- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankönyv szerint mi a helyes eljárás?
16(/32)-bites HDR kép -> resize (Bicubic resample) -> dithering (8 bitre)
16(/32)-bites HDR kép -> dithering (8 bitre) -> resize (Bicubic resample)Én előbbit éreztem helyesnek és nem hittem, hogy nagyító nélkül is látható az eltérés, de kipróbáltam egy képen és eléggé különböznek (minden mást ugyan úgy csináltam és szinte 1:1 lineáris módban ment a tone mapping, nem bűvészkedtem, csak kicsit vágtam le a hisztogram alját, mert az 1EV-s lépcsőkből a gyorsabb záridős expozíció sem ütötte meg a szenzor alját és kontrasztosabb képet szerettem volna, így a legsötétebb szürkét 0 feketéhez illesztettem, de nem vágtam olyan tartományt, ahol volt információ...).
Az második módszerrel sokkal élesebb lett a kép.
Most még azon gondolkozom, hogy HDR módban nem enged választani a resize algoritmusok közül a CS6 (csak Essential, nem Extended), csak Bilinear és Bicubic Automatic algoritmust. Ami így gyanús nekem, hogy azért vannak kiszürkítve a preset Bicubic-ok, mert nem is tud Bicubic-ot HDR képen és az Auto mód Bilinear-t eredményez, míg a 8 bites képet már Bicubic-al méretezi át és ezért lesz élesebb.
Vagy ez, vagy igazából a homályos kép a "valódi" és a 8 tone mapping utáni átméretezés kreál hamis részleteket. PNG-be mentve a fileméret is nagyobb az élesebb képnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- World of Warcraft : War Within ! Battlenet GIFT ! Game time !
- Full Throttle Remastered (Steam kulcs)
- Surfshark Starter VPN 3/6 hó / 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalmas Kupon
- Retro Windows telepítő csomag 13 db lemez szoftver XP Vista Szerver
- PC akciójátékok gyűjteményből egyben eladók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest