Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apika
addikt
Keresek egy 100 x 40-es befoglaló méretű akváriumhoz műanyag tetőt. Ha valaki tud ilyet, ne rejtse véka alá...
-
BLiNk3r
senior tag
pedig a szumik iszonyat jól néznek ki!
Nekem is volt 2, éldegéltek békében vagy 3 napig
Akkor vmi nagyon nem volt kóser az akváriumban, szinte az összes halam kihalt (2 survivort kivéve), ma sem tudom miért.
-
Doviziozo
aktív tag
Szeritetek egy neonhal csapat meg egy szumátrai díszmárna csapat elviselné egymást?
-
Tomcyboy
csendes tag
Egy kérdés. Az akváriumomban van eredeti korall. De az idő során zöld algás lett az egyik része. Hogyan lehet eltávolítani a korallról a zöld algát?
-
micro
addikt
Meghalt egy neonom!
RIP! -
Betterman
csendes tag
Ok. yellow,zebra,márvány túr!
És még 1000x féle van ami túr!
You have true!
De persze 1000x féle van ami nem túr!
Pl. diszkosz ,ha ő lesz az első halad az első aksidban tényleg nem fog túrni,sőt sokmindent mást sem fog csinálni,hanem igen hamar megdöglik!Mert túl kényes!
Meggyhasú az ok !Kezdetnek is!És nem túr! -
aurum
senior tag
válasz
Betterman #99 üzenetére
a csigaktol konnyu megszabadulni. err akakro jottem ra amikor egy doglott ahlat teljesen elboritottak egy halasboltban.
szoval egy bebieteles uvegbe beraksz egy kis lemosott felvagottat, hagyot benne ejszakara. reggel az ossze csiga ott vogy tekerni az uvegben. akkor szepen kiveszed, mehet a fajanszba. -
mityku
aktív tag
válasz
Betterman #134 üzenetére
Na az tök jó, nem kell itthon szenvednem a ragasztással!
Utánaszámoltam, dúrván 1,3 m2-nyi üvegfelület jön i. Nem tudom mennyi lehet most az üvegnek (6mm) négyzetmétere. De gondolom még így is olcsobban jövök ki.
Közben nézegetem az akvarista.hu oldalt és ott ajánlttak egy baromi jónak tűnő és olcsó szűrőt (Hamburger Mattenfilter), a szivatyú hozzá olyan 1800-2000 Ft között van. Tuti kis szűrő! -
Betterman
csendes tag
A legtöbb üveges foglalkozik akvárium készítéssel,nem csak ledarabolja,hanem rendesen elkészíti neked akár a saját spéci méreteid alapján is!Ja amúgy a szűrő szerintem teljesen jó!Az esőztető asszem 1-2 ezer forint!Egy akvárium mégépítéséhez képest nem egy nagy összeg!Bővebben: link
-
Betterman
csendes tag
válasz
parandroid #131 üzenetére
Gondolhatod a csajom minden éjjelre lekapcsoltatja a szűrőt,mert fél,hogy baj lesz....
-
mityku
aktív tag
válasz
Betterman #128 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy nézzek körüül üvegesnél és ha esetleg olcsóbb akkor vágassam le az üveget vele? Ők összeragasztják nekem? Mert ha igen akkor az szuperlenne!
Ez az esőztető cucc tényleg jó vételnek tűnik! Nem drága?
De mi a véleményed, hogyegy 118l - es aksiba egy 400 l/h teljesítményű belső szűrőt tennék (ezt tudnám magamnak megengedni jelenleg)?
Kellemes Ünnepeket!
üdv: mityku -
Betterman
csendes tag
A 80 forint/liter az elég baráti!De azért érdemes egy-két üvegesnél is megkérdezni,hogy ők mennyiért csinálnak?
Amúgy áramoltatásban(#126) a best az ''eső szimulátor''
A szűrőre kapcsolható csőrendszer ami úgy engedi vissza a szűrt vizet mintha esne az eső ez tisztára,mint a dél-amerikai állandó esőzés!
Minden állatos boltban bírol vételezni magadnak!
Ja és boldog karcsit! -
mityku
aktív tag
Előrebocsátom, hogy nem vagyok szakértő és még csk most ismerkedek a témával!
Tehát lehet, hogy az érvelésem hibás lesz ez által! Mivel ezek a rajhalak (dél-amerikai pontylazacok) szeretik a dús növényzetet, természetes és gyenge megvilágítású medencét, ezért szerintem a gyengébb áramlású vizet medvelik.
Egyébként pont ma néztem szűrőt majd a leendő aksimba, ajánlottak 3000 Ft körül egy Micron?(mintha ilyen neve lett volna), ez jó? 400 l/h a teljesítménye.
Az aksi amilyet tervezek magamnak az egy 80*40*37-es lenne, ez olyan 118 liter.
Mondta a fazon, hogy ha elkell készítettni akkor a literenkénti ár 100 ft. Dúrván 12000 ft-ba lesz, ha ezt csináltatom meg. A kész aksik literje 80 Ft. Ez elfogadható ár vagy ált.-ban olcsóbbak? -
micro
addikt
Hogy érdemes beállítani a szűrőt?
Hogy minnél nagyobb áramlatot csináljon a vízben, vagy, hogy minnél kevésbé mozogjon a víz?
A halak mit szeretnek jobban?
Vannak Neon halaim, ékfoltos razbórráim, ... Szóval kisebb fajta rajhalaim. -
Betterman
csendes tag
Hát apám én meg maximum az autóm refijével tudnék belevillantani a szemükbe !De elég furcsán festene a kocsim itt a negyediken!
Tanács:Aksi fotózás este,sötét szoba és persze működő akvárium világítás(esteleg etetéskor,olyankor minden hal előjön még a legparázóssabb is!))!Ja és a legtutibb ....NE HASZNÁLJ VAKUT!
[Szerkesztve] -
micro
addikt
A halak mennyire utálják a vakuzást? Nem árt nekik?
-
Betterman
csendes tag
Nekem is 250 literes amiben vannak!De jól érzik magukat!Asszem!
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Betterman
csendes tag
Tudod a sügér egy nagyon jó és érdekes hal,csak más halat nehéz tartani mellette!
Kizárólag nagy halakkal tartható együtt és főleg olyannal aki nem túl nyugis fajta mert ezek folyton buliznak!e ha az embernek van a lakásban egy kiis helye még egy aksira akkor érdemes berendezni nekik is egyet!Mert nagyon vagány az egész bőven lehet őket sasolni jó látványos az életük!Ráadásul a legtöbb a nagy testűek között szájköltő hal ami egy csoda!
Ha az embernek olyan a munkája,hogy agymosás és stressz akkor ez a hal a legjobb relax!
-
micro
addikt
Hogyan érdemes akváriumot fotózni?
[Szerkesztve] -
Betterman
csendes tag
Ilyen ''kis'' halakhoz mehet a nagyonsok növény!!!!
Pl. a sügerek nagyon nem komázzák a gazt!Mindet kiforgatják,ha nem elég erős a gyökere!
A lényeg,hogy legyen bent valami,kis üres cserépedény ami jó búvóhely,mert pl. az anci ha nem talál magának nappali menedéket,akkor hetente átrendezi a talajt és akkor jaj a növényeknek! -
Betterman
csendes tag
Csá !
3. elméletileg 1cm hal 1l víz
Ez mindig a felnőtt méretre értendő!
Tehát ha egy hal felnőtt korában átlag 5cm-re nő meg akkor egy 100l-es aksiba 20 db telepíthető!
Ez csak azért gáz,mert amikor még kicsik,tök üresnek néz ki az aksi és ilyenkor hajlamos az ember túlzásba esni!Azt telipakolja a vizet hallal ,mondván á még nem olyan sok!
Aztán megnőnek és csak csodálkozik a kis gazdi,hogy miért pusztúlt el néhány halacska,mikor semmi bajuk nem volt!És különben is én mindent úgy csináltam,mint ahogy kell!
1. amúgy ez is változó!Van aki havonta ,van aki 2hetente cserél!A lényeg hogy ne túl sok vizet kb.10-20% ot !Mert túlgondozod őket!Minél nagyobb az aksi annál ritkábban és annál kevesebbet kell vizet cserélni!Én teljes víz cserélést csak fél évente eszközölök! -
LukE
veterán
1: valaki 1 honapot mondott, de elegge fugg a halak mennyisegetol is.
2: igen, varni kell. Bemelegedjen, meg hasonlok.
3: haat, sacc/kb sok
ja, mai fotok:
Bővebben: link -
mityku
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Eléggé kezdő vagyok a témában, még csak pár netes forumot nézegettem/olvastam ill. tervezek könyvet is olvasni a témában még.
Lenne pár kérdésem:
1. egy 80-100 liter körüli aksit tervezek beszerezni majd, milyen időközönként és mennyi vizet kell cserélnem benne?
2. az igaz, hogy ha bevan rendezve az aksi (növények + aljzat), utánna feltöltöm vízzel és hagynom kell állni 1-2 napot? Ezt követően lehet csak a halakat belerakni.
3. A következő halakra gondoltam, hogy az aksiba kerülnek:
neonhal
algaevő harcsa
sziv. guppi
fekete molli
fekete tetra
lazac fajok (tudom ebből baromi sok fajta van)
Ezekből kb. mennyi férne el kényelmesen egy 100 l.-s aksiba?
üdv: mityku
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller!
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest