Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bobalazs: i5 4690 + RX 460 HTPC
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
-
LOGOUT
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
Köszönöm, de ez még mindig nem a külföldről beszerzett termékekre vonatkozik, hanem a hazai ÁFA-költség visszaigénylésre. (a közösségi vásárlásnál nincs is felszámolva ÁFA, tehát nincs mit levonni)

Van ellenpélda is. Hiába ÁFA-körös vagyok, ha Magyarországon kívülre tervezek, akkor 0% ÁFAtartalmú számlát kell kiállítanom, mert a külföldi vevőm nem tud mit kezdeni cégként az én áfámmal. (sőt, még akkor is, ha az én közvetlen megrendelőm Magyar vállalkozó, de az építkezés helyszíne nem Magyarország)Ugyanez igaz a fordított esetben, ahol én vagyok a vevő vállalkozóként egy külföldön található termékre.
Talán az ÁFA-különbözet felszámolása lehetne kérdéses, mert ugye azt az Amazon meg is teszi, ha úgy vásárolsz.
Lehet én értelmezek valamit félre és igazad van, de szerencsére akkor is már ÁFA-körben vagyok,de KATA vállalkozóként még így sem költségelhetek. Ettől függetlenül közösségi tagként vásárolva a számlákat el kell tennem.
Nemrég vásároltam én is és egy jóbarátom is egy nemzetközi szoftvercégtől, az osztrák leányvállalatuktól. Először kérdéses volt számukra, hogy lehetséges-e, de még az alanyi adómentes barátomnak is leheett. Pedig itt nem pár Forintról van szó, hanem 8-10 ezer Euro-s nagyságrendről.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZBook Fury G8, i7-11850H, 32GB, RTX A2000, HP Garancia, Gyönyörű, HUN
- Corsair iCUE ELITE CPU Cooler LCD Display Upgrade Kit
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 pro 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- Bomba ár! HP Dragonfly G4 i7-13G I 32GB I 512SSD I 13,5" FHD+ Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elite Dragonfly Max i7-11G I 32GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Gamer PC Intel Core I5 9400F/16GB DDR4/Nvidia 1050 4 GB/256 GB NVME/ 500 GB HDD 6 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- Eladó újszerű Redmi Note 14 Pro 5G 8/256GB levendula / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest