Olvasd el a hozzászólásokat is.
Itt egy másik: [link]
Ez a kettő már elég.
-
raidx
őstag
válasz
kleinguru
üzenetére
Nem!
A HP masinák célgépek azért a hardver és egy szerver progi jól összedolgozik. Az egész arra van tervezve, hogy kevesebb mint 10 gépes kis hálózatot kiszolgáljon. Ezért, ha otthon egy két gép osztozik, maximálisan ki tudja használni a Gigás hálót és így a HDD marad a legszűkebb keresztmetszet. Persze, ha 4-6 gép használja már oda a nagy sebesség, mert szétoszlik az erő a gépek között. Hálózati feladatokat ellátó gépnek nem szükséges erőgépnek lenni. Célhardver és sok memória. Persze ha több száz gépet kell kiszolgálni nem árt a sok processzormag és a még több memória meg az SSD tárolók.
Esetedben sokat fog lendíteni a célszoftver ami semmi felesleges sallangot nem tartalmaz.
Még egy Windows szerver oprendszernél is alapból tiltva van a hang és pár nyalánkság. Feltételezik, hogy monitor, billentyű, stb. nélkül használod és nincs szükséged a grafikus felületre. A Server 2008-nak van egy olyan lehetősége (telepítéskor választható), hogy nincs Gui (core). Mindent parancssorból vagy egy Win 7-es kliensről tudsz beállítani. Sokkal biztonságosabb és gyorsabb is mint a komplett Guis oprendszer.@mitoman
Windows 7 x64
-
mitoman
tag
Nincs valakinek tippje, Asrock USB3-as a lap, xp sp3,
nem müködik a CnQ, mindig 1600-on megy a proci. -
Az miért lehet, hogy a hp micros serverekben a hdd a szűk keresztmetszet?!
Mert pl az is egy athlon cpus gép (még ha válogatott alkatrészekkel akkor is)
Nekem megvan hozzá minden, lap kell + mem (minden más van), nem fogok mást venni, ellenben érdekelne, hogy ha normális gigabites hálókarit teszek bele a pci-e foglalatba, akkor azzal jobb volna-e

-
iMaverick
addikt
Közben próbálgattam ezt uTorrent-es témát. És valóban! Amikor kilőttem, mindjárt csak 10-20% között ugra-bugrált a terhelés. Ez már így valóban elfogadhatónak tűník ennél a rendszernél.
Amikor visszakapcsolom, az elején még normális a terhelés, de amint vissza állt seed-be és felépülnek a kapcsolatok: puff, megint 25-30-50% terhelések vannak...
Az advanced résznél ezt a net.cpu_low-t mondod? Közben bekapcsoltam, de nem hozott érdemi változást...
-
ftc
nagyúr
utorrent meg se fogja a kis nálam...pedig 3-as verrzio! Bitdefender se fog...100%-ra még nem tudtam kiakasztani....
-
Annak idején mikor még Windows 7-et használtam az Atomos netbookomon, akkor 3-4 MB/s-os sebességnél nem tudtam gyorsabban letölteni µtorrenttel, mert már az egér is elkezdett keményen beakadni. Mióta Ubuntut használok ez a probléma megszűnt, ugyanúgy µtorrenttel vígan tölt kétszer annyival is, és tudom használni a gépet még mellette másra is.

-
-
korcsi
veterán
válasz
iMaverick
üzenetére
És az hogy alapon 20-25% a processzor terhelés az mennyiben befolyásolja a felhasználói élményt?
Nálam avast, cfosspeed, utorrent (400+ torrenttel) xbmc tálcán, vnc hogy lássak is valamit, és 9-15% között mozog, persze sok mindent kigyilkoltam a rendszerből, mert HTPC-nek használom, és nem asztali gépnek.
Utorrent haladó beállítások között be lehet állítani egy lassú cpu-s üzemet.
