Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tersius
tag
Koszonom szepen, vegulis megoldodott a kerdes. Egy ismerosnek a kozelben volt egy megfelelo meretu, iziben elszaladtam erte, es most mar be is uzemeltem. De ha ez nem lett volna, akkor holnap reggel mar ott kopogtattam volna az ajtodon
Koszonom megegyszer!''My curvy sword at your neck, you unclean son of a dog of the female persuasion!''
-
Tersius
tag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni. Nem volna esetleg valamelyikotoknek egy 30-35 centi magas akvarium kolcsonbe? Bonsai famnak kellene uveghaz, mert szegeny most nagyon beteg, es talan igy meg lehetne menteni. Venni nem szeretnek uj akvariumot, mert utana mit csinalok vele... De termeszetesen adok sokpenzt letetbe, meg kerestek is rajtam, ha eltunnek (nem fogok)
Nagyon halas lennek, ha valaki tudna segiteni.
Az alapterulet nem erdekes, 25*25 centi mar elegendo, csak a magassag a fontos, olyan 35 centi.
Alapvetoen Pest, vagy annak vonzaskorzete volna a legjobb, de barhova elmegyek erte. De tenyleg.
Es sajnos igen surgos lenne!''My curvy sword at your neck, you unclean son of a dog of the female persuasion!''
-
mityku
aktív tag
+ még itt:
Bővebben: link
Majd megnézem milyen képeket küldtél!Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
mityku
aktív tag
Hi!
Az akvarista.hu-n van egy olyan topic, hogy ''milyen aljzatot...'' , azt kellene megnézni, ott lehet találni boltok címét is (ha jól emlékszem), ahol nagyobb kiszerelésben lehet vásárolni.
Mindjárt megkeresem neked!
Egyszer itt kellene körülnézni:
[Szerkesztve]Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
pubwart
aktív tag
oks. Válogatok, és utána ma küldöm is
Azt nem tudjátok, hogy aljatot hol lehet venni aksihoz. Valami reszelt dolog kellene, mint pl bazalt vagy nemtom. Csak olyan jó 20kg és nem akarom 100ft/kg-ért megvenni, szóval valamai építkezi boltban vagy hol vegyek ilyet?Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
A cuccost itt gyártják a mellettünk lévő faluban. Ott van az oldalon is róla a kép Azért volt olyan ismerős nekem.
A habokat amúgy MDI és TDI ből gyártják. A rövidítésből csak az I betű lényeges. Izocianát...
Amúgy diszkoszos akvárium lesz. Olyan 350-500 literes Illetve van is, csak kinőtték már a halak.Where you go how is up to you
-
mityku
aktív tag
Hi!
Székesfehérvári cím:
Eurofoam Hungary Kft
Székesfehérvár, Pf. 74. 8002
(22)503-366
Igen a Filtren-t választottam, mert ezt ajánlják akváriumi szűrésre. Igazából nekem Mur ajánlotta (ő csinálja többek között a diszkosz.hu weblapot), adok azért a véleményére mert más halas fórumon is bizonyította, hogy ért a dologhoz.
Azt nem tudtam, hogy milyen alapanyagból készítik ezeket a speciális szivacsokat. Miből?
Egy kérdés: ami most fog elkészülni akvárium, milyen lesz? Sügeres vagy valami egzotikusabb (pirája esetleg)???
[Szerkesztve]Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
Apika
addikt
Ettől tartottam. Amit kinéztem magamnak, csak elméletben vettem meg. Vártam, hogy mit mesélsz róla. Én szakaszosan kapcsolom a fényeket. Ráadásul eltérő méretű csöveket is használok. (18W, 30W) A Te általad vett tetővel sajnos lehetetlen megoldani a napfelkeltét és a naplementét az akváriumban...
-
pubwart
aktív tag
Aha. Sajóbábony Ez a mellettünk lévő falu. Múlt évben voltunk itt gyárlátogatom... Mert etémában tanulok.
Te ezek közül a Filtren-t választottad...
Amúgy súgom, hogy ezek az anyagokat a világ legtoxikusabb alapanyagából csinálják... Majd mesélekWhere you go how is up to you
-
mityku
aktív tag
Persze mondom (illetve írom): EROFOAM Kft.
Ez a szivacs az un. Filtren típusú nyílt cellaszerkezetű szivacs. Lehet barkácsboltban (némelyikben, ''kék szivacs'' ) is kapni szivacsot, de szerintem ezek jobbak. (sőt igazából, barkácsáruházban nem is láttam)
Én azért rendelek, mert Győr környéki vagyok, de állítólag Pesten a grassalkovics utcában van üzletük.
A FiltrenŽ T és TM szintén retikulált hab, mint a Bulpren, de poliéter alapon. A szabályozott cellaméret és a nyitott cellaszerkezet biztosítja a reprodukálható szűrési jellemzőket. A poliéter poliol bázis miatt pedig stabil marad vízben vagy párás légtérben is.
A Filtren hab nem toxikus. Használható akváriumszűrőkbe, valamint biológiai szűrésre is.
Legújabban kerti párnákhoz alkalmazzák, amit egy különleges tulajdonsága, az un. Dry Fast - gyors száradási tulajdonsága tesz lehetővé.
Ez a kis szivattyú nem fog marhulni , mert szabályozható a kiáramló víz áramlási sebessége. Azért lesz jó ez a megoldás, mert a szivacs szivattyú felöli oldalán megtelepednek a hasznos baktériumok, a másik oldalon pedíg a szennyeződések tapadnak meg. Tisztítani baromi ritkán kell, akkor kell csak, ha már a szivacs mögötti vízszint nagyon lecsökkenne!
üdv: mityku
-
pubwart
aktív tag
Egy tipp és egy kérdés!
A kérdésem az lenne, hogy meg tudnád adni nekem a címem, ahonnan tudnék én is szivacsot rendelni? Mert sajna itt nincs ilyen lehetőség... Szóval előre is köszi a címet
A másik dolog meg az lenne, hogy nagyon állat tud lenni egy olyan 400l/órás gép, nekem is olyan van egy nagyobb akváriumban és ott is tud állatságokat művelni... Szerintem hamar összebaszná a szűrőt, vagy nem tudom. A fele akkora bőven elég lenne.
SzerintemWhere you go how is up to you
-
Apika
addikt
válasz Kovacsgabor #278 üzenetére
Kérdésedet itt tedd fel: Bővebben: link
-
Kovacsgabor
tag
(#261)?
az egypupú tevét az különbözteti meg a kétpupútól, aki akarja
-
nRu3
addikt
Makaptam meg ,pöpec jól nézki ,fénycsövet azt megkellet venem külön2x1200ft egyenlöre sima fehér csövek, nem volt más de majd az egyiket lecserélem lilásra . Képett egyenlöre nem küldök mert most renbe raktam belülröl és a viz most ellég zavaros mint egy mocsári tó, de mint kitisztul a viz természetesen küldöm a képeket.
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
mityku
aktív tag
Na szóval örülök, hogy tetszik az elgondolás!
Na nálam úgy lesz, hogy maga a szivattyú a szivacs mögé kerül be. A szivattyú a legegyszerűbb belső szűrő (400 L/h telj., 2000 Ft volt, nagysága kb. 8*6*5 cm mag.*mély.*szél.), a szivattyúból kiáramló víz egy cső segítségével (ami a magán a szivacson van átvezetve) jut el az aki középső részébe. A szivacs is kimondottan akváriumi szűrőszivacs, ami nekem kell (méretbe 40*40*5 cm), azt a gyártótól rendelem postai úton, olyan 1200 Ft-ba van posta költséggel együtt.
Az akváriumom egyébként csak 160 literes lesz, ez kezdő akinak elég.Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
mityku
aktív tag
Hi!
Olvastam én is mostanában ezt a cikket! Én is drágállom a külső szűrők árait, ezért nekem spéci belső szűrőm lesz!
Itt találtam:
Hamburger Mattenfilter szűrő ( valahol a cikkek között van, én is nehezen találtam rá)
Érdemes itt is még körülnézni:
Bocsi, ha volt esetleg a link!Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
pubwart
aktív tag
Ezen az oldaon a Cikkek/CSináld magad/ külső szűrő építése + más akváriumi szűrő készítése
Olvassátok el ezeket
És is ilyet akarok... Csak nekem nincs helyem az akvárium mögött, csak alatta. És ugye, amikor a cső belép fentről... Akkor elindul a víz. Nah, most nekem az a nagy kérdésem, hogy szerintek , hogy lesz lesz ez a külső szűrő, nem lesz baj???
Attól félek, hogyha fentről megindul a víz, akkor, mint mikor szívjuk le az akváriumot, nem akar majd megállni, és kiönt a kis tisztitótartályból.... Szóval szerintetek ezt hogy lenne érdemes megoldani, mert nincs kedvem kiadni 20k-t egy külső szűrőértWhere you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
Új akváriumom lesz. Sajnos még nema köbméteres medence. Csak egy fél köbis lesz
Majd küldöm a képeket... Most még Under Construction. Azaz under DEsign. Azt pedig én csinálom
Viszont lenne egy nagy kérdésem hozzátok...Where you go how is up to you
-
Apika
addikt
A szárított dolgok megtartják eredeti energiatartalmukat. Fertőzéstől mentesek, és sokáig eltarthatók. Én úgy szoktam adni belőlük, hogy minden második, harmadik lemezes etetés előtt adok nekik egy kis szárított vizibolhát, vagy szárított szúnyoglárvát. Magában nem elegendő a szárított kaja. A lemezes kaját pedig a víz alá nyomom, és ott morzsolom szét. Így lesüllyed, és a fenéklakó halaknak is jut belőle. A fagyóban mindig szokott lenni fagyasztott szúnyoglárva is. Ha nincs élő kajám, akkor egy-két kockát a fagyasztottból szoktam adni nekik. Ez váltja ki az élő kaját...
-
Tersius
tag
No igen, bizonyara ez jo volna, csakhat ugye a lemezes kaja itt figyel mindig, eloert pedig el kell menni a vilag vegere. De majd igyekszem raszokni, mert valoban bizonyara jo lenne nekik.
Viszont ez a szaritott dolog jo? Mert az meg lehet olyan, hogy lehet belole tobbet venni, aztan jo lesz. Olyat milyen gyakran adsz? Vagy annak nincs periodusa, egyszeruen csak felvaltva alemezessel?''My curvy sword at your neck, you unclean son of a dog of the female persuasion!''
-
Tersius
tag
Hat az enyimek most epp le sem futyulik a koszt. Van sok guppim, egy par molli, egy par gurami, valamint meg nehany guppi.
A leveles tapbol mar tudok egesz keveset adni nekik, de ilyet most kapnak masodszor, aztan meg nem tapasztaltam ki.''My curvy sword at your neck, you unclean son of a dog of the female persuasion!''
-
Apika
addikt
Régebben én is ilyen etetőt raktam be a halaknak. Előnye, hogy egy helyen marad a kaja, nem másznak be a talajba, és megtalálják a halak. Manapság annyit adok nekik enni, amennyit megesznek pár perc alatt.
Visszatérve a kérdésedre: Szerintem maradhatnak, nem szennyezik annyira a vizet, mintha a lemezes táp rohadna a vízben. De praktikusabb lenne, ha nem az etetőbe tennéd a kaját, hanem egy csipesszel szórnád be kisebb adagokban az akváriumba. Így jut minden halnak, amit süllyedés közben meg is esznek. -
Tersius
tag
Sziasztok!
Vettem etetot az akvariumba, beletettem egy fel adag tubit, de nem ettek meg az osszeset. Maradhatnak benne, vagy inkabb szedjem ki a maradekot? Meg jo sok van. Ha maradhat benne, akkor meddig maradhat? Egeszen mig el nem fogyasztjak? (akar holnap?)''My curvy sword at your neck, you unclean son of a dog of the female persuasion!''
-
Kovacsgabor
tag
a vitorláshalamnak összecsavarodott a hátúszója, lassan úszott nem evett és kiHAL-t. a börén nem volt semmi genny. a parakill fürdö nem használt neki. ez milyen betegség ? mi jó ellene?
az egypupú tevét az különbözteti meg a kétpupútól, aki akarja
-
_az
senior tag
1 hónapja nincs gond az algákal a zakváriumba... így folytassa, a végén még szép lesz...
ja, hogy 1 hónapja nem sütött ki a nap...
szerintetek a visszaverődő napfény is táplálja az algákat-növényeket? mert a medencénkre max a szomszéd ház faláról megy napfény, mégis kulás szokott lenni...az
-
nRu3
addikt
-
nRu3
addikt
-
nRu3
addikt
Mitt be linkeltem ott nem tudnak müanyagbol. ők is a juwelt tanácsolták. felhivtam az egyik juwel forgalmazott, találtak is ilyen méretbe ,szerencsére pont ma küldik a rendelést a németeknek álitolag jövöhétre már meg is lesz ,világitásal 40e számla nélkül ez van de sajna kell!
[Szerkesztve]''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
nRu3
addikt
Ezt találtam még Bővebben: link
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
Apika
addikt
Ha netán nincs ott, akkor itt is megnézheted: XIII. Pozsonyi út 30.
Mert ezek különböző boltok, és a választék is különbözhet.
Amit még tudni kell: Kétféle megoldás van a tetőben a fénycső kialakításokra:
- monofix
- duofix (Ez a jobb!) -
nRu3
addikt
Holnap ell is megyek oda személyesen ,és remélem sikerel járok.
-
Apika
addikt
Na itt a cím, amit az előbb nem tudtam pontosan:
Bp. IX., Nagyvárad tér, Mihalkovics u. 20. Tel.: (1) 217-2707 -
nRu3
addikt
Mivel akvárium + viz a fémett ell kell felejteni , akkár milyen fém ,de allata áram lenne villágitásal valami bajtörténik és ugy megráz az áram ... a müanyag biztonságosabb ilyen szempontból , de nem is véletlenül gyártanak a gyártok müanyag dobozt.
-
nRu3
addikt
Az a lényeg az akváriumnak kellene több világitás , a sima üvegtetöre valahogy rávariálni az nem szép és az üveg mindig porosodik belül lassan mindig algásodik, azért müanyagbol mert nem megy szét mint a fa a lecsapodo párátol , szebb is .
Ja azért lett most sürgös mert a qrva macska 5 év után észre vette benne a halakat és féltem nehogy beszakadjon alatta az üveg és megsérüljön''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
pubwart
aktív tag
tető??? Nekem üvegből van az akvárium teteje...
Ha pedig az akvárium feletti dobozról beszélsz, amiben van a lámpa Akkor tudom ajánlani az aluminium nevű fémet, ami könnyebb a fánál és nem korrodál és nem is vetemedik. Plusz az egyik ragasztható fémek egyike...Where you go how is up to you
-
nRu3
addikt
Ma voltam egy helyen ahol azt hirdetik ilyen olyan egyedi különleges akváriumokat készitenek megrendelésre.............. Hát azt mondja az ember amikor megkérdeztem tudnak e akvárium tetöt csinálni müanyagbol + világitás á nem nemis tudd segiteni ,hogy lehete , vagy akármi és ajánlani sem
-
the.legend
csendes tag
hali, jó dolog az akvárium, van is egy sztorim. A szenvedély 8 éves koromban kezdődött, természetesen miko mekkaptam életem elsö akváriumát... Minden szép és jo volt, bolodog voltam kb fél évig. Ekkor történt hogy táboba mentem, és az aksim gondozását az őseimre bíztam, direkt a lelkükre kötöttem hogy hogyan kell etetni, meg aszt is hogy semmilyen körülmények között ne nyúljanak hozzá semmihez, csak etessenek!.DE mit a isten, mutterom gondolta h meglep, ezért kitisztította az akváriumot: csinált egy teljes! vízcserét, a halakat addig egy vödörben ''tárolta'', és lefertőtlenitette a dekorációt meg az aksi üvegét hypoval mer ''olyan ronda algás volt''. Ezzel sikerült elérni hogy a halak szépen elkzdtek lebegni és oszlásnak indulni a víz felszínén... Aranyos mi? Bár nekem először nem tűnt ilyen viccesnek...
''a 200 wattot egy jo proci 12-re lebontja simán''
-
pubwart
aktív tag
a ''k'' állandó az üvegnél a hőátengedési tényező. Minél kisebb annál jobb, a 0,1 az már jó, van ennél kisebb is, Szal nem kell az a külön üvegtábla, amit mondtál...
Mellesleg lesz 1 szűrő. 1 külső szűrő, meg 2 belső keringtető...
A vízhűtés nem rossz dolgo, elgondolkodtató...Where you go how is up to you
-
LukE
veterán
Vizhutest a csalad szamitogepeire, a szuro rendszerbe (amit mint irtad, nem tervezel) meg egy hocserelo, ahogy haladunk, ez 3 ev mulva gepenkent jelent vagy 200W-ot
Esetleg hoszigetelo uveg? A ''fő'' uvegfalon kivul meg levego+1 vekony uvegtabla? Alulrol szigetelheto, folul meg hermetikus zaras.
+napkollektorok a tetore, meg kornyezetbarat is
''Csak az már 6 köbméter lett volna... És ha az eldurran, akkor nagy a baj.'' - miert, 5 meg mehet?''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Tersius
tag
Egybe volna amugy az egesz? Valami fem vaz szerintem ilyen meretnel mar nem volna haszontalan, es akkor kisebb darab uvegekbol lenne osszerakva.
''80cm felett megváltozik a fizika''
Ehh
Ez alairasnak is nagyon jo!''My curvy sword at your neck, you unclean son of a dog of the female persuasion!''
-
pubwart
aktív tag
Hát a betegség rázós dolog, nekem még nem volt sosem ilyen jellegű problémám. Azt lehet mondani, hogy ami jól van tartva az nem betegszik meg. Persze be lehet hozni betegséget növényekkel és minden egyébbel, de ha a halak kondija okés, akkor szerintem nincs esély arra, hogy bármi baj lehessen.
Ha mégis történne valami, akor meleg. Ezt a baktériumok nem bírják. És fertőtlenítő oldat.
persze ez a betgségtől is fögg, mert van olyan baci, ami a hideget nem bíraj. Leviszed 20fokra a hőt. És kimegy magától...
A betegséget mindig rendellenes vieslkedésről, beteg úszókról, nem szokványos viselkedésről lehet felismerni.
Vannak képek a diszkoszokról. Nemsoká felteszem őket...Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
olyan 3 év múlva lesz (ha minden összejön) házam és akkor eköré lesz építve a nappali. Lényegében már minden fontosdolog, ötlet elképzelés megvan. Az asszony apja üveges..., így az akvárium maga nem nagy probléma. Inkább a fűtés, ami a legnagyobb kérdés.
5000 liter víz 28-30fok. Ez rettenet. Nincs az a fűtőszál és az a villanyszámla, ami ezt elbírja. Azt mondták a szobát fűtsük.De bazzz 20-30fokra? Majd tözet rakunk mellette...
Az üvegről. Ezt lassan elkezdem beszerezni 15 négyzetméter üveg Majdnem mint egy kis garzon. 30as laminált üvegből, ga minden jól megy 0,1-es k-val
[Szerkesztve]Where you go how is up to you
-
Tersius
tag
Pub: Kosz az okitast.
Betegsegekrol volna meg kerdesem.
Hogyan alakulnak ki? Lejart tubit adok nekik, vagy egyszeruen minden elozetes behatas nelkul is elofordulhat?
Honnan lehet tudni, hogy gond van? (marmint az elott, hogy mindegyik elkezdi suttetni a hasat?)''My curvy sword at your neck, you unclean son of a dog of the female persuasion!''
-
LukE
veterán
holi kow, az tobb mint 5 tonna. Kersz a penzszallitoktol uveget, es ujraalapozzatok a hazat?
Egyebkent hogy lesz, 80 magas, es 1.5 mely? Bááz, ha valami elorelepes van, kepeket mindenkepp tegyel fel''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
pubwart
aktív tag
válasz Norbertpower #211 üzenetére
Milyen halak? és mennyiben a 65 apróság?
Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
én most tervezek (mérnök lévén) egy 5000 literes akváriumom. Persze nem írtam el. 400cm*150cm*80cm. A 80cm felett már erősen változnak a fizika törvénye. 5 köbméternél pedig ez már veszélyes játék...
Ott olyan nagyon az ökológiai egyensúly, hogy már szűrő sem kell neki, csak olyan nagy kevés. Pl egy 100l-hez való beső szűrő bőven elég neki... Nem lehet rossz
Csak kegyetlen kihívás egy ilyen cuccot megtervezni, a villanyozást, növények halak (mennyisége) kb 500neont szeretnék bele Meg ilyenek. Ott már a diszkoszok is jól fogják magukat érezni... Szóval ott az egész egy nagyon nagy nagy dolog.
Csak maga, hogy az akksi mekkora, milyen üvegből, ragasztás... Stabilitás, súly... A világítás szerkezete. Ne legyen nagy súlya. Szóval várom az ütleteket, már vannak tervek, de szívesen várok minden jó ötletet...Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
válasz Norbertpower #209 üzenetére
Készülj fel, hogy kegyetlenbüdös a dolog, de nagyon megéri, nagyon szeretik a halak. És ez tenyésztő recept. Ha neki jó, nekem bőven
Where you go how is up to you
-
Norbertpower
aktív tag
Hááát a szív nem épp a kedvenceim közé tartozik...
De remélem hogy izlik nekik.....
Épp most bíbelődöm az úszkálók és nem úszkálók othonának takarításával....
Két szűrő már tiszta + a víz 20%-a lecserélve előkezelt vizecskére....
hátra van a pakolás + felmosás
Ui: Mostanában erősen gondolkodom hogy lekapom a hátteret és lefújom fekete festékkel az akvárium hátúúúúúúljááááát....
Csak ne hogy eltévedjen a 65db apróság....
Üdv: NorbertpowerBMW + a ménes :DDD
-
Apika
addikt
válasz Norbertpower #209 üzenetére
És, ha nem ízlik a halaknak, akkor nem vész kárba, mert még Te is megeheted... Ez nem mondható el a többi halkajáról.
-
Norbertpower
aktív tag
Na HI everybody!!!
Komolyan tök jó volt olvasgatni ezt a topikot....
É hál istennek kenem vágom a témát... (azért még nem mindent)
De most tanúúúúúltam valami úúúúúújat!!!! Marhaszííííív..... És ki fogom próbálni méghozzá minnél hamarabb ma úgy is megyek este a tesóba az asszonnyal és veszek is!!!!
Üdv: NorbertpowerBMW + a ménes :DDD
-
Apika
addikt
Általában ''halcentinként'' számítanak 1 litert. (Tehát pl. 5db 2cm-es neonhalnak elég egy 10 literes akvárium.) Viszont, ha rendesen megy éjjel-nappal a szűrő, vannak növények, és hetente kb. 10% vizet cserélsz, akkor lehet több halat is tartani az akváriumban.
És minél nagyobb egy akvárium, annál stabilabb benne az ökológiai egyensúly. Azt szokták mondani, hogy legalább 50 literes akváriumot érdemes tartani. Ebben a vízhőfok sem változik gyorsan, nagyobb a hőtehetetlensége. Ha gond lenne a vízminőséggel, akkor az lassabban okozhat katasztrófát. (Pl. előfordulhat, hogy egy 10 literes akváriumban este még semmi gond sincs, reggelre pedig már elpusztultak a halak.) -
Loretto
veterán
-
pubwart
aktív tag
Ennek több fajátja van.
Van a tányéros algaevő, ami olyan max 6-8cmre re nő meg lassú növésű...
nekema 28as vízbe olyan fél év alatt nő meg
Van a Gibiceps. Az óriás algaevő 40-60cmre nő meg. Nekem a 3cmes eredeti méretéből olyan 4hét alatt nőtt meg tenyérnyi méretűre. De lesz nagyobb is
Az eredeti sima algaevő, ami anci néven fut a halasokban az is lassú növés. Mert annak a max mérete a tenyérnyi. Az is fél év!
Ezek az adatok olyan 28-30fokos víz mellett és jó táplálás mellett érvényesen, ha erek a paraméterek változnak, akkor a többi is...Where you go how is up to you
-
Loretto
veterán
Már rég akartam írni ebbe a topicba. gondolom aki ismeri egy kicsit az akvárium élővilágát az sity sutty válaszol nekem. Egy algaevő (ami ugye rátapad az üvegre) mennyi idő alatt lesz tenyérnyi nagyságú? Mert egy rokonnak akkor van, és remek látvány.
Soirée...
-
pubwart
aktív tag
a sajtreszelőnek olyan a lyuka, hogy kicsi Ez eddig OK. Majd mivela szív fagyott, így elég kemény. Ha erősön nyomod a szeletelőre és úgy reszled. Úgy kcisi csíkok keletkeznek. Kishalaknak neon/guppi/molli azoknak tökjó
a 28-30fok nem sok. Van olyan hal aminek 32 fok kell. 42fokig jó minden Persze ez erős túlzás, mert ott már kicsapódik a fehérje, de a 28-30 fok bőven okés. Csak jelgyen sok dús levegőztetés. 32fok párzáshoz kell a ''nemesebb'' halaknak
A Tetra menü táp nagyon jó. az nem bomlik el, csak 2nap után. Azok jól bírják a túletetés. Ha mégis bomlik a cuccos, vagy zavarosodik a víz, vagy valami, akkor fel 28fokra és ne adj nekik egy napig enni. olyan rendet csinálnak, olyan kristálytiszta lesz a víz, hogy csak csoda...
A tubikból nincs baj, hogyha bemásnak, de nem ajánlatos, mert a gyökeres növényeket tönkre tehetik... Szóval vigyázni kell vele. A Szív jobb.. Olcsóbb sokkal, nem másik el... És sok hal meg is betegedhet tőle. Meg szennyezi a vizet. És ha a diszkoszoknak megfelel a szív, akkor mindennek megfelel.
És a fagyasztóba nem is figyelnek nagyon oda rá Meg nem is köthet bele a család... Merthát színhúsWhere you go how is up to you
-
Tersius
tag
28-30 fok? En azt hittem, hogy az mar tul meleg.
Nem art nekik? Mert akkor bekapcsolom a masik lampamat is, ugy siman 28 fokon va n a viz
Jo kis Tetra menu tapom van, mindig kapnak tobbfelet. Remelem, ezzel nem lesz gond (eleinte neha adtam tul sokat, meg is maradt a fele, de azota eltelt 2 het, es meg mindig el az osszes, szoval talan nagy betegseg nem lett.
Kaja bomlasarol: irod, hogy a marhasziv jo. Tubival mi a helyzet? Egyszer kaptak, de nincs semmi eteto talkam, szoval csak beszortam egy adagot, a nagyjat megkajaltak, de azert paran beastak magukat a kovek koze. Azokbol nem lesz baj?
''(sajtreszelő+nem nagyon annyira)''
Ez mit jelent?
En halaimnak is jo lenne ez a marhasziv? Csalad nem boldog, amikor latja a hutoben a tubikat, hiaba van zacsi+uvegben''My curvy sword at your neck, you unclean son of a dog of the female persuasion!''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest