- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csababarca
őstag
válasz
FireFox1996 #5748 üzenetére
Ezzel nem tudok mit kezdeni, otpnél egy év van.
De aki otp-s és tudja hogy a felületeken hogy tudom lekérdezni az ne tartsa magában:!
-
Biga123
addikt
válasz
FireFox1996 #5748 üzenetére
BB pont 5 évig tudok visszamenni a kivonatokkal.
Szerintem ő nem a kivonatokat nézte hanem a számlamozgási infókat , mert ott könnyen lehet, h a max 1 év. -
FireFox1996
őstag
válasz
csababarca #5744 üzenetére
Kiváncsiságból megnéztem az enyémet, Erste. Kapásból ott van letölthető PDF formátumban 2018-2021 éveket.
És ha lekérem a történetet, akkor még 2017 évet is tudom lekérni. -
fatal`
titán
válasz
Executioner #5746 üzenetére
Persze, a bankfiókban, pénzért.
Én erre reagáltam:
"bankszámlakivonatot ne tudj letölteni több évre visszamenőleg."
Nem tudsz letölteni. Bemehetsz a bankba és pénzért kinyomtatják. -
csababarca
őstag
nem hazudok, egy évre visszamenőleg engedi.
próbáltam a mobil applikációban is, meg a webes felületen is.
most az alza által kiállított számlát találtam meg, azon rajta van, hogy fizetve.
elküldtem nekik, de még nem reagáltak.az egész bonyodalom onnan ered, hogy egy nap két külön rendelést adtam le, két rendelési számon. Időben egymás után pár perccel, a kuponozás miatt.
külön-külön lett kifizetve, viszont a végén ők egy csomagban adták fel a két külön megrendelést, de a másik rendelési száma alatt. szerintem ez lehet a gubanc oka, ezért sem találok erről a rendelési számról semmit a leveleimben sem.
-
válasz
csababarca #5740 üzenetére
Hihetetlennek tűnik, hogy bankszámlakivonatot ne tudj letölteni több évre visszamenőleg.
-
csababarca
őstag
válasz
Mr.Csizmás #5741 üzenetére
semmit nem találok ezzel a rendelési azonosítóval a fiókomban sem.
az lehetett a probléma, hogy egyszerre küldték egy másikkal, annak a száma alatt szerintem.viszont alza fiókomban ott a számla, rajta az összeg alján nagy betűkkel: Kártyával fizetve.
akkor elküldöm ezt.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
csababarca #5740 üzenetére
emailben rendelés szám alapján? btw fiókban visszamenőleg ki tudják kerestetni 5? évig.
-
válasz
csababarca #5737 üzenetére
Írj nekik mindenképp, csatold hozzá amid esetleg van. Sztem nem akarod, hogy behajtó céget küldjenek rád. De amúgy biztos vmi rendszerhiba lesz.
-
fatal`
titán
válasz
csababarca #5737 üzenetére
Mindenképp hívd fel őket, szerintem valami szoftveres hiba lesz. Majdnem az egész rendszerük automatizált, így, ha nem csinálsz semmit, akkor előfordulhat, hogy rádküldik a behajtót.
-
csababarca
őstag
Sziasztok, kaptam egy fizetési felszólítást az alzától.
2019 novemberi vásárlás, természetesen ki lett fizetve, ki is lett szállítva.most meg jött egy ilyen.
fiókomban is tényleg ott van, mint kifizetetlen megrendelés.kell ezzel foglalkoznom, vagy hagyjam figyelmen kívül?
-
fatal`
titán
válasz
#24845312 #5735 üzenetére
Nem akarok más cég nevében eljárni.
"hisz úgyis rendelkezel mindennel a saját céged/vállalkozásod kapcsán."
Igen, rendelkezem, csak gariztatásnál érdekes, hogy mi az a minden, amit vinni kell."Garanciaidő tekintetében az Alzánál nincs különbség magánszemély és céges vásárló között, mindenki ugyanannyi garanciát kap."
Köszi, igazából ez volt a lényeg. -
törölt tag
Más cég nevében hivatalosan nem járhatsz el sem az Alzánál, sem sehol máshol. Ha a cég/vállalkozás a tied, akkor meg eleve nincs ilyen gond, nincs jelentősége, hogy mit kérnek vagy mit nem, hisz úgyis rendelkezel mindennel a saját céged/vállalkozásod kapcsán. Amúgy ezt a választ szokták adni: Link
Garanciaidő tekintetében az Alzánál nincs különbség magánszemély és céges vásárló között, mindenki ugyanannyi garanciát kap.
-
fatal`
titán
Azt tudja valaki (egyelőre nem érint, de később lehet, hogy fog), hogy cégre vásárolt termék garanciáztatása az hogy működik? Kérnek valami papírt, vagy senki nem foglalkozik vele külön és ugyanúgy megy, mint magánszemély esetén?
Illetve a cégre vett dolgokra is jár az oldalon megadott, gyártói gari (pl. táp esetén éppen 10 év, ha annyi)?
-
törölt tag
Visszaküldtem egy alaplapot bios nvram hibával eredeti csomagolásban. Több teszt volt, 100%, hogy hibás.
Most visszakaptam, a szerviz szerint hibátlan, de nem az eredeti dobozában van, hanem valami vékonyabb dobozba van beszorítva. Púpos a doboz, látszik, hogy kicsi az alaplapnak. Le van ragasztva, fel sem bontottam.
Hogy a fenébe gondolja a cég azt, hogy nem azt kapom vissza (akár hibásan, akár nem) amit átadtam???? -
FireFox1996
őstag
Tegnap délelőtti Alza rendelést, posta pontra, ma reggel máris sikerült átvennem. Tehát keversebb, mint 24 órán belül sikerült kézbesíteniuk. Ez igen piros pont jár Alzának (+postának)
-
Nikaré
őstag
válasz
RudiLicenc #5729 üzenetére
Át kellett volna adni a román "kollégáknak"!!!
Talán nem olyan humánusak mint itt nálunk. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
RudiLicenc #5729 üzenetére
Őket tuti nem érdekli, vissza tudják-e küldeni a cuccot vagy sem
-
-
Biga123
addikt
válasz
RudiLicenc #5727 üzenetére
Minőséget írtam nem mennyiséget . Bár még az se stimmel mert 3 kérdésre 2 válasz jött.
És az inverz csomag kapcsán elvileg még nem is helytálló a válasz. Merthogy az ingyenes.
De gondolom te is érzed a lényeget
Ezen nem fogunk összeveszni. -
-
Biga123
addikt
Tényleg nem küldött vissza még elállással senki csomagot az alzának? Nincs konkrét tapasztalat?
Érdekes ez az inverz csomi. Tènyleg 0-ás.
-
Lackooo84
nagyúr
-
fatal`
titán
válasz
torma1981 #5717 üzenetére
Jófejek és sokszor benyelik. A jogszabály szerint a szállítási költség nem jár vissza és a termék visszajuttatásáról is a vevőnek kell gondoskodnia.
#5720: Nem, a szállítási költség nem jár vissza. Viszont nem szoktak szórakozni vele, mert többe kerül a számlákkal bohóckodni a cégeknek.
-
KicsiRegő
tag
Csak akkor 0ft, ha a postán inverz csomagként küldöd, más módokon fizetős.
Itt meg is tudod nézni, a listán szerepel az Alza, és végig 0 ft-ot hoz. -
-
Biga123
addikt
válasz
Biga123 #5711 üzenetére
Kérdés:
"Elállás esetén a visszaküldésről nekem kell gondoskodnom , vagy az Alza küld futárt?És ennek költsége kit terhel?Az eredeti postaköltség is megtérítésre kerül?"
Válasz:
"Üdvözöljük!
Önnek kell gondoskodnia, Ön költsége.
Ha bármilyen további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal.
Tisztelettel,"Igazán kimerítő választ kaptam az ÜF től
-
Biga123
addikt
válasz
RudiLicenc #5706 üzenetére
Ezzel kapcsolatban van valakinek konkrét tapasztalata?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Mr.Csizmás #5709 üzenetére
Egy dolgot elfelejtettek említeni:
A telefon emleget egy e-mailt, amiben van link, hogy hogy kérem vissza a lét. Azt viszont csak akkor küldik, ha már minden termék rendelkezésre áll(vagy inkább
? )
Végül beszéltem egy hölggyel, aki küldött egy rendelési szám tárgyú e-mailt, arra válaszoltam.
Nagy nehezen az "Írj nekünk" link is meglett, szép szürke
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
-=RelakS=- #5708 üzenetére
legegyszerűbb, ha az accountos emailről küldesz emailt, tárgyban a rendelés számával.
vagy itt rendelést megnyit - állapot lekérdezése - egyéb - legalsó sor (ami nem gomb) "írj nekünk"
-
-=RelakS=-
veterán
Módosítottam egy már kifizetett, de még le nem szállított rendelésen, az Alza meg nagy bölcsen levonta a rendelés teljes összegét.
Ők is tudják, hogy ez nem jó, szóval megjelent egy ilyen szöveg a rendelésben:
Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a kapcsolattartási űrlapon vagy telefonon keresztül és válassza ki a pénzvisszatérítés módját.
Namost, hol van ez az űrlap? Az Áruvisszaküldés/számlajóváírás részre gondolhatott a költő? -
Marosko
csendes tag
válasz
-=RelakS=- #5698 üzenetére
Az új telefonszámrol behívsz hogy a regisztrációdban valtoztassák meg.
-
-
Biga123
addikt
Hali
Elállás kapcsán lenne kérdésem
Ha 14 napos elállást választok , akkor a postaköltség hogyan alakul?
Ez a rész mit akar takarni? :
"Ha a Vásárló a szokásostól eltérő fuvarozási mód választásával küldi vissza a terméket, az Alza nem köteles az ebből fakadó többletköltséget megtéríteni."
Ők küldenek futárt a viszzaküldés miatt? És azt ők állják?
Illetve az eredeti vételár + pk is visszafizetésre kerül? :
"Amennyiben a Fogyasztó eláll a szerződéstől, úgy részére a szerződés szerint kifizetett teljes összeget indokolatlan késedelem nélkül, az elállástól számított 14 napon belül, a szerződésben megjelölt fizetési módon az Alza visszafizeti."Vagy mind2 pk bukó a visszaküldésnél?
-
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #5698 üzenetére
Nekem egyébként megszűnt a régi számom, próbáltam is átírni az Alzás fiókomban a telefonszámot az újra, ami meg is történt, de kiküldtek egy jóváhagyási kódot SMS-ben. A régi számomra, ami már megszűnt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Óra topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest