- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
Új hozzászólás Aktív témák
-
kp78
veterán
Köszi előre is.
Újabb kezdő kérdés: milyen gyakran kell etetni a halakat, hogy túl se legyenek etetve, de éhen se haljanak. Napi egy elegendő? Milyen hal kajákat/tápokat ajánlatok? Vettem szárított szúnyog lárvát, meg még vmit, de annak most nem tudom a nevét, majd este ránézek a nevére.
Vettem vasfát is, egyelőre áztatom. Úgy megszinezi a vizet a kannában, nem tudom mire fogja magát "kiázni". -
hoby36
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ha elszaporodik akkor nem sok.
-
hoby36
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Aquael fan 3 plus.Nekem az egyik ilyen.De attól függ mennyi pénzed van rá.160 literes amiben van.
-
Sirandrish
legenda
Tudna ajánlani valaki egy olyan szürőt ami egy 150lityis aksit szépen tart?
-
kp78
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Összekevertem
Nem vagyok botanikus
Amúgy meg full kezdő az akvarisztikában. -
rien
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Jaaaa
Kb. 1500 Ft utánvét, ha lehet előre utalni akkor valamivel olcsóbban jössz ki.Ha nem maradna mohád küldök majd még valamennyit kp78 után, ezen ne szomorkodj

-
rien
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
mi az a pk

hát 2-3 hét után kéne "bebokrosodnia" úgy vannak a leírások róla, szóval nem tudom
-
rien
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
kp78: úszó májmohám van, ez közvetlen a vízfelszín alatt úszkál ha nem rögzíted valami hálóval, damillal valamire. Illetve nem tudom mennyire figyelted közben a topikot, de írtam, hogy a maradék mohám a szúnyogháló között elrohadt sajnos
szóval per pill még nincs túl sok. De már szaporodik
és küldhetek is a héten ha gondolod, de sokat most nem tudok.
Hogy legyen? vársz még egy kicsit vagy küldjem és majd szaporodik nálad, nekem mindegy, megígértem, küldöm is.... -
kp78
veterán
Na megvolt a kavics csere, meg vettem pár halat is ma délelőtt.
Viszont most kérnék én is abból a gömbmohából egy darabot, ha lehet
Privátban küldöm a címem Rien
-
sasa311
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
porszívó?

-
Sirandrish
legenda
válasz
Sirandrish
üzenetére
nah ez cumi...felhivtam telefonn őket..van persze mondm király megyek erre minusz 1000fokba felgyalogoltam és erre előveszi azt a sz*rt ami az a cső és vizet is szívja lefel..már megérte sz*rrá fagyni

-
Sirandrish
legenda
válasz
Sirandrish
üzenetére
nah ugylátszik akkor nekem kell majd kitapasztalni ugyanis délután veszek egyet

-
Sirandrish
legenda
jah amugy tegnapvoltam az OBIba...néztem azt a hálót...volt is...csak annyi probléma vlt hogy 10méter*2méteres kiszerelésben lehetett csak kapni

-
Shodan
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
a 1,5 litereshez, egy kávéscsésze cukor, és az élesztőkocka 1/10 kb. és langyos víz. A vízben elvileg ha nem rázod össze(oldod fel) a cukrot, tehát csak egybeöntöd akkor tovább tart.Én nagy különbséget nem vettem észre ha öszzeráztam vagy nem, csak valahol olvastam.
Azt lenne jó kikisérletezni hogy az ilyen gyári cuccokba mit raknak, egyszer vettem és 3 komponenst kell összeönteni, az egyik valahogy tartósítja,így elvileg 4 hétig is működik a CO2 képződés, trutyi sem keletkezett tőle. -
rien
senior tag
válasz
sasa311
üzenetére
Na gyönyörű szépen jön a szén-dioxid, de a bubik száma sokkal több mint amit ajánlottál (kb. 15-20/sec) Így akkor mi a teendő? Ha hazajövök egyből zárjam el sok lesz? Meg gondolom akkor legközelebb még kevesebb élesztőt tegyek? Vagy pár nap múlva ez a mennyiség csillapulni fog? Mit csináljak?
-
sasa311
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
mi termeli a CO2-őt olcsón:
Végy egy 1,5 literes kólásflakont.
Fúrd ki a kupakját, és ragassz bele egy csövet.
A csövet vezetsd az akváriumba
Tegyél a flakonba cukrot, majd élesztőt, végül kb 8 - 10 dl vizet.Várj

-
Sirandrish
legenda
leírná nekem valaki szájbarágósan hogy hogyan is kell elkésziteni ezt a CO reaktort?

-
rien
senior tag
válasz
sasa311
üzenetére
Aha értem, na én ezt nem tudtam, hogy télen mehet levegőztetés nélkül, nálam maxon megy mindig
Kb. 100 l víz 24 hallal nincs túltelepítve ugye, javarészt kistestűek 3 nagyobb van 2 vitorlás és egy anci (van még egy anci, de ő valamiért nem nő) a többi neon, dánió, kolbiri, guppy, molly? -
rien
senior tag
válasz
sasa311
üzenetére
100 literbe van 24 hal, de hagyom éjszakára mert most épp megint nem jön egy jó ideje.
Én is a belső szűrőre gondoltam, csak azt nem tiszta, hogyha rákötöm arra a csonkra akkor levegő nem nagyon jut be, mert légmentesen lezárt palackra kötöm akkor vagy nem?
Azért gondoltam, hogy akkor kéne egy elosztó, hogy egyik oldalról jön a levegő, a másik oldalról meg a CO2. Nekem csak a szűrő levegőztet, de lehet valamit nem értek. -
sasa311
veterán
Ja néha így jön belőle.
Azt elfelejtettem írni, hogy kézmeleg vízbe rakd, mert akkor gyorsan beindul.
Ha nincs sok halad maradhat éjszakára is.
"levegőztetős szűrő" alatt arra motoros belső szűrőre gondol a kolléga, ami tud levegőt is befújni a vízbe. Na a levegőcsonkra kötsd rá levegő helyett a CO2-őt. -
rien
senior tag
Beindult
de jól megijedtem
Nyomja ezerrel (képtelen vagyok megszámolni mennyit de sokat) utána pár másodperc szünet, és újra elkezdi nyomni ez normális? maradthat így éjszakára? vagy elzárjam ikább?
Van levegőztetős szűrőm, de most akkor ahhoz elosztó kéne nem mert én azt használom levelgőztetőnek, nincs külön légpumpám. -
rien
senior tag
válasz
sasa311
üzenetére
Köszi szépen
Megcsináltam
azzal az adaggal amit írtál. 1,5 órája lett indítva, még sajnos nem jön semmi csak ha megnyomom a palackot akkor jön vagy 20 bubi a vízbe. A porlasztót leengedjem teljesen a fenékre, a szűrő közelébe tegyen vagy hol optimális?
A sima vizes palackot egyenlőre még nem csináltam meg, ha működik akkor az "utántöltésnél" azt is beiktatom majd.
A kupak tetejét körbenyomtam sziloplaszttal, remélem jó lesz
Meg tettem be én is egy kis csapot ott elszállhat a szén-dioxid?Sirandrish: az nagyon jó, akkor csak-csak kinő majd rajta. De lehet, hogy nem is olyan egyszerű művelet ez
ezt találtam
Egyébként pont olyan rácsot kaptam én is amilyen itt a topikban látható, de még várnom kell a próbára
-
sasa311
veterán
Igen, mehet folyamatosan a vízbe, de erre is vagy a lent ismertett "reaktort" kell megcsinálni, illetve ha megfelelően lassú az áramlás (ami amatőr halas díszakváriumba ritka) akkor porlasztani is lehet.
Tökmind1, hogy oldod meg, a lényeg, hogy légmentesen zárjon az üveg, amiben a cukor + élesztő oldat van, különben kiszökik a Co2. Nekem legjobban az jött be, hogy 1,5 literes ásványvizesüveg nyakát bedugtam egy gumidugóval, amibe patikában kapható infóziós szettet szúrtam, és egy csappal szabályoztam (lezártam éjszakára). Csak arra vigyázz, hogyha véletlen lezárod és sokáig úgy marad fellép a "pezsgő" effektus és kilő a dugó
Velem egyszer megtörtént
Az, hogy mennyi ideig működik attól függ mennyi anyagot adsz hozzá.
Minél több a cukor, annál hoszabb ideig működik.
Minél több az élesztő, annál intenzívebb a folyamat, vagyis annál gyorsabban és több gáz keletkezik, viszont így gyorsabban kihal.Én úgy lőttem be, hogy kb 1,5-2 hétig egyenletesen adta a Co2-t, utána volt csere. Ehez kb 1,5 dl cukor és egy késhegyni élesztő kelett, de az élesztő minősége durván változó, úgyhogy ezt ki kell majd tapasztalnod.
Azt próbáld elérni, hogy 100L-nyi akváriumhoz kb 1 bubi / 2 sec legyen a gáztermelődés.
Vagyis 200L-es akváriumhoz 1 bubi / sec, 400hoz 2 / sec és így tovább. -
kp78
veterán
Ma szereztem a vízműves ismerőstől frankó apró kavicsot, vas mentesítésre, vagy mire használják, állítólag ez is frankó az akváriumba.
Hétvégén kavics csere lesz, csak még a technikát kell kigondolnom hozzá
-
rien
senior tag
válasz
sasa311
üzenetére
És ezt a cukor-élesztős házit milyen időközönként kell cserélni? Ha már nem termel, hetente vagy hogy kell? Folyamatosan mehet a vízbe? Legalább már ezt hagy csináljam majd jól
És akkor nem is várok vele megcsinálom valamelyik este.
Itt a képen látszik valami kis dugó amit a kupakba dugnak és arra húzzák rá a csövet. Az micsoda, lehet ilyet kapni? A leírásban csak azt írják, hogy húzzuk át a kupakon a csövet. -
sasa311
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ha csak a vízbe dobod nem ér semmit a világon.
Ha így csinálod akkor ér:
német
kép
A német leírás triviális, szépen lehet csinálni cukor + élesztővel.
Namost amit a képen látsz, az úgy működik, hogy kék színű csövön csöpög be a víz, a másik pedig jön be a CO2.
Ha te ezt tablettával akarod megoldani, akkor felejtsd el azt a csövet, amin a CO2 jön be (tehát csak a kék cső kell) ugyan így egy fejrefordított akármilyen dobozkára (pl. kiürült halkajás doboz, műanyag pohár, stb) forró tűvel égetsz egy lyukat, abba beragasztasz egy levegőztetőcsövet. A végét rákötöd valamire, amit átnyomja rajta a vizet (pl. belső szűrőkön szokott lenni ilyen csonk) és egy sima minden boltban kapható levegő szabályozó csappal szabályozod, hogy mennyi víz menjen bele.
Aláteszed a tablettát, így a felszálló CO2 bubik beleszállnak a fordított pohárba. Ahogy pedig csöpög bele a víz, szépen 100%-ban beleoldódik a vízbe. Ennyi, így van értelme.ha csak simán a vízbe teszed, akkor 95%a azonnal távozik a vízből ahogy feloldódott a tabletta.
-
Sirandrish
legenda
nah voltam..volt Sera tableta 1500érrt meg valami aqva aármi 450ért de közölték hogy sz*rt se ér adagoló nélkül mert ahgy bubizik el is párolog..adaglóvan 5500ért meg 6500ért vlt ugyhgy vettem tápoldatot 800ért

-
rien
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
hát igen az ár se mindegy azért
külföldi akvashop olalakon szoktam csodálkozni mennyi gyártótól mennyit terméket tartanak, nálunk meg választhatsz max. kettőből ez azért szomorú
bár lehet bp-n egyszerűbb, több minden van, nem tudom -
rien
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Azért kérdeztem, mert nálunk is mindenhol sera cuccok vannak.
Bemegyek mondom mit szeretnék elémtesznek serat vagy eseleg van olcsóbb magyar........de hihetetlen, hogy ennyi a választék. A tetra növénytápokat szeretném kipróbálni, de neten kell rendelnem, mert sehol sem tartják errefelé ahogy a többi gyártó termékét se. Pedig azt olvastam jobbak a tetra termékei. -
sasa311
veterán
a CO2 tabletta nagy büdös lópikát sem ér úgy, hogy belerakjátok simán a vízbe.
Vagy kell neki minimum egy harang (pl egy egy kúp alakú akármi fejjel lefele, ahol a felszálló co2 megakad és szép lassan beoldódik a vízbe) vagy egy reaktor.
Simán bedobod a vízbe semmit sem ér. -
rien
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
így néz ki serát adtak?
-
TomDog
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szia aházi co amit rien lenkelt többet ér.Én azzal inditottam meg a növényeket
-
Sirandrish
legenda
nah lementem a bótba nagy buzgón 1000ft-bel hogy akkor veszek co tabletátt..erre elémrakja 1690...hát köszi akkor mégse

