Hirdetés
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
LOGOUT
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Sziasztok, Amazon account kötelező a fire stick (4k max gen1) használatához? Ha igen, abban a bankkártya adatokat kötelező megadni?
-
st6969
őstag
Sziasztok,
a napokban csatlakozom a felhasználókhoz egy 4k Max 1.gen-nel.
Viszont látom, hogy van már 2.gen is... akik esetleg ismerik mindkettőt: átlagember számára érzékelhető bármilyen különbség, ha a fő felhasználás Plex, Netflix, Amazon prime video, Disney+ ? (Ezen kívül szerintem soha nem fog menni rajta semmi, most is a Disney+ miatt és az akadozó plex miatt hozza a jézuska, a Disney-t leszámítva a többi megy most is a Samsung rendszerén, csak elég lassú). A max változatot egyébként a Wifi 6 tudás miatt gondoltam jó ötletnek (pont ott van 1m-es távon belül egy ilyet tudó router, így remélem, stabil lesz a jel).
Az Android 9 rendszer jelent bármilyen korlátot szemben a 2. gen-en lévő 11-gyel?A másik kérdésem: a távirányítót nem lehet "helyettesíteni" a tv távirányítójával (Samsung F6400)? Azt hittem, a HDMi ARC erre való, de ráguglizva az valami audio szabvány
Ha van bármilyen tippetek, hogy mire érdemes még használni a fentieken kívül, akkor azt szívesen veszem
-
st6969
őstag
Figyelem majd, az Amazont, meg az aprót is. Bár a Samsung tv topicban látottak alapján úgy tűnik, hogy központi Samsung probléma lesz a Smart Hubbal, nem csak nekem nem megy. Szóval lehet, hogy nem is ment tönkre a tv. Más kérdés, hogy erre a modellre nem biztos, hogy lesz már support, ez esetben jól fog jönni az itt olvasott tapasztalat
-
st6969
őstag
válasz
kokokka
üzenetére
Igen, igen, a QLED az már jóval újabb széria, írtam is, hogy H szériától már nincs olyan korlátozás, hogy más gyártók modelljeit nem ismeri fel egy egyébként szabványos megoldás (bluetooth vagy hdmi CEC, stb...). De az F-nél biztosra tudom, hogy a bluetoothnál csak Samsung cuccal áll szóba a tv. Hdmi cec téren meg ellentmondásos a használati.
#2614 atiska007
Köszi! Gyakran van akció? Olyankor kb. mennyiért szokott menni?szerk.
#2613 Ra3
Véletlenül átsiklottam a hsz-ed felett
Ez jó hír, akkor van remény, hogy az F-en is menni fog. Nem csak a stick lesz használva, sőt, eléggé vegyes: tv és stick is, épp ezért lenne jó, ha nem kellene több távirányítót keresgetni a kanapé rejtelmes zugaiban.
Amúgy hogy megy ez a gyakorlatban? Tételezzük fel, hogy megy a CEC: átváltok a tv távirányítóval arra a bemeneti forrásra, amin a fire stick van, felismeri, és utána a továbbiakat ugyanúgy a tv távirányítójával vezérlem (nyilak, OK gomb, vissza, stb.)? -
st6969
őstag
Hmm, érdekes, a tv menüjében megtaláltam a hdmi cec-et, viszont a manual-ban egymásnak ellentmondó infók vannak: egyik oldalon azt írja, hogy más gyártók eszközeivel is működik, aztán meg azt, hogy csak Samsung eszközökkel
Sajnos ez utóbbi simán elképzelhető, mivel bluetooth eszközökből is csak samu gyártmány csatlakoztatható (soundbar, fejhallgató, stb.)
H szériától úgy tudom, ez a korlátozás már nincs.#2611 zoltan6
Köszi a lehetőséget, egyelőre még csak tájékozódom. LAN kábel csere és teljes visszaállítás még hátravan, hátha attól megjavul.Láttam, hogy van wifi 6-ot tudó fire stick is már. Az praktikus lenne, ugyanis hamarosan beüzemelésre kerül egy wifi 6-os router a tv közvetlen közelében.
A fire tv 4K MAX ajánlott egyébként? Amazon.de-nél van olcsóbb beszerzési forrás? -
st6969
őstag
Sziasztok,
Bár nagyjából sejtem a választ, de azért megkérdezem:
Egy régebbi Samsung F6400-as tv okos "része" úgy néz ki, behalt. Maga a tv működik, azt írja, a hálózat is elérhető, de ahogy a smart HUB-ot megnyitnám, újraindul.
A kérdésem: láttok rá bármi esélyt, hogy ha veszek egy tv okosítót, akkor a tv távirányítójával fogom tudni vezérelni mindkét eszközt (tv + az okosító stick)? Vagy valamiféle univerzális távirányítóval? A lényeg, hogy egy azaz 1 távirányító legyen csak.
Amire szükség lenne, hogy tudja (ebben a fontossági sorrendben): Netflix, Plex, Youtube (esetleg HBO Go).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kuponkunyeráló
- OLED TV topic
- Google Chromecast topic
- Projektor topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- További aktív témák...
- ÚJ Dell Pro 16 Plus - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 235U - 16GB - 512GB - Win11 PRO - 3 év garancia - HUN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Akkor erről ennyit. Annyi baj legyen.
gyűrű