- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
123sylaar
aktív tag
Eladó új FM2-es konfigom.
Alaplap: msi a55-e33
Proci: A8-5600k black edition (7560d APU)
Winchester: 1000gb toshiba sata3
Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz memória
Samsung DVD író
Kolink 450w-os táp és modern szép ház.
Még minden garis benne, 2 hónapos gép.Ár: 72500 ft.
Érdeklődni itt, vagy emailben.
Email:budaikk@citromail.hu -
válasz
LadaLord #7689 üzenetére
A kovetkezot probald ki:
Turbo Core kikapcsol
APM kikapcsol
Feszultseget allitsd a gyari ertekre
Max szorzoval pedig celozz meg 4GHz-et.Ha fagy, akkor finoman emeld a feszultseget. Ha stabil, akkor aprankent csokkentheted. Ha szerencses vagy, akkor 1.3 koruli fesszel vinni fogja. 1.35-re eleg jo eselyed van. Ha peches vagy, akkor 1.4 is klleni fog neki.
-
laca.1
aktív tag
Nem az A10 az egy régebbi konfigot fog váltani a fiamnak,csak az én gépemben van az 5670 és arra gondoltam én laikus hogy majd átdobom neki és megy duálba, de tévedtem.oly részletesen az az igazság nem olvastam utána,de pótolni fogom hogy tisztába legyek ezekkel. És köszönöm a gyors válaszokat
-
123sylaar
aktív tag
Ki kell próbálni...
-
laca.1
aktív tag
hali.Egy kérdésem lenne, most váltok FM2-re (A10 5800k) lesz majd és az érdekelne hogy van egy HD-5670 ezzel is tud majd dual graphicsban menni?
-
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Most váltottam Fm2 platformra. Az alaplapom egy Asus F2A85-M LE, a procim egy AMD Athlon X4 750K.
Pár kérdésem lenne:
- Felraktam egy Win 7 64 bit-es oprendszert, de a proci hőmérsékletét nem tudom megnézni Win 7 alatt. A Core Temp 1.0 RC5 nem írja, az Everest-em sem segít nekem ebben. Tudnátok valami 5letet adni, hogy ez mitől lehet?
- Procituningban is kellene egy kis segítség. Azt hallottam, hogy ez a proci alulfeszelve is viszi a 4 GHz-et. Akkor a feszt mennyire állítsam szerintetek? És ha beállítottam, akkor annyi az egész, hogy a szorzót felrakom 40re majd?Köszi a segítséget előre is!
Üdv,
T. -
dobost
senior tag
Sziasztok!
Használja valaki Linux alatt az APU-t?
Van valamilyen alkalmazás, amivel le lehet tekerni a processzor teljesítményét?
Az lenne az elgondolás, hogy Brazos ill. Kabini helyett inkább vennék egy A6-5400K-t, amit alulfeszelek és letiltok a modulokat, hogy csak 1 vagy 2 menjen, így alig fogyasztana, viszont a NAS funkciókat el tudná látni.
Ha meg LAN party lenne, akkor fel lehetne tekerni a teljesítményt és mégse a nagy dög gépemet kellene szállítani, hanem egy kicsi kompakt mini ITXest.Gondolkodtam a Kabini megvárásán is, viszont sztem abban nem lesz akkora tartalék, mint a Trinity-ben van.
Üdv,
Tamás -
daad79
csendes tag
Sziasztok!
AMD A10-5800K X4 3.8GHZ procinak az integrált vga ja az melyik amd meg nvidia grafikuskártyának felelne meg erösségre? -
123sylaar
aktív tag
Próbálta már valaki az A8-5600k-t duálba hd 6570 vagy 6670-el?
Megéri +kártyára beruházni, van kézzel fogható különbség?
Most nem a grafikonok eredményére vagyok kíváncsi, hanem személyes tapasztalatokra...! -
Findzs
addikt
válasz
Tutu7030 #7672 üzenetére
akkor felejtős de mindenesetre valaki/valakik kísérletezgetnek, hogy összejöjjön linuxon is és ez biztató
ftc:
én most a turbo coret kikapcsoltam és felvettem 4ghz -re (5800K) így a cpu feszt belőtte 1.375-re, jobb mint a 1.415
egyenlőre így maradok, és írtam a gigabyte supportnak a fesz állítás ügyében, ha van fejlemény szólok -
asuspc96
senior tag
válasz
kopidoo #7678 üzenetére
akkor jó, mert inteléknél válogatni kell melyik képes rá melyik nem
van különbség köztük ? mondjuk a legalja kategóriában ? -
asuspc96
senior tag
Helló!
Honnan tudom eldönteni egy FM2-es alaplapról, hogy az tartalmaz e olyan kimenetelt ami kezeli a monitort az integrált gpu-n keresztül...ehhez kellene egy lap, ami ki tudja használni az ebben rejlő igpu erejét...
-
varmi2
nagyúr
válasz
Arthuro_Adam #7673 üzenetére
Vegyél valami A4-es aput, és feszeld alá. Bár az A4 is 65 tdp-s, de ha alulfeszeled, akkor jóval kevesebbet fog fogyasztani, de viszont a brazostól még mindig jóval erősebb.
-
stratova
veterán
válasz
Arthuro_Adam #7673 üzenetére
Lapra forrasztott, nem cserélhető.
-
Tutu7030
veterán
"Some functions are not supported by either
your hardware, the Catalyst driver or the ADL.Here is a list of problems:
- failed to get fan speed information.
- failed to read current fan speed.
- failed to get Overdrive parameters.Some parts of the program will be disabled."
Szegény program egyedül a GPU/Memo frekiket/ feszültséget tudja kiolvasni.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Arthuro_Adam #7668 üzenetére
A miniITX-es lapban is mehet a sima trinity, mert azok az alaplapok is FM2-s tokozást alkalmaznak.
pl ez ajánlott is -
stratova
veterán
válasz
Arthuro_Adam #7668 üzenetére
Az ULV Trinity-nél is BGA.
-
Arthuro_Adam
őstag
Sziasztok!
Trinityből jött ki ULV változat, amit miniITX-es alaplapba lehetne rakni?
Köszi.
-
123sylaar
aktív tag
Üdv!
A8-5600k-s procim mellett négy giga ram van 1 modulban. A kérdésem az, hogy ha teszek bele még 4-et és duálban fog menni, akkor javulni fog az apu teljesítménye, vagy csak szimplán gyorsabb lesz a gép?
-
Trojan64
csendes tag
Tegnap megjött a processszor és össze is lett rakva a gép. Turbo C. ki lett kapcsolva, a memóriák 1600MHz-en járnak, nem éreztem szükségét magasabbnak. 1.8-as BIOS-al érkezett az alaplap. A cpu hűtője a "6"-os beállítások mellett üzemel. Kezdetben volt egy kis gond az internet csatlakozással, de egy Asrock Lan driver megoldotta. Ami még hátra van a ház elején lévő Led bekötése, valamiért nem akar menni.
Dual core, ddr2 ram után nagyon jó érzés!
Eddig csak BFBC2-t próbáltam, de medium-highon nagyon jól ment. (korábbi low szaggatás) Majd teszek be fps kiírásokat.
Aida 64Remélem ezek megfelelő értékek. Aida64 Benchmark
-
Gabesz26
senior tag
válasz
El Kebir #7656 üzenetére
Azt gondoltam én is, h valami szoftveres gubanc van csak azt nem, h pontosan hol. Azért ide írtam, mert mindkét programnál ugyanúgy fellép a probléma (a rendszer újratelepítése előtt egyikkel sem volt gond), így szerintem nem valamelyik programmal hanem a catalysttal, esetleg valami win-es dologgal akadhat össze.
Mindenesetre köszi a segítséget, nem maradt más, minthogy újrarakjam a win-t (valószínű még mindig így úszom meg a leggyorsabban...)
-
Findzs
addikt
válasz
Tutu7030 #7657 üzenetére
furcsa, nem is nagyon találkoztam eddig ilyen fm2 -es lappal amiben ne lehetett volna csökkenteni a feszt
(msi a55, srock fm2a75mdgs, asrock fm2a85x extreme4-m,)legújabb f3 -as bios fent van?
azt hiszem ennek ellenére bevállalom majd piszkálgatom nekem hátha sikerül valahogy
-
-
Gabesz26
senior tag
Átköltöztettem a HTPC-met egy másik házba, és kapott egy ssd-t is, ezért kénytelen voltam újrarakni a rendszert (adatlapomon megtalálható a konfig). Azóta valami miatt nem megy a dxva.
A catalyst centerben minden képjavító (/rontó) funkciót kikapcsoltam (ez így volt előtte is), XBMC-ben dxva, dxva2 támogatás be, de lejátszás közben a gpu alig dolgozik. Korábban kb 5-10% cpu terhelés mellett volt ~20 gpu használat, most a gpu 10% fölé még a nagy bitrátájú anyagok esetében sem megy.
A dolog leginkább Total Media Theatre 6 alatt zavaró, mert ott dxva nélkül egy 3D-s film lejátszásánál szintén elhanyagolható gpu használat mellett a cpu 50% körül van (néha felugrik akár 90%-ra is), és sajnos képi hibákat eredményez. Itt megpróbáltam a gyorsítás bekapcsolásával és anélkül is. Hardware acceleration bekapcsolásával a cpu használat visszaesett, de a gpu ugyanúgy nem dolgozott normálisan és még durvább képhibák jöttek elő...A catalyst 13.1 64-bit-es verziója van fennt (os: win7 64-bit). Már próbálkoztam azzal is, h leszedtem teljesen a drivert, és újraindítás után ismét felraktam, de nem oldotta meg a dolgot. Valakinek van ötlete?
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
A10 5800K. Hűtőborda Termalthake Silent Boost. Rajta a ventillátor Arctic F8 Pro 8cm. Rákellett ragasztani a bordára, csak a simát verziót lehet rácsavarozni, de az csak megrendelésre van. A Pro volt, így bevállaltam. Nem bántam meg, kegyetlen halk. 4 gumibakon lebeg az egész mechanika. Nagyon profi. Szív kifelé, a Sharkoon oldalfala pont jó helyen van kivágva, így a hátsó hűtő ventit ki is vette. Proci alapon 35 fok. Este tesztelem játék alatt terhelve. Eddig nagyon jó, ajánlom bátran. A ventit kézzel megforgatva is érezni hogy komoly csapágyazása van.
Kép: [link]
-
DeckardCain
senior tag
Hamarosan vennék új gépet már végre.. Csak azon gondolkodok mi lenne a lehető legjobb "hosszútávú" megoldás..
Megvárnám az új A88x chipset-es lapokat, ez mellé menne valami tuningos 2133-as ram és amíg nem lesz Kaveri addig a4-5300..Egyelőre ott bukik ez az egész hogy nem tudom, hogy menni fog e a Kaveri ezekben a lapokban.. Nem nagyon találtam semmit erről, mostanában pedig eléggé le vagyok maradva e téren...
Vélemény? Illetve Ramból mi az ami megy oc-vel 2400-at is? Nyilván ez lapp függő is.. De kíváncsi lennék tapasztalatokra..
-
Findzs
addikt
van itt valakinek f2a85x-d3h gigabyte lapja?
úgy döntöttem lecserélem egy ilyenre a mostani lapomat és kíváncsi lennék van -e valamilyen heppje amire oda kell figyelni?
köszi
-
TaylorPro
addikt
AZ IGP-nek hogy jó a ram? AUTO vagy a fix 2GB a jobb? Elsődleges szempont a játék.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
krisz073 #7637 üzenetére
A rendes menete a dolognak dVGA betesz monitor bedug elsődleges monitorvezérlő P-CIE biosban beállít insztal Catalist majd monitor kihúz bedug az alaplapba Biosban GFX Auto újraindítás és engedélyezni a DG funkciót a Catalistban ha így sem működik akkor valami hibás a gépben.
-
krisz073
tag
Így csináltam.
6670 be -> 6670be monitor bedug -> bios belép -> elsődlges graf igp-re állít -> kikapcsol -> igpbe monitor bedug -> gép indít -> catalyst install -> vision engine center -> enable dual graphics
-
krisz073
tag
Sziasztok,
Hozzáértő segítséget szeretnék kérni
Következő konfigom van :
Asrock sFM2 FM2A85X EXTREME4 alaplap
AMD Quad-Core A10 5800K dobozos
8GB 2400MHz DDR3 RAM Kingston HyperX (2X4GB) (KHX24C11T2K2/8X) CL11 XMP Predator SeriesEhhez szeretnék egy VGA kártyát vásárolni.
Jelenleg ezzel a kettővel szemezgetek:
ASUS Radeon EAH6670/DIS/1GD5 1GB GDDR5 PCIExpress ATI Eyefinity
ASUS Radeon HD7770-2GD5 2GB GDDR5 GHz Edition PCIExpressElőre is köszi a segítséget.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
katt777 #7600 üzenetére
alán, ha elolvastad volna, mi van az általad belinkelt képre írva, nem próbáltad volna az almáról bebizonyítani, hogy körte
Engem hidegen hagy csak a CPU fogyasztása mert a teljes rendszert használod és az alaplap is fogyaszt meg a tápon is vannak veszteségek de áramban ezt mind ki kell fizetni, hiába veszed a tenyeredbe az Intel CPU-t és örvendezel hogy 6W fogyaszt attól az még nem fog működni, hogy LOAD többet fogyaszt a Trinity az biztos de ezért teljesítmény is kapok mert az Ivy legfeljebb diavetítésre használható.
-
katt777
félisten
CUDA-t és Intelt támogatót (2500K + GTX560 kb. 28p volt egy másfél órás film divxizálása, a mostani konfigommal 4 és fél óra
), AMD funkciókat nem (most legalábbis AMD VGA-m van, és semmire nem jó ebből a szempontból). Nagyon hiányzik az ATT XCodere, amely a leggyorsabb általam valaha is kipróbált kódoló volt, de sajna már nem telepíthető az ATT, így a kódolója sem működik.
Borokafa: Sehol nem állítottam, hogy az áramerősségnek ne lenne köze a fogyasztáshoz.
Vartanus: Igen, erre értettem. Az A10 sem négymagos, meg az i3 sem (ahogy az i7 sem 8), az AMD viszont e téren behozza az Intel sebességelőnyét, éppen a HT gyengébb hatásfoka miatt. Sajna attól még minden tesztben az látszik, és magam is azt tapasztaltam, hogy az Intel sokkal jobban túlhajtható, ezért jönnek ki nagyobb különbségek is az ún. összetett tesztekben.
Amúgy lehet, hogy mire összejön a pénz, már lesz Kaveri és Haswell is.
Az idle feszeket mindenkinek köszönöm, de jó lett volna valami fogyasztási érték is. Tudom, hogy az Aida64 nem hardveres mérés, de nálam elég szépen "becsülte" a fogyasztást, gyári értéken pl. pár tized eltéréssel hozta a gyári TDP-t full terhelésen.
-
stratova
veterán
Miklós az aranytojást hozó sas, de azért megemlékeznék frescho kolléga szokásosan minőségi tesztjéről a nagytesóról.
-
Vartanus
őstag
válasz
katt777 #7617 üzenetére
Miért is ne örüljek?
AMD nem HT-t használ, hanem klaszter alapú többszálúsítást ami kb 60% pluszt ad ezért nem teljes értékű 4magos proci az A10,vagy félreértem azt,hogy mire értetted a HT-s dolgot?A pofátlanságot oly értelemben írtam,hogy ha nem vagyok pofátlan megkérdezném milyen karival használnád...s nem arra értettem hogy pofátlanság A1ó mell nV dVGA
bocsi ha félreérthető voltam.
-
Borokafa
őstag
válasz
katt777 #7614 üzenetére
A fesszel úgy nézem egy kicsit el vagy tévedve, mert a proci fogyasztását nem csak a feszültség nagysága, hanem ennek az áramerősséggel való szorzata adja. Azaz lehet úgy is pl., hogy a fesz kicsit magasabb a felvett áram erőssége pedig kisebb, vagy fordítva.
Amúgy az idle fesz nálam jelenleg 0,888V -
MiklosSaS
nagyúr
-
miresz
veterán
Úgy látom,most itt kezdődik az,ami régen volt az FX topiban. Szánalmas volt az is,amit ott műveltek,egyesek...
Más. Tervezem egy A4 5300 beszerzését,és passzívan szeretném majd hűteni. Akinek van vele tapasztalata az megoszthatná velem,hogy mennyire lehet általában alukfeszelni őket,alapórajelen.
-
katt777
félisten
válasz
Vartanus #7615 üzenetére
Annak annyira ne örülj, a HT ugyanis semmit nem ér, ha nem használja ki egy program. Videokódolóm, amely egyébként a CUDA-t is használja, full terhelésen is csak 40%-ban használta a legjobb esetben is 30% +t jelentő extra szálakat (ez még i7-920-szal volt, és szintén gyakorlati tapasztalat, nem kihegyezett teszt), ergo nincs nagy különbség a két proci között, főleg ár/teljesítményben (ezért nem HT-s procit vettem i7 után). A tesztekben persze jól mutat a HT-s procik előnye, de a gyakorlatban csak direkt erre kihegyezett programokban van értelme, és persze akkor, ha azzal a további gyorsasággal pénzt keres az ember. (No és azt se feledjük, hogy az i3 is a HT miatt veri az A10-et a tesztekben, anélkül nincs ott, HT-ről meg lásd fent).
Miért lenne pofátlanság GF-t használni?
(Bár lehet, hogy egyeseknek itt az, de nem hiszem, hogy kizárható lenne a procis topicból, hogy milyen VGA-t használ mellé az ember.) GB 650ti Boost-tal szemezek, mert 3-5%-kal lassabb a GTX660-nál, csak 12-15%-kal olcsóbb (tuninggal meg 660ti). Tehát továbbra is a legjobb ár/érték arányú konfigot szeretném megtalálni. Ha működne az A10/nV kombó, akkor azzal azért tudnék élni, hogy SLI-m nem lehet.
Mivel az 560-at egy 3,7GHz-es E5800-zal is ki tudtam hajtani, nem tartok az A10 "gyöngeségétől".
-
diablo1984
veterán
válasz
attiLANte #7611 üzenetére
félre értesz, én nem azt kifogásolom, hogy valaki itt az intelt(nem lenézésből írom kis betűvel, de lusta vagyok shiftet nyomni) hasonlítja össze az amd-vel, hanem azt, hogy mi módon! engem személy szerint nem izgat az amd vs intel vita, a virtu sem, az a lófasz fogyasztás, amit net alatt csinálnak(vagyis inkább a difi), nem izgat fel az sem, hogy giga-mega tunningon forrarjam a procost(bár jó tudni, hogy mennyi tartalék van benne), én már kiszálltam ebből, IGP mellett szerintem nem sok értelme van, mert pl játéknál úgyis az a szűk kersztmetszet, nem a proci! én csak azért nézek ide, hogy lássam kinek hogy teljesít a trinity-je, ha tudok akkor tanácsot adok az én gépemről tapasztaltakról, ennyi!
-
Vartanus
őstag
válasz
katt777 #7614 üzenetére
Hááttt ha az i7 2600K-tól csak "25%" a lemaradás(árban meg kb 70-75%) akkor az i5 2500K-tól még kisebb ez igazán jó....hogy megosztottad
Virtus dolgot meg majd hétvégén megnézem mikor van időm hátha megyek a némettel valamire és ha valamit kihozok belőle jelzek mindenképp neked
Egyébként egy ideig én is szemeztem Virtuval szóval ha A10 mellett döntesz majd megoszthatnád a Virtus eredményeket mert engem pl eléggé érdekelneAmúgy ha nem pofátlanság melyik GeForce-ot használnád?
-
katt777
félisten
válasz
stratova #7610 üzenetére
Ezek szerint azért érthető, hogy mit és miért kérdeztem. Sajnálom, ha valaki azt, hogy megírom az Inteles értékeket összehasonlítás végett, szurkálódásnak véli.
A honlapomon (Hardver) megtalálod a teljes tuning-táblázatot 3.3-4.6GHz-ig (képmentések is vannak a tesztekről, ha végig akarod bogarászni esetleg), amelyet útmutatásként készítettem más Core i K-s procis kollégáknak, de nem linkelem be ide, mert megint én lennék a gonosz inteles.Egyszerűen csak szeretném tudni, hogyan megy ez Trinity-fronton, amelynek, akárhány tesztet láttam, magasabb fesz kell az Intelnél, ergo kevés eséllyel fogyaszt kevesebbet. Ha tudsz ilyen táblázatot, megköszönném a linket.
attiLANte: Nem vagyok csalódott, és nem egyediek az igényeim sem, csak kisebbségiek.
Sosem voltam AMD ellenes, és ha nem tartanám valamire valónak a Trinity-t, be sem néztem volna ide. Pl. annak is utánanéztem, hogy a gyakorlatban az A10 távolról sincs olyan messze az i5-öktől, amilyennek a tesztekre gyúrt mérésekben látszik, ha jól emlékszem kb. 25%-os lemaradásban volt 2600K-val szemben (no tuning).
Vartanus: Stratova-nak köszönhetően már tudom, mi a háklija a VMVP-nek az AMD-vel. Remélhetőleg nV kártyával ez nem jön elő, ugyanis, ha jól értettem a németet, az AMD VGA zero power módja okozza, de ezt vsz. nem fogom ebből a topicból megtudni.
-
Vartanus
őstag
válasz
attiLANte #7611 üzenetére
Részemről nem vélem trollkodásnak engem az sem zavar ha Intelt írsz...AMD hívőként is elismerem mindkét gyártó előnyeit és hátrányait valamint a különböző platformok erényeit és hátulütőit és Katt kolléga elvárásait is megértem hisz logikus amit elgondolt és egy időben én is szemeztem Virtuval de lemondtam róla és jó magam is törekszem a viszonylagos objektivitásra,bár mint tudjuk teljesen objektív vélemény nincs ha az ember érdekelt valamiben,de azért próbálom
Engem az sem zavar ha pl i5 vagy i3 fogyasztási értékeit adjátok meg mert legalább tudok mihez viszonyítani ami jó és érdekes infó lehet a kékek eredményeés bocsi mindenkitől az offokért
-
stratova
veterán
Első blikkre egy A8-4500M-mel készült pscheck videót találtam, de ez a program használható asztaliál is. Hardcoreware-en szerepel A10-5800K undervolt teszt is. Másutt is, viszont sajnos csak terhelt értéknél.
-
attiLANte
tag
válasz
diablo1984 #7609 üzenetére
Hidd el, elég régóta koptatom a Prohardver!-t, tudom melyik topicban vagyok, és nem az intel (a kedvetekért direkt kisbetűvel) istenítése a célom, hanem az, hogy ne akarjuk a véleményünket féligazságokkal alátámasztani - főleg, ha arra már korábban fel is hívták a figyelmünket.
Ebben nincs semmi AMD-ellenes, és az igazsághoz/objektivitáshoz ugyanúgy hozzátartozik (még ha ez meg is rendít egy korábbi, közkedvelt mítoszt).
Katt pedig már csak ilyen: szvsz. nehezen fogadja el, hogy a gyártók határozzák meg a kínálatot és az ő egyedi igényeit nem elégíti ki senki sem maradéktalanul. Talán így vezeti le a csalódottságát, amivel nem feltétlenül értek egyet, viszont meg tudom érteni valahol...
De ettől egyik AMD proci/apu sem lesz kevesebb vagy rosszabb - mint ahogy attól sem több vagy jobb, hogy pl. holnaptól a Trinity topicban csak pozitívan nyilvánulunk meg.
Lehet, hogy egy kicsit keményebben fogalmaztam atti_2010 felé - nem akartam megbántani, és elnézést, ha túlzásba estem -, de valahogy a múltkor sem akarta megérteni, mit is szerettem volna mondani az újfent beszúrt diagramjával kapcsolatban (vagy egyszerűen semmibe vette).
Nem állítottam, hogy a Trinity üresben nem fogyaszt kevesebbet, de egy SB/IB proci sem eszik másfélszer annyit egy átlagos alaplapban - amihez pedig a fórumtárs láthatóan ragaszkodik. Tisztelem és elismerem a segítőkészségét itt és a Llano topikban, de sokkal szimpatikusabb lenne, ha nem ócsárolná lépten-nyomon a másik oldalt. Vagy legalább megalapozottan tegye...
Ennyit szerettem volna - ha ez szerintetek trollkodás, akkor elég nagy gond van.(#7610) stratova:
Örülök, hogy valakinek átjött, amit mondani szerettem volna, és mérési eredményért sem kell a szomszédba menni (most már sokadjára inkább beszúrom):
(Trinity APU, vagy inkább külön CPU és VGA?)
Ezt már a múltkor is megbeszéltük priviben, de nem győzöm eléggé méltányolni a hozzáállásodat - sokan példát vehetnének rólad... -
stratova
veterán
válasz
attiLANte #7608 üzenetére
Mindegyikőtök mondanivalójában van igazság. Az a baj, hogy néha átmegy Intel vs. AMD vitában a téma, amire más topik hivatott és nem azonos körülmények között mért adatokat vetettetek össze.
Katt777 fórumtárs nagy valószínűséggel, egy olyan szoftveres mérés értékét említette 5-7 W-ként ami egyrészt a CPU-ra vonatkozik, másrészt abszolút terheletlen tehát nem videólejátszás alatti, harmadrészt legfeljebb lakatfogós multiméterrel lehetne hasonló értéket kimérni. Atti2010 kolléga egy nyugalmi ill. az AMD APU számára ideális kis fogyasztású állapotot mutatott - tekintve, hogy a sokoldalú hardveres gyorsításnak azaz a GPU-nak köszönhetően a CPU terhelés elhanyagolható - ami teljes rendszer fogyasztását mutatja. AttiLANte emlegette a jól felszerelt Asus lapot, ez még egy érdekes momentuma a tesztnek. Körülnéztem a korábbi vitában másutt, oldaltól függően hol kevesebbet, hol többet fogyasztott az Intel alatti ill. az AMD-vel használt lap; ebben nem tudtam dűlőre jutni, bár maga a teszt is megemlíti az Inteles lappal bizonyos esetekben adódó 10 W környéki többletfogyasztást.
A rend kedvérét bebökök egy GA-Z77X-UD5H társaságában mért üresjáratit, kiegészítve hogy ez egy túlméretezett OCZ 1250-es táppal készült. Itt nem olyan nagy az elérés, de Trinity még mindig nagyon szépen teljesít. Ha már itt tartunk az FM2 platformnál sem a legalacsonyabb fogyasztású lappal készült PH tesztje. Ehhez is hozzátartozik, hogy Anandtech ágyú-veréb kaliberű OCZ 1250 FM2 lapokat.Ami Katt777 kérdésében érdekes az a feszültség, emiatt is olyan eszméletlen alacsony a tisztán CPU-nál mért fogyasztás a kékeknél. Az Sandy/Ivy cerka és i3-nál is láttam már 1 V alatti VID-et.
Szóval itt lehetne egy kis tiszta vizet önteni a pohárba, ha valaki volna olyan kedves és közkinccsé tenné a fesz.csökkentett adatait (az összes lehetséges energiagazdálkodási funkció (EIST, C'n'Q, C1E, C6 stb.) engedélyezésével, ahogy a fent emlegetett PH! mérésben is történt).Nekem sajnos nincsen Trinitym, ha lenne szívesen kimérném. Kis támpontot adhat az A10-5700-as PH! teszt, ahol még azonos órajelek mellet is kevesebb a gyári fesz. 5700-nál mint 5800-nál.
-
diablo1984
veterán
válasz
attiLANte #7608 üzenetére
ez itt tényleg nem az adm vs intel topicja, itt konkrétan az fm2-es platformról van szó, amit persze nem az intel gyárt!
katt sem akarja megérteni, hogy kár itt a feszkót gerjeszteni, tulajdonképpen azt sem tudom, hogy mit is akar elérni a hozzászólásaival, mert az info szerzés az nem ilyen, ez inkább egyszerű szurkálás! jó lenne ezt a részt itt abba hagyni, mert ez NEM az a topic!
köszönöm!
-
attiLANte
tag
válasz
atti_2010 #7606 üzenetére
Nem vagyok a barátod (így nem is nagyon leszek, de csak túlélem valahogy)...
"egy hiteles Internetes oldalt akarsz megcáfolni egy általad hitt vagy elhitt zombi gondolattal."
Nem én vagyok, aki agymosottként hirdeti az igét - csak próbálom cáfolni a téves következtetéseket. Mert ugye az egész fórumnak az a célja, hogy lehetőleg naprakész és hiteles információkkal lássuk el egymást, illetve az érdeklődőket.
Ami pedig a hiteles tesztedet illeti, pont egy másik, hasonlóan hiteles teszt cáfolja (vagy Oliverda neve már nem elég garancia neked?) - magad is láthattad volna, már ha vetted volna a fáradságot, és megnyitod a linkeket... -
Borokafa
őstag
válasz
atti_2010 #7605 üzenetére
Urak, csak annyit mondanék, hogy alap beállítások mellett a fogyasztásmérőm netezgetés közben 30-35W fogyasztást mutat.....egyébként meg tele a bucim az intel dicsőítésével, azt nem itt kellene!!!
Aki ebben a topikban van nem hinném hogy erre kíváncsi.
Atti ezt nem neked szántam, hanem az előtted szólóknak... -
attiLANte
tag
válasz
atti_2010 #7595 üzenetére
Meg ennyit az objektivitásról is...
Egyszer már kifejtettem (többek közt neked is), hogy ez a mérés kicsit torz, mivel az Intel procikat egy extrákkal megrakott Asus lapban tesztelték, ami kb. 10-12W többlet fogyasztást okoz üresjáratban is. Ha ezt hajlandó lennél figyelembe venni, akkor máris láthatnád, hogy pl. egy SB i3 fogyasztása üresjáratban/filmlejátszáskor 2-3W-tal magasabb csak, mint a Trinity esetében.
Ha nem hiszed, >katt ide< (eredeti cikk) : itt már egy MSI lapban tesztelték az Inteleket, és csodák csodájára alig van különbség...
Úgyhogy jó lenne, ha ezt a ferdítést a továbbiakban mellőznéd. Értem én, hogy jól mutat a másfélszeres különbség a grafikonon, de senki nem érdemli azt, hogy félrevezessék egy kicsinyes lejárató kampány részeként... -
katt777
félisten
válasz
stratova #7601 üzenetére
Igazán hálás vagyok az érdemi infóért.
GB-tal az a bajom (azzal miért ne lenne), hogy csak a jó drága UP4-hez adja a VMVP-t. Ahogy néztem, ASUS a sima V-shez is adja, a 2 közül inkább az ismertebb bios felületet választanám (ASUS).
Igazából játszik még a Z77LK hasonló árban rögtön SLI támogatással is, csakhogy teljes konfig áron mindössze egy i3-3225 jön ki, ami HD4000-es, viszont nem tuningolható. Tudom, hogy igazából az AMD sem 4 magos, viszont mégiscsak több, mint a HT.atti_2010: Én azt nézem, ami engem érdekel, és a gyári beállítások nem tartoznak ezek közé. Annyiból nézegethetném az ilyen teszteket is.
Ha a kérdésemre akartál volna válaszolni, akkor az alulfeszelt A10 fogyasztását közlöd.
De ismét: Az i5-2500k 0,896V-on elketyegett netezés, office, stb. kvázi idle állapotban, ez kb. 5-7W-os fogyasztást jelentett. Elég nekem, ha megmondod, hogy mekkora feszre lehet levinni az A10-et, és egy kb. fogyasztás Aida "méréssel".
Nem kell idézned, mit írtam, mert még, ha nem emlékeznék rá, akkor is újraolvashatnám.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
katt777 #7600 üzenetére
Mellesleg az én gépeimben soha nem a gyári feszültségen mentek a procik, hanem jóval az alatt, tehát még akkor sem érne semmit a belinkelt grafikon, ha teljes rendszerről beszéltem volna.
Azt már nem is részleteztem hogy a Tryniti alaposan alulfizetve is megy de!!!!!! ilyenkor nem az alulfeszelést stb nézzük hanem a gyári beállításokat tecik érteni?
-
stratova
veterán
válasz
diablo1984 #7599 üzenetére
Jómagam izopropil alkohol vagy acetonmentes körömlakklemosó híve vagyok.
(#7600) katt777: Igen, úgy látszik valamicskét számít; pontosabban amott 18 W-ot rendszerszinten videólejátszás mellett.
Untam már ezt a csatát itt, remélem sikerrel jársz esetleg egy Giga lappal.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest