- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
GergőBp #19672 üzenetére
Mondd el nyugodtan: tényleg érdekel! De előtte gondolkozz el egy kicsit: a Facebook és Flick!r-szintű lájkos ömlengésekből (csodaszép, gyönyörű, stb...) csak az egódat fényezed, de tanulni nem tudsz. Ahhoz jó szándékú, korrekt "fikázás" kell, ami rámutat a hibákra a maguk valóságában. Megfogadni nem kell a tanácsot de megsértődni sem, mivel Te kértél véleményt, ráadásul csak utólag mondtad, hogy nem éles project volt hanem gyakorlás.
A psdisastersen mindig jókat röhögök, de egyben sokat lehet belőle tanulni: az ember munka közben könnyen esik át a ló túloldalára, amikor már x órája reszelget egy fél lábat vagy cicit, hogy pixelre olyan legyen, mint ahogy megálmodta.
Olyankor gyorsan kijózanít egy - két ilyen megnézése.
Visszaolvastam a privátjainkat: ha még mindig a 400D-d van, akkor valahol értem, miért szeretnél jobb vázat. Viszont nyugodtan haszálhatod ISO 1600-on is, csak LR-ben agresszíven kell zajt szűrni. Majdnem ugyanaz a szenzor van benne mint a 40D-kben (annak az elődje), tehát nem rossz szenzor.
6 évig 40D-kkel fotóztam: sok mindent ki lehet belőlük facsarni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
GergőBp #19648 üzenetére
A durvább hibák: a lány felsőteste körül látszik a maszkolás körvonala. A kezeit szanaszéjjel liquify-oltad, sem a kézfejein, sem az arcán nem maradt meg bőr textúrája és a kézfejek formája / vonalvezetése is természetellenes ahogy a zsebbe nyúlnak. Ajánlom figyelmedbe a photoshopdisasters oldalt: tele van ilyenekkel, azokból megtanulhatod, hogy hogyan ne csináld!
"A mai világban inkább a PS-hez kell érteni..."
Ez is csak azért van, mert kénytelen vagy kiszolgálni a megrendelői igényeket: szinte minden menyasszony címlapfotó szintű képeket vár el az esküvőjén.
"... és kell egy normális váz, amivel lehet képet lőni úgy, hogyha nem 100%-os, akkor nyugodt szívvel lehessen rajta húzni (expo, élesítés, stb)."
Inkább meg kell tanulni fotózni.
Időt és energiát spórolsz azzal, ha már eleve jól lősz meg egy képet és nem LR/PS-ben facsarod ki belőle az utolsó fotont is (kivételek persze mindig vannak, mint pl. a HDR, az ETTR vagy a kompozik képek). 30 éves korod után amikor már családod lesz meg fogod érteni, hogy mit jelent ez: amikor a szeretteiddel szeretnéd tölteni az idődet és nem pedig 2 héten át utómunkázni egy fél napos eski anyagát, mert nem mered anélkül átadni, hogy ki ne pofoznád előtte.
-
pufancska
tag
válasz
GergőBp #19650 üzenetére
Nekem tetszik a végeredmény, ügyes munka, sőt a "becsillanás" is ami ugye ellenfény. Viszont a ráfordított időre lennék kíváncsi.
"kell egy normális váz," ha fotós suliba jársz akkor, szerintem ez te sem gondoltad komolyan. Mert a normális váz + 18-55-ös kombó+PS még nagyon kevés. Szerintem jó obik kellenek, de ez már más topic téma. -
Dany007
veterán
válasz
GergőBp #19650 üzenetére
Nekem tetszik. Ötletes. Mondjuk én szaturáció mániás vagyok. Mindig az az első.
És talán az élethűség sem veszik el annyira. Kicsit barnább a csaj de még mindig az élethűség határán van bőven.
Szvsz részlet sem veszik el. Ha megnézzük a haját a fülénél a jobb oldalon, akkor látható, hogy ott még több részlet jelent meg, mint az eredetin.Ja meg lehet hogy növeltem volna egy kicsit a mellén
De persze v.színű nem illett volna a testalkatához, de azért kíváncsiságból bepróbáltam volna.
-
BonFire
veterán
válasz
GergőBp #19648 üzenetére
Jó példa arra, hogy jó alapanyagból milyen jó végeredményt lehet létrehozni. Én is kicsit fel szoktam turbózni a szaturációt, de leginkább Vibrance-szal operálok és görbékkel. Kifejezetten tetszik, hogy az arcról sok árnyék eltűnt, így több látszik belőle.
A becsillanás viszont nem tetszik. Olyan, mintha hiba lenne, mintha bevert volna a nap.
-
pufancska
tag
válasz
GergőBp #19623 üzenetére
Pont most akartam leírni én is ezt, hogy nem értem mit akar. És illusztrálja videóval, vagy képekkel. Mert magamból kiindulva elmondom itt mit szeretnék, jönnek a segítségek de nem jók a válaszok (mert érthetetlen módon írom körbe mit akarok). Betolok egy képet és megkapom a választ.
Tehát képek és talán lesz megoldás.Off:
Ha esetleg a szitanyomtatással zavarhatlak PÜ-be írnék.[ -
Dany007
veterán
válasz
GergőBp #19483 üzenetére
Majd elfelejtettem válaszolni, bocsánat.
Szóval igen, pont erre gondolok, szarból várat építeni.Hogy régen milyen megoldások voltak az egy dolog. Részben ismerem őket, mert nagymamám a 40-es évek óta fotográfus és kb a 80-as évek közepéig az is volt. Mesélte hogy színeztek meg retusáltak képeket anno. : )
Ami nekünk ma PS-ben pár gombnyomás, azt ők akár napokon át csinálták kézzel.Szóval no, persze kicsit túloztam hogy PS-ben mindent meglehet csinálni. De ha van hozzá egy aránylag(!) jó minőségű fotó akkor aztán tényleg mindent. Gyakorlatilag csak a tudás és kreativitás szab határt. Hiszen ha kell akár pixelről pixelre is újra lehet építeni egy képet. Pl nem muszáj lens flare effektet használni, meg lehet rajzolni kézzel is.
Most megint túloztam, de csak szemléltetésképpen.
Ami valódi példának talán elmegy az említett hamburger fotózás. Én is sok trükköt olvastam, hogy milyen módon tartják egyben a hambit a fotózás végéig, meg hogy ki van hurkapálcázva nehogy szétessen meg valami spéci gumis húsnak látszó valamit raknak a hús helyére meg ugye a korábban említett spriccelés stb...
Na de kérem, ha van egy alap jó minőségű fotó egy szottyadt hambiról azt is fel lehet javítani. Fel lehet "puffasztani" ki lehet színezni, csillogást lehet neki adni, akár plusz salátalevelet be lehet rakni stb...Ugye biztos mindenki látta youtube-on azt a PS speed videót amikor is a srác egy rusnya dagadt rózsaszín bikinit viselő nőből topmodellt varázsolt pár óra alatt! De láttam ennek egy advanced változatát is, mikor egy vén öreg kriptaszökevénynek látszó "nőből" szintén manökent varázsoltak PS-ben. Nyilván itt a végeredménynek már semmi köze sincs az eredetihez, sem a valósághoz de a lényeg, hogy a végeredményt látva meg nem mondanád, hogy mi volt az alap. Gyakorlatilag egy új képet egy új fotót épített fel az ember.
@ViZion:
No, ezt nem tudtam, hogy ilyen jó lehet még egy ilyen régi szoftver is.
Van ma még egyáltalán külön tördelő szakma? Mármint tanítják? Nem csak tördelő-grafikus úgy egyben? Amúgy nálunk azért lenne jó egy db grafikus, mert annyi munka meg nincsen hogy mindkettejüket ellássa. Gyakran passzolok át én is nekik munkát ha a kivitelezés és az ügyfélkapcsolatokból rogyásig vagyok. Egyszerűen nem tudok úgy kreatív munkát végezni, hogy közben 20 percenként hívogatnak telefonon, 2 árajánlatot csinálok egyszerre, meg óránként megyek a főnökömhöz kisebb-nagyobb meetingekre. Ja meg közben megy a gép is köpi ki az anyagot... Rosszabb esetben mindemellé még van egy kivitelező csapat kint terepen, akiket nekem kell "irányítani" ügyintézni bentről.
Szóval no az a gond, hogy ma már közel sincs annyi munkájuk ami indokolná, hogy minden részfeladatra külön embert tartson a cég. De ez meg nekem igazából csak jó. -
BonFire
veterán
válasz
GergőBp #19484 üzenetére
Vannak persze spéci cuccok, a vegyészek mindent előállítanak, de ezek általában nehezen beszerezhetők és drágák is. Ezeknél a tippeknél meg az lenne a lényeg, hogy amatőröknek, kis büdzséből hogyan lehet a legjobban szimulálni a dolgokat. Csupa olyan cuccból, ami „minden háztartásban akad” – hogy Öveges professzort idézzem. A madzagcsóválás olcsó megoldás. Szárazjéggel is tudsz gőzt, füstöt imitálni, de ahhoz már védőfelszerelés kell, macerás a beszerzése, tárolása stb.
-
Dany007
veterán
válasz
GergőBp #19471 üzenetére
Huh hát azért ez se gyenge mi minden technikát és mennyi tudást felhalmoznak csak azért, hogy eladjanak nekünk egy virtuális a valóságban legkevésbé sem létező terméket...
Demotiváló. Nagyon...
Ha már így is csalás meg úgy is csalás akkor mért nem csinálják az egészet Photoshoppal? Minden meglehet csinálni benne csak tudás és idő kell hozzá. Akkor nem értem minek szenvedni spéci műtermi fotózással meg milliós felszerelésekkel...
De most komolyan.. Fogsz egy alap szikkadt MacDonalds-os hamburgert és pár órányi PS munkával olyan fotót varázsolsz belőle, mint amit a reklámokban látni. A PS-ben minden megvan ehhez, csak rá kell szánni egy rakás időt meg egy igazi pro-t megfizetni és kész. Nehéz elhinni, hogy jobban megéri egy rakás méregdrága felszerelést, fotóst fizetni, aztán a végén úgyis egy PS ablakban köt ki a kép.... -
balintkagan1
tag
válasz
GergőBp #19471 üzenetére
Az összes "trükköt" amit "tudok" ettől az ürgétől szedtem, főleg az Advertising Photography DVD-je, meg a Photo Retouching DVD-je jött be nekem
A hátteret meg nem tudom úgy megoldani, azért próbáltam trükközni , sajna kicsi a helyem nagyon hozzá+kicsi a hátterem (na jó nevezzük nevén: öntapadós tapéta) is
-
ViZion
félisten
válasz
GergőBp #19402 üzenetére
"nem olyan gyenge sport, mitn egy karate, taekwando, stb." Jujj, jó hogy ez nem olyan topik, mert asszem kapnál pár fülest... Fiam is judozik, de nézzük a karatésokat jiu-jitsusokat... az sem gyenge. Sőt, ha azt nézzük, h verseny judoban se rúgás, se ütés...
Ne ess abba a hibába, mint sokan, hogy hobbiból készítenek profi/félprofi melókat! Ha bizonytalan, vagy lassú vagy, akkor is 500 Ft/óra, a netezős, keresős részt persze nem teljes időben számolva bátran lehet kérni. Megmondom Neked mi a tarifa: kőműves segédmunkás 700 (alkesz, dumálós, cigizős) - 1000 Ft / óra, kőműves mester 1200 (piás, dumálós, sétálós) - 2000 Ft/óra. Lakatos 1500 Ft/ óra alatt nem jön ki. És akkor a többiről nem is beszéltem. Miért érne a Te munkád kevesebbet? Egyszerű plakát is 1-2 óra minimum, ha minden adott, van ötlet, elsőre elfogadják... De rendszerint netezni kell a képeket, variálnak, etc. Szal. az idő csak szalad.
Másrészt meg szoktam nézni kinek is lesz: ovinak, meg ilyeneknek karitaasz... bele is szopcsiztam idén, mert "rászoknak" az emberre, tehát ezt is meg kell gondolni. Bizony decemberben hajtottam el én is a sok retardot, még haveromnak is mittomén 22.-én jutott eszébe a karácsonyos FB cover. Kapják be, minden évben van karácsony, nehéz lenne mailt küldeni dec elején? Mire oda jutottam, már szilveszteri kellett...
Szal. okosan a jótékonysággal, mert végül dolgozik az ember két sörért egy napot... akkor meg inkább két sör nélkül sétálok a fiaimmal...
-
Crystalheart
őstag
válasz
GergőBp #19061 üzenetére
Olyannal fotózok, amihez nem éri meg állványt venni.
(Egy régi Olympus, ilyen, fogalmam sincs, hány évesen kaptuk, de akkor már nem igazán működött, ki kellett tapasztalni, milyen beállítással lehet egyáltalán valami képfélét készíteni vele.) A 60D-hez meg majd olyan állvány kell, amivel egyenletesen lehet svenkelni, mert ott már a videó is számítani fog, ezt majd akkor kitotózom.
Ami a napvilágítást illeti, filmhez biztosan jó a felhős ég, rendes géppel rendes fotót még nem volt alkalmam lőni se mesterséges, se természetes fény mellett.
-
Crystalheart
őstag
válasz
GergőBp #19056 üzenetére
Kösz a tanácsokat. Ékszerekre szerintem is jó a napfény, habár ez olyan masina, hogy ha elfordítom két fokot (megremeg a kéz), és belelóg még három milliméternyi háttér, máris egészen más lesz az egész színe. Utálom a kikapcsolhatatlan automatizmusokat, de ez van. Hosszabb expo meg esetemben jó vicc.
Ezzel kevesebb a (még működő) funkcionalitás, mint egy közepes telefon esetében. Az időzítő működik, de azt a funkciót használva még a szellő rezdülései is homályossá teszik a fotót, minden elképzelhető beállításban. Tényleg tönkrevan.
Lesz egyszer egy 60D meg állvány hozzá, de addig ki kell húzni ezzel, a semminél több. Köszönöm mindenkinek, aki fáradozott a képpel!
-
ViZion
félisten
-
pikszel
addikt
válasz
GergőBp #18318 üzenetére
Itt találod a plugin-t, de ez illustrator-ral működik (CS6 nem támogatott).
@Crytec210: tank oldalnézetben
-
jhos910
senior tag
válasz
GergőBp #18270 üzenetére
Sztem inkább itt foglalkozunk ezekkel. Itt szoktunk digitális vagy hagyományos festményekkel foglalkozni.
-
BonFire
veterán
válasz
GergőBp #17673 üzenetére
Ez egy fotó volt, amin átmentek ecsettel! Mixer Brush eszközzel már én is csináltam hasonlót, ráadásul egérrel, akkor még táblám nem is volt.
Hasonló effektet lehet elérni, ha ráküldesz egy Oil Paintinget, aztán ezt a réteget duplázod, rá egy Emboss-t, aztán el lehet játszani a keverési móddal. Lehet mondjuk Overlay, akkor a világos és sötét is érvényesül, és teltebbek a színek. Pl így:
-
BonFire
veterán
válasz
GergőBp #17489 üzenetére
Animation paletta megnyit, és örül, mert szerkeszthet GIF állományt.
A GIF állomány képkockáinak importálásához QuickTime pluginra van szükség. Természetesen erről is van tutorialom.
-
BonFire
veterán
válasz
GergőBp #17212 üzenetére
A koponyának még egyszer neki kéne futni, mivel ezt csak auto trészelted, és nagyon csúnyák a szürke mezőben a sötétszürke vonalak! A kézi munka aprólékos, de mégis megéri a végeredményt.
A karcsú betű nagyon elegáns és divatos most, talán egy fokkal lehetne vastagabb, de a normáltól vékonyabb változatban. És ha ebből a típusból nincs olyan, akkor választani egy hasonlót, aminél a nagy I-n nincsenek serifek egyáltalán, mert szvsz megtöri az egész felirat harmóniáját. Ez nem a te hibád, a betűtervezőé. Az az I kilóg a többi közül. Majd túrok itt fontokat, amik jól néznek ki ebben a formában.
-
BonFire
veterán
válasz
GergőBp #17114 üzenetére
Ha rám hallgatsz, pólóra mindig vektoros képet szerkesztesz, és lehetőség szerint minimalizálod a részleteket (színek, alakzatok). Tehát ha van egy pixeles képed, átpenezed vagy Ps-ban, vagy Illustratorban. A színek azért nem mindegy(ek), mert ha eltérő a póló alapszíne, az egész összhatás nagyon rossz lehet. Nyomás előtt érdemes csinálni egy látványtervet az ábra negatívjával is, hogy jól mutat-e? Ha az ábrán RGB sárga van, az fehér pólón rosszul mutat, ahogyan az RGB kék feketén.
Plugin olyan van, hogy lepasszolod valamelyik Illustratoros kollégának (mint én), és ráeresztek egy auto-trace-t, majd vektoros formában mentem.
Egyébként saját munka esetén mindig kézzel szerkesztem ki az ábrát. Csináltam már beszkennelt ceruzarajzból is pólómintát Illustratorban, mondhatom, elég jól sikerült.
-
privacy99
senior tag
válasz
GergőBp #17019 üzenetére
Köszi, hogy mondod, mert órák óta próbálom, de nem tudtam elolvasni a topik címét. Egyébként nagyon sajnálom, ha ez a szemedben szentségtörés volt, de én csak segíteni akartam. Mivel a kolléga segítséget kért gondoltam mondok egy ötletet, ha meg tudja PS-ben csinálni, és esetleg sürgős a dolog, akkor átmenetileg jó lehet, és akkor nem kell megvárnia, míg egy hozzáértő válaszol órákkal később.
Képzeld, a PS3 topikban is előfordul X360-ról beszélgetés, sőt, bármennyire is meglepő, egy HTC hír alatt bőven van Samsungos hozzászólás is. Gondold át még egyszer, hogy probléma-e, ha valaki próbál segíteni.
-
tikshow
addikt
-
pufancska
tag
válasz
GergőBp #16795 üzenetére
Ha visszajelez mindenféleképpen közlöm az eredményeket.
Nem nagyon szeretem az ilyenfajta képeket, nem festmény, nem fénykép, nem is rajz nem tudom hova rakni biztos ezért utasítja el az agyam az effajta alkotásokat.
Ja a judo-t meg nem ismerem csak egyszer volt "szerencsém" találkozni egy mívelőjével ő szerintem 50-60kg között én 90kg felett(kick-box) fél perc és nyekkentem a tatamin - nem szeretem a judo-t
Ja a fiatalember meg Ungvári Miklós így az olimpia után már ismerjük a nevét.
-
BonFire
veterán
válasz
GergőBp #16790 üzenetére
Csak bizonyos rang fölött lehet keresni a felhasználókra, és ez jól is van így. Legalább nem áll neki minden hülyegyerek flémelni egymással.
Másfelől az ilyenre nem tudunk egy üzenetet sem írni, de nem is lenne értelme. Kisebb dolgokért is kivágják az embert, nem érdemes megkockáztatni az accot. Én amondó vagyok, hogy a torrentoldalon foglalkozzunk a fájlcserével, itt meg a Ps-sel. Majd ha ide állít ugyanezzel a szöveggel, ne félj, úgy leoltom én a fejét, hogy a fal adja a másikat, de odaát nem.
Viszont azért az itteni accomat sem kockáztatnám egy féreg miatt. Eddig nem kellett, hogy rám szóljanak a moderátorok, remélem, a jövőben sem ragadtatom el magam annyira.
-
ViZion
félisten
válasz
GergőBp #16787 üzenetére
Tipikus élősködő. Rengeteg ilyen van. Kvázi "munkaközvetítő". Befektetés nélkül, a csalános példádat a gyakorlatba ültetve működnek. Ma voltam egy biztosítósnál, akinek a cége intézett egy közös ismerős kárrendezését. Kb. azt jelenti, h ha van biztosításod, a kárrendező mindent intéz, csak alá kell irogatni. Mikor minden készen volt, csak a $$$ várta az ügyfél, akkor bement, balhét csapott, h -az egyébként előre, szerződésben vállalt- sikerdíjat nem fizeti ki, mert mire is fizetne, mikor csak a gép előtt ültek és dobtak pár e-mail-t? Szal. vannak ilyen élősködők, egyszerűbb ignorálni őket, ahogy BonFire is írta. Ha minden ilyen kis b.zin felhúznánk magunkat, akkor agyvérzést kapnánk naponta többször is. Azért az ilyen okoska élősködők nevét, adatait jó lenne kiposztolni
-
BonFire
veterán
válasz
GergőBp #16651 üzenetére
Én a profilképemet addig csereberéltem, amíg nem sikerült egy igazán jó beállítást lőnöm magamról. Azóta minden fórumon ugyanazt a profilképet használom (a YouTube csatornámon is ez látható). A borítót meg egyszer megcsináltam, és azóta marad. Majd csak akkor lesz cserélve, ha nagyon megöregszem a rajta lévő képhez képest, de akkor is csak az arc lesz lecserélve. A basszusgitár nem. Legfeljebb, ha egyszer sikerül rá egy Elixir húrkészletet vennem, mert az ba**ott drága, és lehet vele menőzni!
-
BonFire
veterán
válasz
GergőBp #16643 üzenetére
Nekem meg ez-->Alright Sans A Discovery-n is ezt használják az ajánlóba, meg ha jól láttam a NGC-n is (valamelyikben tévedek…) Zseniálisan megtervezett betű. Tökéletes!
dokee78: Itt van egy ötödik fajta. Igaz, hogy nem olyan, amilyet kértél, de ilyet volt kedvem csinálni.
-
válasz
GergőBp #16456 üzenetére
vonalzó (mérő) eszközzel húzol egy vonalat a kártya szélén, a tetszőleges elforgatásra mész, ami már a megfelelő értékre előre ki lesz töltve és nyomsz egy OK-ot
de ha már PEN-nel körbevonalazod, akkor a Path palettán work path-ra kétszer rákattintasz, hogy átneveződjön PATH1-re, majd a Path paletta kis menüjében kiválasztod a clipping Path opciót, ami által ha más programba (indesign) behozod, akkor pontosan körülvágva jelenik meg
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest