- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Yézi: 10 év
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
belovary #53568 üzenetére
Köszi! Annyival egészíteném ki a korábbi kommentemet, hogy a tejútfotózáson az asztrotájképezést értem, amikor követőmechanika nélkül, állványról fényerős (ultra)nagylátószögű optikával készítesz fotót a Tejútról. A mélyűr fotózása, égitestek képelése egész más megközelítést igényel mind technikát, tudást, utómunkát illetően. Elég itt PH-n az asztrofotós topikban Fényes Lóránd álleejtős fotóit megnézni. Nem csoda, hogy nem ilyen képekkel van tele az insta, FB stb., hiszen magas szintű tudás és speckó technika kell az ilyenek elkészítéséhez. Minden elismerésem azoké, akik ezt, ilyen kiemelkedő szinten művelik. De ahogy már sokadszor említem, az asztrotájképes tejutas fotók ebből a szempontból a másik véglet (egyet is értünk ebben).
Voltam tegnap holdfogyatkozást fotózni, de beborult és villámlani kezdett. Gépet elő sem vettem.
(#53569) torzo: star trail képet évente egyszer megcsinálja az ember, elbohóckodik vele, aztán ennyi. Pedig azok is mennyire "népszerűek". Legutoljára, amikor ilyet csináltam, kitettem állványra a gépet a kocsi elé, időzítőt beállítottam, amíg elkészült a 300 kép, aludtam egy keveset a kocsiban, ennyi volt a nagy fotózás
Messze vagyok a mesteri szinttől, nem érzem, hogy akár csak megközelíteném az árnyékukat azoknak, akiket példaképnek tartok. Fejlődést látom a képeimen, de rengeteget kell még tanulnom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Amatőr csillagászat
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged