- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Ma próbáltam beüzemelni a 4K max-ot, feltettem a Kodi-t, viszont a NAS-on lévő dolgokat nem tudom elérni NFS-ben, pedig minden ugyanúgy van beállítva, mint a meglévő S905X boxomom, amin Coreelec rendszer van szintén Kodival. Hiába látom a megoszott mappákat, ha rájuk kattintok, nem történik semmi. Alapaból olyankor látnom kellene a benne lévő fájlokat. (A NAS-ban is engedélyezve van az elérés.)
-
Xelo
addikt
válasz
Danecay #8194 üzenetére
az amazon nem szokta upgradelni az előzőleg kiadott eszközeit szoftveresen, ha új rendszert hoz jönnek az új eszközök vele, legalábbis eddig így ment. lásd előző generációs 4k, 4kmax, cube nem kapta meg az android11 alapú fireos-t. minél régebbi a hardver annál régebbi szoftver fut rajta. extra fejlesztési költséggel járna a régebbi eszközökre is fejleszteni/optimalizálni az új rendszert, nem megérős.
-
Danecay
addikt
Én sokkal kíváncsibb lennék, arra, hogy mit szóltok ahhoz, hogy az Amazon, új Firmware-t (ROM-ot) készül kiadni az általa forgalmazott készülékekre, ami nem fogja támogatni, sőt alap estben a jelenlegi sem támogatja, de a következő, egyenesen ellehetetlenítené a side load applikációk alkalmazását? Utaltam erre már korábban is, de ez sokkal kevésbé kapott fókuszt mint az én oltásom. Tényleg, mi lesz, ha nem lehet majd telepítgetni bármit, csak ami az Amoazone Storeból elérhető? Akkor is ugyanilyen ajánlott kategória lesz mint most, miközben jelenleg is vannak korlátjai?
-
Apaxp
senior tag
Egy kis összefoglaló a stick-el eltöltött 3 hétről.
Mielőtt megérkezett, kérdeztem hogy [ez] működhet-e vele. Jelentem működik.
A stick -en a netflix, prime video, skyshowtime streaming appok mennek szépen, hiba nélkül. A harmadik csak kézi freki váltással. Hiányoltam azt, hogy exfat, ntfs formátumokat nem kezel, de kikerültem ezt a gondot egy NAS hálózatba állítással.
Nem szeretem a kodit, ezért a faék egyszerű vimu player a lejátszó, és eddig mindent megeszik.
Az tény hogy csak egy fullHD led tv-be van dugva.
Nincs hiperszuper hangrendszer.
Tény hogy a beállításokhoz egy keveset utána kell olvasni/kérdezni, de ha egyszer sikerül testreszabni, akkor egyszerűen csak MŰKÖDIK. -
Danecay
addikt
válasz
tsilver #8187 üzenetére
Bocs, lehet igazad lehet mert én nem vagyok mazochista! Ezzel az a gond, hogy ez egyéni igény kérdése, és lehet, hogy valakinek a felhasználói szokásainak teljesen megfelel, és van akinek nem, lásd engem. A kínai BOX-ozás viszont részedről is személyeskedés, szóval nem igazán értem, hogy mi a gondod, miközben el is magyaráztam, hogy ezt miként kell értelmezni, de ha így sem ment át, az már nem az én saram, Bocsi!
-
Danecay
addikt
válasz
tomigonzo #8184 üzenetére
Basszus, már egy teljes választ megírtam számodra, aztán eszembe jutott, hogy kiegészítsem, és véletlenül visszalépte és odalett az egész. A lényeget, megpróbálom azért gyorsan összefoglalni.
"ha mar meg lettem szolitva,
szia,"Nem én szólítottalak meg, hanem Te a #8168 tomigonzo, idézem
"nem nekem cimezted ugyen de mar csak leirom"
én max csak válaszoltam. Úgy gondolom, hogy leírtam már mindent témával kapcsolatban, felesleges lenne újra. A kínai BOX-ot engedd el, ha elolvasod a #8186 Danecay-ban #8183 tsilver-nek adott válaszomat, olvashatod is, hogy miért. Némi érdekesség és egyben irónia, hogy a lekínaizott BOX-ban egy amerikai Amlogic SoC van, míg ebben az Amazonos csodában egy kínai MTK SoC, persze nem emiatt vannak meg a korlátai, de mégis ilyen alapon furcsa lekínaizni valamit, igaz én neveztem így, hogy meglegyen a kellő kontraszt a nyugati csodával szemben.
"simple iptv (azzal a szerencsetlennel mar mi a baj:S)"
Azon kívül, hogy szerintem ez is OTT, nem pedig IPTV, Nem tudom, én említést sem tettem róla, meg sem kíséreltem feltelepíteni, szóval itt is lehet némi félreértelmezés.
Nekem a KODI-val sincs semmi bajom és igen, már én is használtam akkor amikor még XBMC (Xbox Media Center) volt a neve. A bajom az, hogy a Fire TV stick-en, csak KODI-n keresztül feltelepített plugin segítségével érem el a Yettel TV-t, miközben az egész BOX vagy stick vásárlást ez indukálta, amit egyébként minden egyes vonatkozó hozzászólásomban meg is említettem. Több ajánlást is kaptam erre a stickre, majd a saját bőrömön kellett megtapasztalnom azt, hogy ez natívan egyszerűen nem működik, csak KODI-s kerülőúttal, ami csak azért működik mert volt egy olyan ember, aki ezt hobbiból megcsinálta. Ha nem lett volna így sem működné. Továbbá azért, mert én is alapvetően ilyen mókolós beállítottságú vagyok, legyen szó nagyon sok mindenről, de nem mindenki ilyen ám, sőt szerintem ők vannak többségben, a baj, hogy felelőtten kijelentéseket tesznek az emberek anélkül, hogy biztosat tudnának mondani. Nyugodtan vissza lehet keresni, nekem egy szóval sem mondta senki, hogy bizonyos alkalmazások, csak így fognak működni. Az volt a mondás, hogy ha nincs fent az Amazon store-on, akor külső forrásból lehet telepíteni aka side load, arról nem volt szó, hogy van ami így sem működik.
Minden esetre kellemes ünnepeket kívánok én is, ez legyen az én bosszúságom!
-
Danecay
addikt
Köszi a korrekt választ, látszólag T legalább elolvastad amit írtam
"Erdekes amit irsz.
Nekem van par fire tv stick 4k max keszulekem (de amlogic boxot is hasznalok es zidoot is) es mukodik rajtuk minden streaming szolgaltato a szkajcsotany is 4k tvn is nem nagyitva hanem rendesen. (mas kerdes, hogy nincs is rajta 4k tartalom szerintem a legrosszabb minosegu streaming szolgaltato)
Amugy ha egy 4k tvbe dugva hasznalod akkor feltehetoen arra van szkajcsotany miert nem azon nezed?"Ahogy a #8151 hsz-ban írtam 4K-s TV-vel fogtam neki az egésznek "nem a mostani TV-n kezdtem el ismerkedni és konfigurálni a cuccot, hanem a nappaliban, de aztán gondoltam a családra, és arra, hogy Ők valószínűleg kevésbé kíváncsiak arra, hogy én miként és mennyi idő alatt tapasztalom ki a kütyüt, így inkább átvittem a saját birodalmamba és rádugtam egy másik, más márkájú TV, másik HDMI portjára, így aztán jó hogy nem úgy akart működni mint ahogy először"
Ahogy nevezed, a szkajcsotany a nappaliban a 4K-s TV-n nagyított, a későbbi FHD-s TV-n pedig működött normálisan. De ezt ugyanígy éli meg gyűrű is topikgazda, de ha megnézed a topikösszefoglalót, annak is a végét ott is le van írva, de, hogy ne kelljen, bemásolom ide:
"Az androidos app nem jól működik a sticken, de kodi alatt jól működik ez az addon,
igaz még fejlesztés alatt áll.""A kodi telepitesehez sem kellenek adb parancsok (bar igy is lehet telepiteni) hanem csak egy olyan program amivel rajuttatod az alkalmazas telepitojet (egyebkent a hbo-hoz es a skyshowtimehoz is csak ez kell) en pl a wireless file explorert hasznalom ami feltelepitheto a keszulek alkalmazas boltjabol."
Nos én csak a topikösszefoglalót követtem, ahol az vagyon írva, hogy:
"Kodi telepítése a belső tárhelyre teljes fájlhozzáféréssel
Az új 2023-as firetv stick 4K és Firestick 4k max fire OS8-at használ ami korlátozza a belső fájlhozzáféréseket, így pl. az android data ezen belül a kodi mappákhoz is.""Az alkalmazasok geolokacio alapjan nem telepithetoek mas orszagot valasztva igen."
Igen az olvastam én is, hogy pl. USA Amazon Account-al, elvileg elérhető a mondjuk a HBO MAX, de ezek szerint Németország és Ausztria sincs a támogatott országok között, ahol hivatalosan is forgalomban fan a stick? Vagy esetleg ha ezeken a területeken használnám akkor elérhetőek lennének az említett, jelen helyzetben nem elérhető alkalmazások? De honnan tudja, hogy én hol vagyok, amikor még az időjárás widget-nek is manuálisan kellett megadni a helyzetem az Amazon Alexa app-ban?
A Yettel TV-es témára vonatkozóan, ha elolvastad a BOX vagy stick keresésére vonatkozó hozzászólásaimat, láthatod, hogy mindenhol kihangsúlyoztam azt, hogy mire szeretném használni, ennek ellenére többször is ajánlották a Fire stic-ket, mondván, hogy max. side load letöltöm, úgy ahogy a többi egyébként alapértelmezetten el nem érhető app-ot? Persze mindezt teljesen vakon, mert azt senki nem tudta mint kiderült, hogy ez működni is fog e vagy sem, és hát utóbbi lett igaz, miközben a thaiföldi példáddal ellentétben a Yettel TV Magyarországon nagyon is működik [link]
Ez már csak pusztán trollkodás, vagy ami még szomorúbb lenne, nem megy az értő olvasás. Fuss neki még egyszer, nosza!
De várj, segítek, mert látszólag Te sem olvastad el, vagy értelmezted amit írtam. Ezt írtam!
"Nos én ehhez képest 44e Ftot fizettem 3 db kütyüért, és kb. ugyanott tartok, mint ahonnan elindultam, KODI alól működik." továbbá, "nálam ezúttal az egyszerűség volt a szempont, amit ez a stick nem tudott megugrani."
Nem tudom honnan szűrted le, hogy a kínai BOX-al egyszerűbb volt, de várj, segítek értelmezni. Éppen azt írom, hogy egy olcsó kínai BOX-al is ugyanilyen körülményes volt már együtt élni, de legalább annak a mentségére szolgál, hogy 7 éves, és, hogy egy v5.1-es Android van rajta.
-
Apaxp
senior tag
Olvasgatom ezt a sok litániát, csak nem tudom miért (talán mazochista vagyok
).
El tudnám képzelni azt a fajta fórumozást egy technikai eszközről, hogy
1. infó a tuti beszerzési helyekről
2. mire képes és mire nem (benne van az összefoglalóban)
3. mit lehet tenni azért hogy személyre szabottabb legyen (benne van az összefoglalóban)
4. milyen hibát veszek észre és mit próbáltam, hogy jó legyen
5. a 4. pont utáni segítség kérés.
6. a kapott segítséggel hogy boldogultam
7. ha a segítség sikeres akkor egy köszönöm.
Nos ezek kb a tőmondatos kategóriák.
A nagymama 3. ükunokájának a másodunokatestvére szerintem a lőtéri kutyát sem érdekel.
Bocs a hosszú off szövegért -
tomigonzo
aktív tag
válasz
Danecay #8180 üzenetére
ha mar meg lettem szolitva,
szia,tomoren, engedd el, mar irtam,
bovebben: minden mondatodat -a csaldi vonatkozasuakat kiveve- meg tudnam, tudom cafolni, pl a kodi telepitheto simana stickrol downloaderrel, az apk-kat megtalalod megannyi oldalon verzio szerint rendezve, van pc/macra hozza alkalmazas ahol egyet klikkelek mar fent ivan kiprobalom megy aztan ha nem akkor masik, vagy csak rakeresek itt vagy a gugliban mi-merre, igen ezek idobe telnek, neked mar az a szerencsed hogy toredekebe mint nekem anno kerult ez az egesz amikor ezt a topikot megnyitottam meg elkezdtem hasznalni az elso fire tv box v2t.
Akkor mar annyi szemelyeset en is irhatok, hogy tulajdonkeppen az egyetlen androidos eszko(ok) itthon amiota az apple tv-t durvan lezartak es aegeszen addig amig ismet -tudomasom szerinti torvenyi kotelezettsegeknek eleget teve- ki nem nyitjak megint. Itt hozzatennem meg, hogy az utobbi hozzaszolasaim java resz a stick hibairol szol, lasd a 10-20 perces semmire nem valo 'migracios' szolgaltatast, en mar azt varnam, hogy a krealt felhasznaloknak megfelelo beallitasokat hozza at az uj stickre, (sideloadolt dolgok ofkorsz not supported), es nem 10-20 perc alatt hanem mondjuk kb 5-6, akkor aszerver parkkal ami az amazonnak van es akkora meretnel amik ezek az appok, beallitas backupok jelentenek.
Az droid meg ilyen, es meg ezen a sticken a legjobb, mert -ezt is leirtam mar- hogy amig egy gugli sticken szembejon veled a beallitoasokban az android auto beallitasai az szvsz nagyon nem ok.
DE valoszinuleg a kinai boxok minden up to date es auto fps meg termeszetesen az osszes dolbi kep-hang szines-szagos es neha biztos meg futyul is.
Mondjuk, hogy melyik streaming szolgaltato agyon tomoritett szolgaltatasai nyomnak 5.1 hangban (na ok talan maga az amazon bizonyos tartlamaknal) az is erdekes tema, ahogy az osszes tobbi ilyen f.szemf.szom formatumok amikrol a felhasznalok 99,5% meg nem mondja a kulonbseget (nem hallja, nem latja, en sem, nem is erdekel) meg akkor sem ha elmagyarazzak neki elotte.
Kodi (plane!!), simple iptv (azzal a szerencsetlennel mar mi a baj:S) masik topik! mar szet lett offolva itt ez parszor. Bar mint tobb mint egy evtizede KODI (aka XBMC) felhasznalo a kodirol csak jot tudok nyolatkozni, bar mondjuk en nem azok koze tartozom akik hajnal 2.24 kor felrakjak a legujabb betat hogy 3.38 kor rafrissitseg a ..1 javito patchet aztan megsem mukodik 'minden IS')
Szoval Boldog Karacsonyt neked is igy ismeretlenul meg a gyerkocoknek is. -
Hyena
senior tag
Hja es meg annyit, hogy kar lenne a szkajcsotany app mukodesebol barmilyen kovetkeztetest levonni, ugyanis sony androidos tvn esetenkent inditaskor hibauzenettel leall (pedig oda rendesen a play storebol lett telepitve) es olyankor neki kell futni ujra a dolognak masodjara mar altalaban jo. Szoval az is lehet, hogy alapvetoen szarul van megirva. Mastol hallottam olyat, hogy elsore nagyitva ment neki (nem tudom milyen platformon) ujrainditva meg jo lett...
-
Hyena
senior tag
válasz
Danecay #8180 üzenetére
Erdekes amit irsz.
Nekem van par fire tv stick 4k max keszulekem (de amlogic boxot is hasznalok es zidoot is) es mukodik rajtuk minden streaming szolgaltato a szkajcsotany is 4k tvn is nem nagyitva hanem rendesen. (mas kerdes, hogy nincs is rajta 4k tartalom szerintem a legrosszabb minosegu streaming szolgaltato)
Amugy ha egy 4k tvbe dugva hasznalod akkor feltehetoen arra van szkajcsotany miert nem azon nezed? Vagy esetleg viszed magaddal utazasok alkalmaval? (pl en igen)
A kodi telepitesehez sem kellenek adb parancsok (bar igy is lehet telepiteni) hanem csak egy olyan program amivel rajuttatod az alkalmazas telepitojet (egyebkent a hbo-hoz es a skyshowtimehoz is csak ez kell) en pl a wireless file explorert hasznalom ami feltelepitheto a keszulek alkalmazas boltjabol.
Mellesleg fentebb irtad, hogy az eszkoz sajat alkalmazas boltja ezeket a nagy szolgaltatasokat (hbo max, skyshowtime) sem tamogatja, nos ez nem igaz ugyanis nem ez a problema hanem az eszkoz nem tamogatja MAGYARORSZAGOT.
Az alkalmazasok geolokacio alapjan nem telepithetoek mas orszagot valasztva igen.A yettel tv meg egy olyan dolog, hogy nem yetteleskent eleg nehez lenne kiprobalni , hogy mukodik e es hat itt is felmerul , hogy az ember egy olyan eszkozt vett ami itt nem is kerul forgalomba hivatalosan azaz elegge lutri...
Eleg sokat utazom es szoktam vinni magammal fire tv sticket es az amugy itthon mar mukodo alkalmazasok tobb orszagban el sem indulnak. (pl thaifoldon nincs szkajcsotany es inditaskor ki sem ir semmi hibat csak szimplan nem indul el)
Egy VPN sokat tud segiteni. Akar a telepitesekben is. -
Danecay
addikt
válasz
tomigonzo #8168 üzenetére
Szia!
Lehet félreérthetően fogalmaztam, mert rendszeresen olyan dolgokra válaszoltok, hivatkoztok amit én soha nem mondtam, csak beleképzelitek, és a kínai TV BOX jelentőségét is túldimenzionáljátok többen is. De akkor leírom még 1x, ha már így sikerült figyelmen kívül hagyni mindent amit eddig írtam.
Nos a 7 éves kínai TV BOX-om igaz története... Na jó, csak viccelek, de a lényeg, hogy ezt akartam lecserélni valami újra, valami modernre és mint ahogy írtam sokat olvasgattam, kérdezgettem fórumokon, és többször szembejött a Fire TV stick neve, mint ajánlott alternatíva. Pl.
#99626Danecay
#99627SunMount3r
#99639Danecay
#99640blakey
#99641SunMount3r
#99305Danecay
#99309Danecay
Nem mondható az, szerintem, hogy nem próbáltam alaposan körbejárni a témát, azt is konkrétan leírtam, hogy mire szeretném használni, miközben keresgettem a hozzászólások között látom, hogy gyűrű-vel is konzultáltam, de pl. akkor sem esett szó arról, hogy pl. a SkyShowtime még nála is üzemzavarosan fut ezért azt KODI alól használja, még ha a Yettel TV-re nem is tudott mondani semmit, mert nem ismerte, és nem is várható el, hogy ismerje. Mindazonáltal, az óta ezt már többször is felhoztam, már itt, ebben a topik-ban, ezért nem teljesen értem a #8165 gyűrű-ben leírtakat. Ezek szerint, néha Te is úgy adsz tanácsot, kedves gyűrű, hogy magad sem olvasol utána a dolgoknak, csak dobsz egy csontot, ami mikor milyen szájízű, és hát ez is ilyen volt. Nos, mint korábban is írtam, igaz nem linkeltem, a Yettel TV egy OTT médiaszolgáltatás, aminek a legrövidebb leírását megtalálod a link alatt. Röviden, tömören, ez is egy streaming szolgáltatás, amire a Fire TV stick elvileg kifejezetten ajánlott. Nem véletlenül lehet pár kivételtől eltekintve 7 napig visszamenőleg a legtöbb műsort visszatekerni, vagy amennyiben felveszi az ember a saját tárhelyére, "Rögzíti" anélkül, hogy valós rögzítés ténylegesen történne a gyári dobozon, ami egyébként is valószerűtlen lenne tekintve, hogy a szolgáltatótól kapott TV BOX-on összesen 4-5 GB szabad háttértár áll rendelkezésre. Én balga, első körben nekiálltam egy külső 100 GB-os SSD-t előkészíteni a későbbi műsorrögzítésekreEz egy Androidos doboz, amin Androidos alkalmazások futnak, ezért lehet letölteni telefonra, tabletre, stb, nem kell hozzá speciális doboz, ezért nem érted "ezeket a TVs szenvedéseket"
Mindazonáltal, nem igazán értem a vita tárgyát, hiszen kb. mindenben egyetértünk, ez ilyen, utána kell olvasni, hogyan mikén, és bár lehet én vagyok béna, de az általad beállított 10-20 per helyett én több napon keresztül órákat olvasgattam kísérletezgettem az egyes alkalmazásokkal beállításokkal stb. Persze ez már nincs így, mert ha megvan egy apk, kb. annyiba tart felrakni mint amennyi idő alatt letöltődik és feltelepül, na és persze ha működik akkor mák. Mert ha valami régebbi apk-t találsz aminek nem tudod hányas verziójú az aktuális verziója, akkor könnyen meglehet, hogy olyan hibaüzenettel találkozik az ember, hogy nem indul el, és annyit ír ki, hogy Need, to Update. Én is így jártam az első HBO MAX-os telepítésem után, ráadásul a linket innen a topikból szedtem. Aztán még netezgettem egy kicsit, találtam újabbat, ami már el is indult és működik is. Tök jó egyébként az is, hogy ezek a Side Load-olt applikációk képtelenek magukat frissíteni, aztán ha egyszer nem indulna el amikor éppen leülnél TV-zni, pattanhatsz is át a számítógép elé, valamilyen működő, frissítést keresni. Mondjuk azt sem hiszem el, bár csak tippelek, hogy az osztrákoknál és a németeknél nincs HBO MAX és SkyShowtime, egyedült Netflix és Disney+
100%-osan mindennek utánanézi nem lehet, mint ahogy nem lehet 100%-os topikösszefoglalót írni sem, annyi, hogy amikor én érdeklődtem, és hajlandó voltál megnyitni a linkeket, tisztán és világosan leírtam, hogy mire szeretném használni.
Nos akkor vissza a kínai TV BOX-os hasonlathoz. Mivel, hogy az volt a mondás, hogy igaz, hogy korlátozott az Amazon Store-ból közvetlenül letölthető alkalmazások száma Side Load-al, egyébként bármit fel lehet telepíteni. Nos esetemben a 4 streaming szolgáltatóból amit használok 3-nak az alkalmazása nem tölthető le, és 2 nem is működik Android alapokon. A SkyShowtime igaz kérdőjeles, mert 4K-s TV-n nagyított, a mellett, hogy elvileg nem megy az automatikus frekvenciaváltás, FHD-s TV-n jónak tűnt, a Yettel TV pedig csak egy jószándékú és tehetséges KODI plugin fejlesztónek köszönhetően működik + egy másik, IPTV Simple Client-nek.
Vicces az is amikor még szinte pozitívumnak van elkönyvelve az, hogy natívan apk-ból nem fut egy app, de nem is baj, mert KODI-ban beállítva tud automatikusan frekvenciát váltani, tud Dolby Vision-t, meg Dolby Atmos-t, meg anyám kínját. Ez egy elég szubjektív megközelítés, mert nem biztos, hogy mindenkinek igénye és eszköze van erre. Nekem 2 gyerekes apaként az a lényeg, hogy miután letudtam a műszakot, el tudjak indítani valamit abban a szobában ami ilyen jelleggel van berendezve, a lehető leghalkabban, hogy el tudjak aludni rá. A nappaliban nekem is ott van az 5.1, de az teszi a dolgát a szolgáltatáshoz kapott ZTE dobozzal.
Tehát, összegezve a dolgokat, nekem az böki marhára a csőröm, hogy BF akció alkalmával 44e Ft értékben rendeltem 3db. ilyen cuccot, ami egy 80MB-os feltelepített alkalmazás nélkül, még azt sem tudja, hogy merre van előre arccal és nem képes az internetes adatok alapján a felderíteni hozzávetőleges helyzetemet. Írtam korábban is, hogy az egyik példányt a tesómnak szántam, aki szerintem azt sem tudja mi az az Amazon, informatika ide-oda. Na most ő akkor regisztráljon egy Amazonos fiókot és töltsön le a telefonjára egy 80 MB-os appot, és konfigurálja be, ahhoz hogy az app, ne egy fekete felületen fehér betűkkel azt írja ki, hogy távolítsd el, és tedd ki újra? Hű, hát még jó hogy az órát nem manuálisan, vagy appon keresztül kellett beállítani.
Nos, hogy értsétek. hogy miről rizsázok ilyen sokat, a lényeg az, hogy ennyi energiabefektetéssel és utána olvasással még egy kínai BOX-on LibreElec alatt elindított KODI-val is meg lehetett ezeket oldani, aminek a mostani értéke aligha meghaladja használtan a 2e Ft-ot. Nos én ehhez képest 44e Ftot fizettem 3 db kütyüért, és kb. ugyanott tartok, mint ahonnan elindultam, KODI alól működik. Csakhogy itt a KODI-hoz is külön útmutató tartozik, amivel még az ember túlságosan nincs is előrébb, amennyiben nem gépel el valamit. Ajánlom mindenki figyelmébe, pl. a a NotYet kiegészítő EPG beállítása Kodi alól, címú ismertetőet. Hát ez messze nem egy Plug & Play megoldás, amellett, hogy még magát a KODIT is ADB parancsokon keresztül lehet telepíteni.
Félreértés ne essen, én nem azért rinyálok, mert nem tudok feltelepíteni dolgokat, hanem a telepítések mikéntjéért. Mindent, ismétlem MINDENT sikerült működésre bírni, igen, még az Aptoide-t is, így vagy úgy, de nálam ezúttal az egyszerűség volt a szempont, amit ez a stick nem tudott megugrani.Nem tudom, hogy miért csak a cukormázas, szirupos kommentek a jók, ahol a negatívumok is pozitívumként vannak feltűntetve! Szerintem igen is van helye a topikban egy magamfajta látásmódú ember véleményének is, hiszen sokan, de lehet, hogy még többen lehetünk ilyen véleménnyel?
Tényleg EZZEL kapcsolatban lehet tudni valamit? a ez igaz, akkor az általam vázolt helyzet is egy idill, ami után csak rosszabb jöhet?
Igen, nem nézek utána a dolgoknak, azért vagyok ilyen sügér
-
trance89
őstag
Szeretnék az itteni userek figyelmébe ajánlani egy rendkívül hasznos android appot - ADB Shell - Debug Toolbox
Az Easy Fire Tools helyett kerestem egy alternatívát amikor rábukkantam, egyrészt mert azt már nem fejlesztik másrészt pedig több funkció is hiányzik belőle amire szükségem lenne.
A Debug Toolbox amellett hogy virtuális távkapcsként is működik, kiválóan használható szöveg/hosszú link küldésre is firetv eszközökre. Ez utóbbi amit még a hivatalos firetv remote app sem tud normálisan, pl hosszú link/jelszó beillesztésekor csak az utolsó karaktert szúrja be, nagyon zavaró tud lenni. Az ingyenes verzió eléggé le van butítva de én megvettem a fizetős változatot, röhögve megért 3 eurót.
Valójában minden androidos eszközzel működik (A4-A13) amin engedélyezve van az ADB, a kezelése pedig nagyon egyszerű.
Szerintem simán mehetne az összefoglalóba is -
gyűrű
Topikgazda
válasz
Danecay #8167 üzenetére
Mióta itt vagy folyamatosan mennek a kifogások, és az általad vélt nehézsegekről írsz oldalakat.
Ez egy streaming eszköznek lett tervezve.
Amazon appstore támogatással, amiben Magyarország sajnos még nincs benne.Ennek ellenére az összes itthoni nagy streaming platform használható rajta.
Hála a kodinak, hogy médialejátszóként is teljesen jól használható.Ha nem úgy működik ahogy te szeretnéd, akkor vissza kell térni valamelyik kínai dzsunka boxra.
Rajtad kívül vagyunk azért páran, akik elégedetten használjuk a stickeket. -
Xelo
addikt
válasz
Danecay #8167 üzenetére
ez sajnos ilyen, magyarország nincs hivatalosan támogatva és nem is forgalmazzák itt a kütyüket. logikus hogy nincs magyar nyelv, hiányos a magyar app-kínálat, stb. hbo max pl simán letölthető volt ha az amazon accountban amerikai címet adott meg az ember, a probléma az hogy usában már nincs hbo max, leváltotta a max és a hbo max account nem kompatibilis a max accounttal. ez nem egy olyan termék amit magyaroknak szántak, itthon többnyire olyanok használják akik nem bánják ha bütykölni kell vele kicsit. én családi körben hozzánemértőknek google chromecast+-ot szoktam ajánlani, mert tud magyarul van rá minden app stb, ellenben én meg hamar túladtam rajta mert lassú/bugos de legalább felhasználóbarát.
tomigonzo: én megértem amit mond, legtöbb embernek nincs kedve/ideje 10-20 perceket olvasgatni meg még rá 10percet telepítgetni, meló után le szeretnének ülni a tv elé és nézni a sorozatot.
ettől függetlenül szuper kütyü ha valaki szán rá egy kis időt.
-
tomigonzo
aktív tag
válasz
Danecay #8167 üzenetére
nem nekem cimezted ugyen de mar csak leirom:
nincs itt semmi galiba, kb 10-20 perc utannaolvasassal (keruloutakhoz valo affinitas fuggvenyeben) az elvarasaid kb 99% tokeletesen megoldhato nehany gombnyomassal eger kattintassal pl pc/mac rol adblink egerrel teljesen egyszeruen barmilyen.apk t felraksz, vagy megy vagy nem , ha meg 3 percet utanna olvasol azt is megtudod melyik verzio fog menni rendesen, vagy felraksz egy aptoid-t es siman taviranyitoval kliklegetsz mi kell mi nem, vagy van 2-3 nomalis oldal ahol ossze vannak gyujtva a hasznos appok, kinek mi, aztan siman a stick bongeszojebol vagy downloader appbol szinten tavval arra klikkelsz amira akarsz,
az hogy a kinai boxon minden IS megy meg nem azt jelenti, hogy normalisan mukodik es tamogatott, itt azok az alapbol 'tamogatott' szolgaltatasok amikre van app, (HBO maxra egyebkent ha jol tudom pl az USAban siman csak appstorebol letoltod),
szoval leht itt problemat generalni meg irogatni, de ksi kereses -akar rogton itt, nemcska az osszefoglalaoban hanem ott van a kereso is!- vagy gugli haverodnal, aztan tobb ezer cikk meg video van, elobbihez van translate, ha esetleg..., utobbihoz meg ott a pause gomb meg a visszatekeres es csak utanozni kell.
de szerintem engedd el..., jobb lesz az a kinai box, -
Danecay
addikt
Legyünk őszinték, ezek a Fire Stickek kifejezetten ajánlott kütyük egy csomó felületen, csak akkor jön a galiba, ha valakinek, nincs affinitása a különböző kerülőutakhoz. Hardveresen lehet, hogy jó, de ha már egy HBO MAX-et, vagy egy SkyShowtime-ot is külső forrásból kell telepíteni, mert a saját store-ja még ezeket a nagy szolgáltatókat sem támogatja, akkor ne csodálkozzunk már azon, hogy egy Yettel TV-t sem fog.
A baj az, hogy vannak emberek akinknek van hajlamuk arra, hogy ilyen dolgokkal c*eszekeddjenek,mint pl én is, de, nem mindenki ilyen. Hogy egy életszerű példát is hozzak én ,elc*eszekedek ezzel, kísérletezgetek meg minden, pedig nem is az IT szektorban dolgozom, de ott van pl. a tesóm, akinek egy ilyen sticket szántam karácsonyra ajándékba, aki velem ellentétben rendszergazda, de biztos vagyok benne, hogy messziről le fogja s*arni ezt a bas*akodást amit ezzel el kell végezni, hogy nálunk, Magyarországon ez teljes értékűen használható legyen. Úgyhogy előre látom, hogy én leszek majd minden problémájuk megoldása, ameddig a tudásom, a türelmem, és a tapasztalatom terjed.
Szóval alap felvetésbe talán elég merész kijelentés, hogy egy ilyen stick, a legtöbb felhasználó problémáját megoldaná, hiszen az Amazon Prime-on kívül, mint írtam, talán a Disney+ az egyetlen Magyarországon népszerű alkalmazás, amit az Amazon store-ból telepíteni lehet.
Így nem vedd már sértésnek kérlek, hogy linkeltem a Yettel TV-re (amiről írtad is, hogy még nem is halottál) egy működő, KODI-s megoldást, amiért minden RESPECT a készítőének!Koszi!
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Danecay #8164 üzenetére
Őszintén sose értettem ezeket a TVs szenvedéseket .
Ez valami szolgáltatás amihez adnak egy boxot amin nézed.
Kb mint a tvben a tuner.
Média lejátszásra meg ott van a firestick, vagy vmi media lejátszó.
Célhardver.
Nekem se jut eszembe a tcl tvmen a médialejátszás , pedig Atv11 van azon is. -
Danecay
addikt
válasz
Danecay #8061 üzenetére
A Yettel TV és a KODI viszonyára vonatkozóan, akit érdekel, nagyon hasznos lehet a Fejlesztő leírása amit ITT találhattok, saját, natív alkalmazásból sajnos még nem sikerült elindítani, de ez egy működő alternatív módszer. Ez tök jó meg minden, de azért zavar egy picit, mert így ebben a formában az őskövület 7 éves kínai TV BOX-omon is sikerült működésre bírnom LibreELEC alatt. Most azon gondolkodom, hogy még lehet, hogy így is megérte, mert az Androidos és a LibreELEC közötti újraindítással és SD kártya ki és behuzigálásával lehetett csak váltani, de most, hogy elgondolkodom ezen, simán, pusztán Androidos alapon nem is próbálkoztam ezzel, így lehet, hogy az előnyként felhozni kívánó, "de legalább újraindítani nem kell" kijelentés is lehet korai lenne, mert a Kodi-t ugyanilyen módon Androidos alapok alatt nem próbáltam a régi kínai box-al, mint ahogy most teszem a Fire Stick-el.
Ez nem negatív kampány, ami főleg nem érint senki olyat akinek van valamilyen régi TV BOX-a, te tény, hogy én azért vásároltam újat, hogy ez majd natívan jól menni fog, hát nem.
Viszont a fentebb linkelt telepítési útmutatót követve, teljesen használható és jólműködő YettelTV szolgáltatást kaphatunk. Én arra törekedtem, hogy a natív Androidos App-ot működésre bírjam, de miután nem sikerült, rájöttem, hogy a linkelt módszerrel hamarabb és eredményesebb módon tudtam volna megoldani a problémámat. A leírás követésével viszonylag hamar el lehet érni a kívánt eredményt, de hogy őszinte legyek, picit én sem vagyok boldog, hogy ez a jó cucc ez nem tuja támogatni alapértelmezetten. -
Golyo69
senior tag
TVGO app még mindig nem megy Amazonon?
-
Mano66
senior tag
"gyűrű" : Gen 2-re telepítésnél ha Maven-t szeretnék telepíteni. Akkor ADB-ben ha kiadom az utolsó parancsot (cmd appops set --uid net.kodinerds.maven.kodi21 MANAGE_EXTERNAL_STORAGE allow). Ez hibát dob. Nem jelenik meg a Kodi mappa tartalma sem. A quietvoiddal nincs ilyen gond. Nincs ebben a parancsban valami elírva vagy a Maven-t Gen 2-sen nem lehet jól működésre bírni.
-
Danecay
addikt
Most már nálam is jó. Igazából ugyanezt csináltam, azzal a kivétellel, hogy a Preferences / Location-nál ellenőriztem volna a az irányítószámot, de most ezt is megtettem és ki is írta, de a widget ugyanúgy nem működött, majd újra eltávolítottam és ismét hozzáadtam, most már jó
Köszi!
Nos úgy látszik sikerült ezt is rendbe rakni, de a lényeg, hogy saját magamat szívattam eddig. A lényeg, hogy nem a mostani TV-n kezdtem el ismerkedni és konfigurálni a cuccot, hanem a nappaliban, de aztán gondoltam a családra, és arra, hogy Ők valószínűleg kevésbé kíváncsiak arra, hogy én miként és mennyi idő alatt tapasztalom ki a kütyüt, így inkább átvittem a saját birodalmamba és rádugtam egy másik, más márkájú TV, másik HDMI portjára, így aztán jó hogy nem úgy akart működni mint ahogy először bekonfigurálta magát. Még a hangkimenet is receiver-re volt állítva, mert a nappaliban a TV egy optikával összekötött házimozi erősítőn keresztül szól, igaz, amikor még erre a TV-re volt dugva a stick, ha jól emlékeztem akkor sem vezérelte a hangerőt a távirányító, ide nem tudom mit kellene beállítani, de ez most kevésbé fontos. A lényeg, hogy most már ismeri a TV-met a stick, működik a CEC, ki-be kapcsolja a TV-t is a távirányító és működik a hangerő szabályzás is. Lassacskán csak kiismerem
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest