Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- norbx: Számítógép.hu
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
-
LOGOUT
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
Okés, bár az ÁFA-törvényes linkem szerintem elég egyértelműen leírta a közösségi beszerzést alanyi mentes vevő esetén is.
De mindenképpen kíváncsi leszek a Te könyvelőd véleményére is, mert láttam már olyat, hogy ellenkezőt mondtak.
Aztán összeeresztjük őket és hadd veszekedjenek. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tibcsi0407
félisten
Igen, kevered a hazai beszerzéssel a külföldi közösségi beszerzést. Nekem is csak szerencsém volt, hogy ezt megtaláltam. (egyébként az adózás annyira kínai nekem, gondolkoztam rajta, hogy valamilyen mérnöki-közgáz posztgraduális cuccot csinálok, mert jó képben lenni az üzleti életben a dolgokkal)
A jóbarátomnak pedig szerencséje volt, hogy "csak" 8500 Eurot költött.
Nekem 5590 volt a software-upgrade, szóval még idén akár be is szerezhetnék 4410 Euro értékben termékeket EU-ból közösségi vásárlással.
De már csak jövő évre tervezem a bevásárlást.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Egy kis infó erről: [link]
Az általános forgalmi adóról szóló törvény főszabálya szerint a Közösségen belüli termékbeszerzés után áfát kell fizetni. Nem kell azonban áfát fizetnie az alanyi adómentes adóalanynak, ha a Közösségen belüli termékbeszerzéseinek összesített áfa nélküli értéke nem haladja meg az évi 10 000 eurót, mert eddig az értékhatárig nem beszélünk Közösségen belüli beszerzésről. Persze ez utóbbi szabály alól is vannak kivételek. Ilyen a jövedéki adóköteles termék beszerzése, valamint az új közlekedési eszköz vásárlása másik tagállamban, melyek értékhatár nélkül adókötelesek. A 10 000-es szabályt egyébként nem kell alkalmazni, csak ezt is be kell jelenteni az adóhatóságnak.
-
tibcsi0407
félisten
Köszönöm, de ez még mindig nem a külföldről beszerzett termékekre vonatkozik, hanem a hazai ÁFA-költség visszaigénylésre. (a közösségi vásárlásnál nincs is felszámolva ÁFA, tehát nincs mit levonni)

Van ellenpélda is. Hiába ÁFA-körös vagyok, ha Magyarországon kívülre tervezek, akkor 0% ÁFAtartalmú számlát kell kiállítanom, mert a külföldi vevőm nem tud mit kezdeni cégként az én áfámmal. (sőt, még akkor is, ha az én közvetlen megrendelőm Magyar vállalkozó, de az építkezés helyszíne nem Magyarország)Ugyanez igaz a fordított esetben, ahol én vagyok a vevő vállalkozóként egy külföldön található termékre.
Talán az ÁFA-különbözet felszámolása lehetne kérdéses, mert ugye azt az Amazon meg is teszi, ha úgy vásárolsz.
Lehet én értelmezek valamit félre és igazad van, de szerencsére akkor is már ÁFA-körben vagyok,de KATA vállalkozóként még így sem költségelhetek. Ettől függetlenül közösségi tagként vásárolva a számlákat el kell tennem.
Nemrég vásároltam én is és egy jóbarátom is egy nemzetközi szoftvercégtől, az osztrák leányvállalatuktól. Először kérdéses volt számukra, hogy lehetséges-e, de még az alanyi adómentes barátomnak is leheett. Pedig itt nem pár Forintról van szó, hanem 8-10 ezer Euro-s nagyságrendről. -
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Aktiválták is, de bármilyen terméket nézek, mindenhol ÁFA fel van számolva. Vagy csak nagyon ritka az olyan eladó, aki regisztrálja rendesen a boltját, hogy működjön a szolgáltatás.
-
tibcsi0407
félisten
Sziasztok,
EU-s közösségi adószámmal lehet a német amazonról nettó áron vásárolni? Nem próbálta valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Vicces képek
- Google Pixel topik
- BestBuy topik
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung C27F396FHR 27 VA FHD 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Elektronikai csomag (usb hub, display, hdmi kábelek, riser-ek)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Aztán összeeresztjük őket és hadd veszekedjenek. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)