- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
H.lacika
tag
válasz ScomComputer #4498 üzenetére
Hali
Ők írták emailben:
"Begyűjtés a Magyar Posta által:
Az alábbi linken válassza a "Csomag visszaküldés" lehetőséget, töltse ki az űrlapot és a kiválasztott Postán lesz lehetősége leadni a csomagot:
https://webcik.posta.hu/Bejelentkezes.aspx
Csomag visszaküldés ( inverz) csomag, ingyen feladás. Postán csinálta meg a kitöltèst, mondta más nagy webáruháznál is van ilyen.[ Szerkesztve ]
-
-
H.lacika
tag
Postán inverz feladás vagy mi de az Alza fizeti a csomagküldèst, 14 napon belüli elállás esetèn!
-
H.lacika
tag
válasz Executioner #4495 üzenetére
Köszi, válaszoltak, ajánlották a posta csomagvisszaküldőt.
-
H.lacika
tag
Sziasztok
Elálltam 14 napon belül a vásárlástól, kaptam is emailt, hogy küldjem vissza vagy vigyem be, a termékbegyűjtés van még?, külön kell kérni?
köszi -
félisten
Bankszámlára történő pénzvisszatérítés 14 napon belül történik meg, amit a visszaküldött termékek beérkezésétől vagy a nemzetközi banki átutalás során a szerződéstől történő elállástól kerül számításra.
LINK[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
MODERÁTOR
Erősítstetek meg, jól gondolom a dolgot: ma visszavittem egy terméket garanciáztatásra. Kb. 4 órán belül lezárták pénzvisszafizetési jóváírással. Kaptam egy mínuszos számlát. Akkor nincs más teendőm mint várni, hogy visszaérkezzen a pénzem? Interneten fizettem, bankkártyával.
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
BullZeye
veterán
Billentyűzetet kéne vennem, nincs most alzánál valami kupon véletlenül?
ingyenes szállítás is boldogság lenneEladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
félisten
Üdv!
Ha egy elektronikus számlámnak lejárt a linkje a kapott emailben, akkor csak írok nekik egy új mailt az info@alza.hu-ra, hogy küldjék el újra?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
z67
őstag
válasz temporello #4474 üzenetére
Köszönöm szépen!
Imádom ezt a trükközést, amikor a pl. a Budapest Park nem szórakozóhely. Tudatos lehet ez a választás, ők viselik a visszatérítést?
-
temporello
tag
Az Alza MCC kódja nem esik bele az "Elektronikai áruházak" kategóriába.
Sajnos az Ersténél csak utólag derül ki,hogy mire mennyi jár,ráadásul a kódot sem lehet tőlük megtudni.
Alapvetően a kereskedőtől függ,hogy milyen MCC kódot használ.Én például vettem bútort az Emagon keresztül,amire az Erste 4%-ot számolt el (mint elektronikai bolt)... -
Tomassy00
senior tag
válasz FireFox1996 #4471 üzenetére
Még azóta működnek, nem tudtad ?
-
FireFox1996
őstag
Vannak már az indén alza kuponok, mint tavaly volt ?
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Hegyirabló
veterán
Bocs, egyenlőre storno.
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Darko
senior tag
válasz #24845312 #4457 üzenetére
Józan paraszti ésszel gondolva így lenne, és ahogy általában a boltok garanciáztatás esetén eljárnak abból kiindulva.
(#4458) Sheiro33: Elhiszem, csak érthetetlen. Honnan tudják hogy nem te vagy az eredeti tulaj? Nem változhatott meg az email címed, a telefonszámod és a lakcímed?
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Erdei88
veterán
válasz Mr.Csizmás #4466 üzenetére
Azt a topikot nem bezárták?
-
z67
őstag
Van valakinek tippje, hogy ha az Erste nekem 4%-ot írj jóvá műszaki cikk vásárlásánál, akkor az Alzánál miért csak 1%-ot kapok? Ezek is variálnak az MCC kódokkal?
-
ngabor94
tag
Üdv, tavalyi kuponzsongás idején vettem egy SSD-t egy 16gb-os pendrive-val. Nos, az usb csak kilenc hónapig bírta. Olvastam, hogy ügyintézésnél ha nem cserélnek, akkor pénzvisszafizetésnél bezavarhat a kupon. Valakinek volt azóta ilyen tapasztalata, hogy 2k-s apróságot kellet gariztatnia, mit csináltak vele? Megéri vele bajlódni?
-
Exodion
aktív tag
válasz Executioner #4460 üzenetére
De erted, semmi egyeb adatot nem kell megadni az adasvetelin ami mar amugy is rajta van a szamlan amit ugyis atadott az uj tulajdonosnak .
-
ScomComputer
veterán
válasz Executioner #4460 üzenetére
Azt a k...-va,remélem elvitte a covid...
-
Executioner
aktív tag
válasz ScomComputer #4459 üzenetére
Volt már rá példa, hogy az alza visszautalta a vételárat az eredeti tulajdonosnak aki szó nélkül eltette a visszautalt összeget mivel azt ő kapta így az az övé....
Egyébként ha egy adásvételit nem hajlandó írni akkor mennyire lehet rá számítani a továbbiakban?
Exec
-
törölt tag
Sem személyi okmányokat, sem adásvételit nem követelhetnek egészen addig, amíg a jogszabályok erre lehetőséget nem biztosítanak számukra. Márpedig nem biztosítanak egyikre sem. Ha a számlán az eredeti vásárló magánszemély volt, akkor kötelesek így, ebben a formájában is átvenni garanciáztatásra a terméket. Majd szépen fölírják az új tulajdonos adatait, és őt fogják kiértesíteni az üggyel kapcsolatban, nem pedig az eredeti vásárlót, ami egyébként eleve érthetetlen, jelenleg rajtuk kívül egyetlen másik bolt sem csinál ilyen "böszmeséget", hogy nem az aktuális tulajnak szolgáltatja vissza a terméket, hanem a legelső tulajdonosnak.
-
Darko
senior tag
válasz Sheiro33 #4454 üzenetére
Nem értem teljesen a helyzetet. Csak az adásvételi hiányzik? Alzás blokk nálad van? Vidd be a terméket, gondolom nem fogják elkérni a személyidet, ott kérni fognak egy elérhetőséget, email, telefonszám. Gondolom a garanciás ügyintézéshez nem kell alzás fiókkal rendelkezni, és az email cím és telszám is megváltozhatott időközben. Ha még is fennakadnál az ügyintézőnél akkor kell más megoldást találni.
-
DeSanto
őstag
Garanciális ügyintézéshez beszereztem a dolgokat.
Fénymásolt is elegendő ezekből vagy eredeti példányok kellenek?
Gondolok itt adásvételire, számlásra, meghatalmazásra.
A számla sorszáma a HU-val kezdődik?
Köszönöm a választ! -
Sheiro33
újonc
válasz ScomComputer #4450 üzenetére
Már mindent meg próbáltam, a gyerek semmi pénzért nem áll el ettől a kijelentésétől, azt mondja küldjem vissza, és intézi (Lehet csak én vagyok bizonytalan de szerintem sosem kapnám vissza)
Alza ügyfélszolgálata meg ugyan azt mondja mindig, hogy adásvételi nélkül nem tudnak mit csinálni hiába tudom fel mutatni a garancia levelet/ számlát.
A srác Nyíregyházán lakik, nekem az meg 400km sajnos. -
Executioner
aktív tag
válasz raziel01 #4451 üzenetére
Ez így nem igaz.
Ha garanciális termékként adta el és a bolt megköveteli az adásvételit úgy kötelessége mellé adni.
Amennyiben nem hajlandó adásvételit adni akkor az árat is úgy kellett volna belőni, hogy ha elromlik akkor mehet a kukába. Nyilvánvaló, hogy így csak piaci ár alatt tudta volna eladni. Valamit valamiért...Mellesleg a számlán - ez a garancialevél is egyben - már eleve rajta vannak a személyes adatai.
Exec
-
raziel01
veterán
válasz ScomComputer #4450 üzenetére
Egyéni megegyezés kérdése. Én kb 50 alkalomból sose kaptam és sose adtam adásvételi papírt. Nem szokás, főleg kisebb dolgoknál.
Alza hülyesége, hogy kéri ezt.
Ha több hónap vagy 1-2 év után megkeresed ilyennel az eladót nem csoda, hogy elhajt. -
Sheiro33
újonc
Sziasztok!
Olyan gondom lenne hogy, vettem egy videókártyát ami Alza garanciás ugye, de a eredeti tulaj nem ad adásvételi szerződést, mert hogy " vissza élnék az adataival".
Így nem tudom le garanciáztatni a kártyát pedig valóban baja van.
Lehet valamit kezdeni ? -
ScomComputer
veterán
válasz Hegyirabló #4447 üzenetére
Max. 30 nap.....
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Rendes garanciát (nem elállást) komoly (hét év) gyártói garanciával rendelkező terméknél (Seasonic táp) hogyan intézi Alza? Mennyire kekec, mennyire gyors? Kotyog a ventije.
Köszönöm!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
oke
senior tag
Sziasztok,
Ha van egy termék, aminél élni szeretnék az elállás jogával, milyen "módszerrel" lehet visszaküldeni. A személyes nem játszik, így futár vagy MPL megoldható? Milyen költséggel kell számolni? Monitorról lenne szó, Budapesten belül. Egyelőre csak elméleti még a kérdés.
-
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #4443 üzenetére
Áh ezeknél semmit nem lehet, nem tudom milyen rendszerük van, de nincs benne olyan, hogy sztornó.
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #4441 üzenetére
Nincs. Nekem is volt hogy módosítani akartam, az ügyfélszolgálat azt mondta töröljem és adjam le újra. Aztán természetesen belefutottam én is a vásárlási limitbe, de ez már egy másik történet.
-
Mr.Csizmás
titán
alzánál van lehetőség módosítani átvehető rendelést? rendeltem 5 db különféle cuccot, de csak 4 kell belőle.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
törölt tag
Attól függ, igen. Ha nincs ott, akkor rendelésenként +600 Ft-ot kell érte fizetni, hogy náluk, a saját boltjukban átvehesd az ő saját terméküket. Tegyük fel van 1000 db megrendelésük fuvaronként (szerintem nagyon kicsi számot mondtam most), így fuvaronként +600ezer Ft-ot tudnak bezsebelni ahhoz, hogy a szlovákiai, esetleg cseh raktárukból megforduljanak egy kamionnal. Szép kis summa, tekintettel arra, hogy eleve folyamatosan hordanak árut Budapestre a saját boltjukba, tehát nem x vagy y megrendelő kedvéért jönnek csak ide, hanem egyébként is jönnének.
-
törölt tag
Érdekesen működik az Alza BlackFriday akciója... 3 héttel ezelőtt (amikor még javában nem volt BlackFriday), rendeltem x terméket tőlük (nyilván még drágábban). Most mivel akciós, gondoltam veszek megint 1-et. Sajnos nem engedik, mert szerintük csak 1 darabot lehet venni, és én ebben a hónapban már 4 db-ot is vettem tőlük! Ezek szerint ha valaha valaki vett már tőlük akár csak 1-szer is valamit, ő már soha többet nem veheti meg ugyanazt a terméket?!
Ennek szerintem esetleg úgy kéne működnie, hogy az akció időtartama alatt vehet 1 db-ot egy ugyanazon személy. Viszont én az akció időtartama alatt egyetlen db-ot sem vettem tőlük, főleg nem 4 db-ot, mint amit állítanak! Nagyszerű!!! -
veterán
Tegnap vásároltam az alzánál, és nem kellett fizetni a személyes átvételért. A számlán rajta van majd visszasztornózva, gondolom valami promó.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
CptAdamica
veterán
Vicces, hogy megcseszték az Alzát a Black Friday miatt és most a PH fejlécében megint tolják a kretént.
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
nagyúr
válasz -secret- #4429 üzenetére
Mert van egy magyar részleg meg a szlovák/cseh. A magyarok az ügyfélszolgálatosak, a többiek csinálnak minden mást. Nekem is 20x kellett őket felhívnom, hogy nem működött a VGA-hoz kapott kuponkód és hihetetlen értetlenek.
Mostanság az utalásokat nem veszik észre, sokadik alkalom, hogy igazolásokat kell küldeni, hogy igen el lett utalva. Komolyan váltani fogok már cégre, mert hiába olcsóbb náluk pár cucc, de amennyi utánajárás meg írkálás, az én időm elmegy vele.
(A szlovák az a cseh, amelyik tud magyarul.)
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
Egyre jobban kezd kilenni a tököm az Alzával.
Van egy 2 éves olajsütőnk ami 2x volt használva és lejárt a gari és persze elromlott. Írtam nekik ki is emeltem, hogy lejárt a gari, tudnak-e segíteni. Persze küldjem vissza.
Visszaküldtem most meg azt írják el lesz utasítva mert lejárt a garancia.
[ Szerkesztve ]
-
Lordc0re
csendes tag
válasz KaiotEch #4426 üzenetére
Szia. Az eMAG-nál is van hasonló plusz költség bolti átvétel esetén (előre fizetve: 349 Ft, utánvéttel 594 Ft). Kis összegű terméknél valóban nem érheti meg, de én úgy voltam vele, hogy +50 Ft-ért inkább a lakóhelyem szerinti AlzaBox-ba kértem a legutóbbi rendelésemet.
Itt még nem sikerült átírniuk : )
Tavalyi kuponhalmozós akciójuk alatt remélem nem voltál rájuk mérges ; )
-
nagyúr
Üdv. Kollégák régen úgy volt, hogy 270Ft-ot kellett fizetni ha személyesen veszem át a cumót. Nemrég felemelték 600-ra, de ha kártyával fizettem, akkor levont belőle és 350-re jött ki, de most már ez sem él? Felhívtam az ügyfélszolgálatot a múlt héten azt mondta, hogy ez promóció és a múlt hétre vonatkozik. Wtf? Most is így van. 1000Ft-ot tételért fizessek 600Ft-ot, a hülyének is megéri...
Dühös vagyok, valszeg be kell hozni az a 900 millás bukót!
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz ScomComputer #4424 üzenetére
Köszi a korrekt összefoglalást, én nem találtam a honlapjukon, ha bejelentkeztem akkor pedig értelem szerűen csak a saját rendeléseim kapcsán tudtam volna garanciális ügyintézést kezdeményezni.
"elvileg" 2017-ben vettem a kártyát bontatlanul a bokretahazak tagtól, és ő adott meghatalmazást garis ügyintézéshez, kártyát kivettem papírjait dobozába tettem, azóta nem nyitottam ki a dobozát remélem még benne van ) -
ScomComputer
veterán
válasz Fr3eWar #4422 üzenetére
"A termék második (vagy többedik) tulajdonosaként az alábbi dokumentumokra lesz szüksége a garanciális ügyintézés lefolytatására:
- Számla (az első tulajdonostól tudja beszerezni, vagy az Önt megelőző tulajdonostól, ha rendelkezik azzal)
- Adásvételi szerződés (melyen szerepel a számla sorszáma és az adott termék szériaszáma)
- Meghatalmazás az első tulajdonostól, hogy eljárhasson garanciális ügyintézéssel kapcsolatban (melyen szerepel a számla sorszáma és az adott termék szériaszáma)
A fenti dokumentumok birtokában budapesti bemutatótermünkben van lehetősége a terméket leadni garanciális ügyintézésre, az üzlet nyitvatartási idejében.
Ha a fenti dokumentumok nélkül kerül be a termék reklamációs ügyintézésre üzletünkbe, akkor az eredeti vásárló kerül kiértesítésre a szervizelés eredményéről, és a csere/javított termékről, vagy az esetleges visszafizetésről is ő kapna tájékoztatást."
Az "elvileg" szót meg felejtsd el,mert a loserek szótárának 12. szava...elvileg mi... -
Fr3eWar
őstag
Sziasztok!
Van egy GTX1080-am ami Alzás, aprón vettem, van hozzá számla, de nem az én nevemre, hanem egy cég nevén van. Megdöglött rajta a HDMI (DP-n tudom használni)
Ilyenkor tudom érvényesíteni a garanciális cserét/javítást/visszafizetést? 2020 decemberig garis.
Illetve elvileg írt az eredeti tulajdonos egy meghatalmazást hogy garis ügyben eljárjak, ez a dobozában van.[ Szerkesztve ]
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy személyes átvételre rendelt terméket meddig tartják fent illetve, hogy hány óráig lehet átvenni?
üdv.
.
-
19ati93
senior tag
Hali! Termék visszaküldés esetén hogy fizetnék vissza az összeget ha utánvéttel fizettem a csomagért/árúért?
Megkell majd adni nekik egy bankszámlát amire tudnak majd utalni? Vagy kp-t kiküldik mondjuk a postával?
Ilyesmivel nem volt még dolgom azért kérdem. Köszi.
-
veterán
Elállás után
-7:40kor jött egy levél, hogy adjam meg a számlatulajdonos nevét számlaszámát, amire hamar válaszoltam
- 9:40-kor jött egy levél hogy válasszam ki hogyan szeretném visszakapni, erre már nem válaszoltam mert közben
- 10:32-kor jött egy levél, hogy megerősítik hogy kifizették a visszatérítés összegét, 5 munkanapon belül megkapom.
Akkor kell még mondanom hogy utalást kérek vagy ez így rendben lesz?https://tinyurl.com/rasoapro
-
Erdei88
veterán
A honlapon leadott reklamáció esetén mennyi időn belül szoktak válaszolni?
Pár apróság hiányzott a táp dobozában, amit felbontottként vettem. De leírás szerint hiánytalannak kellett volna lennie -
scabi78
senior tag
Srácok, laptopot vásárolnék, van most alza kupon?
A garanciáztatás zökkenőmentes? Mi a tapasztalat, köszönöm.Tiszta Windows, rendes ház!
-
veterán
válasz Mr.Csizmás #4408 üzenetére
Nem kértek számlát, műanyag dobozba tegyem be, később feldolgozzák, de a cetliszámlát amit átvételkor kaptam benne hagytam a dobozban, remélem nem baj. Nem is kérdeztem.
-
veterán
válasz Mr.Csizmás #4408 üzenetére
Köszi! Nem kell előre jelezni online? Mi az hogy Tibor?
BME találmányok és érdekességek című 2 kredites szsbadonválasztható jutott eszembe, a tanárnak minden történelmi személyiség 'Lajos' volt, kivéve Werner von Braun, mert az 'Barna'https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
Szépjóestét! Mi az elállás menete alzánál? Beléptem, odamegyek a megvásárolt cuccokhoz de nem látok ilyen gomot a terméknél. Visszaküldést igen, de oda indoklást kell írni.
Olyan van, hogy reklamálni, visszaküldeni, értékelés.
Személyesen fogom bevinni holnap, kell ezt előre jelezni?[ Szerkesztve ]
-
Darko
senior tag
válasz rasotamas #4400 üzenetére
nekem volt már azonnal, 3 nap, és 8 nap is. Arra kevés esély van, hogy visszaviszed majd rögtön odaadják a pénzt és ezzel a pénzzel fizeted ki a következő vga-t. Legutóbb én egy szétbarmolt vízhűtést vittem vissza, kb. 1 óra hosszat volt nálam, de 8 nap után fizették ki a pénzem.
-
fatal`
titán
válasz rasotamas #4400 üzenetére
Ha futárral viteted vissza és kártyával fizettél, akkor hivatalosan 14 nap. Gyakorlatban nekem nem teljesített rendelésnél (karácsony előtti kuponos őrület és csurig töltött boxok) 1 nap múlva visszaért a pénz (ott is 14 napot írt).
Ugyanekkor rengetegen írták különböző topikokban, hogy visszavittek cuccot és azonnal kézbe kapták a pénzt kp-ban (illetve megkérdezték, hogy utalják-e).
Az is elképzelhető, hogy ez azóta változott.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest