Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- joghurt: frenda dsttöytoi
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
q1w21
csendes tag
válasz
Rivaul #20717 üzenetére
Mennyi víz kell nekik? A törvény szerint ha jól tudom a kifejlett gerinces állatnak minimum 30liter helyet kell biztosítani. Egy kiszámítás szerint 0-20cm-es halaknál 1cm halnak minimum 1 liter víz kell. Tehát a 2x10cm halaidnak 20liter kell, de a törvény szerint minimum 30liter kell. Mondjuk azt nem tudom, hogy a 30liter 1 állatra vonatkozik e mert akkor 2 állatnál 60liter kellhet. ? A kismedencéd bőven elég nekik szerintem, nem kell csordultig tölteni, a 10 centis halaidnak elég a 12-15cm víz. Így fejre tudnak állni táplálkozáskor és fejjel felfelé ha pipálni akarnak a víz felszínén. A kismedencében elég nagy a víz felülete ezért remélhetőleg nem fognak oxigénhiánytól szenvedni. A kismedence ne legyen habfürdős, samponos vagy más egyéb vegyszeres. A kismedence feltöltéséhez használd a tó vizét, de a tóban maradt növényeknek pótold majd a vizet. Ha nem elég a víz akkor használj esővizet vagy csapvizet amennyi kell és vízelőkészítővel készítsd elő. A csapvízhez mindenképp használj vízelőkészítő szert. Egy ledes lámpa mehet a sarokba ahogy írtad, ne legyenek folyton sötétben. Szimuláld nekik az éjjel nappal változásait. Nappal 6-8 óra világítás szerintem elég nekik, nem kell erős fény, egy energiatakarékos ledes lámpa bőven elég lehet nekik. Egy levegőztetőt vagy szivacsszűrőt tegyél be nekik, mozgassa a víz felszínét, hogy ne keletkezzen a víz felszínén hártya ami meggátolná az oxigén vízbejutását. Hideg vízben lassú az anyagcseréjük, keveset esznek. Figyeld őket etetéskor és ha nem esznek, ne hagyd bent nekik az ételt mert nagyon megterheli a vizet. Néha szükséges a víz egy részének a cseréje mert kevés víz van nekik, hamar megterhelődik az ürüléktől és az ételmaradéktól. Ha van a tóban bioszűrőd, azt is átteheted a kismedencéhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest