- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
anadroid
senior tag
válasz
-=RelakS=- #5698 üzenetére
Bejelented a lopást és kérsz új kártyát a szolgáltatónál, vagy csak azt jelented, hogy megsemmisült a kártya, ha nem akarsz a rendőrséggel macerázni, bár így drágább. Megmarad a telefonszámod, mert az nincs fixen a kártyához kötve.
-
BullZeye
veterán
Ilyenkor hova kellene jönnie a megerősítő kódnak?
Kínomban már az applikációt is felraktam, de oda se jön semmi.
Se SMS, se email, se app push üzenet.Chat meg semmit nem ér, tegnap 3kor feltett kérdésre se válaszoltak.
-
mmdms
addikt
16-án visszaküldtem egy hibás tápot, tegnap reggel kaptam sms-t h cserélik. Kb mennyi időt kell ilyenkor várni a csomagra? Értesítenek h mikor várjam, vagy már úton is lehet?
Illetve hogy van az, h alza.at-n vásároltam, alza.cz-s mailcímmel leveleztem, az sms-eket viszont egy 30-as számról küldik de németül. -
letmein
csendes újonc
Alza garanciával nagyot szopok. A másfél éve vett videokártyám meghalt (Sapphire 5600xt), már a windows se indult vele. 3 év garancia van rajta, nem probléma visszaküldöm. Azért anyáztam, mert a jelenlegi helyzetben max a pénzt kaphatom vissza, ami még az áremelkedés előtti, abból meg épkézláb kártyát nem kapok.
Eddig egyszer szart be PC-s alkatrészem: Ipon-nál garanciafutárral (nem kellett fizetnem a visszaküldésért) kevesebb mint két hét alatt le lett rendezve. Ez volt a viszonyítási pontom.
Alzának postán feladva csomag (-5k), másnap jön a posta értesítése az küldemény átadásáról. Ez volt kedd. Csütörtökön hívtam őket mi van, mondták utánanéznek még aznap visszaírnak. Persze csak másnap üzentek, hogy náluk ugyan nincsen, küldjem el a feladóvevényt. Elküldtem, ezután semmi egy hétig. Se egy bocsánat, se egy keressük, ott rohadt valahol két hétig amire szóltak, hogy "átvették". És persze ettől a naptól számolják a jogszabályban előírt 30 napot, amit maximálisan ki is használtak.
Ezek után rohadt nagy szkepticizmussal olvasom, hogy kicserélik. Ezt a videokártyát az árukereső szerint február óta nem árulják sehol, akkor is másfélszer annyiért amennyiért én vettem.
Mit lehet tenni, ha visszaküldik a hibás terméket, vagy egy másik hibás terméket? Mert valahogy nehezen hiszem el, hogy nem adtak el minden videokártyát az elmúlt egy évben.
szerk.: látom a garanciálisan visszaküldött termékek elkeverése nem ritka náluk
-
Marosko
csendes tag
válasz
RudiLicenc #5680 üzenetére
A válaszoló neve Perina Nikoletta...vond le az -ová ragot, akkor kapsz egy szép nevet, szlovákiai magyar csajszi...az ová a szláv nyelvű országokban megy a nők vezetéknevéhez...mint Szaboné....né
-
Televan74
nagyúr
Probléma megoldva. Alza magyar vezetőjének írt levelem megtette hatását. Írok neki és megköszönöm a közbenjárást.
-
Televan74
nagyúr
Fogyasztóvédelem nem foglalkozik vele. Békéltető testület tárgyalásra nem jöttek el. Rendőrségre nem megyek vele, nem ér annyit az egész. A nyugdíjas édesanyám kérésére nem megyek a rendőrségre, ő fogja nekem kifizetni az összeget. Foxpost csomag többet nem, és az Alzát is elfelejtem egy időre az biztos. Hányingerem van jelenleg a két cégtől.
-
-
Televan74
nagyúr
Alza válasza!
Üdvözöljük!
Köszönjük türelmét és elnézést kérünk a kellemetlenségért.
Illetékes kollégáink visszajelzését követően szeretnénk Önt megkérni, hogy a felmerült helyzetet illetően kérjük lépjen kapcsolatba a Fox Posttal.
Sajnos, munkatársaink nem tudnak az ügyben eljárni, mivel nem az Alza a csomag feladója.
Megértését előre is köszönjük.
Ha bármilyen további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal.
Tisztelettel,
Nikoleta Perinová - Alza.hu
Oda - vissza dobálnak! Megyek a rendőrségre és feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen! Meguntam őket! -
Tas
tag
Sziasztok!
Kereső nem dobta, bátorkodom kérdezni: Mi most a protokoll a céges vásárlás és a jótállás tekintetében? A cégesnél is teljes idejű jótállás van?
-
vimes
senior tag
Sziasztok,
mult het kedden vettem az Alzanal tobbek kozott egy logitech K380 billentyut, aminek az egyik gombja be-beragad. Kerdes, hogy mit gondoltok, mi a celravezetobb?
Garanciaztatni (reklamacio) vagy egyszeruen visszakuldeni (7-en rendeltem es 8-an erkezett meg a rendelesem szovel elvileg meg nem telt le a 14 nap) - az se rossz, ha visszakapom a penzem, de ugyis egy ugyanilyen (es mar remelhetoleg jol mukodo masik) darabot vennek belole (itt lehet csak kapni ISO US kiosztasut belole).
Koszonom a valaszt elore is.
-
raziel01
veterán
válasz
thomasvold #5668 üzenetére
Az alvállalkozó vette át a csomagot ahogy én értelmezem.
Simán lehet, hogy ott lenyúlta valaki vagy még mindig ott dekkol valahol csak a rendszerükben tévesen kiszállítottnak látszik.
Tyrol truck-nak írnék, hogy foxpost szerint náluk van a cucc, nézzenek utána. -
thomasvold
őstag
"Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Alza-val ismételten, a lepecsételt szállítólevéllel Ők elismerték a küldemény átvételét."
Ha az Alza bizonyítottan átvette, akkor őket kell noszogatni.
-
Televan74
nagyúr
Bemásolom a hosszú Foxpost levelezés eredményét! Úgy érzem két part között vagyok és lassan elsüllyed a ladikom.
Önnek azt a visszáru szállítólevelet csatoltuk, amelyet a Békéltető Testület számára elküldtünk, mindössze a többi csomag adatait töröltük ki, adatvédelmi okok miatt. Más ügyfelek csomagadatait az Ön részére nem áll módunkban kiadni, ilyen adatot csak hatósági megkeresésre, magának a hatóságnak adunk át.
A küldemény a 2020. november 9. napján kelt visszáru szállítólevél alapján visszaküldésre és átadásra került Alza cz. a.s. megbízott alvállalkozójának, a TYROL Truck s.r.o.-nak. A szállítólevélen többek között szerepel e cég bélyegzője és aláírása is, valamint az adott csomag feladója (Alza cz. a.s.), a csomag azonosítószáma, a címzett e-mail címe és telefonszáma, a cél automata, a csomag utolsó státusza és az átadó cég, a Foxpost Zrt. bélyegzője, aláírása és logója. Ezek alapján a csomag minden kétséget kizáróan beazonosítható.
A csomag visszaküldésre került az Alza-nak azt a szokásos módon az Alza megbízott alvállalkozójának adtuk át, a TYROL Truck s.r.o.-nak. Ön megbízott minket, hogy a csomagot szállítsuk vissza, amelyet mi maradéktalanul teljesítettünk. Miután az Alza alvállalkozója átvette a csomagot, amelyet az Önnek is elküldött dokumentummal igazolni tudunk, nem tartozunk felelősséggel a küldemény további sorsát illetően, így kártérítést nem áll módunkban fizetni. A csomag igazoltan nincs már cégünk birtokában, így azzal kapcsolatban az Alza-t szükséges keresnie.
Amennyiben a csomag nincs meg, azt az Alza raktárában kell keresni, illetve az Alza részéről kell annak utánajárni, hogy a saját alvállalkozója a TYROL Truck s.r.o. beszállította-e a kérdéses csomagot a raktárukba vagy sem.
Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Alza-val ismételten, a lepecsételt szállítólevéllel Ők elismerték a küldemény átvételét.
Sajnáljuk, hogy a folyamatban levő ügye még mindig nem került megoldásra, bízunk benne, hogy a hivatalos, pecséttel ellátott dokumentummal sikerül megoldani a felmerült problémát. -
Televan74
nagyúr
Tavaly November óta nem képesek egy visszaküldött memória csomagot megtalálni. A Foxpost azt állítja hogy ők átadták a csomagot egy másik szállítón keresztül(Tyrol Truck S.r.o.), az Alza a panaszaimra vagy nem válaszol, vagy hárítják a felelősséget. Miért én szo.ok, mikor nem nekem kellene foglalkoznom az elveszett csomagommal. Nem nagyon akarnak segíteni, csak a vállukat vonogatják hogy ők nem tehetnek róla, hiszen hozzájuk nem érkezett be a csomag.
-
rolii92i
tag
Mekkora összegtől ingyenes a szállítás?
-
törölt tag
Gondolom azt macerasabb javitani Ezt szerintem javitani fogjak. Vagy bios chip csere vagy a hozza tartozo kulso nand csere lesz. Sanszos, hogy elhuzzak. Egy oraval ezelott vettem a vizes boltban egy ugyanilyen alaplapot.
Ha majd visszakapom a regit akkor vagy elrakom vagy eladom.
Szoval nem biztam a veletlenre. -
törölt tag
Sziasztok.
Egy problemas alaplapot visszavittem a boltba. Van esetleg tapasztalat, hogy mennyi ido mulva javitjak meg vagy cserelik esetleg? (Bios problema, mukodik, de korlatozottan)
Csak azert kerdem, mert ha tenyleg 30 nap lesz, akkor talan erdemes egy ujat vennem es veszteseggel ugyan, de majd eladnom a regit.
Igazabol penzvisszafizetest kertem, de lehet javitjak es visszakapom ugyanazt. -
Piistii
tag
Sziasztok
2 hete bevittem a pixel hibás monitoromat .A dell cseréli a honlapjuk szerint . Az a kérdésem hogy a 30 napot megvárják vagy változó ? és közvetlenül a dell szervizébe küldik ilyenkor ?
-
thomasvold
őstag
válasz
BusinessGuy #5653 üzenetére
Ahogy írtam, nekem sem volt rossz tapasztalatom a felbontottként jelzett termékkel. Egyébként náluk a "használt" és "felbontott" szerintem teljesen más és más színnel is jelölik. Zöld a felbontott és barna színnel jelzik a használtat. Több helyen is le van írva náluk, hogy a felbontott termékek általában csak fotózásra vannak kibontva.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
BusinessGuy #5650 üzenetére
Alzának nagy pacsi, a "felbontott" termékként árult kormány bő 30k-val olcsóbban a jelenlegi bolti áraknál gyakorlatilag egy valóban csak felbontott amúgy full új fullos dobozos kormányszett volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest