- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qamu74
őstag
Ezt a képet valaki körbetudja vágni és kivágni a kijelzőt,hogy csak a keret maradjon?
[link] -
qamu74
őstag
A PS-ben hogyan kell képet(réteget)forgatni?
-
BonFire
veterán
válasz
#74459392 #14587 üzenetére
Ahogy én uninstallálok.
Revo Uninstaller elindít, program kiválaszt, legbrutálabb, legmélyebb, legalaposabb eltávolítási módszerrel. Mindent vizsgáljon át. Amit talál, azt kitöröltetem vele. Ezek után, ha eltávolította, RegScanner elindít, kifejezésre rákeres (ez esetben Photoshop), majd az összes találatot kitöröl.
Windows reboot + új telepítés.
-
qamu74
őstag
Hi!
Egy PS guru segítségét kérem.
Van ez a telefon és a kijelzőt és a hátteret ki kellene vágni,hogy csak a keret maradjon.
Tud valaki segíteni,nagyon szépen megköszönném.
Itt a kép! -
BonFire
veterán
válasz
#74459392 #14574 üzenetére
Nem hinném, hogy attól lesz egy program bugos, hogy megkerüli az online ellenőrzést és másképp aktiválja magát. Viszont hogy megnyugodjon a lelked, töltsd le és telepítsd az Adobe oldaláról a CS6 trialt, az garantáltan bugmentes, illetőleg csak annyi benne a bug, amennyit az Adobe gyárilag benne hagyott.
Aztán ha azzal is ugyanúgy szaggat, meg döcög, meg tekeri a procit, utána lehet elkezdeni tanakodni, hogy akkor vajon melyik hardverelemre allergiás. Tehát a programhibát első körben ki kéne zárni egy hivatalos próbaváltozattal.
-
-
ViZion
félisten
válasz
delta9 #14571 üzenetére
delta9 & BonFire: Köszi, megnézem
. Bevallom még nem használtam, mert nem volt még ilyen, h semmi idő alatt sok verziót valamiből. Hétvégén meg kell csinálnom...
Most meg autó dekor van... fura. Amit elképzeltem azt csak ráskiccelem a kocsira, de nagyon gagyi, mert csak pár fő elem lesz fóliázva, nem minden... pfff. evvan -
BonFire
veterán
válasz
#74459392 #14568 üzenetére
Úgy van, ahogy Met mondja. A Photoshopban nem jellemző, hogy a beállításokban kéne ahhoz turkálni, hogy optimálisan fusson. Mondom: nekem jóval gyengébb (és ócskább) processzoron ilyet nem csinál, lassabb és kevesebb memória mellett sem. A VGA-m sem egy különösképpen kiemelkedő: éppen jó. Néha viszont bizonyos VGA-k hardveres gyorsítása szokta a legkülönfélébb módon meghülyíteni a Photoshopot. Érdemes tehát egy próba erejéig kikapcsolni a GPU gyorsítást, és megnézni, akkor is csinálja-e. Ha igen, akkor egy Ps reinstall.
-
törölt tag
válasz
BonFire #14567 üzenetére
tudom, hogy e8200 nem egy mai darab, de minden funkciójában nagyon gyors a program, de kivágáskor ha balra akarom vinni a képet alig vánszorog...és ez is tök érdekes, csak ha balra, minden más irányba teljesen jól megy
másik gépen meg tök simán megy
először azt hittem, valami program hiba, de mikor láttam, hogy az irodai gépen ilyen simán megy, kicsit elszontyolodtam.
lehet felteszem majd a 32 bites verziót, de most van egy munkám és nem akarom most leszedni a programot a gépről, addig kibírom valahogy
de az is lehet van valami beállítás, ami megoldana mindent, vagy magába aprogramban, vagy windowsban -
BonFire
veterán
válasz
#74459392 #14566 üzenetére
„a jobbikon 64 bites verzió.”
A Jobbikkal itt nem foglalkozunk!
Viccen kívül: már csak azért sem jó az összehasonlítási alap, mert az egyik 32, a másik 64 bites környezeten fut. Az az E8200 sem a legek netovábbja, lehet, hogy nem kéne rá a 64 bit. Igaz, hogy én egy P 4 631-essel tolom 64 biten, viszont nincs összehasonlítási alapom (aztán jövő hónapban nyugdíjazom is ezt a kiszolgált processzort...)
-
törölt tag
válasz
BonFire #14565 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
Van kettő pc. Az egyik egy viszonylag jó gép, E8200 proci, 4gb ram, gtx460 vga, 7200 hdd.
És van egy másik pc. Az egy irodai gép, celeron 1,8 ghz, 2gb ram, integrált vga, 5200 hdd.Mind a kettőn adobe photoshop cs6 van. Az irodai gépen 32 bites verzió, a jobbikon 64 bites verzió.
Az irodain érezhetően lassabb minden folyamat, de!
Amikor körbevágok egy képet, akkor a jobbik gép proci hűtője maxon pörög, felfele, lefele jobbra tökéletesen tudom mozgatni a képet, de balra iszonyatosan lassan megy. Mindezt kivágás közben.
Az irodai gépen viszont semmi ilyesmi. Tökéletesen tudom mozgatni minden irányba a képet.
Nem értem, hogy lehet hogy az izmosabb gépen megy rosszabbul.
Mind a 2 gépen win7 ultimate van, egyiken 32 bit másikon 64. -
BonFire
veterán
válasz
MmDorian #14560 üzenetére
A jelmondathoz én is más betűtípust választanék. Egyrészt ez a duplázódott alakzat olyan benyomást kelt, mintha rosszul látná az ember, vagy félre lenne nyomtatva. Másrészt ha hiányos a karakterkészlet és nem tudod, hogy oldd meg, akkor talán egy másikat érdemes választani. Ugyanez Century Gothiccal szvsz teljesen tökéletes lenne. Engem az is zavar, hogy a kis „i”-ről le van felejtve a pont. Ilyen betű az angolban nincs, a törökben meg az ukránban van. Ha egy bizonyos nyelven írsz, akkor mindig annak a nyelvnek a helyesírási szabályzatát kell figyelembe venni. Angolban pont van az i-n, akkor is, ha ez dizájn. Ronda és zavaró, legalább annyira, mint magyar szövegeben a kalapos hullámos Ő. Az aposztróf hiánya egy szimpla vesszővel megoldható. Kielölöd a leírt vesszőt, majd felpozicionálod a TExt palettán.
Másrészt a jelmondat lehetne kisebbel szedve. Ha Century Gothicot választod, akkor a tömörsége miatt kisebben is mutatni fog.
A cím ötletes volna, csak ez már a sokadik betűtípus, és nem is szerencsés háromfajta homlokegyenest különböző talpatlant használni. Betűkeverésnél egy szabályból kell kiindulni. Maximum háromféle legyen a plakáton, de ha lehet, inkább kettő. az összes többi dolgot meg lehet oldani a betűváltozatokkal (félkövér, sűrített, light, heavy, italic). Ezen a plakáton már van egy egyiptomi talpas lineáris antikva (az írógép betű), ami nagyon jó, és ott van a groteszk, talp nélküli „COMING SOON”. Amint látod, a különbséget a verzállal (csupanagybetű) szedett szavakkal is ki lehet emelni.
Ha betűket keverünk, akkor arra kell törekedni, hogy két nagyon eltérő legyen. Egy talpas lineáris antikva mellé jöhet egy talpatlan groteszk, vagy egy reklámbetű. Egy Arial és Futura keverése nem szerencsés, nincs meg köztük a kontraszt.
Szerintem sem illik a színek közé a kék és zöld. Földszínek, barnák, sárgák, szürkék, vörösek.
A felső színész felirat sort rakhatád negatívba is. Fekete csík alapon fehérrel megjelenítve a betűt.
A jelmondat-cím-rendező sorokat igyekezni kéne a kép felső harmadának metszéspontjába állítani.
A fotót e szerint a tutorial szerint teheted igazán plasztikussá!
-
-
ViZion
félisten
válasz
MmDorian #14562 üzenetére
"nincs a fontba..." És? Ékezet, vessző csak van. Karaktertáblában mit mutat? Legrosszabb esetben rajzolsz egyet, az egész szövegre dobsz egy maszkot valami maszattal, nem is fog látszani.
"font nem hat úgy, mintha..." Több lehetőség is van, lehet világosabbal írni, multiply módban, lehet warpal, vagy görbévé alakítva kicsit megcincálni-maszkolni, esetleg displacement map, de ezek időigényesek. Szerintem nem olyan gáz, nem közelről nézik.
-
MmDorian
őstag
válasz
ViZion #14561 üzenetére
nincs a fontba apostrof.
igazából más színt nem próbáltam, a címmel kezdtem, megtetszett, de nem tudtam tovább vinni azt a sémát. aztán úgy gondoltam, hogy marad a cím, és valami más téma lesz a középpontban, ezzel is próbáltam szemléltetni a film témáját, na mindegy, legközelebb ügyesebben.
az inges ötlet kifejezetten tetszik. lesz dolgom. majd töltögetem szépen az újakat.
kérdés: a typewriteres font nem hat úgy, mintha a papíron lenne. van rá valami okosság, vagy lehet warpolnom mindegyiket külön ?
-
ViZion
félisten
válasz
MmDorian #14560 üzenetére
Szia!
TeCCik, érdekeselsőre. Pár dolog:
- színészek alá raszter, h kiemelkedjen
- angolul ain't a helyes szvsz, a betűtípusa nekem nem tetszik
- zöldes szín sem tetszik, esetleg mást próbáltál? Alvadt vér bordó, sárgás színek?
- minden felül van, alul üres, talán a director vagy a színészek átköltözhetnének
- háttér így gyűrött papír... pár gombbal lehetne ing is, "névtáblával"
- fotónál ne drop shadow legyen, azt csináld meg rendesen, külön rétegeken, így nem szép
- vérpamacsra is dobj foltokat, ne legyen egyszínű, úgy realisztikusabb
- coming soon ütősebb, mint a cím, lejjebb raknám, nem középre
Hirtelen ennyi, majd mondják a többiek is, csak győzzed csinálni -
MmDorian
őstag
Sziasztok!
Csináltam egy amatőr filmnek postert. Úgy néz ki ez lesz az első komolyabb projectünk, szeretném kinyomtatni, és kitenni a falra. Majd a végleges simitások el lesznek végezve, hogy valóban filmes posternek hasson. AZ első benyomásotokra vagyok kiváncsi, olyan emberekére, akinek ehhez van szeme. Nem profi munkaként kell rá tenkinteni, amolyan szabadidős elfoglaltság.
Köszi.
-
ViZion
félisten
Újabb extrém feladat: sok variáció egy dologból (szín, betűtípus, etc picit variál->ment->újra), szinte lépésenként kimentve .jpg-be... woooot
Ami nem lenne gond, írok eksönt, kész. De ugye a psd fájlnevét kapja a jpg, tehát automatikusan nem megy... van olyan, h sorszámozza? Vagy hogy csináljam, ha nem akarok ezzel holnap túl sokat szopcsizni? Rétegekbe mentsem (a praktikus ctrl+alt+shift+E), utána export layers... hm. Megoldottam mire leírtam?Jobb ötlet?
-
ViZion
félisten
Nah, itt egy újabb érdekesség:
i5 proci, 8 GB ram, de csak int. VGA... minden zsír, Corel száguld, netezni jó, filmek is mennek, de...
DE: PS-nek nem annyira jön be, a VGA gyorsításhoz kevés neki az IGP, néha látványosan belassul pár pillanatra. Mivel a scratch disk is SSD-n van, csak erre tudok gondolni. Másnak (aki nem ezzel dolgozik) nem tűnne fel a lassulás, de érezni. -
BonFire
veterán
válasz
pufancska #14551 üzenetére
Amúgy tényleg nem ismerem ezt az ACDSEE-t, de úgy gondolom, hogy egy képnézővel bajosan lehet egy olyan összetett feladatot elvégezni, mint a fenti. Az alakot ki kellett maszkolni és új háttérre tenni, a logót ki kellett retusálni a ruhájáról, és másikkal behelyettesíteni. Ezt szerintem egyik képnéző se tudja, de javítsatok ki, ha tévedek.
-
ViZion
félisten
válasz
BonFire #14549 üzenetére
+1
Én a kimentett PS .jpg-ket "futtatom át" Photoscape-n. PS-ben van egy action ami RGB-ben menti az asztalra, de méretezni kötegelve ezzel jobban tudom, kisebbek lesznek, ami ügyfélnek pont jó.
AC/DC izé ACDSee is jó, de fizetős, otök felesleges PS mellé, oda vmi ingyenes egyszerű kell. Linuxon gThumb + Gimp, bár Gimpet nem kedvelem, PS-t szoktam meg. -
BonFire
veterán
válasz
Abrion #14548 üzenetére
Lehet, hogy titkot árulok el (bár néhányszor már leírtam): a Photoshop nem ismeri a Lánczos féle interpolációt, amit néhány esetben nagyon szeretek alkalmazni. Így sokszor kicsinyítek IrfanView-vel, de még véletlen sem ACDSEE-vel. ACDSEE-t pedig sose használtam, te valamit nagyon benézhettél. Továbbá nem mindig érdemes elindítani a Ps-t, kisebb munkákhoz, átméretezéshez nem muszáj ágyúval lőni verébre. Ha erre gondolsz:
Ez mindössze azt mutatja, hogy melyik program van alapértelmezett képnézőnek beállítva. Javaslom: nyisd meg a képet Bridge-ben, és ott ellenőrizheted a metainformációit, hogy mikor és mivel lett létrehozva.
Így már azt hiszem, látható minden.
-
Abrion
senior tag
válasz
BonFire #14547 üzenetére
ez de vicces volt, fel is nevetem, kapcs ford
Na szóval, visszanéztem mától kétnél több éves képeidig, és mindet ACDSEE Pro 5 el menteted le, ez nekem elég gyanús, ara gondolok hogy te szándékosan elakarod tüntetni a ps nyomait, a kérdés teljesen tiszta, miért menteted el a képeket ACDSEE Pro 5 el? mindenki tudja hogy nem lesz jobb tőle a png, vagy kisebb méretű annyira hogy megérje.
-
R2D20208
addikt
Sziasztok !MI lehet a legfeketébb / lakk / fényes ( fekete ) szín, és hogy tudom azt előhozni egy sima full fekete alapra ?
-
BonFire
veterán
Viccvót. Ki kellett volna tegyem a szmájlit. Csak itt nem szoktunk foglalkozni hardveres problémákkal, ez meg annak tűnik. Ha nem gyenge a vasad, akkor meg pláne nem volna neki szabad ilyesmit csinálnia. Annyit megtehetsz, hogy a beállításokban megpróbálod kikapcsolni a VGA hardveres gyorsítását (GPU accelerating) vagy wtf. Bár ezzel bizonyos kényelmi dolgokat is elveszítesz, pl a canvas elforgatását.
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Át tértem a jó öreg CS3 ról CS6-ra. Nem tudjátok miért lehet az, hogy néha magától villog feketén a munkalapom? Rettenetesen idegesítő. Úgy látom, hogy általában ha kijelölés eszközön vagyok, akkor csinálja.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
pufancska #14532 üzenetére
Köszönöm neked is a munkát.
A végsó BonFire féle változat beállításra került.
-
BioNiCMaN
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek!
-
BonFire
veterán
válasz
BioNiCMaN #14526 üzenetére
Ha már ki van vágva, a hátteret mögé húzni semmiség. A logóját is el lehet tüntetni, azonban a másik logót azt már rád bíznám. Össze van logózva, és rossz minőségű, én nem babrálok vele.
Egyébként ne nagyon mutogasd a kész művet sehol, mert ez valamelyik cégnek a hivatalos reklámképe, és ha logót meg bármit megváltoztatsz rajta, az bőven hamisításnak számít. Amíg a telódra rakod háttérképnek, addig nincs baj.
Szerk: úgy látom, megelőzte. Azért megpróbálkozom vele én is.
-
Kloden
senior tag
válasz
BioNiCMaN #14526 üzenetére
Tessék!!!!
A többi a Te feladatod, de sztem a körbevágás volt a legkönnyebb, sima gyorskijelölő. Na ha nem megy azért szólj, csak azt mondd meg, hogy az eltérő méretarányú háttérkép hogyan viszonyuljon az emberkéhez.
BonFire: tendert... ez kééész!
Ki csinál szebb gradientet kisebb fileméretben?...
-
BioNiCMaN
addikt
Urak!
Valaki körbe tudná vágni nekem ezt a fickót és háttérnek mondjuk ezt a képet mögé tenni? Illetve a mellére az eredeti logó helyére ezt kellene még rábiggyeszteni, a vállánál lévó feliratot pedig leszedni.
Mindezt 184x184-es méretben.
Lehet, hogy elég, ha valaki körbevágja a csávót a többit megpróbálom megoldani.
Előre is köszönöm!
-
R2D20208
addikt
Sziasztok ! Gép hiányában lenne egy kérésem egy hozzáértőhöz ! Szeretnék kérni valakit, hogy dobjon nekem össze egy 512x512.png - t, ami felülről lefele, feketéből, egy közepes szürke ( 8a8a8a ) árnyalatba megy az aljáig fokozatosan. Nagyon köszi ha tud valaki segíteni !
-
delta9
senior tag
válasz
BonFire #14515 üzenetére
Ezt talán még annyival egészíteném ki, hogy az eszköz tulajdonságainál ki lehet választani, hogy ne színből-színbe menjen az átmenet, hanem színből-100% átlátszóságba, illetve fordítva*. Azzal is lehet játszani akár rétegmaszkon is.
* meg ez persze teljesen szabadon alakítható, ha nem tetszik az előre definiált
-
pocokxx
Közösségépítő
Ahogy Bonfire is írta, a méret szinte mindegy. Én is csak támpontokat adtam, a lényeg, hogy nagyjából minden egyes kép meglegyen 9x13as körüli. (niylván, hogyha részletgazdag képről van szó lehet nagyobb, ha meg egy egyszemélyes portré, akkor kisebben is maradhat.) Egyébként a 39*36 sem annyira "fekvő" inkább egy négyzethez hasonlít+ illetve az A3at is lehet fektetni.
-
BonFire
veterán
Ha úgyis nyomtatásra szánod, minek ragaszkodsz egy képernyő, sőt mozifilm oldalarányaihoz? Lehet akár panorámakép is belőle, de végül akár a szoba dimenziói is meghatározhatják a méretet. Jártál már képgalériában? Hányfajta képarány volt? Ahány kép. A téma ábrázolása legyen a mérvadó, ne a szabványosított rajzlap vagy képernyő méret!
-
pocokxx
Közösségépítő
-
prebuds
aktív tag
Sziasztok!
Van egy egyszerű kérdésem: ha színátmenetet használok, vagy akár rétegmaszkon keresztül csinálok összemosást, fokozatos eltűnést, van, amikor a színátmenet használatakor mindig az aktuális irány lesz a döntő, minden korábbit felülír. Van, amikor meg minden korábbi megmarad, így több húzásból tudom finomítani az átmenetet, a dolgok egymásra rakódnak... De nem tudom, ezt hogyan lehet beállítani, hogy néha felülírja, néha meg megmaradnak a korábbiak? Nem sikerült rájönnöm.
Már ha értitek, mire gondolok, ha nem, csatolok képet. köszi
-
pocokxx
Közösségépítő
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Szeretnék kollázst készíteni,és ehhez keresek valamiféle template-t vagy tutorialt -
$p@rr0w
őstag
Rendben, köszönöm.
-
BonFire
veterán
válasz
$p@rr0w #14501 üzenetére
Nem neked kell ellenőrizni. A programnak egy rakás ellenőrzési procedúrán kell átmenni, és ha ezeket valaki meghamisítja, annak nyoma van, ahogy ViZion is írta. Ha a hosts fájlban az adobe szerverei szerepelnek, az azért van, hogy a program ne tudjon kommunikálni velük, ergo az adobe szerverei nem ellenőrizhetik az eredetiséget.
Ergo 99%, hogy illegálisan van használva.
-
$p@rr0w
őstag
Valaki tudna segíteni hogy ellenőrizhetem egy gépre telepített Photoshopról (CS4) hogy eredeti-e(legális)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Padavan firmware
- Nintendo Switch 2
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Google Pixel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- SzoftverPremium.hu
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro