Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz
espista #40099 üzenetére
Ha nem akarod nagyon elszúrni, akkor a megadott infók alapján egy dologra kell csak figyelned, a váz legyen P módban és lőjj több képet 18mm-en úgy, hogy mindenki férjen bele. Esetleg szólj a csoportnak, hogy csukja be mindenki a szemét, számolj vissza 3-tól, 1-re mindenki nyissa ki, 0-nál meg lősz.
Ha más módban szeretnéd meglőni, ahhoz jó lenne tudni milyen fényviszonyok között, mekkora csoportot stb...
-
espista
senior tag
Sziasztok! Csoportkép fotózásnál milyen beállítás a megfelelő? Mire kell figyelnem, hogyan érdemes csinálni? Nikon D3300+18-105.
-
torzo
őstag
-
m3ss
veterán
válasz
Nameste #40092 üzenetére
szerintem tul kozelre fokuszaltal mindketton. lent eleg eles minden.
szinek, fenyek erdekesek, de valahogy nekem nem jonnek be ezek a szukebb patakos, vizeseses kepek, amikor lefele nez a kamera es az erdobol nem latunk semmit. valami baromi erdekes fodrozodas, vonalvezetes, vagy kornyezet kell ahhoz, hogy igy igazan jo legyen, sztem. -
torzo
őstag
Mindenkinek hálás kösz, de elárulom az őszintét.
Ebben a fotóban semmi munka nem volt. Csak annyi kellett hozzá, hogy ott legyek és legyen nálam egy C100-400. A madarak meg szépen bepózoltak. Még csak nem is rekeszeltem! Ez az optika ilyet lő tágon.
Ennél durvábbat már csak 300/2.8-tól láttam.
-
gboszi
senior tag
Biztos sokszor ki volt már tárgyalva, de Budapesten hol érdemes előhivni (vagy nyomtatni, vagy hogyishivjál) kb A4-es méretben? Olyan kéne, hogy odamegyek és megvan, vagy eklüdöm mailben és megvan, a lényeg, hogy egyszer kelljen menni. Az a gond, hogy sokszor szándékosan fakobbak a képeim, amit nagyon nem ugy kapok vissza, mert ott nyomják rá a szint, meg a kontrasztott és van ahol mondták, hogy ez ilyen tud csak lenni, mert nekik csak ilyen "Vivid" papirjuk van. Szóval ez nekem nem jó.
-
Chance
tag
válasz
fattyu #40084 üzenetére
Köszi! Egy 5 éves nyugat-szibériai lajka mellé jött, most még egymás természetét szokják, de a kicsi máris sokat nyugtatott az elég domináns lajkán.
@all
Köszi mindenkinek a kommentet! A labda tényleg ilyen neonsárga, ezért nem nyúltam hozzá, de majd megnézem lejjebb véve a sárga szaturációt. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Chance #40070 üzenetére
Cukiság.
Mindemellett a háttér kicsit zavaró, és nem is tesz hozzá a képhez semmit, ezért inkább 16:9-re vágnám. Valamint a labda színével is kellene valamit kezdeni.
(#40076) torzo: Szép bizony. Bár kicsit szűkebben jobban tetszene. Az alját leszámítva minden oldalon vágnék még belőle.
-
*Ropi*
félisten
-
Chance
tag
válasz
fattyu #40077 üzenetére
Köszi a véleményt!
A felbontáson lehet én is rontottam valamennyit az utómunkával, majd megnézem újra. A labda a lehetőséget adta, hogy sikerüljön kis DOF-fal is elkapni a kutyát.
Amúgy kíváncsi leszek, mekkora lesz - német juhász/schnauzer keverék, tipikus juhászos tartás, schnauzeres bunda. -
belovary
senior tag
Képpel nem tudok szolgálni, mert mind családi albumos mostanság, így csak annyit írnék most, hogy ma van a születésnapom, így tessék hízelegni nekem...
Na jóóóó, akkor inkább nyomjátok a jó képeket... -
g.killer
aktív tag
válasz
GrmnShepherd #40064 üzenetére
Szerintem az 1,3 az amelyik jó a kozèpso olyan semmien. Az elson a media markt felirat körül rendesen megkergültek a pixelek az engem zavar.
Én most csak telefonról néztem majd a többiek megmondják ha más a szitu, még félve fogalmazok meg a képekről kritikát mert nem szeretnék véletlenül se hülyeséget írni! -
grigo
őstag
Uraim volt már valaki ezen a környéken? Ezt tervezem júliusban, és a környékre ha valakinek van még tipp, hogy mit ajánlatos még a környéken megnézni.
-
copass
veterán
válasz
randras_83 #40057 üzenetére
na de mit, a default-ot? mert az adobe profil egy fos, főleg a calibrálós!
-
freelanced
addikt
-
itouchfan
senior tag
válasz
freelanced #40043 üzenetére
Nekem nagyon kékek, nagyon hidegek a képeid. Én jobban szeretem a meleg színeket de ez magán vélemény.
-
Fotonhámozó
senior tag
Képtől függ, hogy alkalmazok-e rajta presetet vagy elég a Camera Raw-ban húzogatni (aztán utána szokásos PS vágás, kicsinyítés stb.). Legutóbbi képemen pl. alap dolgokon kívül nincs semmi, annyira durván érvényesült a CPL. Ha használok presetet, az általában olyan netről letöltött, amit saját magamnak kicsit megbuheráltam, vagyis nem sablon presetet húzok rá a képre. Egyébként pl. a leméretezést (meg még pár eyéb dolgot) is presetként / actionként végzem PS-ben.
-
terra052
őstag
Koszi, egyezo velemenyek, ez jo
Sajnos nincsen hely, mogotte egy noveny es a gazdi keze, mivel kisse bizalmatlan, ha modellt KELL ulnie -
grigo
őstag
Egy kis "szakmai konzultációnak" álcázott offot indítanék.
Ti mennyire használtok preseteket? Nemrég valaki rákérdezett nálam és utána teljesen hülyének éreztem magam, hogy én nem. Nyilván nem is profik a képeim, de magamnak próbálom "húzogatni"
Most viszont elgondolkodtam, hogy ha ez tényleg annyira bevett dolog miért ne próbálnám ki. Azért idegenkedek tőle. Mit gondoltok erről? Nem veszik el ezzel a "saját" jellege a képeinknek?#40046 terra052: lefelé és balra van még hely? Nekem kicsit olyan kényelmetlenül beszorított érzetem van tőle.
-
g.killer
aktív tag
válasz
Fotonhámozó #40042 üzenetére
Köszönöm, én is ezeket láttam, ezért írtam, hogy nem lettek tökéletesek, Nekem tetszik ez a téma de ha lett volna egy külső vakum, az mehetett volna a háttérre és mindjárt jobban néznénk ki.!
A szűk vágás annak köszönhető, hogy nem egy nagy vízfelülettel, kicsi edénnyel dolgoztam, és így kénytelen voltam vágni, mivel az edény belelógott.
-
Balinov
titán
válasz
freelanced #40043 üzenetére
Szvsz nem rossz, bár én megvagtam volna szélesvasznura meg melegebb színeket lőttem volna be utómunka során
-
g.killer
aktív tag
Eléggé csöndes a topik, bár lehet, hogy ez jótékony csend és nem kéne meg zavarni.
Biztos sokan kimozdultatok a hétvégére, hát én bent ragattam a házban úgyhogy volt időm kattintgatni és kipróbálni, azokat a dolgokat amiket szerettem volna.
Ezeket a képeket sikerült össze hoznom, nem vagyok teljesen megelégedve de meghallgatom a tanácsokat, hogyan lehetne még jobb!A képeket oly epl5-el lőttem mint az összes eddigi képemet (kivéve ha nem telefonnal) cpl volt rajta és a gyári vakut használtam kisebb nagyobb sikerrel.
Elcsépelt téma nem egy saját agyszülemény de kíváncsi vagyok a véleményekre mert abból nagyon könnyen tudok tanulni! -
g.killer
aktív tag
válasz
fattyu #40025 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az elsőn a vágást én csesztem el utólag. A másodikon sokat gondolkoztam, azért vágtam így, hogy ne legyen túl közel a széléhez, vagy kipótolom ps-ben vagy újravágom.Tegnap lőttem mégegyet nem egy nagy szám, de egy véleményt szívesen meghallgatok.
Megcsináltam, pár tavaly nyaraláson készült kép ütőmunkáját. van köztük olyan ami használható?A válaszokat előre is köszönöm!
-
Nameste
tag
válasz
freelanced #40023 üzenetére
Nem a gyűrű fog a képen rontani hanem maga a szűrő. Az viszont előfordulhat hogy a kép szélébe így kicsit belelóg a gyűrű. De van ilyen univerzális tartó keret is. Nem tudom hogy hívják. Ez is egy megoldás, de szerintem ezekbe a szűrők jóval drágábbak.
http://www.bhphotovideo.com/c/buy/Filter-Holders/ci/3837/N/4026728363
-
Dolphine
addikt
válasz
r.levente75 #40021 üzenetére
Megtörtént. Mindjárt rendelem is a készletet!
Lehet bagatell a kérdés, de azért felteszem. Szenzortisztítás közben a gép bekapcsolt, vagy kikapcsolt állapotban kell, hogy legyen? -
Nameste
tag
válasz
freelanced #40019 üzenetére
Ezt a képet Hoya 77mm Pro ND64-el csináltam. + Polár szűrő. Ha veszel szűrőket ajánlom, hogy nagy méretben vedd meg. Bár sokkal drágább tud lenni, de elég egyet venned és menetbővítő gyűrűvel minden obira rá lehet tenni.
-
freelanced
addikt
válasz
Dolphine #40017 üzenetére
Nekem még nem volt rá szükség, biztos valaki ki tudja bővíteni, de talán ez macerásabb mint az objektív tisztítása, érzékenyebb mint a lencsék.
Először is ügye meg kell találnod a koszt valamivel a szenzoron belül majd eltávolítanod. Az interneten több megoldás is van erre, van aki házi megoldással csinálja, de lehet kapni különböző speciális eszközöket is hozzá, erről biztos valaki tud bővebben mesélni.Elvileg az sem mindegy, hol takarítod és, hogy ez persze logikus is, hiszen lehet, hogy a végén több szennyeződés kerül rá mint amennyit leszedtél.
Merre laksz helyileg? Ha Budapesten és nagyon nem akarsz eszközökre költeni vagy utánaolvasni, illetve ha félted a gépet akkor lehet, hogy jobban megéri ha elviszed szakemberhez. Ha jól rémlik néha a különböző fényképezős standoknál is szoktak ilyet csinálni, ezt az adott gyártó, vagy üzlet honlapján lehet megnézni, nem tudom pontosan milyen sűrűn de néha szokott lenni ingyenes tisztítás. Nem tudom ez mennyit segít ez csak így előzetesben amíg valaki aki már csinálta pontosabb választ nem ad.
Látom megelőztek
Nameste
Ez ND szűrővel van igaz? Milyened van? Engem is érdekel az ilyesmi de még nem jutottam el odáig, hogy komolyabban beleássam magam.
-
Nameste
tag
-
Dolphine
addikt
Gyors kérdésem lenne.
Az előbb szűk rekesszel fotózva (f22) észrevettem az elkészült képeken pöttyöket, de csak szűk rekesznél. Ez mi? Próbáltam szenzortisztítást, objektívet is cseréltem, de csak ott vannak. Aggódjak?
Néztem Lightroom tutoriál. Ez teljesen olyan, mint amit a SONY-hoz adnak Capture One.
-
freelanced
addikt
válasz
marcitp #39999 üzenetére
Üdv!
Valóban jók lettek a képek, gratula!
Engem is nagyon érdekel a makró, csak kéne hozzá egy 90-es Tami
Az pedig még várat magára.Majd ha már mindenkinek fenn van a fején a nejlonzacskó szóljatok, lefotózom ahogy görnyedt emberek állnak csíkos nejlonzacskóval a fejükön az erdőben
Egyébként valóban jó ötlet!Amúgy nekem is 3.5-ös Lightroom van és sajnos nem tudok viszonyítani az újabb verziókhoz de ez is elég jól teszi a dolgát, bőven van benne funkció. Ha jól tudom mondjuk az újabb Lightroom már használja a videokártyát is meg biztos jó pár újítás jött, de egyelőre megvagyok ezzel is. Ráadásul tudtommal a frissítés sem olyan drága.
-
Komgeri
csendes tag
válasz
Real_Necro #40004 üzenetére
köszönöm!
-
Komgeri
csendes tag
Sziasztok!
Van Budapesten olyan fotós közösség akik összejárnak beszélgetni, fotózgatni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EF-S 55-250mm IS STM objektív
- Nikon F rendszer Nikon D750 Sigma ART 24-105 F4 Nikon F 28-300 Nikon 50mm AF-D
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - VADONATÚJ (1.)
- Fujifilm Fujinon XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest