- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marvica
csendes tag
Én anno amikor észrevettem,hogy megszülettek az ivadék xifók ,plattik,akkor egy 200 ml-es fecskendővel egyszerűen kiszippantottam őket a vízből,majd a dugattyút totál kihúzva kiúsztattam a kicsiket egy kisebb aksiba.Általában a szűrő tetejére,vagy mögé "gyűltek" össze az ivadékok.Persze nem tudtam mindet megmenteni és kiszippantani a vízből,de azért szép számban sikerült
-
Marvica
csendes tag
Én még csak tavasz óta foglalkozok halakkal,tehát nem túl tapasztalt vagyok
De a xifó,platti tényleg strapabíró,nálam sajna a guppik nem maradnak meg,vszínű túl kemény a víz.Én most 3 hete indítottam egy 240 l-es aksit,abba ment 16 neon,4 páncélos harcsa,két plekó,négy vitorlás,és pár platti,meg vagy 30 saját nevelésű xifó ivadék
lehet,kicsit így már sokan lesznek,de pár hal el is pusztulhat,ha nem,továbbajándékozom a xifók egy részét.Pláne,hogy még 10 kisebb halat nevelek külön egy 54 literesben,ezeket még nem lehetett beletenni a nagyban,kicsik voltak. Eddig még nincs elhullás,bár ez a túl meleg nem nagyon tetszett a neonhalaknak...
-
kymco
veterán
Most építettem újra a 19 literest is, amiben volt korábban a szülőszoba. Nem hat meg most ez az esztétikai fiaskó, majd pár hét múlva bekerülnek az újszülöttek a 19 literesbe (ott most három-négyhetes molly-k vannak)
Az aksi látszólag nincs tele, ugyanis a tetőt használtan vettem 60x30-nak, és pont akkora is.... és nem megy rá az aksimra, mert az is pont 60x30-as, így a tetején van.. Most dolgozom azon, hogy rá lehessen húzni az aksira. -
mdk01
addikt
Köszönöm.
Azon gondolkodtam még hogy a külső szűrő alapból azt jelenti hogy áramoltatja a vizet vagy ahhoz egy külön vmi motoros szerkentyű kell.Régóta olvasgatom már a fórumot, meg a netet és szeretnék a segítségetekkel összerakni egy 200-250l közötti aksit max. 100k-ból. Majd ezzel kapcsolatban olvasgatnék meg kérdeznék.
-
kymco
veterán
Az elevenszülők alapvetően igénytelenek, sokan csapvízben tartják, a kemény víz sem okoz gondot, nem kell kínlódni a PH értékkel sem, nem nagyon eszik a növényeket, békések általában és változatosak.
Molly, guppi, platti, xipho, ezeket ismerem közülük.Én hozzácsapnék egy kevés ancit, hogy az algákat egye, meg páncélosokat az aljzathoz. Az anci elég ellenálló, nekem a külső szűrőmben túlélt majd egy hónapot, mert beszippantotta, le a kalappal előttük.
A páncélos harcsák már érzékenyebbek, szvsz rá kell érezni a rigolyáikra. Nálam már elpusztult jó pár, én még keresem a megoldást, de nem adom fel. -
kymco
veterán
válasz
albert8 #6439 üzenetére
Nekem az 54l-hez a 8 literes kiszerelés éppen jó volt. 60x30-as alapterület - kb 4-4,5 cm átlag talajvastagságot jelent a gyakorlatban, ez trükkösen elég (hátul, ahol a növények vannak magasabb, elől vékonyabb.) De neked az alapterülettől függően lehet, hogy több kell.
-
mdk01
addikt
-
mdk01
addikt
Hát üríteni azt tudnak de nem szokott ronda lenni a víz. Hát a növényeket nekem is megzabálták ezért műanyagot kaptak. A talajon meg csak kavics van meg kagyló tehát sok mindent nem tud széttúrni.
Na majd fejben tartom ezt a túrásos témát köszi.Ha kapnának ilyen zöldséges kaja mixet akkor is megennék a növényeket?
-
mdk01
addikt
válasz
nickwaren #6429 üzenetére
Köszi ezt már olvastam régebben.
Megmérem a víz hőfokot hétfőn kíváncsiságból, mert a 20-25fok nem túl alacsony, bár tudom hogy a hidegvizet kedvelik.
Amit írtam a 40literről pedig 5éve működik és néha évente kell egy-egyet pótolni vmiért. Általában a hasuk puffad fel aztán elkezdenek lebegni majd eltávoznak az örök nagy akváriumok vadászmezejére.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest