- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eeXaa
addikt
...sziasztok! körübelül egy éve használok lightroomot, fényképeim utókezeléséhez. ..most váltottam ps-re, s időnként beugranék ide tudakolozódni.... rögtön lenne is egy kérdésem, amiben nem vagyok biztos de úgy tűnik, hogy ps-ben nem maga a fájl(esetemben raw) módosúl, mint pl. a lr-ban, hanem a különböző layerek adják a módosított összhatást, vagyis az eredeti fájl, nem sérűl, roncsolódik
ez igy van?
-
ViZion
félisten
válasz
BonFire #14996 üzenetére
Annyira nem publikus azért... Múltkor is csináltam neki egy ilyesmit, azt mondta szeretné, ha a mostani hirdetése MÁS lenne...
Ezt csináltam hirtelen(fejlécét levágtam, és lebutítva rakom fel): szlogenük a "CSAK ŐSZINTÉN a műszaki termékekről" - jah, a főnök aszisztált hozzá, szerinte túl light is lett
-
ViZion
félisten
válasz
BonFire #14992 üzenetére
Nah, megcsináltam a trollkodást, ami volt a blogodon. Dolgozók képe, a hölgy faarcú... Főnök mondja, h kicsit nem tudnám felfelé görbíteni a száját? De. Erre írja, h mégse, mert ez így elég műanyag vigyor (ha nincs mosolygós képe, akkor mit klónozzak át? Sebaj.) Szedjem le azt a művigyort róla. Visszaküldtem egy trollface-val letakarva a fejét... ekkor éreztem, h valami baj van velem... küldtem egy olyat, h bocs, csak vicc volt, igazad van az művigyor, leszedtem.
Természetesen az egész száját eltüntettem...
várom a hatást egyelőre -
kiskornel
addikt
törlendő...
-
BonFire
veterán
válasz
Inv1sus #14989 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert ilyen cartoon figurák vektorozásában elég jó vagyok, és ilyet akár össze is tudnék neki hozni. Akkor lenne neki egy szabadon méretezhető vektoros Timon figurája. De a gradientes fotórealisztikus illustratorozáshoz már fel kell kötni a gatyát. Nem mintha nem tudnám megcsinálni, de rengeteg ideig tartana, és ugye más dolga is van az embernek.
Szóval egy Timont még bevállalok pihenésképpen is – amennyiben az megfelel –, másra most nincs kapacitásom.
-
BonFire
veterán
Ez nem Photoshop, hanem Illustrator téma, és szerintem ilyet szívességből senki nem áll neki megcsinálni, annál azért nagyságrendekkel nagyobb feladatról van szó, minthogy egy-két effektet vagy kivágást kéne rádobni. Gyakorlatilag kell egy ember, aki egyrészt profi illusztrátor, másrészt profi Illustratorban, ráadásul van egy rakás ráérő ideje.
Egyszerűbb keresni kész képet, ami elég nagy felbontású, és azt rátenni egy pólóra.
-
kiskornel
addikt
válasz
Aaron14 #14981 üzenetére
Flaring vagy ghosting néven kell keresni. A bűnös az optika. Egy részt a lencse alakja, más részt a bevonatok. Legegyszerübb megelőzni... ehhez drágább optikát kell venni, vagy tudatába lenni a jelenségnek, és kihasználni, úgy komponálni...
Kisebb kör esetén klón stamp-pal lehet orvosolni. Nagyobb kör esetén (ahol téma, sok adat van alatta) szerintem orvosolhatalan.
Minta? -
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Rendelkezem egy Nikon D90 tükörreflexessel és egy Nikkor 50/1.8D objektívvel. Két hete volt egy fotózásom, és most az utómunkák során vettem észre, hogy egyes képeken lilás kör alakú elszíneződés van a kép centrumában. Ez ugye a beverés, vagy mi a fene.
Ezt szeretném eltüntetni, de nem tudom, hogyan is kezdjek hozzá. Tudna nekem valaki segíteni? :-)
-
qamu74
őstag
válasz
pufancska #14976 üzenetére
Szia!
Én nem sértődtem meg, de én kezdő vagyok a PS-ban(BF-nek üzenem, hogy tőle ,a tutorialjaiból nem sokat néztem, az a kép csak egy fantázia kép volt,se több, se kevesebb),de volt pár ízléstelen kritika!
Én nem a Photoshoppal keresem a kenyerem, mint itt egyesek én csak ismerkedek vele és hobbi szintű felhasználója vagyok a programnak!Még egyszer ,én nem sértődtem meg!Elbírom a negatív kritikát, de ne nézzék az embert hülyének!Más lenne egy kérdésem.
Ikonpackot szeretnék csinálni saját felhasználásra(androidos mobilhoz)
A jelképeket(telefon,google,stb) hogyan,vagy honnan tudom belehelyezni az alap fájlba.
A választ előre is nagyon szépen megköszönöm -
pufancska
tag
válasz
BonFire #14975 üzenetére
Szerintem nomen est omen. Qamu, vagy kamu. viszont az nagyon tetszik, hogy elmondják az emberek a véleményüket és megsértődik, inkább meghúzná magát és elfogadná akár az ilyenfajta kritikát is. Viszont, hogy ne fájjon a szíve, akkor most én.
SZUPERLATÍVUSZOKKAL LEHET CSAK RÓLA BESZÉLNI, EZ EGY REMEKMŰ, HA AZ ANYAGI KERETEM MEGENGEDNÉ MEGVÁSÁROLNÁM AZ ÖSSZES JOGÁT, HOGY MINDENKI LÁTHASSA A VILÁGON. KÖSZÖNÖM AZ ÉLMÉNYT. -
BonFire
veterán
Jaj, nekem
aki ilyet csinál, az ne dicsekedjen már el vele, hogy BonFire-től tanulta a Photoshopot, mert egyrészt tökön szúrom magam, másrészt rólam állít ki hamis képet, én ugyanis soha nem tanítottam ilyesfajta ízléstelenséget, és egyetlen tutorialomban sem biztattam senkit arra, hogy a program létező összes effektjét jelenítse meg egyetlen képen.
Én azért nem vettem rögtön az elejétől fogva poénra, mert el sem olvastam a szöveget. Egyszerűen ránéztem, és sokkolt! A betűk jelentése nem is jutott el a tudatomig. Aztán, hogy a többiek nekiálltak viccelni, tényleg azt hittem, hogy valami félreértett tréfa akar lenni, de most látom csak, hogy ez tényleg vérkomoly, mert másodjára is be van posztolva.
-
Met
nagyúr
válasz
qamu74 #14969 üzenetére
Ez a logod? Akkor a 14961-ben mit linkeltél? mert elkészült az "úgynevezett" logóm, hogy miket javíthatok a képen.
Na, de hogy ne csak a szavakon lovagoljunk.
Először is, a topik (szerintem) első sorban technikai jellegű problémákra van, nem láttam itt a PH-n kép mutogatós topicot de itt van egy, fognak neked örülni.
Másodszor, olyan alap dolgokat kérdezel amit nem kellene azután hogy végig nézted és csináltad az első hsz-ben linkelt Adobe Photoshop segédanyagok, tutorialok: alatt lévő dolgokat, pl. a segédvonal elrejtése biztos le van írva valamelyikbe, azt meg nem is értem hogy ha állítólag BonFire tutorial-ja alapján vágtad ki a monitor képernyőjét hogy lett neked foltos.
Nem az a baj hogy kérdezel csak legalább valami alap tudást szedj össze a netről.
Senki nincs itt elszállva magától hogy hú de fasza PS userek de amikor meglátunk egy 14961-esben linkelthez hasonló "alkotást" sok minden megfordul a fejünkben -
ViZion
félisten
válasz
qamu74 #14972 üzenetére
Ahogy írtuk is -igaz kicsit humorosra véve- az NEM logó. Valami diszkós plakát hettérnek bikinis csajokkal jó.
Logónál fekete és fehér van. Megcsinálod és ha érthető, szép, rárakható bögrére, bugyira, óriásplakátra is, akkor _LEHET_ hogy jó. Ha a mondanivalója, a cég profilja is átjön a célközönségnek, akkor már jó az út.Még egy dolog: a logótervezés nehéz, ahogy a betűtervezés is. Kb. ez a két terület, amihez rengeteg tapasztalat kell, szerintem a grafikai témájú munkák legnehezebbjei. A kész mű vagy sz@r, vagy "vótmá" többnyire... kerülöm én is az ilyen melókat. Az is érdekes, h sokan a "közepébe" ugranak, miért nem Sin City effekt képeket csinálsz elsőnek, vagy vmi téliesítést, színcserét, egyszerűbb képmanipulációkat?
Nem baj ha próbálkozol, de én ezt poénnak hittem (minimalista szövegből főleg...), ezért is vicceltük el.
Ne haragudj ránk! -
BonFire
veterán
válasz
qamu74 #14969 üzenetére
Kicsit részletesebben. Mit akar kifejezni ez a firka? Mert egy logó ott kezdődik, hogy valamit képvisel. Nem a gombhoz vesszük a kabátot, hanem fordítva. Ha van egy cég, az kínál valamit a piacon, valamit képvisel, és ezeket a dolgokat meg lehet jeleníteni az arculatban. Olyan nincs, hogy logó, csak úgy lárpúrlár önmagáért. Az ilyet a legjobb jóakarattal is legfeljebb kézjegynek vagy szignónak lehet nevezni, de logónak semmiképp.
Keressél magyar nyelvű olvasmányokat (angolt többet találsz), hogy mik a jó logó ismérvei. Nézegess ütős logókat, lásd meg, mitől jók azok a logók. Mi nem fogjuk ezeket ide leírni, mert nem fórumtéma, gyakorlatilag egy hétig lehetne róla dumálni. De nem kell, mert le van írva. Kezdetnek itt van ez: Hogyan ne csináljunk logót?
-
ViZion
félisten
válasz
BonFire #14962 üzenetére
Megint kikapcsoltad a humorérzéked?
~
A logó szinte tökéletes! Én igazán csak az animált gifek által kínált többlet információ hiányát tudom felróni negatívumként. Érdekes inverze az univerzumot elnyelő fekete lyuknak, illetve ez gondolom a fekete lyuk belülről! Milyen érdekes, új nézőpontban világítja meg a közelgő világvégét! Benne minden pixelében az elmúlás, aki sokáig nézi az könyörög a gyors elmúlásért... Ahogy a sablon ecsetek és a színek kontrasztja rohasztja a szinapszisokat, közben a művészből a halucinogén szerek lassan tisztultak és némi szabályos bármi is került a képre -vesztünkre. Alul erős humoros kontrasztban a "minimalista" mintegy arcul csapása minden maximalistánakEsetleg a szivárványon átugró Pink Pegakornis (szárnyas-egyszervú) tudná tompítani az érzést: "ezdedurvabazmeg"
Záratni fogom a topikot, ha ilyen a vége itt az okításnak!
Komolyan... pl. EZEK logók. A kép az valami, de nem logó.
-
qamu74
őstag
Hi!
Képmesterek!Kíváncsi vagyok a véleményetekre,javaslataitokra, mert elkészült az "úgynevezett" logóm, hogy miket javíthatok a képen.
logó -
Levels-t a legritkább estben használok, inkább a Curves-t.
-
BonFire
veterán
válasz
Dluinet #14956 üzenetére
Én még annyival egészíteném ki, hogy a korrekciós rétegek esetében ha lehet, használjuk mindig ki a maszk adta lehetőségeket. Lehet, hogy a kép nem egyformán van bevilágítva, egyik csücske sötét, másik világos. A sötét sarkot Levels fényerő növelésével lehet világosítani, majd hogy ne hasson az egész képre, egy gradientet húzni a maszkra. Ugyanezt el lehet játszani a túl világos sarokkal, ezt sötétíteni, majd gradienttel csak oda hatni, ahová szükséges. Én sokszor használom ezt a technikát.
Az alsó képen egy világosítás van, de a bal szélére nem engedtem hatni, mert túl világos lett volna. Plusz még egy Levels van az alsó képen az ujjakon, ez viszont sötétítve kiemel néhány részletet. Ez szintén maszkolt.
-
ViZion
félisten
válasz
Dluinet #14956 üzenetére
Épp most van pár katalógus fotóm, hasonlóan dolgozom, mondjuk ez webre lesz, így nem kell annyira szöszölni.
Még egy "trükk" a kivágásokhoz, esetleg montírozáshoz: stroke ~10-30 px elütő színnel szépen megmutatja ha a selection (color range, wand) "szemcsés" volt. Több kép egymásra rakásánál is hasznos, ilyenkor szoktam keverési móddal is játszani a pozició megtalálásához. Nekem most fehér háttérre kell csinálni, kivágás helyett a háttérre (jó fotók, de nem 255-255-255 a háttér) levels-nél ahogy Dluinet is írta fehérrel klikk, kész. Kicsi kontraszt, szín, save. Ékszerekkel nem így lesz, már látom
-
válasz
Inv1sus #14942 üzenetére
Fontos a sorrend, a termékeket egyesével csináljuk, de jó ha van egy csoportkép ami a végső elrendezéshez segítség
1 Vágógörbét megcsinálni, gyakorlattal 1-2 perc alatt körbe lehet vágni a dolgok 95%-át.
ha az üveg vagy a termék fehér széle nem látszik a fehér háttéren, akkor korrekciós rétegen a fényerőt minimumra
veszem, esetleg egy kis kontrasztot rakok rá, néha még a színcsatornákat is előveszem.
