- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tessék, ezzel az egyszerű szkripttel monitorozhatod 1 másodpercenként.
#!/bin/bash
while [ 1 ]
do
aticonfig --odgc | grep "GPU load :" >>/a/fájl/elérési/útvonala/ahova/mentenéd
sleep 1s
doneLehet még pofozni rajta, akár időadatokat is lehet hozzáadni. Meg természetesen nem muszáj fájlba irányítani a kimenetet, terminálban is csekkolhatod.
-
peterk
senior tag
-
g0dl
addikt
Tudna valaki segíteni mi kell ahhoz, hogy hw gyorsítást használó XBMC-t tudjak fordítani? (természetesen linux)
-
immi77
tag
válasz
HeavyToys #2293 üzenetére
Ez volt a megoldás. Úgy tűnik az Asrock lapon nem valami jó a PWM. Átböktem a lapon található 3 pines venti csatlakozóra, azt kiválóan kezeli. Igaz az AIDA64-et megkeveri, mert a prociét mutatja a burkolatnak, a házhűtőt pedig a processzornak, de működik. Végre csend és hűvös van a házban.
-
gyiku
nagyúr
Pure White Fusion E350 (IPC-E350M1W), 1AOVQ031.ROM (IPC-E350M1W)(2011/5/24) Reason : Add RTC wake up function, May 24, 2011
-
HeavyToys
senior tag
Nekem is volt hasonló problémám, vagyis most használok egy MSI-s Brazos alaplapot, ott a CPU hűtőt ha 50%-ra állítom (az a legkevesebb), a valós fordulat 70%-ra csökkenti csak. Nem tudom mi lehet vele a gond, de mind1 milyen ventit teszek rá. Asrock-nál meg működött ez a funkció, esetleg még próbáld meg, ha más nincs, hogy a sima 3 tűsre csatlakoztatsz egy 3 tűs AC-t, és azt szerintem tudod szabályozni. Meg is tudod nézni, csak a cpu-ét kell átdugni és azon már látni fogod.
-
raidx
őstag
Sajnos a házikómba nem tudok nagyobb ventit rakni. A levehető fedélre lehetne, de akkor nem tudom lehúzni. Vagy újabb szellőzőket kellene fúrni a fedélbe. A hőmérsékletek rendben vannak így is és a venti hang nem különül el a környezettől Igazi csend csak éjszaka van nálunk. Iskola, óvoda, játszótér a ház végénél a másik oldalon meg egy elég forgalmas utca.
Nekem nem sikerült a SpeedFannal manipulálni a fordulatot. Várom, te mire mentél? -
immi77
tag
Házventinél nincs auto, Full on vagy Manual, ennyi. Ez alatt a fokozatok.
A prociventi kb 2000-es fordulaton járatom, és kb a házventi is ennyin megy ugye. Nem sok a hang, de azért van még mit javítani. Miután beletettem a nyolc centis AC-t, 10 fokot esett a hőmérséklet, mondjuk már ezért megérte.
A speedfant kipróbálom. -
HeavyToys
senior tag
Ha PWM-es ventit vettél, akkor ugye az 4 eres. Ellenőrizd, hogy a megfelelő csatlakozóra dugtad-e rá, hiszen ha 3-eresre, akkor nem tudod szabályozni ezt a ventilátort. Feltételezem neked is Asrock lap van, itt van lehetőség a 4-eres kábel használatára, mivel a 3 fan közül egyik ilyen.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Ismét hozzátok fordulok... Pár napja szenvedek már a win2008ra hangkártya telepítésével, de nem jön össze. Elvileg a laphoz kapott CD-ről mindkét audió drivert feltettem, de a tálcán lévő ikonnál azt kapom, hogy nincsen hangeszköz telepítve. Próbáltam újratelepíteni, újabb drivert feltenni, de nem megy. Mivel 64 bit-es rendszerről van szó, ennek megfelelő meghajtót tettem fel... Valakinek esetleg ötlet?
Köszönöm szépen! -
Csicsóka
őstag
Lars Op den Kamp jóvoltából, 3 nappal ezelőtt elkészült egy új XBMC Linux alá, Git-ből fordítva PVR támogatással. Kiválóan kezeli, a szintén tőle lehúzható TvHeadend előtéttel, a DVB-T adásokat. Ami még vonzóvá teszi, hogy bele van fogatva a VDPAU (Nvidia) és VAAPI (AMD) hardveres gyorsítás is. AMD-n nem próbáltam, de Nvidian és Intelen tökéletes.
Nálam egy Lubuntu (natty) alapú rendszeren fut SSD-ről, a boot ideje az XBMC elindulásával együtt 7 sec, egy E3400-as cerkán. -
raidx
őstag
Most néztem a SpeedFan progit és az mutatja a Fan1 és CPUFan értékét. Nálam a Fan1 van használatba ház hűtésre.
-
immi77
tag
Tettem a Codegen MX... házba egy 8 centis ventit, típusa: Arctic Cooling F8Pro PWM.
A problémám az, hogy pl. AIDA64-ben nem látom mennyivel pörög, nem is jelzi hogy lenne. UEFI-ben állandóan 1800-2000 fordulatot mutat, hiába állítom a 1-es fokozatra. mi lehet a gond?
A lap Asrock E350M1 -
XmoD
senior tag
Vegre megtalaltam a lapot. Igaz nem itx formatum de akkor is brazos
O rola lenne szo [link] -
raidx
őstag
Nem valószínű, hogy sokat másolgatsz egyik helyről a másikra, ha HTPC-nek szánod a masinát. A rendszer boot valószínűleg gyorsabb SATA3 esetén. Arra inkább SSD! Szóval, normál használatkor nem lessz szűk keresztmetszet még a SATA2. Persze, az is kérdés, hogy mennyire kell a hely? Már nem égbekiáltó az árkülönbség a kettő között.
-
Prego
senior tag
Kinéztem magamnak egy E350M1 Asrock alaplapot, amin SATA3 csati van.
Kérdezném hogy ezeknél a HTPC-knél mennyire észrevehető a merevlemez szűk keresztmetszete, röviden:
-SATA2 1TB-os vinyót vegyek bele, vagy SATA3 500GB-osat? -
Prego
senior tag
Gondolkodom anyám szülinapjára egy HTPC-ben. E-mail, Net, youtube, meg akkor hálón tudok rátolni filmeket. Erre van egy 32 colos Full HD TV-je HDMI-vel (SABA cls32v12, gondolom még a régi ami nem visz át hangot).
Fiókban asszem van még egy Win 7 32 bites liszenszem, 2 GB RAM elég lesz neki.
Amit viszont nem tudtam még kiválasztani, az a ház.
Jelen pillanatban egy CFI CBI-A6719-cel szemezek, fekete TV állványba megy, VHS lejátszó helyére.
Az a kérdésem hogy van jobb választás is 10ezres kategóriában?
Illetve alapnak egy Asrock E350 menne, az kb 23-25e, RAM 5e, meg egy terrás vinyót is hozzámvágnak 10-12ért (+ vezetékmentes egér-bill ágyból való hansználathoz 6e + kábelek)
Nagyjából 50-60e-t szánok a projektre. -
peterk
senior tag
válasz
vikla007 #2264 üzenetére
Arra a mire használni akarod, tökéletes.
Talán csak annyit nézz meg, hogy az az LC power ház mennyire képes szellőzni, illetve, hogy szükség esetén tudsz-e bele nagyobb ventit pakolni. Nekem egy ilyenem van, ami méretre kb. ugyanakkora mint az LC power. Ennek az oldala lyukacsos, ill. a tetején (a proci fölött) is van egy lyukacsos terület, így viszonylag jól szellőzik. Nézd meg, hogy az LC powenél mik a lehetőségek.
-
vikla007
aktív tag
Sziasztok,
az alábbi konfigot raknám össze, véleményeket várok a hozzáértőktől
Köszönöm.alaplap: Sapphire sFT1 Fusion E350M1W alaplap /52036-01-40G vagy
ASROCK E350M1
memória: 4GB 1333MHz DDR3 RAM Kingmax kit (2x2GB)
merevlemez: 30GB Kingston SSD SATA 2.5" V-Series meghajtó SNV125-S2/30GB
ház: LC Power Case-1340MI Mini-ITX ház 75W
+ USB HDD WD Elements Desktop 1.5Tb USB 2.0 (3.5") -
raidx
őstag
válasz
bazsi83vp #2252 üzenetére
A k10stat nem fut Brazos Win 7 alatt! Azt mondja nem kompatibilis a CPU!
Amúgy feleslegesnek tartom a Brazos lapoknál a trükközést. Játékra nem való! Egyéb felhasználás esetén a CPU sokat van Idlébe amikor a fogyasztása veri az Atomokat! Inkább megfelelő Táp választása célszerűbb. Sok esetben a táp Idle állapotban többet fogyaszt mint a masina normál használatnál. -
XmoD
senior tag
Sziasztok! Errol velemeny valakinek ? [link]
Itx vasarlas elott allok es arban teljesitmenyben tetszetosnek tunik! -
bazsi83vp
senior tag
végigolvasva a fórumot, nekem is szimpi lenne egy ilyen kis fogyasztású gép. Már csak egy apróság ötlött fel bennem - próbálta már valaki alulfeszelni (pl k10stat-al) ez a procit? Vajon úgy mennyit enne?
-
raidx
őstag
Windows 7 óta létezik egy "netplwiz" nevű valami, ahol be lehet állítani a kívánt user jelszavát és ezzel eltűnik a CTRL+ALT+DEL kényszer is. Ez igaz a szerver 2008 családra is hisz Win 7 alapokon nyugszik. Most nézegetem Virtual gépen a Szerver 2008 Foundamental verziót és egész jónak tűnik sebességbe. Érdekes valamikor még RC előtti állapotot teszteltem és nem fogott meg. Igaz akkor VirtualBox volt fent, most VmWare. VB alatt most nem is tudtam telepíteni XP és Thin Win kivételével semmit.
-
canniball
nagyúr
"Be lehet valahogy állítani eme windowsra az automatikus bejelentkezést?"
Ezt próbáltad már? -
wopi
aktív tag
válasz
zsolt501 #2218 üzenetére
Feltettem a windows 2008 server r2-es változatot. Minden nagyon szép és jó, viszont... Mivel a gép bekapcsolásakor nem jelentkezik be automatikusan senki, ezért nem indulnak el bizonyos programok (pl torrent), csak a szolgáltatások.
Ebből következik a kérdés. Be lehet valahogy állítani eme windowsra az automatikus bejelentkezést? Néztem, kerestem a korábban bevállt módszereket, de az ha jól látom a szerver változatra nem lehetséges (logikus persze, hiszen biztonságos rendszernél ilyet nem alkalmaznak). Vagy... Lehetséges pl egy torrent klienst szolgáltatásként futtatni, hogy ne legyen szükséges hozzá a bejelentkezés?Más. A windows media service alkalmazás képes arra, hogy távolról, pl egy böngészőből el tudjak indítani zenelejátszást a brazos szerveremen? Vagy ez a progi csak kiszolgálóként tud működni, hogy róla lehet lejátszani, illetve stream-et tud adni?
Korábban ezt squeezebox-al sikerült megoldani, gondoltam hátha... Vagy vissza a squeezet? Akkor viszont visszakanyarodunk az előző kérdéshez ezzel kapcsolatban is...Köszi!
-
raidx
őstag
válasz
Petyb00 #2246 üzenetére
Ezt a részét elég szűkösre fogták!
Wake on lan és vége!
USB-s eszköznél ha a töltő funkció telepítve van, az áram alatt marad de, hogy ébreszteni is tud? Azt nem tudom!
Sajna nekem a régi Pinnacle soros portos távirányítóm van és idővel alvó állapotban is elveszi az energiát tőle. Pedig tiltva van a hibrid alvás és más nyalánkságok. Régi nagy gépemnél külön lehetett Wake on-t állítani a soros port részére is és ha nem volt áramtalanítva a masina be lehetett kapcsolni távirányítóval is! Még volt benne modem sokszor a ház előtt elhúzó taxi rádiózása is bekapcsolta! -
canniball
nagyúr
"Lesz-e akkora különbség fogyasztásban, hogy megtérül a befektetés?"
Hosszú idő."Hogy tudnám beállítani, hogy Media Center Remote-al be tudjam kapcsolni a gépet?"
Kikapcsolás helyett használd a standby funkciót. Kikapcsolásból ha jól tudom csak hardveres megoldással tudod ébreszteni. -
immi77
tag
Sziasztok!
Én is beléptem a brazos táborba. Jelenleg egy Asrock E350M1-el szerel konfigom van.
Olcsón hozzájutottam egy Codegen MX... házhoz, amiben ugye Codegen táp van. Nem volt előtte használva, de bűn hangos volt a ventije, úgyhogy kicseréltem egy régebbi FSP ATX-250GTF tápra. Így nagyon csendes lett.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne beszerezni hozzá egy picopsu +adapter kombót (80W-os elég?)? Kb. 11k magyar valutáért tudnék ebay-ről, de nem vagyok benne biztos, hogy érdemes. Lesz-e akkora különbség fogyasztásban, hogy megtérül a befektetés?Más kérdés. Win7 prof oprendszer fut a gépen, xbmc-vel használom, minden pöpec. Hogy tudnám beállítani, hogy Media Center Remote-al be tudjam kapcsolni a gépet? Erre nem jöttem még rá.
-
Oliverda
félisten
-
gyiku
nagyúr
zafirral kapcsolatban van valakinek tapasztalata? ugye ramot lehet cl7be tenni?
-
HeavyToys
senior tag
Megnéztem a progit. A bejelentkező menüben mindent fullra raktam, 1920x1080p-s felbontásban futott normálisan. 10 autós versenyeknél a rajtnál ici-pici mikro szakadások voltak(5-6 alkalommal), de utána normálisan ment. Ha nekem is"tuning ramom" lenne, amivel tudnám leszorítani az időzítéseket, nem pedig a gyári cl9-es cucc, akkor biztos, hogy még ez sem lenne. Remélem tudtam segíteni!
-
zsolt501
nagyúr
-
-
raidx
őstag
Amik nem szeretik a Brazos platformot. Legalább is nálam!
Ashampoo Burning Studio 10. Egyetlen hibamentes lemezt nem tudtam vele írni amióta Asrock E350M1 lap van. Sem 32 sem 64 bites Windows 7 alatt. Ezért fizettem és most kénytelen vagyok az ImgBurn progit használni!
Orackle VirtualBox. XP-nél frissebb Windowst nem sikerült alatta telepíteni.
Ezek a progik jól működtek az Intel Atom D510MO lapos gépen!
Ma megkértek, hogy egy Server 2008 Fundationt és egy Server 2008 R2-őt mutassak már meg legalább virtuális gépen mert vásárláson gondolkodnak. Egész délután szívóztam és még a Sima Server 2008 sem indult el. A frissebbek meg nem is települtek. Kénytelen voltam egy VmWare Vorkstationt felrakni. Érdekes módon azon működik minden!
-
zsola32
őstag
sziasztok
nettop vásárlásán töröm a fejem, ezt találtam:
Lenovo IdeaPad S205 M632LGE - 4 GB RAM
mit szóltok hozzá?
böngészésre, szövegszerkesztésre és médiatartalmak lejátszára kellene hd-t is beleértve.
természetesen képe kirakva egy plazmára.
köszi
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Ha már szerver op. rendszer, Windows Home Server 2011-el van esetleg tapasztalat? Mennyivel lehet frissebb, modernebb, jobban kezelhető, funkciógazdagabb rendszer? Azért kérdem, mert a 2008as verzióról nagyon szimpi, amit írtatok. Remélem a 2011es verziónál nem tapasztalható visszaesés...
Tehát esetleg tapasztalat valakinél?Köszi!,
W -
canniball
nagyúr
És valóban, pedig úgy emlékeztem megvan itt is az a különbség ami HDD-knél.
A házhoz: arra azért figyeljetek, hogy megfelelő méretű rácsozat legyen rajta. Némi hűtés kell ezeknek a lapoknak is. A mITX házak gyártói meg rendszerint ezt figyelmen kívül hagyják...
raidx!
Nem tudom 2008-nál mi a helyzet, de nálam a 2003-on gond nélkül fut a "gyík". -
raidx
őstag
válasz
zsolt501 #2214 üzenetére
Sajnos a Szerverekre külön kell megvásárolni a védelmet. Akár tűzfal, akár Vírusirtóról van szó. Néha az ingyenes, egyéb kártevő eltávolítók között találni ami nem válogat. Viszont online védelmet nem adnak.
Anno, én is próbálkoztam különböző Linuxokkal, de már nincs kedvem tanulni és a gyerekek néha használják távolról olyan dolgokra, hogy Winre van szükség hozzá. Nekik is átkellet volna váltani. Ami nem járható. Lányom is, az unokák is Windowst tanultak és ara vannak berendezkedve. Munkahely és baráti kör is messze áll a Linuxtól Az meg egy családi rendszerbe nem járható, hogy linuxos vékonykliensek + szerver felállás legyen. Pláne, hogy a munkahelyi gépekhez is csatlakozni kell elég sűrűn.
Most azon témázok, hogy lehetne a belső hálón legegyszerűbben kihasználni a Gigás lehetőséget. Persze, olcsón is szeretném megúszni. -
-
raidx
őstag
válasz
zsolt501 #2210 üzenetére
Ha még kisebb erőforrásút akarsz a 2008-ból telepítsd Core server-ként. Teljesen elmarad a GUI és a testre szabás után egy Win 7-es gépről menedzseled! Ez kiválóan teljesített anno a D201GLY lapos szerveremen is! Sokan azért használnak munkaállomásra is szerver programot mert sokkal stabilabb mint asztali társuk. Én a Win 7 óta csak annak (és a 2008.nak) a tűzfalát használom és elégnek bizonyult eddig! Sajnos a Vírusirtók nem futnak szerveren. Az-az csak az oda szántak és drágábbak. Úgy oldottam meg a dolgot, hogy a megosztott meghajtókat a Desktopon futó Panda Cloud fennhatósága alá rendeltem és időnként a C$ segítségével ellenőriztetem a szerver gyökerét. Bár, mivel semmi olyan nem történik a szerveren, ami fertőzéshez vezetne, akár e-nélkül is meglenne.
-
zodo
nagyúr
válasz
HeavyToys #2211 üzenetére
Előre is köszi.
Sokat nem várok tőle csak ez az egy érdekelne mert a mostani lapom kevés volt hozzá vagy valami beállítást csesztem. Integrált HD 6310 teljesítménye nyilván nagyobb de kisebb a proci teljesítmény és ezekkel sosem voltam tisztába.
1650x1080 / magas grafikai beállítás mellett kellene minél több képkocka.
Nálam szaggatott amikor néztem a gyors tesztemben. -
zsolt501
nagyúr
Kísérlet képen feltettem a gépre egy Windows Server 2008 R2 64Bit HUN SP1 verziót, és meglepően jók a tapasztalataim eddig, mint ismert ez a Win 7 rendszerén alapszik, de annál lényegében egy hálózati kiszolgálásra tervezett verzió, ami számomra fontos volt.
Szerencsére az általam használt egyéb programok is tökéletesen működnek rajta (1 kivétellel mégpedig az általam előfizetett Norton IS 2011 mert ez nem hajlandó erre települni és ezt meg is indokolja hogy miért).
Nos a lényeg hogy iszonyat stabilan fut a gépen a szerver program, stabilabb mint a Win7 és arról nem is beszélve hogy lényegesen kevesebb erőforrást is igényel, a legrosszabb esetben is beérte 1GB rammal ezt úgy hogy 4 alkalmazás futott és 3 szolgáltatás 500 ki és bemenő kapcsolattal, ez a memória fogyasztás akkor ugrott meg amikor elindítottam a távoli asztal szolgáltatást, ekkor olyan 1,3GB volt a memória használat.
A processzor használat is nevetségesen alacsony távoli asztal nélkül átlag 1-5% között mozog a processzor terhelés, amikor a távoli asztal is fut ekkor már 10-15% a terhelés.
Szóval aki csak szerverként plusz 1-2 extra dolog annak érdemes ezt is kipróbálni, mert látványosan stabil és gyors.
Kipróbáltam a legújabb Linux verziókat is (Ubuntu, Opensuse) de nagyon nem nyűgöztek le, lényegében szenvedett tőle a gép fölleg az Ubuntu nem tetszett neki, többször kifagyott és lassú volt, no meg valami ok miatt lényegesen jobban terhelte a gépet mint a win szerver.Nagyon elgondolkodtam rajta hogy lehet hogy összerakok még egy ilyen gépet ami csak szerverként lesz használva. és egy ami csak melóra.
-
zodo
nagyúr
Akkor meg is találtuk.
Ehhez hasonlóak még a
LC Power Case-1360MI
CBI-A6819TG Tipp. Szélesebb mint mélyebb. Képekben.
LC POWER LC-1320MI 75W Régi sláger
Antec ISK 310-150
Antec ISK 300-65
Antec ISK-100 90WAmire gondoltam az imént. Wesena ITX 7 full aluminium
Szerk:
zotyesz66 amit ajánlott az se rossz.
Nézz szét, olcsó áruház, pláne ha valaki tápot is szeretne szólóban. -
zotyesz66
őstag
Nekem ez a ViaLan csoda van: http://www.adapter.hu/ itt lehet kapni. Olyan, mint amilyet keresel, semmi sallang, a lap fér bele, egy 2.5-ös lemez, a ram és slussz. Paneltáp van benne, az egész ház alig nagyobb, mint egy CD-ROM. Az adaptert külön kell megvenni hozzá, de így se vészes, 12-ben volt nekem egy 60W-os adapterrel.
-
-
Menyu_S6
tag
Ha esetleg valakit erdekel..
http://hardverapro.hu/apro/brazos_alapu_par_hetes_htpc_elado/hsz_1-50.html
-
zodo
nagyúr
Találtam egy vékony házat a Mode Com Hedy S0205 személyében, hátha valakit érdekel.
Valaki egy játék tesztet nem dobna vagy aki próbálta valamelyik lapot, megosztaná a véleményét?
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: United Offensive
- Linux kezdőknek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- SzoftverPremium.hu