Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
- 

timarsandor csendes tag válasz  Vartanus

üzenetére Vartanus

üzenetéreHát, én mindenesként használom a két gépet, elég jó tempója van, Apumnál A8-5600K van, abban a gépben még nincs SSD, csak egy átlagos tempójú 1 TB-os HDD, azzal is elég szépen szaladgál a gép, hát még SSD-vel... Még nem konvertáltam/kódoltam sokat, videokkal jól boldogul, most épp a Handbrake OpenCL verzióját vadászom, mert az elméletben rengeteget gyorsít... Egyébként a mostani setup: 4000 MHz, Turbo off(a nevetségesen magas feszemelése miatt, valamint azért, mert 4 GHz-e sokkal kellemesebb fogyasztással kb. azonos tempó jön ki),1,325V CPU, többi default V (RAM is!), 2000 MHz NB, 1000 MHz GPU, RAM: Corsair Vengeance 1866 MHz 2x4 GB Kit CL9 a gyári időzítéssel 1T-ben. Így eléggé korrekt a tempó és a fogyasztás is... Még a BIOS-on van mit frissíteniük Gigáéknak, de a 790FX-es lapomhoz is még ez év augusztusban is hoztak frissítést, szóval nem lesz gond szerintem... (Mostani lap: F2A85X-UP4) 
- 

kopidoo senior tag Új BIOS jött ki a Pro4 lapokhoz! 
 Memória kompatibilitást javít. Lehet, hogy elérkezett a működő RAM tuning ideje? 
- 

emzeperix tag válasz  BlueAthlon

üzenetére BlueAthlon

üzenetéreLeghamarabb szombaton délben, vagy vasárnap tudom megpróbálni. 
- 

Vartanus őstag válasz  timarsandor

üzenetére timarsandor

üzenetéreSzia! 2 modullal neked hogy megy a porci mikre használod,csak mert én is A10-est vennék és érdekel egy felhasználó kollega véleménye én főleg mp3 to mpt4 konvertekre használnám,meg te milyen ramokat használsz?  köszi előre is  
- 

Chp őstag válasz  timarsandor

üzenetére timarsandor

üzenetéreKöszönöm szépen! Igazából csak abban reménykedem, hogy nem kapok vagy 15-20 képkockával kevesebbet játék alatt! 
- 

timarsandor csendes tag 
- 

agent11 tag Van egy kis eredmény!  Egyelőre úgy néz ki, hogy a Load BIOS default után a kapkodásban nem mentettem el a beállításokat! Első körben úgy néz ki, hogy nem fagyizott a PC. Második körben csak a RAM-ot állítottam manuálisan 1866-ra és hozzá az SPD-ből a profilhoz tartozó értékeket, plusz 1,65v feszt. Egyelőre így sincs fagyi... folytatás majd holnap. Egyelőre úgy néz ki, hogy a Load BIOS default után a kapkodásban nem mentettem el a beállításokat! Első körben úgy néz ki, hogy nem fagyizott a PC. Második körben csak a RAM-ot állítottam manuálisan 1866-ra és hozzá az SPD-ből a profilhoz tartozó értékeket, plusz 1,65v feszt. Egyelőre így sincs fagyi... folytatás majd holnap.Mivel jelenleg csak HTPC-nek használom a gépet ezért az energia gazdálkodási funkciókat korábban maxra állítottam a BIOS-ban, hogy minél kevesebbet fogyasszon a rendszer. Szerintem ott lesz valahol a gond... 
 De majd tesztelgetem a beállításokat! Mindenesetre köszi mindenkinek az eddigi tippeket!
- 

Chp őstag Sziasztok! Sajnos a szűkös keretek miatt nem tudok sajnos csak A6-5400K-t venni egyelőre és az lenne a kérdésem, hogy CPU erőben hoz egy Sandy Bridge alapú Pentium szintet a két magja 1920x1080-as felbontás mellett? Van esetleg valakinek ilyenje? Köszönöm szépen! 
- 

agent11 tag Kipróbáltam a default értékeket, de sajnos ugyan az az eredmény. Öcsémnél kékhalál is volt dump-al. (#788) medek3 Pont az a lényeg, hogy nem akarok semmit tuningolni, csak mindent szépen alapon hagyni! És így is fagyi van két rendszernél is. Kiegészítésként még annyit, hogy mindkét alaplapon a legfrissebb BIOS van fent... 
- 

medek3 aktív tag Ha minden alapjáraton megy akkor a gyári értékre állítsd a késleltetést, Bár nekem FM1 Asrock- om van, de ha emeled az órajelet procinál és memóriánál, feszültséget is emelned kell. Ram-ok esetében alapból 1.7- re. 
 Viszont ilyenkor érdemes a késleltetést autóra tenni vagy hosszú meccselgetés vár rád.
 FM1 esetében gondot okozott húzáskor az AHCI, nálam csak IDE módban volt hajlandó felismerni a HDD-t. Viszont SSD esetében fontos. Húzáskor problémát okozott még az USB3 is.
 Próbáld ki letiltva. Nekem eltelt 1 hónap, mire a legtöbbet kihozva is stabil maradt.
- 

agent11 tag Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, mert AMD fronton még új vagyok. A történet röviden annyi, hogy magamnak és öcsémnek is össze lett rakva egy Trinity alapú PC. Az öcsém konfigja a következő: ASUS F2A85-M, A10-5800K és egy 2400-as Kingston Predator 8GB kit. Az enyém: ASUS F2A85-M Pro, A10-5800K és egy 1866-os Kingston HyperX 8GB kit. Nekem nem volt gondom a géppel, mert én egyelőre csak letöltésre és HTPC-nek használom a PC-t, de öcsém játszani is szeretne vele. Öcsém gépe kb. 1 hete üzemel, de át kellett mennem, mert nagyon gyakran csontra fagy a rendszer (Win7 64-bit). Próbáltam a memória profilokkal játszani, de még 1333-on is ugyanúgy fagyott a rendszer mind Intel Burn Test, mind pedig Prime95 Blend teszt alatt. A játékok is kb. 10 percen belül kifagynak. Én a memóriára gyanakodtam, de miután hazajöttem gondoltam én is letesztelem a gépem és meglepetésemre a Prime95 ugyanúgy szinte azonnal lefagyasztotta a rendszerem. A kérdésem az lenne, hogy mi kerülhette el a figyelmemet a BIOS beállításokkal vagy egyéb dologgal kapcsolatban ami miatt mindkét rendszer jelenleg instabil? Én a saját memóriamuduljaimat a QVL alapján választottam és manuálisan állítottam be az időzítéseket az SPD info szerint. Ezt nemrég itt a fórumon tanácsolták! Szóval a cél az, hogy tuning nélkül a gyári specifikációknak megfelelően stabilan működjenek a gépek. Légyszi segítsetek ha van valami ötletetek! Köszi! 
- 

timarsandor csendes tag válasz  timarsandor

üzenetére timarsandor

üzenetéreMegnéztem, a Giga lapom nem veszi vissza a a köztes P-state-ekben a feszkót, mert CnQ nélkül is annyi volt a fogyasztásmérőn, mint CnQ-val nyugiban... 
- 

timarsandor csendes tag 
- 

HeavyToys senior tag válasz  atti_2010

üzenetére atti_2010

üzenetére??? Most ezt miből szűrted le, hogy erre célzok? Itt konkrét tuningról szó sem volt. Éppen az ellenkezője. Azt mondtam, hogy ha P1-State-nél ami 3800 Mhz, UV-alatt 1,25V-ot ad a rendszer, a BIOS-ban beállítva, akkor viccesen néz ki, hogy mondjuk P2-State-nél, ami 3300Mhz, mondjuk (hasraütve) 1,3V áll. Emiatt kérdeztem, hogy a többi órajelhez tartozó feszültség értéket is szabályozza-e a lap, ha csökkented, az úgymond csúcsértéket. 
- 

stratova veterán 
- 

Karaya tag 
- 

válasz  ígyvanferi

üzenetére ígyvanferi

üzenetéreIgen, azt értettem "az egyetlen bitet sem" kifejezésen, hogy még nem kezdtem el installálni a Windowst. Nyilván, ha a merevlemez pl. ketté van partícionálva, vagy több diszk van benne, az a rész tele lehet adatokkal, ahova nem a Wint fogod telepíteni. A BIOS frissítés semmit sem csinál a merevlemezekkel, sem a rajta lévő adatokkal. Megmondom őszintén, hogy sohasem telepítettem még Wint másról, mint CD-ről / DVD-ről. Gondolom ezt valahogyan elő kell készíteni, tehát a pendrive-ot bootolhatóvá kell tenni, és rá kell másolni a megfelelő Windowsos fájlokat. Szerintem erre a pendrive-ra nyugodtan felmásolhatod még a BIOS fájlt is, csak ne felejtsd el hol van, hogy könnyedén megtaláld a BIOS menüjéből is. Ha Te a gigát szoktad meg, szereted, akkor válaszd azt, hacsak nem olvastál komoly ellenvéleményeket konkrétan ezzel a lappal kapcsolatosan. Én is hasonló megfontolásból vettem az Asust, mivel nekem 1999 óta főleg Asus lapjaim voltak, én ebben a márkában bízom, ezt szeretem, még akkor is, ha az Asrock 10e Ft-tal olcsóbb, és elvileg nekem mindenben megfelelne. Hogy konkrétan mi a különbség ezen két lap között, nem tudom. Én úgy szoktam megállapítani általában, hogy kinyitom mindkét lap specifikációját két ablakban és összevetem őket. Egyébként ha azonos a chipset a két lapban, olyan nagy különbség nem szokott lenni, max. egyik-másik gyártó még ráintegrál vmi extrát, pl. plusz RAID vezérlőt, stb. 
- 

Borokafa őstag válasz  ígyvanferi

üzenetére ígyvanferi

üzenetéreNem volt szükség bios frissítésre. Corsair Vengeance 1600-as ramok voltak. 
- 

ígyvanferi addikt válasz  Borokafa

üzenetére Borokafa

üzenetéreNem is frissítettél kapásból BIOS-t? Milyen RAM-okat vettél? Ez a kb .16% mennyire számít átlagos tuningnak? Csak mert ha megoldható így is, nem vennék 1866-os memóriákat, épp most néztem Corsair XMS 1600-as 10K alatt kapható. (#767) Intelligencs: értem, akkor nagyjából mindegy is melyiket választom? Mi lehet a különbség az áron és a néven (meg a színeken) kívül a Giga és az ASRock említett két lapja között? Ha nincs igazán, akkor lehet, hogy az előbbit választom érzelmi alapon. 
 Még a BIOS frissítéshez, gondolom az egy bit felmásolása alatt a wint is érted. Még egy utolsó hülye kérdés, ha pendrive-ról tervezem telepíteni az op.rendszert, ahhoz akkor már kettő flashdrive kell, nem lehetnek egyszerre egyen (már ha használni is akarom őket), ugye?
- 

válasz  ígyvanferi

üzenetére ígyvanferi

üzenetéreA BIOS frissítés konkrétan annyi, hogy a BIOS-t lemented a gyártó weboldaláról, felmásolod egy pendrive-ra, és a BIOS menüjéből frissíted. Legalábbis Asusnál csak ennyi. Én minden új gép összerakást így kezdek, mielőtt még egy bitet is felmásoltam volna a merevlemezre. Nem mindegy, hogy egy alaplapot mikor veszel meg. Ezek a chipsetek eléggé újak még, a BIOS-ok is kiforratlanok, amivel szállítják őket. Ha egy lapot már a termékéletciklusa közepén vagy végén veszel meg, akkor valószínűleg már a gyárilag rárakott BIOS is kellően stabil. Szóval én akkor is javaslom Neked a BIOS frissítést, ha Gigát vagy ha az Asust veszed meg. Én az Asus F2A85-M-et vettem, első dolgom volt felpattintani a weboldalon lévő legfrissebb BIOS-t. 
- 

Borokafa őstag válasz  ígyvanferi

üzenetére ígyvanferi

üzenetéreÉn az általad említett Gigával raktam össze, vga-t nem csak az cpu részt tuningoltam. Az 5600k szépen futott 4,6GHz-en. Az 1600-as memóriák 1866-on. Nem volt vele gondom. 
- 

ígyvanferi addikt Ha, tegyük fel nem feltétlen akarok BIOS update-tel kezdeni új gép összerakása esetén, akkor is inkább az ASRock FM2A75 Pro4-M-et válasszam, mint a Gigabyte GA-F2A75M-D3H-t? Mostanában csak Giga lapjaim voltam, szeretem őket, nem volt gond eddig. De ugye szinte mindenki az ASRockot ajánlja, de ez a BIOS frissítés kezdésnek nem annyira lelkesít. Vagy Gigánál is ajánlott lenne? Ott is van már F3 (megjegyzem a mostani lapom is a legelső verzióval működik). Árban nem nagy a különbség. Egyébként egy A10-5800K menne bele, valamilyen 1866MHz-es RAM, SSD, miegyéb. 
- 

medek3 aktív tag Az asrock extreme - nél úgy írja a honlap, hogy memória támogatás 2600Mhz+OC, viszont a támogatási listában csak 1866Mhz- es szerepel. 
 " Tuning " téren lehet már tudni, hogy a Gigabyte deszka- e a legstabilabb és legjobban húzhatóbb?
 FM1 esetében sok vita folyt róla. Asrock esetében, szorzózáras A6 stabil működés max 125fsb és 1960Mhz -re húzott 1600Mhz es ram volt a plafon. / nálam / Ráadásul ilyenkor AHCI módban meg sem nyikkant.
 Gigabyte tulajok 135fsb mellett normális AHCI működésről számoltak be.
 Történt javulás az Asrock-nál?
 Az extreme alaplappal szemezgetek.
- 

0xmilan addikt válasz  HeavyToys

üzenetére HeavyToys

üzenetéreIgen, ott van a videó végén, hogy hogyan menthetsz el profilokat. 
 Nekem amikor betöltöm az UV profilt, akkor lefagy a program, ilyenkor mégse gombra kilép, de legalább megjegyzi a beállításokat úgy is, hogy nem fut a program. Ha nem fagy le, mikor betöltök egy beállítást, akkor viszont nem jegyzi meg a beállításokat sem, amikor bezárom a programot. Kicsit furán működik, de desktopon lehet, hogy nem így van.
 Szépen visszaveszi a szorzót, szóval az energiatakarékosság is megy..Az alulfeszelést érdemes úgy csinálni, hogy a CPU mellett a GPU-t is terheljük pl. MSI Kombustor-al, mert akkor full biztonságos lesz. Így én néha kapok hirtelen újraindulásokat pl. Youtube alatt, gondolom mert nem elég a cpu+gpu résznek az, ami cpu-nak maxon terhelve elég volt. 
 Eddig csak a legfelső PState-et volt időm megnézni, de ott elég volt az a fesz. a CPU+GPU-hoz, amit korábban beállítottam a CPU only terheléshez, szóval lehet, hogy valamelyik alsó state-em nem stabil. Később majd lechekkolom. Később majd lechekkolom.
- 

HeavyToys senior tag  Nagyon jó, hogy megcsináltad, utólag is köszi! Nagyon jó, hogy megcsináltad, utólag is köszi! Amúgy elméletileg, amit írtam, ezzel be tudom úgy profilozni, hogy normál energiagazdálkodás mellett (Windows8 energitakarékossági funkciók), az 5700-nak megfelelő értékek legyenek, míg egy új profilban az 5800k-nak megfelel UV-olt órajelek legyenek? 
- 

Steelers senior tag válasz  FireKeeper

üzenetére FireKeeper

üzenetéreÉrtem és bocsi a dupla hozzászólásért! Akkor alapban 1866mhz-n fog üzemelni? Ha nem akarok tuningolni akkor nekem elég 1866-os? 
- 

Steelers senior tag http://ipon.hu/webshop/product/asus_f2a85_m_le/266686 
 http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_ga_f2a75m_d3h/267603
 http://ipon.hu/webshop/product/asrock_fm2a75_pro4_m/290734Melyiket válasszam? 
- 

válasz  Tibitabi

üzenetére Tibitabi

üzenetéreAz ilyen Passmark félék nem igazán mutatják meg a gyakorlati képességeit a vga-knak, nem hogy egy DG rendszernek. 
 Keress inkább DG-s játékteszteket. Kiindulásnak jó lesz a pH-s mérés is a Trinity megatesztből. Ha az itt látott fps értékekkel elégedett vagy, akkor felesleges 7750-est venni. Ha az itt látott fps értékekkel elégedett vagy, akkor felesleges 7750-est venni.
- 

Tibitabi tag Most láttam, a Radeon HD 7660D + 6670 Dual VGA is végre felkerült a PassMark listára. Eddig azt olvastam, hogy ez a párosítás nagyjából a HD7750 videóteljesítményét hozza. Itt pedig még a HD 4850-ig sem ér fel. Tényleg csak az elsődleges tesztekben mutatott értékek felét képes teljesíteni vagy ismét ne higgyünk a videocardbenchmark.net-nek. Örülnék, ha a mért eredményeket folyamatosan átlagolná az oldal és nem örökre ottmaradna az elsőként feltüntetett esetleges fals érték. 
- 

hackeeeee Jómunkásember válasz  FireKeeper

üzenetére FireKeeper

üzenetéreÉs tényleg. Köszi!    
- 

cyrix csendes tag válasz  FireKeeper

üzenetére FireKeeper

üzenetéreAz A85W-t nem tuningra szánták, 100w-ig meg elég a 4 pin is. 
 Remélem hamarosan kapható lesz az A85X, egy 5800K-t és 8giga 2400-as predatort szeretnék még mellé.Itten vane: 
- 

HeavyToys senior tag Köszönöm, 1 olyan screen-shot-ot tudnál készíteni, aminél mondjuk felteszel 1 Fusion Tweaker nevezetű progit és hogy ott milyen V-értékek tartoznak az órajelekhez? Konkrétan erre gondoltam, és ahogy ott végig kattingatod, hogy P0-P1-stb, mindegyikhez kiírja a MUT-értéknél, hogy hány Mhz és a VID-nél, hogy hány V-jár mellé. Ha megtennéd ez nagyon megköszönném! 
- 

hackeeeee Jómunkásember Sziasztok! Annyi lenen a kérdésem, hogy proci szerint, melyiket, max milyen vga-val lehet párosítani? Erről egy listát, vagy akár egy képet tudna valaki küldeni? Azt tudom, hogy elméletileg a max, ugyan úgy a HD6670, de azt szeretném tudni, hogy FM2-nél, melyik procihoz melyik VGA mehet DG-be. Előre is köszönöm!  
- 

HeavyToys senior tag Hali! A10 5700-asa ha van valakinek, írhatna nekem P-State értékeket, mármint a hozzá tartozó órajeleket és feszültség értékeket! Ugyanis vettem egy 5800K-t és majd profilozom a Fusion Tweakerrel és használnám az energiagazdálkodási beállításokat, miszerint a normál módban, hogy egy alulfeszelt 5700-nak feleljen meg, míg teljesítmény centrikusban lenne csak az 5800k-nak megfelelő órajeleken járatva, természetesen alulfeszelve. Köszönöm előre is mindenkinek! Üdv! 
- 

cyrix csendes tag Szevasztok! Biostar FM2-es lapja van valakinek? 
 Az A85X-et néztem ki, de még nem lehet kapni sehol, csak az A85W van egy pár helyen.
- 

mpeti3 csendes tag Üdv Mindenkinek! Tudom, hogy ez nem pont gépajánlásra szakosodott topik, szóval elnézést előre is, de gondoltam ide is beírok, hátha tudtok mondani a kérdéseimre okosságokat... 
 Átrágtam magam jó pár oldalon itt a fórumban is meg teszteket is bújtam stb., aztán végül megszületett egy elképzelés a fejemben, azt gondoltam ezt megosztanám veletek, esetleg még mondanátok rá valamit? Elnézést, hogy kicsit bevariáltam itt az ajánlásokat... Köszönöm az eddigi önzetlen segítséget! Alaplap: Asus F2A85-M (~28k) - ez elég biztos, hogy ezt választom, nem szeretnék Asrock-ot... Processzor: AMD A6 5400K vagy AMD A8 5600K (~17k vagy ~25k) - igazából az lenne a kérdésem, hogy mekkora különbség van a kettő között mert árban elég sok és ha nem olyan vészes akkor lehet inkább beérném egyelőre az 5400-assal... Memória: Már lett ajánlva nekem itt egy ilyen Kingston HyperX DDR3 1600MHz 8GB (~11k) de hasonló árban láttam ezt: Corsair 2x4GB DDR3 1866MHz gondoltam jobban megérné? Vagy kicsit drágábban van ilyen: Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz (~15k) (ez jobban tetszene a kék hűtőborda miatt ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) ) megérné-e ezt a többletkiadást? melyik legyen? ) megérné-e ezt a többletkiadást? melyik legyen?VGA: IGP - egyelőre, majd egyszer később... Ház: Beleszerettem ebbe: Cooler Master HAF 912 Plus, úgy hogy mivel házat nem valószínű, hogy jó pár éven belül cserélni akarok, szeretnék egy olyat ami tényleg tetszik. Tápegység: Itt ezt az ajánlatot kaptam: Corsair CX430V2 (~12,5k) Itt csak annyi lenne még a kérdésem, hogy ez biztosan elég lenne nekem? (egy 500Gb Samsung 7200rpm-es HDD és egy Optiarc 7260s ODD lesz még a gépben az itt felsoroltakon kívül) Amit szeretnék, hogy megbízható táp legyen, ezen nem akarok spórolni, nehogy emiatt bármi baja legyen a gépnek, plusz jó lenne ha minél halkabb lenne... Tehát akkor összességében olyan ~90k -ra bővítettem a keretemet. 
 Az lenne még a kérdésem, hogy az alkatrészek passzolnak, házba bele fogok férni?Ami fontos, hogy egy fejleszthető, stabil gépet szeretnék hosszú távra, nem akarok a legújabb játékokkal full beállításon játszani, inkább régebbiek vagy mostani kisebb gépigényű játékok jönnének szóba csak pl. Half-Life2, Portal1-2, Trine1-2, Legend of Grimrock ilyesmik. 
- 

BlueAthlon senior tag válasz  emzeperix

üzenetére emzeperix

üzenetéreASUS esetén csak CPU oldalról teljesen stabil vagyok 2400/2400 1T-vel, intelburntest, OCCT és prime oda-vissza gond nélkül többször is.. Ott a probléma, amint az IGP-t is munkára fogtam, ott kotlott meg rövidebb-hosszabb időn belül... Esetleg 1 v 2T-vel egy 10 körös intelburntestet megnéznél Te is, ha megkérhetnélek? 
- 

emzeperix tag válasz  BlueAthlon

üzenetére BlueAthlon

üzenetéreMegvan az első dolog, ami nem megy 1T-vel, méghozzá a rendszerteljesítmény minősítése. Kb. a felénél újraindul a gép, 2T-vel stabilan fut. Pedig két telepítés is lement (Win8, utána Win7 vissza), minden hiba nélkül. 
- 

Steelers senior tag válasz  emzeperix

üzenetére emzeperix

üzenetéreItt,ezen a fórumon olvastam vissza,hogy stabilitási gondok voltak ezzel a lappal,valakinek win7 telepítés sem akart elindulni... de nektek ezekszerint semmi problémátok nem volt vele! Ez pozitív,mert én is ezt a lapot szemeltem ki!Milyen ramot ajánlatok hozzá? És az újabb játékok hogy futnak rajta( A10-el) ? 
- 

Steelers senior tag Kinek van még tapasztalata az ASROCK FM2A75 Pro4-lappal? Tényleg ennyire problémásak? 
- 

mickemoto őstag válasz  timarsandor

üzenetére timarsandor

üzenetéreMilyen lapok tudják az UEFI-t? ,én egy Asrock FM2A55M-DGS-t néztem ki. 
 Nem gond a kis teljesítmény, 1366x768 felbontásra kell.
- 

timarsandor csendes tag válasz  mickemoto

üzenetére mickemoto

üzenetéreSzia! Érdemesebb A8-at venni, ha futja rá, mert az A4/A6 az X3-nál gyengébb egy hangyányival mindkettő... 
 Megfelelő UEFI BIOS-beállításokkal elfogadható hangerőre sarkallható a gyári hűtő a procin (már 100W-os A8-on is).Most nálam konkrétan ~80W-ra lement CPU oldalon a TDP (körülbelüli, szubjektív mérésekkel, számításokkal) A10-5800K esetében, úgy, hogy turbót kilőttem, de 4 GHz-en járatom... Közelgő ZH miatt most nem kísérletezek vele többet, de ha adott esetben a K-s proci olcsóbban jön ki, mint a sima, megvehető, mert ha az ember némi időt rászán, akkor be tudja állítani 65W TDP közelébe és megmarad a későbbi teljesítménynövelésre is a lehetőség. 
- 

bads1 aktív tag Sziasztok, Nemsokára tezvezek egy ITX konfigot összerakni de nem tudom hogy Intel+dVGA legyen vagy egy A10-5700 APU. 90%-ban a Trackmania Nations Forever-rel játszom aminek nincs nagy gépigénye, mégis kell 40-50fps az élvezetes játékhoz, jelenleg a laptopomon 40 körüli fps-sel játszható mindenféle szűrő nélkül. 
 Megtenné valaki akinek 65W-os 5700-a van és IGP-vel játszik hogy letölti ezt a játékot és megnézi hány fps-t produkál 1920x1080-ban és 1680x1050-ben? Innen elérhető.
 Játék közben az "ü" betűt nyomva írja ki az fps-t. Kösz előre is.Amúgy ha ehhez a procihoz később mégis vennék egy dedikált VGA-t akkor az IGP alapban lekapcsol és nem fogyaszt? VAgy felváltva használja terheléstől függően. Bocs a hülye kérdésekért eddig csak Intelem volt. 
- 

mickemoto őstag Mennyire zajosak a trinity gyári hűtőik? 
 Érdemes hozzá valami komolyabbat venni?
 Azért kérdem mert eddig volt x3 Athlon-om, ahhoz a gyári hűtő katasztrófálisan hangos volt,valamint volt e5200 , de az is csak egy fokkal volt jobb.
 A4 vagy A6 lenne, azaz max 65watt.
- 

szotadi tag Sajnos valamit vagy elírtam vagy félreértettél, nem akaror CFI-t venni! Megmaradt a Brazos-os kinfigból!  Csak számolgattam ezért írtam, mert nem voltam biztos benne. 
 Sajnos az árakat nézve akkor inkább hagyom az egész mini-itx-es dolgot a fenébe!
 Normál házam van csak táp kell bele.lee56 pont ezért számoltam mindent max-ra! 
- 

lee56 őstag Azért gondolom ez az abszolút maximális terheléses érték, miközben nagyban égeti a lemezeket, az én sonym most kb 0W-ot eszik, mert win7alatt kikapcsol ha épp nincs használatban, ami mostanában az idő 99%-ában úgy van  Ettől függetlenül nem árt arra is gondolni hogyha mindent maxra terhelsz akkor se essen szét a táp Ettől függetlenül nem árt arra is gondolni hogyha mindent maxra terhelsz akkor se essen szét a táp És nem árt megbízható példányt venni, ahogyan az előző hozzászóló mellékelt táblája is mutatja.. És nem árt megbízható példányt venni, ahogyan az előző hozzászóló mellékelt táblája is mutatja..
- 

Goose-T veterán Akkor elmondom érthetőbben: az a táp egy noname gagyi, a rajta lévő számok csak tájékoztató jellegűek. Szóval ha nem akarsz játszani a hardver épségével és szereted a stabil gépeket, akkor egy ilyen gagyi tápot soha nem terhelsz le 50%-nal jobban tartós használatban. Találtam néhány képet a CFI táp terheléses tesztjéről, és összehasonlításnak beraktam egy Chieftecet is: CFI:    Chieftec:    Ezek azt mutatják, hogy a 12V-is, az 5V-os és a 3,3V-os ágakon mennyire térnek el a feszültségértékek a névlegestől a 12V-os és a 3,3V+5V-os ágak különböző terhelése esetén. A zöld jó, a sárga elmegy, a piros necces, a fehér elfogadhatatlan. Szóval még mindig CFI-t akarsz venni? 
- 

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) ) megérné-e ezt a többletkiadást? melyik legyen?
 ) megérné-e ezt a többletkiadást? melyik legyen?