- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
emzeperix
tag
válasz
BlueAthlon #680 üzenetére
Igen, A2/B2-ben vannak a ramok, ahogy a kezelési is ajánlja.
Úgy mondanám, eddig stabil. Idő hiányában tesztprogramokkal nem volt időm próbálni, "csak" az AIDA64 stabilitásteszt ment rajta kb. fél óráig (CPU+GPU), az Unigine Heaven többször, illetve BF3, Fallout 3 pár órát. Majd később azért rápróbálok.
Amíg nem tudtam (te írtad, ezer köszönet), hogy az NB frekit emelni kell a 2400MHz-es mem.-hez, addig 2133MHz-en használtam, szintén 1T-vel, stabilan.
Esetleg az számít, hogy nekem "sima" Pro4 lapom van, nem az M-es?
-
x_o_n
veterán
ezek szerint fel ment az ára,mindenesetre az asus 85-ös és több mindent tud,én ugy gondolom az alaplapon nem jó sosem sporolni és a közép ár az még belefér bár eddig 24k volt de nem is 40-50k mint a fullosak.
az asrock lapokkal sok gond van elég sok fórumon panaszkodnak stabilitás stb terén,de gondolom majd változik a helyzet 1-2 bios frissités után. -
szotadi
tag
Szia.
Egy utolsó fejszámolás (nem hagy nyugodni a téma):
HDD (meglévő) 5V-0,70A+12V-0,55A = 10W
DVD (meglévő) 5V-1,7A+12V-1,9A = 31W
Proci (hivatalos adat) = 65W
Összesen = 106WAlaplap (Asrock FM2A75M-ITX) ??W
RAM (Adata 2x2GB DDR3 1600MHz) ??WTáp:
+5V&+3,3V&+12V Shall not exceed 138W
Max. total output power 150WHa jól értem 138W-ig mehetek?
32W elég az alaplapnak meg a ram-nak? -
BlueAthlon
senior tag
válasz
BlueAthlon #666 üzenetére
Na most kezdek falnak menni...
Asus lapomban a 5104-es bios felrakása után kipróbáltam a szinkron 2400 NB/RAM beállítást, ramot 1T-re tettem, és láss csodát, egyelőre alapfeszen teljesen stabil a rendszer... IGP egyelőre marad gyári 800-on, frostbyte2 motoros új NFS-t stabilan vitte...
-
Ghotto
csendes tag
válasz
FireKeeper #689 üzenetére
az néztem most én is, hogy az Asus 28K~ a Arock meg 18K~
-
Ghotto
csendes tag
válasz
FireKeeper #683 üzenetére
és ha teljesítmény szempontjából nézzük a két konfigot ?
-
Ghotto
csendes tag
Sziasztok, erre esetleg valami vélemény ? FM1 vs FM2
-
kir1975
csendes tag
hello, engem linkeltek hasonló gép és ház dilemma miatt, mint amiben te is gondolkodsz
ha mégis megépited ird meg légyszi hogyan muzsikált. szerintem az intö hozzászolások ellenére beleteszem az fm2-es lapot a cfi fekvő házba, mert ha csak 50% is megy a táp annak is elégnek kell lennie, kisebb trinytivel. nem sporolásból hanem ez a ház tetszik csak ezért
meg mert a codegen is szar, nekem mégis évekig ment az mx31-ben, és nem is lett baja, söt havernak is ugyan ez a ház van és 5 éve megy 0-24 ben.
-
Patice
nagyúr
Én Brazos-t akartam, mert úgy gondoltam, hogy elég nekem a teljesítménye. Kipróbáltam, 1 hét múlva vittem is vissza a lapot. Aztán FM1-et néztem ki, mert tudtam, hogy jön a Trinity (FM2) és reméltem, hogy nagyon lemegy az ára.
Hát nem ment le és a Trinity-s proci + alaplap hozzá belépő szinten kb. ott volt árban, mint a kifutó Llano.
Ezért inkább egyből Trinity-re váltottam. A4-5300 + Asus F2A85X-M LE lap lett a vége 2x4GB 1600 MHz Kingtson RAM-mal. Proci szinten azért elég nagy a különbség.
Videókártyában nem tuidom, nem játszok vele. Tuningolni sem akarom. Inkább alulfeszelés játszik.
SSD-vel nagyon pörgős, fürge. Itt már a gép vár rám, nem én a gépre, mint Brazos esetén.
-
emzeperix
tag
válasz
BlueAthlon #653 üzenetére
Nekem sima Pro4-el, szintén 1.70-ás BIOS-szal, stabilan viszi a Kingston memóriákat, 2400-en, gyári időzítéseken (csak a CR lett állítva 1T-re), természetesen 2400 Mhz-es 1,4 voltos NB-vel. Teszteket nem próbáltam, de a játékok nem fagynak.
-
szotadi
tag
-
Goose-T
veterán
Elégnek biztos elég, más kérdés a noname táp minősége, ebbéli nézeteimet már kifejtettem itt egy hasonló esetben. Fontold meg.
-
szotadi
tag
Sziasztok.
Szeretnék egy ilyen konfigot összeállítani:
Asrock FM2 A75M-ITX
FM2 proci TDP max 65W
1TB 3,5 HDD
DVD
2x2GB DDR3 1600MHz
Ház CFI cbi-a8989 táp 150WSzerintetek a ház tápja elég ehez???
-
Ghotto
csendes tag
sziasztok, segítséget szeretnék kérni, épp gépvásárlás előtt állok , és segítség kellene hogy melyik konfig lenne jobb processzor szempontjából:
RAM: CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT Low profile
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX
TAP: FSP FSP400-60APN
HAZ: Sharkoon Vaya
VGA: AMD HD7770
HAZ CLR: ARCTIC COOLING F12 Pro
Ezek a fix alkatrészek... most jönnek a választandó processzorok, amik közül nem tudok dönteni, a kérdés az lenne hogy a fizikai 4magos FM1 vagy a 2 modulos FM2:
1.:ASUS F1A75-M LE (A75) FM1 + AMD Athlon II X4 651K
2.: ASROCK FM2A75 Pro4-M + AMD Athlon II X4 740Válaszokat előre is köszönöm!
Ghottojah amire használnám...játékokra PL: NFS sorozat a shift töl, GuildWars2 , sleeping dogs, sniper elite V2 , és photoshop + digitális rajzpad
-
korcsi
veterán
-
kopidoo
senior tag
válasz
BlueAthlon #653 üzenetére
Na bakker ez nem jó hír
Melyik ASUS lap viszi csont nélkül a Predator-t 2400MHZ-en? -
vonyarc
tag
-
Összepattintottam apáméknak a gépet. AMD Quad-Core A10 5800K dobozos Socket FM2 + ASUS sFM2 F2A85-M + 8GB 1866HMz DDR3 RAM Kingston HyperX (KHX1866C9D3K2/8GX) CL9.
Mikor megláttam a gyári hűtőt elmosolyodtam, de miután rájöttem, hogy a régi Zalmanom csak 3 pines, a mosoly lehervadt az arcomról. Felfüggesztettem a szerelést, és azonnal megrendeltem a legközelebbi boltban lévő Arctic Cooling Alpine 64 Pro Rev.2-t. Azért ezt, mert ez volt raktáron, és még a négynapos hétvége előtt össze akartam rakni a gépet.
Összeállt a cucc, eddig csak installálgattam, de mint a villám, olyan a kicsike. A RAM-ok nekem is csak 1333-on indultak el, de a 9-11-9-27 + 1866 kézi beállítása után működik frankón 1866-on. Mivel RAID1-ben van két diszkem, a Win7 nem ment fel elsőre, nem ismerte fel a lemezeket, de az Asus oldaláról letöltött driver beadása install közben orvosolta a problémát. Bár faterék nem fognak játszani vele, de azért kíváncsiságból fel fogom rakni a BF3-at, hogy megpillantsam hogyan is muzsikál ez a prociba szerelt videokártya.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
emzeperix #651 üzenetére
Hát, kipróbáltam én is az Asrock FM2A75 Pro4_M-et, de nem estem hanyatt tőle...
1.70 es BIOS felrakása után :
Ami jó:
- picit tán kisebb feszültségértékekkel stabil, mint az ASUS
- jó az árazásaAmi rossz:
-2400-as RAM osztóval 3 fajta rammal sem stabil... ( 1 Kingston, 2 Geil ), manuális fesz/ időzítésállítgatással sem...
(intelburtest 2 kör után stabilan kidobja, 3d-ben fagy).
-BCLK emelés + 2133-assal úgy-ahogy el lehetett mászni vele 2400-ig...-ha 42x-nél nagyobb CPU szorzót állítok be, 19X-en indul el a gép, windowsbol lehet korrigálni AXTU-val
-ugyanúgy throttlingol a CPU, hiába kapcsolom ki biosban az összes energia-management opciót. Tehát marad a Trinity Control Interface alkalmazása.Amikor bírja az adott beállításokat, jó 7-10%-kal lassabb 3D-ben, mint az ASUS ugyanazokon a beállításokon... ( Többször is ellenőriztem, nem mérési vagy beállítási hiba... ).
Összegzés :
-1866-os ramokkal, tuning nélküli gépbe ajánlott, rendes memória/IGP tuningot a jelenlegi legfrissebb biosával nem lehet érdemben kivitelezni...
-
Goose-T
veterán
Na megépítettem én is az A10-5700 alapú mini PC-et, bővebben a Logouton írtam róla. Szerintem király lett a gép.
-
emzeperix
tag
válasz
BlueAthlon #610 üzenetére
A GPU 1013-on ment, 1085-öt nem bírja.
-
x_o_n
veterán
válasz
yoken562 #641 üzenetére
elég sok a galiba ezekkel az asrock lapokkal-még kiforrantlanok ,sok fórumon irják,szerintem ha belefér inkább asus f2a85-m sokkal stabilabb és még aránylag jó árban is van,vagy a sima verziót.
játékok?civ5,nfs shift,dirt ,crysis,diablo3 stb mennek ill 2007-2009 ig megjelentek nagy része(95% ) fullon -
vonyarc
tag
Mindent végigcsináltam:
APU feszt emeltem 1,296-ra-semmi
memóriát 1333-ra-semmi.Most mi a jó túrót tudok még csinálni?
-
wwhy
veterán
Úgy látom sokaknak lesz itt Pro4-M lapja
Én is arra pályázok vagy az MSI A75-ére, csak jelenjen már meg itthon is. -
yoken562
csendes tag
sziasztok
hamarosan tervezek egy APU konfigot megvásárolni, kérdésem az lenne hogy az A10 5800K proci menyire bír el játékokkal? amit tolnék vele a Darksiders II, Sleepin Dogs, meg 1-2 nfs game
Válaszokat előre is köszönöm
A leendő többi alkatrész :
ASROCK FM2A75 Pro4-M
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT
CORSAIR Builder Series CX430W 80+ Bronze
SHARKOON MS120
TOSHIBA 1000GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100 -
vonyarc
tag
Újra itt.
Eddig is AHCI módban volt, nem kellett átállítanom.
Akkor most megyek APU feszt emelni...
A DRAM feszre autó vagy a 1,7 a jó? Vagy mire rakjam? -
vonyarc
tag
Na, most már kezdek összezavarodni.
Most akkor melyiket? -
vonyarc
tag
Sziasztok, van itt valaki ilyenkor?
Abban kérnék segítséget, hogy tegnapelött összeraktak az I...n computernél egy komplett gépet
ASROCK FM2A75 Pro4
AMD A10-5700 3.40GHz FM2 BOX
OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 CML8GX3M2A1866C9BEgész nap a windowst próbáltam feltelepíteni, de az legelején, ahol a zöld pálcikák rohangálnak, mindig lefagy.
A BIOS-ba be tudok lépni, a bootot átállítottam, ahogy kell, de mindig ugyanott fagy.
Próbáltam DVD-ről és pendrivról is.Segitség, mit nem csinálok jól?
-
boeing
őstag
Üdv A10 5700 milyen progival tudom mérni a hő fokát.??
Core temp,real temp,aida64 nem jó neki. -
emzeperix
tag
Dehogy elég. 2200-on is kell neki az 1,4v. Véletlenül 2130-as memóriabeállításokkal próbáltam, azért írtam az alapfeszt.
-
emzeperix
tag
válasz
BlueAthlon #585 üzenetére
Idő hiánya miatt röviden tesztelve, de:
1,4v-on (Aida szerint 1,375v) stabil NB 2400/mem 2400-nál
NB2200-on elég neki az alapfesz. is
-
kopidoo
senior tag
válasz
BlueAthlon #602 üzenetére
Hohóó! Nagyszerű!
A gyári hűtő mennyire hangos alapon és terhelve? -
choosen
tag
egy gyors kérdés FX4100-ról érdemes A10 5800K-ra váltani?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Környezetvédelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Milyen egeret válasszak?
- Éjszakai műszak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest