Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jéghorgászat
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
-
-
Alg
veterán
válasz fecke78 #35748 üzenetére
Egyáltalán nem ronda - és bizonyára semmivel nem rondább mint az átlátszó lesz egy hónap múlva és nem, nem fogom hetente pucolni a csövet. Ráadásul el tudtam vezetni úgy a szekrény mellett, ahogy a merev verziót biztos nem sikerült volna.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
szat8
tag
válasz fecke78 #35721 üzenetére
Nem mondom, hogy ez rossz, de érdemes lehet más tápot is kipróbálni. Persze legalább 1 hónap a próba, és az elején pusztán az átállás is okozhat egy kis sokkot a növényeknek, ezzel együtt algát is.
Én szkeptikus voltam, hogy miért ne lenne jó az előző tápom, de nálam ez megoldotta az alga problémát. Előtte már mindent próbáltam végigjárni, mi lehet a gond.
Az adagolást is érdemes átgondolni. Ha ilyen kevés növényed van, ráadásul a crypto fajták pl inkább gyökéren át vesznek fel tápot, és lassan is nőnek, akkor érdemes lehet felezni az adagot.
Ha nem heti, hanem pl napi vagy más sűrűbb alkalmakra osztod szét a tápozást, és nem egyben kapják hetente, az is segít az alga ellen.[ Szerkesztve ]
-
szat8
tag
válasz fecke78 #35713 üzenetére
Nekem sok próbálkozás után az hozott nagyobb változást ebben a kérdésben, amikor váltottam EL ProFito tápról 2hr APT1 Zero-ra.
Nem mondom, hogy pont ez a táp a kulcs, de nálam low-techben még úgy is sokkal jobb állapotban van most az akva, hogy 2-3 hete teljesen el van hanyagolva sajnos (most egyéb okokból nagyon kevés időm van rá).
A másik, hogy a fényből érdemes visszavenni pár hétig, és utána fokozatosan, hetente emelni vissza, kitapasztalva, hogy mekkora fényt bír el alga nélkül.
De ez csak pár általános tipp, segítő szándékkal. Hátha nálad is segít valamelyik. -
Alg
veterán
válasz fecke78 #35710 üzenetére
Bármelyik, a különbség csak vízhozamban van. Döntsd el mennyit vagy képes várni amíg lefolyik a cserevíz...
Amúgy kell neked a lágy víz? Növények miatt nem, és gondolom a halaid is jól érzik magukat, az akva meg le van fedve + oldala letakarva, így a vízkövesedés sem akkora probléma.
astrojoe12: a centizés mint olyan nem túl szerencsés módszer, de szerintem egy 20as csapat kisméretű hal még beférhet - neonból inkáb a zöld neon, kisebbre nő. Ha normál neont akarsz az már kérdéses, 8-10 darab elfér jó szűrés mellett de nem fog olyan jól mutatni mint egy nagyobb csapat kisebb méretű hal. Az anci pedig jó eséllyel hamar ki fogja nőni azt az akvát.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
szat8
tag
válasz fecke78 #35495 üzenetére
Kíváncsi leszek a tapasztalatokra!
Bevallom, egyáltalán nem értem az elvét, hogy a hidrolizises vízbontás miért segít a növényeknek, miért nem jó az algának, és a többi...
Azt meg főképp nem, hogy mi lehet a különbség a halas, a garnélás és a növényes üzemmódja között.
Mellesleg pedig hová kerül az a hidrogén? Ha a levegőbe, akkor ki kell rakni mellé egy nyílt láng használata tilos táblát? -
Eugene Roe
őstag
válasz fecke78 #34373 üzenetére
Spórold meg szerintem is a co2 érzékelő árát, és vegyél inkább 10kg-os totya palackot. 5kg 450literre az évi 2-3 fuvar a tüzépre.
A co2 szint beállításe 2-3 hét alatt megvan, utáni 100 évig nem kell érdemben hozzányúlni, csak meg kell számolni, hány buborék kell a megfelelő szinthez, és felírni.
+ 450liternél már reaktor ajánlott, mert reaktor nélkül csak a co2 30-50%-a oldódik be, inline diffúzorral 50-60-70%. Ami hónapokban mérve nagy difi.
+ Ha kezdő vagy, akkor 450l high tech növényes orbitális sz**ás lesz, erre készülj fel. A világ összes guideja és videója is csak 33% eséllyel ment meg ettől[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Alg
veterán
-
Eugene Roe
őstag
válasz fecke78 #34371 üzenetére
Ki kell tapasztalni. Otó és algázó géb ugrálósak, espei razbóra is képes rá, neonhal, sügér, királylazac nem ugrálnak. 20 csigából 1 év alatt 1 db mászott ki, az első héten. Garnélák ugrálósabbak, amanók csak vihar előtt / közben. Én mondjuk tettem a peremre egy 4 cm mély szúnyogháló csíkot, az visszatartja őket
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Alg
veterán
válasz fecke78 #34362 üzenetére
Ha nem akarod telerakni növénnyel/gyepesíteni akkor elég oda tenni drága talajt ahol növény lesz, máshova mehet homok.
Amúgy én a manadoval csak szívtam eddig, soha többet.
-
Alg
veterán
válasz fecke78 #34356 üzenetére
Hogyne, az Eheim is azt árul hozzá
-
napey
tag
válasz fecke78 #33733 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok laikusként, de ha Smart Controlt veszel az nagyon úgy tűnik nekem, hogy csak 2 helialux ledet vagy 2 helialux spectrumot tud vezérelni splitterrel elosztva, de a kétfélét vegyesen nem
De nem tudom biztosra, csak nézegettem őket a neten
(a lakáshelyzetem miatt nem lehet akváriumom, csak olvasgatlak titeket, nagyon szép hobby) 🙂 -
őstag
válasz fecke78 #33720 üzenetére
Idézek nálam okosabbaktól:
"Barna alga: A barna alga jellemzően új akváriumok algatípusa, mivel szereti, ha a víznek magas a szilikáttartalma, ami kioldódhat az üvegből, talajból vagy szűrőanyagból. Szerencsére ezt az üvegről könnyen eltávolíthatjuk egy törlőkendő segítségével, de az algaevő halak is szívesen fogyasztják.
Ha tartósan fennáll a probléma, akkor elképzelhető, hogy az alacsony fény okozza az alga megjelenését. Ilyenkor érdemes vagy a világítás idején állítani vagy megvizsgálni, hogy az akváriumunk méretéhez képest megfelelő-e a fényerő"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest