- R.I.P. Aláírások
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sizmael
tag
válasz
DavidPetson #52691 üzenetére
Nekem nagyon teszik a FF kidolgozása, szép a modell, bár én személyesen nem szeretem az "olyan mintha mondana valamit" szájtartás. Szép a retus is...kivéve a D&B-t. Ezen még okés, de a színes képeken bukik ki igazán. Az orrvonal is nagyon erős, de az arccsonton olyan, mintha egy barna meg fehér szurkolói csík lenne
Ha smink akkor nem szóltam, mert akkor a sminkesnek kell szólni legközelebb
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #52672 üzenetére
Nálam van de egy kis időt kérek vagy a nyers fájlt át tudom dobni ha kell.
-
rekid
addikt
válasz
Ez a fekete fehér annyira nem de ez elég jól elkapott. Kár, hogy sikerült pont ízületnél vágni. (Ettől függetlenül a tekintet nálam elviszi a képet.)
Ez sem rossz csak sikerült itt is úgy megvágni, hogy a kar kimegy majd vissza jön a képbe.
Elég karakteres a hölgy szóval hajrá
.
[ Szerkesztve ]
-
DavidPetson
csendes tag
válasz
Fandango #52693 üzenetére
(#52694) randras_83 :
A felső ajkak feletti fehér sáv annyira kontrasztos volt a helyszínen is, hogy bevallom őszintén én azt hittem hogy smink fícsör. A fogakon konkrétan nem volt semmiféle tisztítás, világosítás etc... Van még egy rakat kép, de akkor figyelek ezekre az utómunka során, köszönöm szépen!
-
randras_83
addikt
válasz
a minősége rendben van, a felső fogsor nagyon virít - bár ahogy nézem erősen világosak a fogai, a szája felett tényleg furcsa a fehér.
ha itt kevésbé dönti a fejét és kevésbé van nyitva a szája, akkor tuti lenne.
-
Fandango
veterán
válasz
Valahogy az egész fejtartás, arckifejezés nagyon nem jó.
A felső ajak középső részén felül az a fehér csík micsoda?
Miért üt el ennyire az alsó felső fogak színe?Egyébként szép hölgy, igéző szemei vannak.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz
Ez nem szakmai vélemény lesz, de ez nekem első és második ránézésre is leginkább ijesztő. Persze ha ez volt a cél, akkor nem szóltam.
-
Muerte68
addikt
válasz
Cathrine #52683 üzenetére
Olyan mint a 80-as évek elején azok a fölborzolt busa szemöldökök
Nagyon nem tetszenek ezek a nagyon mesterséges rajzolt szemöldökök,ahogy az egyvonalas homlokközépre rajzolt semVannak rajzolt szemöldökböl szépen kulturáltan megcsinált dekoratívak is de ezek nem azok.
Dehát ez van,majd elmúlik,pedig tényleg szép a modell nem volna szükség rá. -
Sizmael
tag
válasz
Balinov #52679 üzenetére
Köszi. Egy igen jól sikerült fotózás volt ez, meg most más dolgokat próbálgatok utómunkában.
(#52680) Cathrine Nem cserepes neki, ilyen a textúrája, kis high passt szoktam neki csak adni, meg D&B-nél egy kis dodge, de külön nem nyúltam a szájhoz.
Azt ha nem mondod észre sem veszem, de tudom hol ment el. Zöld volt a nyaka a bokortól és színcseréltem és valszeg oda is hatott, csak nem figyeltem.(#52684) randras_83 majd írok privátot, ha nem felejtem el. de csak nem fogom
-
Cathrine
tag
válasz
Muerte68 #52682 üzenetére
Borzasztó nagy divat lett manapság az erős szemöldök, amivel nem lenne baj, de megint átesnek a ló túlsó oldalára. Anno azzal, mikor kiszedték az egészet és egy penge vékony vonalat tetováltak vissza, most meg olyan, mintha egy filccel húznák ki.
Pedig tényleg nagyon szép a modell, semmi szüksége nem lett volna erre. -
randras_83
addikt
válasz
Cathrine #52680 üzenetére
Igen a nyaknál elment a retus sajnos, viszont ez a lány gyönyörű
(#52674) Fotonhámozó: amolyan tapasztalat csere, mondjuk én a kerek formákhoz értek, de szívesen meghallgatom a hogyan retusáljunk tájékpet. Vennem kell egy 24 mm-es fixet
(#52682) Muerte68: Vivennél is zavart a szemöldök, pedig vele még tervezek glamourt is.
[ Szerkesztve ]
-
Cathrine
tag
válasz
Sizmael #52675 üzenetére
Nagyon szép PS munka, nekem nagyon tetszik. Egy valami zavar, ami már a korábbi képeken is látszik, hogy a hölgy szája nagyon cserepesnek tűnik. Nem tudom, hogy alapból ilyen volt-e a rúzs miatt, vagy a retus miatt, de ez nekem szemet szúr, és kicsit zavar. Egyébként megy rá a csillag.
Szerk.: Most néztem meg nagyban, a kontynál bal alul valami fura szín van a hajszálakon. Vagy nem is tudom megmondani mi az.
[ Szerkesztve ]
-
gaben75
tag
válasz
randras_83 #52672 üzenetére
Én már feldobtam a ps ws témát ;-)
A tapasztaltabbak elmondanák megmutatnák ők hogy szokták, szerintem mindenki tudna tanulni a másiktól -
marcitp
őstag
válasz
Fotonhámozó #52674 üzenetére
Köszönöm, felteszem valahová!
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
marcitp #52668 üzenetére
Kösz mindenkinek!
#52668 marcitp: ha felteszed valahová, megpróbálok kihozni belőle valamit.#52666 Vond: az élesítést ezek szerint megint elrontottam, nem mertem túltolni a flickr-re feltett verziót, mert többnyire mindig túlélesíti a képeimet
#52672 randras_83: már csak az a kérdés, ki tartaná a PS okosítást, mert ha esetleg rám gondoltál, akkor vak vezetne világtalant
-
psycroptic
őstag
válasz
marcitp #52671 üzenetére
Utólag már leszedtem a zajt a képről nem volt nehéz csak nem tudom, hogy ha kicserélem a képet a flickr-n a szerkesztés menü alatt, akkor új linket fog generálni?
Én arra a Blur-t használom PS-ben és kimaszkolom amit érintetlenül akarok hagyni
Igen én is észrevettem, hogy a D7200 nagyon türőképes velem szemben...majdnem "bolondbiztos" ...
-
randras_83
addikt
válasz
Fotonhámozó #52663 üzenetére
Pffff.... Tényleg értelme lenne egy PS es okoskodásos talinak is cicis portré ws - val összekötve.
Ja meg makrórol is beszélgethetnenk és vond - nak jönnie kell hogy bemutassa amit nem bírok felfogni (jelentem at néztem a planokat)
BTW ki lőtt rólam ellenfényes megáldom a népet képet? Kérem szépen
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz
psycroptic #52670 üzenetére
Én is pont azt néztem... Jó lett az a kép!
Az ISO zaj sok mindentől függ - azt mondják az okosok -, nem mindegy, hogy sötét, vagy világos részen van.
De egyébként arról a zöldről símán le lehet szedni, a témádon meg nem látszik.
Meg van egy trükk, ami szerintem sokszor jól jön, ha valami nem elég éles, élesebbnek hat, ha a többi rész életlenebb.Én sokszor húzok gradienseket a kép széléről clarity meg sharpness mínusz. Lehet szépen terelni a tekintetet vele. Viszont ha van vmi részlet/becsillanás a háttéren (ami fontos), akkor a clarity-n van, hogy inkább emelek, és mellette csökkentem az élességet + zajszűrés, esetenként expo +/-. A 7200 szenzora nagyon toleráns mindenféle barbárságra.
Külön a téma, külön a háttér.
(D300-at látnád makrónál zajban, ilyen zöldön... na az keméyn, alapi iso-nál is.)
[ Szerkesztve ]
-
psycroptic
őstag
válasz
marcitp #52669 üzenetére
Igen van egy kis softbox rajta. Olyan szeles időket fogok ki, hogy az "alzheimeres" kezemnek már az 1/200 is kevés és bemozdul. Ezért csökkentettem a záridőn és emeltem az ISO-n. A zaj az ISO-tol jön, de nem tudom, hogy miért ilyen csúnya már ISO320-tól. A másik kép amit favoltál az is ISO 320 és nem is csökkentettem rajta zajt és mégsem látszik zajosnak.
-
marcitp
őstag
válasz
psycroptic #52654 üzenetére
Be hát!
A fókusz rendben, bár a szemen lehetne több részlet.
Inkább a fények nem jók, nagyon direkt - nagyon csillog a vakutól, jobban kellene deríteni szerintem.
Zavaró a fűszál, és nagyon "erős" fényekben amin áll poloska.
Meg érdemes szelektíven zajt szűrni a háttéren, ha teheted, ne emelj az ISO-n, vakus kép, ha jól deríted kiadja alapon is. Bár nem szokott ennyire zajos lenni a 7200, lehet túlélesítetted, nem tudom. Vagy csak az ISO320, fene tudja.
Kieg: vakudon van diffúzor?[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz
Nagyon klassz lett!
Más, a pipacsos:
Nagy kérés lenne, ha feldobnám valahová a pipacsos nef-et, és megnéznéd - mit tudnál kihozni a fotóból?
Meg esetleg a többiek is, akinek van kedve/ideje hozzá.Szerintem tanulságos lenne, ahány ember, annyi megoldás születne, az tuti.
Meg lenne Cathrine-nek meg Vondnak egy jól kidolgozott - nem ilyen fércmunkás - háttérkép, ha még igény van rá... -
vond
MODERÁTOR
válasz
Húúú, ez nagyon jó.
Egy kis élesítést mondjuk még elbírna szerintem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Ez elég király, ment rá a csillag. A föld valóban olyan volt élőben is? Vagy ez valami elborult retus?
. Olyan mint a selyem.
[ Szerkesztve ]
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
itouchfan #52662 üzenetére
Nem mintha nekem nagyon menne.
Hátulütője a dolognak, minél jobban ismered a PS-t, mások munkáján annál könnyebben felismered az alkalmazott effektet, technikai megoldást. Sokszor megesik, ha fejben lehámozod a képről a PS mázt, látni, hogy az alapkép egy nem kiemelkedő fotó.De hogy ne csak okoskodjak ismételten, itt egy kép május elejéről. Jöhet rá hideg-meleg:
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz
Fotonhámozó #52661 üzenetére
Na ilyenkor látom, hogy mennyire sehol se tartok PS tudás szempontjából...
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
Balinov #52658 üzenetére
Arany János után szabadon (ha igaz az anekdota): "Gondolta a fene!"
Amire utalni akartam: hisztogramgörbe állítása csak a vörös csatornán és / vagy levels állítása szintén csak a vörös csatornán. PS-ben ezt rétegmaszkon célszerű megcsinálni, ezért csak azon a területen kell láthatóvá tenni a maszkot, ahol a fókuszban lévő pipacs van, az OOF pipacsok szirmai mindenképp összeolvadnak.
-
Balinov
titán
válasz
Fotonhámozó #52655 üzenetére
Hülye kérdés, kéretik nem nevetni, de ilyenkor a HSL funkcióra gondol a költő?
-
marcitp
őstag
válasz
Fotonhámozó #52655 üzenetére
Megnézem azt is; de amit írtál, olyan sosem lesz, 3 expòbòl készíted...
[ Szerkesztve ]
-
Csari93
aktív tag
-
Csari93
aktív tag
válasz
sticky35 #52650 üzenetére
Az általánosan megállapítható talán, hogy az erős nappali fények eléggé utómunkaigényessé tették az arcot a fényképeken és ez relatív kevés esetben sikerült jól. Persze könnyen dumálok.
Szerk: Utólag nézve teljesen bullshitgenerátoros az első mondatom, pedig csak finom akartam lenni.
[ Szerkesztve ]
-
sticky35
tag
válasz
randras_83 #52649 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos nagyon kevés időm volt a hétvégén, de pár kép tőlem is a Márti fotózásról, hogy ne csak Nikon legyen
Köszi a szervezést, remélem lesz folytatás!
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Azta! Mi volt itt?! Mindenki a Mártit fényképezte a hétvégén?
-
-
Sizmael
tag
válasz
KelemenUhr #52643 üzenetére
Ah, köszi! Szerintem is egész jó lett, aztán szegényt eltemették a találkozós képek
-
Fandango
veterán
Program ütközés miatt sajnos nem tudtam menni a topiktalira, de ilyen portré szessönre érdekes lett volna az X100F-m
Ha lesz következő, arra igyekszem elmenni.[ Szerkesztve ]
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
Sizmael #52566 üzenetére
Elsikkadt ez a Márti-képek között, pedig szerintem baromi jó a modell, a kamuflázs (ruha+háttér kombó, ilyesmin már én is gondolkodtam), a fények, az utómunka, a hanulat. Tetszik a kézben lévő virág a fókuszban lévő ágakkal, ad az egésznek egy kis mozgalmasságot, szinte látom, ahogy leszakítja.
Rendezői balon a ruhán kiégett virágok kicsiben homályosságot imitálnak, először azt hittem, hogy a mellnek nem volt elég a DOF.De teljes képernyőn már nem zavaró.
Vártam, hogy nálam okosabbak véleményezzék, mert engem ez most megvett kilóra, de nem tették, így be kell érned velem.vond: A portré is jó, de az utolsó minimál is adja, nagyon jók a színek. Tetszik, amit hétköznapi helyzetekben, egy nagyon alap géppel művelsz.
marcitp: Dunát lehet most rekeszteni a pipacsos képekkel, de ez talán a legjobb, amit mostanában láttam.
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz
randras_83 #52627 üzenetére
Rámozdultatok rendesen!
-
vond
MODERÁTOR
válasz
A háttérben az a táskahalom.
jjeahh kollégához csatlakozva, én is megnéznék egy olyan kabátnélkülfáncsücsülősegészalakosat.
Na és Mártika hogy bírta?
Tényleg nem dob senki egy normális képet Cathrine-ről?[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Itt mindenki ilyen fiatal? De... hol a mókus?
Amúgy ilyen fán csücsülős egész alakos nem készült?marcitp: Ez rendben van
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz
-
vrbst
tag
válasz
A japán túrista barátunkat senki nem örökítette meg??
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Cathrine #52623 üzenetére
Igen? Akkor nézegess még.
Itt van a teljes galéria, 140 fotóval. Közben készült még kb. 40 perc 4K videó is, szóval daráltam rendesen.
Komolyan, le is fáradok ilyenkor. Nemhogy inkább szurkolnék én is fent a többiekkel, mint régen.
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz
randras_83 #52609 üzenetére
"úgy látom egy hétig Márti képei viszik a topicot"
Nem, mert jól beletrollkodok pár totál snassz meccses képpel.
Nekem nem jutottak Mártik, meg Cathrine-ek, csak ez.Amúgy ismét forduló nézőcsúcs volt Szombathelyen (5882 fő), csak szólok. Úgy, hogy még mindig nem biztos, hogy bent maradunk.
[ Szerkesztve ]
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz
itouchfan #52606 üzenetére
De, az arca nagyon sötét. A haja meg kiég. Gyönyörű lány, szép bőrrel, de azzal hogy felhúzod rajta a kontrasztot (esetleg clarity-t), "elrondítod" szegényt. Hozzá (is) szép finom utómunka illik.
Ez az új meg tiszta homály. Nem volt elég az 1/60, vagy mitől ilyen? Meg lehetne szűkebb is, ahogy Marci írja.
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz
randras_83 #52604 üzenetére
én meg jobbra picit az arcot, kibillenteném középről!
-
vond
MODERÁTOR
válasz
randras_83 #52602 üzenetére
Dehogy tudtad, akkor nem csináltad volna meg ezt az eretnekséget.
Sokkal jobb a javított, de én még mindig feljebb vinném egy picit az egész arcát.
Brutál ez az objektív, meg a gép is.
Meg az áruk is.
Szombati meccsen is ott hevert a fűre ledobva egy Canon 24-70 f/2.8. Fent az 1D-n meg egy 300 f/2.8.
20 év alatt se tudnám összekuporgatni az árukat...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Miért nincs MagSafe az iPhone 16e-ben?
- Filmvilág
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...