- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke farmerzsebe
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- R.I.P. Aláírások
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
KelemenUhr
aktív tag
Feldobnék egy témát, szerintem annyira nem offtopic, de ha mégis, akkor tekintsétek semmisnek.
Mostanában láttam 1-2 olyan fotósorozatot, ami elindította bennem a vezérhangyát. Valahogy azt érzem, hogy egy olyan sorozat elkészítése, ahol választ az ember egy témát és azt sok munkával-utánajárással kidolgozza és a végén kialakul egy olyan sorozat, ami egységes, érdekes, van mondanivalója; nagyon sok hasznos tapasztalattal gazdagítana, ezért egy ideje már gondolkodom, hogy belevágok valami ilyesmibe, van is pár ötletem. Természetesen csak saját örömömre, okulásomra.
Nagyjából 2 éve követem a fórumot, ezért a kérdésem az lenne, hogy nektek van-e ilyen jellegű sorozatotok? Amennyiben belefér a topicba, érdekelnek az ezzel kapcsolatos tapasztalataitok-gondolataitok is!
[ Szerkesztve ]
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
topikk #52851 üzenetére
Ahogy előttem is írták, ez annyira nem lett street, cserébe nagyon érdekes sorozat, sikerült átadni valamit abból, amit te ott tapasztaltál.
Kiemelkedő a portré, a fésülködő kislány, a buszon ülő lány és a plakát mellett gondolkodó néni.
Szóval nekem összességében a tartalom tetszik.Viszont az utómunka kevésbé: egyes képeknél nagyon megszaladt a vignetta/ a szelektív világosítás vagy akármi is legyen ez. Egy kis finom-elegáns sötétítés-világosítás a téma kiemelése szempontjából jó lehet, gondolom ez is volt a cél, de itt szerintem nagyon világít - szó szerint.
(P2090698; P2090691; P2090673; P2090657; P2090636; P2090611 - ennél a legdurvább; de a buszosnál és a gondolkodósnál is visszább venném
)
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz
topikk #52894 üzenetére
jó képek
főleg a második,teccik hogy ennyire éles-meg az alany sem szokványos
Az első szűkebb vágással?Nekem kicsit sok a tér körben,de nem értek hozzáKöszönöm a véleményt,próbáltam minél közepebre belőnni magam nem teljesen sikerült sajnos.
Meg a fal meg a külső merevítők sem párhuzamosak,de nem magyarázkodom attól nem lesz jobb[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
Ha már a parlamentet nem tudtam egész hétvégén meglőni mert előtte áll egy néha kettő csillagromboló felmentem a citadellához meghallgatni németül, angolul, oroszul, az onnan látható nevezetességeket.
Sohasem találnátok ki de a kék a kedvenc színem..
(#52891) Muerte68: Valami kéne a képre mondjuk egy kinéző valaki vagy nem tudom így olyan nem tudom mi a mondanivaló.
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
Köszönöm!
, "dokumentálós" képek... nem ez a cél, de ez van. Lesz időm rá, remélem lesz másmilyen is.
Ja, a katica jó fej volt, totál nem úgy állt a fűszál, seggel felém.
Hagyta, hogy forgassam a fűszálat, beforgattam az obi elé, persze remegett az egész, ujj betámaszt az obihoz, úgy már valamennyire stabilfogás volt. kitartott a modell a fotózásig. -
topikk
senior tag
válasz
randras_83 #52886 üzenetére
Ez is nagyon szép, a fotós megtette amit lehetett, kár hogy a modell nem.
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #52877 üzenetére
Patent. Vaku nélkül?
-
topikk
senior tag
válasz
randras_83 #52877 üzenetére
De jók a színek, fények!
-
marcitp
őstag
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #52870 üzenetére
Csak lebuktál, hogy te sem a szemre fókuszálsz.
#52851) topikk: Ez elég jó!
A tájképen nagyon érdemes lenne megcsinálni mert brutálisan szép látvány.
[ Szerkesztve ]
-
randras_83
addikt
válasz
psycroptic #52850 üzenetére
te vagy a nap nyertese aki nem a melleket nézte, valóban frontos picit
(#52868) mondomén: dobhatnál is pár jó kis portrét.
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz
mondomén #52868 üzenetére
Biztos szűkebb, de nyílván művészibb az egész. Nézd, nemrég volt szó a headshot-os figuráról, ahogy látszik, pörög a biz... fotó szempontjából úgy tűnik, nem nagy érték - és mégis (anyagilag).
Egy ilyen echte street, amiket készítesz, lehet szűkebb réteg, de ha meg betalál...szóval drukkolok, “fedezzenek fel” , biztos van függőleges felület, ahol sokat érhet!
Egyéni amit csinálsz. -
mondomén
őstag
válasz
marcitp #52867 üzenetére
Illetve nyilvan facebook, de az jobbara a kulonbozo csoportok miatt, kapcsolat tartas szempontjabol elonyos.
Minden nap boxolok magammal, hogy kell e ez nekem.
Mindegy, igyekszem minnel tobbet fotozni, ismerkedni, kapcsolatokat epiten, portfoliot boviteni. Es persze olyan fotosok muveszek munkaival kurulvenni magam (a neten
) akik inspiralolag hatnak ram.
Nehez megtalalni a kozeputat egyebkent. Azt hogy mi kell a kozonsegnek, es abban ki tudod e elni a sajat kreativitasod is. Nekem peldaul herotom van a legtobb studio fototol. Foleg az ilyen business portrektol. De valoszinu jobban meglehet elni vele, mint az en moody utca portreimmal...
[ Szerkesztve ]
-
-
mondomén
őstag
válasz
marcitp #52860 üzenetére
Nincs ra. Regen sokat foglalkoztam vele, hogy minnel tobben lassak oket. Nem sajnaltam ra az idot
Amugy ertektelen oldal...
Szeretnek egyszer ebbol megelni. Social media szerves resze a dolognak, kikerulhetetlen. Sokszor tobb idovel, energiaval jar mint maga a fotozas. Nem szeretem, de evan.
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz
Muerte68 #52862 üzenetére
pl közel 13.000 megtekintésből 55 komment.
nem tudok mit leszűrni belőle.
Nem támadás; mindenki úgy fotózik és publikál, ahogy szeretne. Lehet követendő is, nem tudom.
Csak érdekes volt így hirtelen.
Ja!!! Na meg aztán absz. nem is mérvadó a véleményem! Mondhatni full ignoráható megjegyzések voltak, és nem prejoratív, inkább csodálkozóak. Oszt annyi.Lóf.szt nem tudok én erről az egészről, szóval, ja, már sajnálom, hogy hozzászóltam. Ténleg.
[ Szerkesztve ]
-
nagypetraa
újonc
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy tudtok-e arról hogy létezik-e olyan fényképezőgép, aminek bal oldalon van az exponáló gombja. Rengeteg helyen kerestem már, de eddig még nem találtam ilyet. Köszönöm a segítséget!
-
mondomén
őstag
válasz
topikk #52853 üzenetére
Koszi
En is kijottem a gyakorlatbol. Elkeztem portrezni, nagylatot el is adtam. Viszont nyaron tervezek ujra utcazni, mert szerettem! Es maradok bw ebben a temakorben.
@topikk
Itt vannak a regi utcafotoim. [link] Arnyekokat, sziluetteket kerestem jobbara. De elveztem a ramenosebb fotozgatast is. Sot, igazabol az oldotta bennem a gatlasokat. Felszabadultan, nem gorcsolven a dolgon, olyat is meglatsz, amit ellenkezo esetben nem. -
rekid
addikt
válasz
randras_83 #52829 üzenetére
Egy pici lentről nekem is hiányzik de azért királyság.
-
Fandango
veterán
válasz
topikk #52851 üzenetére
Ez nem igazán street, ez dokumentarista. Az a baj, hogy én is a street témát nyomnám inkább, de valahogy nem tudok ráérezni, hanem nekem is doku jellegű jön össze jellemzően.
mondomén viszont jól ráérzett a streetre.A busz ablakában a lány, illetve a kék háttérrel a kislány az ami közelíti a street témakört, meg talán az öreg nő a Carlsberg reklámmal.
[ Szerkesztve ]
-
psycroptic
őstag
válasz
Bemozdult vagy elmászott a fókusz? Egyébként tetszene.
-
mondomén
őstag
Multkor akadtam bele ebbe a sracba instan. [link] Nem tudom mit hogyan csinal, de baromi jo, nagyon tetszik. Annyi megvan, hogy sokszor hasznal dronokat fenyforras gyanant.
-
mikrofon
veterán
válasz
Fotonhámozó #52847 üzenetére
Ilyenek az igazi hatásvadász képek szerintem, amire ha ránézek az jut eszembe, hogy azt a mindenit, de közben érzem, hogy ez már nem a valóság...
Minden esetre elég jókat létre tudnak hozni... -
topikk
senior tag
válasz
Fotonhámozó #52845 üzenetére
Koszi. Mit ertesz fenyeles alatt?
-
Fotonhámozó
senior tag
Kösz, még mindég nem tetted túl magad a 35 f/1.4 Art tágrekesztesztelős képeken
topikk: LR nem elég tájképhez. Sokféle maszkolási technika van, ezeket tanuld meg és hogy mikor melyiket célszerű alkalmazni. Valamint a fényelést is jobb, ha már most el kezded tanulni, mert fotós körökben egyre jobban terjed, illetve egyes körökben már egyeduralkodó. Az más kérdés, mennyire tekinthetők az ilyen képek tájképeknek/természetképeknek. De ha a PS huszárokkal tartani akarod a lépést, muszáj elsajátítanod a technikáját.
-
mikrofon
veterán
válasz
topikk #52838 üzenetére
Én alulról vágnám le azt az első nagy sziklát, ami homályos.... esetleg csak a hegyét hagynám mellette a víz miatt...
és ahogy @Torzo írja visszavenném a maszkolást és megpróbálnám anélkül, vagy a maszkokon alkalmazott módosítást csökkenteném.... Legzavaróbb jobbra alul, ahol fák is vannak, mert ugye ott nem igazán lehet szépen kijelölni... illetve, mivel két sötét rész találkozik, jobban világít az a fehér vékony sáv....[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz
topikk #52838 üzenetére
Az OLY kis szenzorától ez is szép. Nagyon is!
Amúgy meg nem is értem. Mi a gond vele? Itt nincs olyan dinamikatartomány, hogy ne lehessen utómunkázni.
Amit a LR megenged, az elég is. Ne jelölgess semmit! Csúcsfény visszahúzás, árnyékos részek megsegítése.
Sztem bőven elég.
[ Szerkesztve ]
-
topikk
senior tag
Az a gond, hogy tenyleg nem tudom megcsinalni rendesen Lightroom-ban az eg es fold talalkozasat. A kijeloles hatarvonalan feher pixelek maradnak. Gozom sincs miert. Maszkolva csinalom, boven atfedesben a heggyel. Peldaul:
(es a DOF is keves volt az eloterben , de ez itt kevesbe zavar)
A portrera koszi!
Arra celoztam, hogy divatosan ugy vagjak a portret hogy felulrol , oldalrol, stb belevagnak a fejbe.
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz
topikk #52835 üzenetére
Fandango nagyfőnök, (Allah növessze hosszúra szakállát), véleménye a mérvadó. Ez az indus csávó szimpatizált veled, a mosolya hiteles, az arca karakteres. Szóval ez a portré totálisan jó.
Fotonhímező-hámozó sok jogos és jogtalan megszólalása ne zavarjon! Bőven vannak neki is sz@r képei!
Mint mindannyiunknak.
[ Szerkesztve ]
-
Csari93
aktív tag
válasz
Jó nagyok.... a szerigömbök.
Amikor instán megláttam, az ijedtnek tűnő arckifejezése nem tetszett. Egyébként kicsit lejjebb tolnám, meg én a keretet levenném.Vagy méginkább ha van még hely alul, rendhagyóan 1:1-ben vágnám és meghagynám a keretet, ahhoz illik.
-
torzo
őstag
válasz
Mivel a mellizmok kivehetők, ezért nem olyan nagy baj!
-
marcitp
őstag
válasz
klassz lett, de kicsit többet hagynék alul. Csak egy picivel.
-
tvamos
nagyúr
válasz
tudom a hajszálak
Nekem hozzá ad!.. -
rekid
addikt
válasz
bandhajon@ #52825 üzenetére
Hozzá tartozik a környezethez.
Mindenhol valaki mindenhol valami és nyüzsi.
Köszi Urak!
A kidolgozással a fénycsík által megvilágított robogóst szerettem volna egyel jobban hangsúlyozni.
Mostanában bejön ez a színvilág.. aztán meg majd nem. -
mikrofon
veterán
válasz
bandhajon@ #52825 üzenetére
Szerintem hozzátesz főleg a feje és a nézése ott a táskák között... Nekem inkább a színek nem jönnek be.. Nem egyformák az ízlések
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz
bandhajon@ #52818 üzenetére
Az alapötlet - nèzőpont nekem tetszik, van benne kreativitás!
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Drakmusz #52816 üzenetére
Vannak, persze. De lehet, hogy hozzá kell majd tenned pár 10 ezret, ha ár/érték arányban a legjobbat szeretnéd. Persze sok függ attól is, hogy mennyire akarsz belevágni egy objektív park kiépítésébe. Mekkora gyújtótávokat kéne lefedni. Mennyire létszükséglet a cserélhető optika. Mekkora méret lenne az ideális. Kezelőszervekben, egyéb funkciókban milyen elvárásaid vannak. Stb, stb...
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
-
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok hoztam egy képet a gyereknapról, kuka vagy nem kuka?
[Kép][ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
A gép beszerzés alatt,megelégeltem a technológiából adódó korlátokat.....
-
Drakmusz
addikt
Köszönöm a véleményeket uraim!
Az ablak egyébként a Füvészkertből való,van ott egy nagyon brutális ajtó is.Majd hozom ha sikerül kidolgoznom. -
vond
MODERÁTOR
válasz
randras_83 #52804 üzenetére
Ez tényleg jó.
De ha van még a képben tartalék, akkor szerintem nyírd át 1:1-be, több úttesttel.
(#52798) Drakmusz: Az első tényleg szuper!
Főleg ezekkel az áthallássokkal, amiket a többiek írtak. Ha ez mind tudatos volt, akkor azért külön gratula!
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz
randras_83 #52804 üzenetére
sztem ez klassz lett!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...