holnap mehetek másik boltba me annyit nem adok érte
-
rien
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nem vegyszer, szén-dioxid és kell a növényeknek.
Amit én használok az tabletta 5-öt dobok be a kb. 100 liter vízbe. Kis túlzással messziről nézve úgy néz miután bedobtam őket mintha 5 lépumpám lenne, jönnek fel belőle a buborékok, kis fehér darabkék is maradnak belőle, pillanatnyilag egy kicsit zavaros lesz a víz, de szépen felszívódik minden. Először mikor megláttam megijedtem Jézusom mit tettem
de tökéletesen felszívodott és visszaállt a rend a növények meg szemmel láthatóan élvezik a helyzetet, sokkal szebbek lettek
Korábban linkeltem már ezt az oldalt, itt van házi CO2 reaktor, ha lesz egy kis időm az ünnepek alatt megcsinálom. -
rien
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Az jó hír, hogy legalább ott marad neked, én már ki is vettem az enyémet....esélytelen volt. Nem tudom mit ronthatok el
A növekedésen tudsz segíteni CO2-vel. Én egy ideje Aquaplant tablettát használok (500Ft kb. egy doboz és jó sok van benne) és szemmel láthatóan jót tett a növényeimnek, a mohának is gondolom..... a szinte semmiből ami maradt már a negyed akvárium teteje tele van vele megint
bár most még csak véknyan, de napról napra szemmel láthatóan szaporodik. -
rien
senior tag
válasz
barbikenje
üzenetére
Ahhháá, értem. Köszi szépen!
-
Sirandrish
legenda
válasz
Motion_Blur
üzenetére
hát igen a minőség...ezer féle beállitással próbáltam de mindeg szar lett...majd még próbálkozok

-
Motion_Blur
félisten
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szép az akksi, viszont a fotók minősége tényleg pocsék, főleg a mohás képeknél. Manuálisan állíts záridőt, 1/30-ra legalább.
-
barbikenje
aktív tag
A hitvány tartási körülményeket (kevés fény, sz@r altalaj) nagyon megsínyli a növény... tapasztalataim szerint nagyon komálja a gyökérzet a homokot, és persze a Horn-Zsilinszky Akvarisztikában megemlített szabályos gyökérzet beültetést. Ha kap fényt, nő mint a gomba... ha nem leszek lusta, feltöltök pár képet a dzsindzsásomról...
-
rien
senior tag
válasz
barbikenje
üzenetére
Szerintem is tök jó az ötlet
Tényleg alig lehet hozzájutni az általad kínált gyönyörű szép növényhez. Én hónapokig jártam érte hetente, mindig mondták sajnos nem érkezett, az egyik boltban néha volt de mindig azt mondta a tulaj az nem eladó az kell az ottani akváriumokba
Ám a negyedik eset után megsajnált és adott egy tövet (azóta van két kicsim is: egy 5 és egy 10 centis
)
Te akkor biztos nagyon jól ismered ezt a növényt és szeretnék kérdezni. Én amikor ezt a növényt láttam különböző akváriumokban mindig ilyen 20-30 cm-eseket láttam ám az enyém is kb.70 cm-esre nőtt. Azok kicsik voltak amiket láttam szerinted vagy az másik faj lehet csak hasonló és keverem? -
Sirandrish
legenda
válasz
barbikenje
üzenetére
jah..mostmár elég kevés helyen kapni..lehet annyira elszaporodott hgy már felesleges árulni

-
barbikenje
aktív tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Köszönöm! Remélem van olyan, akit érdekel... A szállítás megoldhatónak kellene, hogy legyen, mert a cucc két napot kibírt egy költözés során vizes újságpapírba csomagolva. Bár pár levél elhalt (akkor még nagyon sajnáltam) de hamar erőre kapott a növény.
Viszont ha kiskereskedésben akarod beszerezni, sajna manapság már elég körülményes, pedig nemrég még tök hulladék tucatgaznak számított... -
Sirandrish
legenda
válasz
barbikenje
üzenetére
szerintem nem rossz az ötlet de pstán elég macerás szerintem az ilyet lebonyolitani

AMugy az a vizikalász durva növény..anno mikor 60literes aksim vlt vettünk bele vagy 2 szálat aztán 2-3 hónap mulva a fény alig érte avizet annyi volt belőle és a nagy levele ugye a viz tetején is alig fért

-
barbikenje
aktív tag
Sziasztok!
Régen jártam erre, de gondoltam jelentkezem egy olyan felvetéssel, hogy az akvárium legszebb díszére, a vizinövényre, ha van kereslet, lehetne csere-berélni, azonban ez nem hardver, miszerint "öcsém vazze, nálam még működött" érdemes lenne a növények mellé egy kis személyes tájékoztatás...
Mondanám mire is gondolok:
Van egy 150 literes medencém, benne tengernyi (17-nél meguntam a számolást) Fodroslevelű vízikalász névre hallgató növény... három tővel kezdtem, most a legkisebb is 70 cm hosszú... Kicsit változatosabbá tenném a növényzetet, amennyiben valakit érdekelne a csere, nem lenne ellenemre... ami cserében érdekelne: átokhínár, valiznéria, esetleg kardfüvek...
Ahogy én tartom:
A növények "alapozását" én mindig rétegesre préselt tőzeggel kezdtem, amire finom, mosott homok (egész sötét színű, kutyaközönséges folyami homok, építkezésre szánt alapanyag) borít, erre a világosabb, akváriumi homok, majd fehér kavics került... ebből lett az, hogy a halaknak az élettere lassan konvergál a zéró felé, ellenben a növényeket kidobni nem vagyok hajlandó, mert egyszerűen pompás, erős növények, éveket kínlódtam (20-at egészen pontosan) a megfelelő tartással, és meg lett az eredménye...
Ha valoakit érdekel az ötlet vagy a növények, jelezze priviben.
Köszi a figyelmet!
Üdv:
Barbikenje -
rien
senior tag
minimum két óra, mondjuk én biztos ami biztos alapon este szoktam kiengedni a vizet és másnap reggel / délelőtt cserélem le
a növényes kérdésedre szerintem kell tápozni a növényeket, olvastam egy érdekes cikket ami nagyon profi, gyönyörű szép akváriumokkal van vegyítve, van benne házi CO2 gyár is meg is fogom csinálni
és ebben a cikkben azt írják ,hogy az új módi szerint naponta kell a növényeket is táplálni ugyanúgy mint a halakatSiranrish: szép az akváriumod
bemennek a halak a várba? -
kp78
veterán
Mennyi ideig kell állni hagyni a vizet, mielőtt betölthetem vízpótlásra?
-
Sirandrish
legenda
válasz
Unbaised-Ben
üzenetére
nekem az aranyhalaim csak bámultak maguk elé aztán annyi..ha egszer már megfordult pezsgőztem

-
Unbaised-Ben
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Aranyhal-ból nekem volt nagyfajtájú és kisfajtályú, a nagy, sokat elélt de csak nézte a TV-t és nemcsinált semmit
....a kicsik meg úsztak, csak elispusztultak..szóval ennyi
Ja meg volt Almacsigám...lerakta a petéit az akvárium tetejére, de mivel nemvolt még1 almacsiga így nemlett belőle semmi
-
Sirandrish
legenda
válasz
Unbaised-Ben
üzenetére
természetesen müködik..

-
Sirandrish
legenda
válasz
Unbaised-Ben
üzenetére
köszike..régen nekem is volt aranyhalam viszont most már nincs mert nekem nem tetszenek..lusták mint a disznó

-
Unbaised-Ben
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Az óra nagyon komoly....teszik
...gondolom működik is... 
-
Unbaised-Ben
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nekem tetszik a Akid
Tippet vagy tanácsot nemtudok mondani
Régen nekem is volt akváriumom de meguntam....kb 8 évig volt...
Voltak Neonhalak, Kolibrik, Aranyhal, Rákok, Harcsák....
-
Sirandrish
legenda
jah és ha már így belejöttem akkor néhány kép az Akimról
ezekről véleményt is kérnék
Szívesen fogadom a kritikát is persze a dicséretet se utasitom vissza
de csak őszintén
a Minőséget ne nagyon nézzétek mert a mai napig nem jöttem rá hogy lehetne értelmesen lefotozni az Aksit.
-
Sirandrish
legenda
Nah ahogy tegnap igértem rakk fel képeket a Kerámia Cipő mohásitási Projectről

1.-A Cipő Maga
2.-A "háló" maga
3.-a Cipő Mohásan
4.-a Cipő mohásan 2
5.-Itt már lehálózva
6.-Vízbe
7.-12 óra mulvaEddig csak nagyon kevés mha jött ki a háló all ugyhgy remélem a többi már benntmarad

Majd folyamatosan közvetitek róla
-
kp78
veterán
Az az egy szem aranyhalam, ami egyelőre bitorolja az aksim, nekiesett az egyik növényemnek, és elég rendesen megcincálta.
A többi hal is nekimegy a növényeknek? -
Sirandrish
legenda
válasz
Sirandrish
üzenetére
időközben el is kezdtem a cipős projectet...lehet ma rakok is fel néhány képet róla

-
Sirandrish
legenda
hát én falról egyenlőre majd nemtudok nyiltakzni de a talajra rakok valamira az tuti

előbb valami kisebb project sikeráljon majd aztán átállok a nagyra

egyébként a kukszdiós megoldás ötletet adott hogy nekem is valamire rakni kéne mert én csak szimplán a kavicsba akartam vagyis rá de ha valamira raknám csak biztosabban állna
van egy kerámiacipő az aksimban lehet arra próbálok majd ráerőszaklni valamit mert ugyse nagyon tetszik az a kerámia piros vagy milyen szin
-
rien
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
pont azért mondtam, hogy esetleg egy kisebb, ezer éves boltba is nézz be, én se a multiknál találtam
amikor ezt írtam:
nincs neve, műanyag háló, vagy legalább is nem mondták, de tudni fogják mit akarsz szerintem
azért raktam azt a nagyon vigyori szmájlit mert amikor vettem és meghallotta az eladó, hogy milyen komoly mennyiséget viszek
egyből rákérdezett akvarisztika? mohafal? mondom :igen............csak nem akartam lelőni a poént
de esetleg ha te is így jársz majd, kérdezd meg melyik hálót viszik a leggyakrabban (méret/fajta) erre a célra
azért írom, hogy mivel, hogy járok, hogy legalább már te ne fuss fölösleges köröket, illetve hátha valaki tud segíteni, hogy mit ronthatok el és rájövünk így közösen a megoldásra. Persze az is lehet, hogy én vagyok béna, neked elsőre iszonyat szép falad lesz
Ja és én eddig csak a mohafallal próbálkoztam a kétféle hálóval, ezt a kókuszos verziót tényleg csak próbaképp néztem meg, hogy jó lehet-e, de most egyenlőre moha szaporítás fázisban vagyok
és remélhetőleg te fogsz mesélni, hogy haladsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte Gaming RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ADATA XPG SPECTRIX S40G 4TB M.2 PCIe (AS40G-4TT-C) (ELKELT)
- TAVASZI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem vagyok botanikus
Amúgy meg full kezdő az akvarisztikában.

de tökéletesen felszívodott és visszaállt a rend a növények meg szemmel láthatóan élvezik a helyzetet, sokkal szebbek lettek
és ebben a cikkben azt írják ,hogy az új módi szerint naponta kell a növényeket is táplálni ugyanúgy mint a halakat

...gondolom működik is...
Silentfrog