-
iMaverick
addikt
Az előbb leklammeroltam egy kedves hangú választ a hozzászólásodra, de nem akarok vitát itt a topic-ban. Inkább itt egy idézet az iPon cikkjéből:
Annak, aki manapság olcsóbb asztali PC, illetve HTPC építésén gondolkodik, mindenképpen figyelmébe ajánljuk a Brazos platformot, ugyanis véleményünk szerint az AMD újdonsága jól sikerült, így bátran alapozhatunk rá, ha egy átlagos, a mindennapi feladatokat ellátó, alacsony fogyasztású, halk rendszert szeretnénk építeni. A játékok esetében a régebbi címek nem jelentenek majd problémát, de azért kompromisszum-készen kell hozzáállnunk a kérdéshez. A videó lejátszással kapcsolatos képességekre szintén nem lehet panasz, az 1080p-s YouTube HD videók teljes képernyős lejátszásakor jelentkező apró be-beszaggatást pedig a jövőben remélhetőleg javítják. Komolyabb feladatokra (videó kódolás, képszerkesztés) csak korlátozottan alkalmas a rendszer, de ez ebben a kategóriában már egy megszokott dolog, ilyen konfigurációt általában nem is ilyen céllal szokás keresni.
És egy másik szösszenet az AnandTech oldaláról.
Szóval valamit félre érthettél, mert én sem gondoltam, hogy egy Intel CoreI7 teljesítményét fogom kapni. Pár éve már benne vagyok a szakmában...
Ha visszaolvasnál, akkor látnád, hogy mik az alapvető bajaim. (Pl. fut a Win7, a háttérben uTorrent + AVG Free és ez így 20-25% cpu terhelést eredményez... Ezt gondolom Te sem hiszed el, hogy normális?)
-
raidx
őstag
Majd szaporodik, ha kijön az E450. Többen váltani fognak mert azt hiszik játékra is jó lesz. Pedig csalódni fognak ismét!
Érdekes, rengeteg teszt jelent meg a Brazos-ról még itt a PH-n is több alaplapot bemutattak. Mindenhol azt lehetett olvasni, hogy játékra nem jó, bár egy - két régebbi játék elfut rajta. Mégis sokan azzal a céllal vették, hogy lesz egy kis fogyasztású játékgépjük. Pedig ahhoz kell a legerősebb erőgép!
Ha valakinek gyors otthoni szerverre van szüksége, válogasson a HP microszerverek közül. Azok hálózati célgépek és nem lesz sebességgond velük! Igaz többet esznek mint az Atom és Brazos lapok de ott az I/O műveleteknek a HDD a korlátja. Kihasználják a Gigabites hálót rendesen.
Ha mégis Brazos kell neki, legalább szerver programot tegyen rá. Ott nincs a Winnek a sok sallangja! De ez kinek kinek magánügye!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mitoman
tag
Nem működik a CnQ, uefi-ben engedélyezve, energiagazdákodás minimum,
valakinek valami tipje?
Esetleg valamilyen program? Asrock USB3-as a lap. -
ftc
nagyúr
Hól muzsikált a Brazos.... SimCity 4 mondom megy minden rendben kicsit szórakozzak! Erre egszer csak lekapcsol midnen...mondom mi a.... lehet elment a tápom...
-
válasz
iMaverick
üzenetére
Semmi pofára ejtős nincs ebben, nem ígért senki sem olyan hú de nagy teljesítményt. Éppen ellenkezőleg, az Atomot pont, hogy megveri, de az ezeréves K8-as architektúránál gyengébb, alacsony órajel mellett. Legközelebb olvasgass kicsit többet és a céljaidnak megfelelő hardvert vásárolj.
-
iMaverick
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700 (4 mag / 8 szál, 3.6 - 4.2 GHz, LGA1151)
- Ryzen 5 1600X dobozos CPU
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4306, 100 AKKSI
- HP Elitebook / Probook üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- iPhone 14 Pro 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- iPhone 15 Pro Max 512GB 87% Esim-es verzió (3hónap Garancia) Kijelzőn pici folt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egy 500GB-s Samu van benne és 4GB DDR 1333MHz-es ram.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)