Előre nézd meg távolról, hogy hogyan érdemes az íveket megcsinálni, egy nagy félköríve részt sohasem csinálj 3 pontnál többől, ne vessz el a részletekben és ne is nagyold el, ehhez is kell a gyakorlat. A zacskók rojtos szélét nyugodtan vágjad le, és a nagyobb íveket kövesd egy kicsivel beljebb.Csak nagyon profi fotók esetében lehet használni a varázspálcát.
2 A képzaj és színzaj csökkentése 15-25 másodperc
3 egy action billentyűparancsra 1 másodperc:
az első görbe kiválasztására, görbe kijelölésé alakítása, kijelölés megfordítása, a háttér réteggé alakítása, kijelölt terület törlése4 Free Transfor, perspektíva ha nagyon szükséges, 10-15 másodperc
5 Curves (görbék Ctrl+m) kb 10-15 másodperc
A világos pipettával megkeresem a legvilágosabb pontot a képen, ebben segít show clipping
A fehér betűk jó ha fehérek (a kiéget résszel nem tudsz mit kezdeni) de nem mindig lesznek vakítóan fehérek.
Ezzel megvan a kép élénksége.A középszürke pipettával keresek egy szürke pontot (nagyon világos majdnem fehér vagy nagyon sötét szürke is jó, ha nincs pont ezüstszürke), hogy beállítsam a fehér egyensúlyt.
6 árnyékok és csúcsfények 3 másodperc
néha lejjebb kel vinni a csuszkát 50% alá, vagy mégse-re nyomni, ha felesleges
hogy egyenletesebb legyen a kép7 kontraszt kb 50 egységnyi, de a természetesnél kicsit több 4-5 másodperc
8 tükröződés egy action-ből billentyűparancsra, egy kis free transform 20 másodperc
9 action billentyűparancsra 300dpi-re alakítás, cmyk színtér mentés szokásos helyre 1 másodperc
10 fájlnév megadása 10-15 másodperc
-
pufancska
tag
Na végre legyártották a monitoromat. így nem kell kettő.
Már csak az a gond, hogy hogy jut el hozzám.
Itt lehet róla többet olvasni -
Inv1sus
addikt
válasz
Dluinet #14938 üzenetére
Tudnál nekem pár tippet adni ezzel kapcsolatban, mert én elég kezdő vagy az ilyen termékképek készítésében és hát kissé lassan megy. Konkrétan néha 20 perc, mert pl a üvegeket se elég ha vertikálisan megfordítom, hanem a görbületet is át kell igazítani. Vagy csak én nem tudok valami jó kis photoshop funkcióról?
Pl a tükrözödő felületet hogyan mosod el? Sima blurral?
-
BonFire
veterán
válasz
madgie #14940 üzenetére
Én egy 40×60 cm-es kartonlapból, egy tekercs háztartási alufóliából, és némi ragasztószalagból egész tűrhető derítőlapot fabrikáltam magamnak. De egy fehér lepedődarab is megteszi, amit ráfeszítünk egy keretre, ha nagy a csóróság.
Itt azzal van alapvetően a baj, hogy nem is tudják, hogy mi hiányzik a jó fotóhoz. Agyilag nem jutnak el oda, hogy a fényképhez elsősorban fény kell. Ha az nincs, lehet erősíteni a zajt 1600-as ISO-val, de szín nem lesz több. Csak a fehér ember is olyan lesz rajta, mint egy néger.
-
madgie
titán
válasz
BonFire #14939 üzenetére
Pár ezer forint egy fénysátor (vagy össze is lehet eszkábálni egyet), szintén pár ezer egy olcsóbb állvány, nagyjából ennyi kellene egy kicsit normálisabb képhez, meg esetleg pár csíptetős lámpa. Ja és néha egy polárszűrő az objektív elé, ha sok a csillognivaló a tárgyon, akkor meg lehessen szűrni.
Persze így is relatív kókler megoldásról beszélünk, de home made cuccnak nagyjából ennyi a minimum.
-
BonFire
veterán
válasz
Inv1sus #14936 üzenetére
Hát gratula hozzá, hogy ebből a szarból ezt a kevésbé szart ki tudtad hozni. Bár az alapvető bajokon nem segít. Nincs fény ugye, így nincsenek rendes színek, csak valami okádék. Nem véletlen szoktak fotóst hívni termékfotóhoz.
A múltkor láttam, hogy a McDonald's hamburgereit úr Photoshopolják össze, pedig ott profi körülmények között van minden lefotózva, de ha összerakják a szendvicset, akkor nem látszik közte a cucc. Ezért külön rétegre teszik a hagymát, a sajtot, a salátát, megrajzolják a kicsorduló mustárt, Liquify-jal igazítják a sajt csücskét, végül rárakják a zsemle tetejét, és ha kevés rajta a szezámmag, még klónoznak rá abból is pár szemet.
Ezek meg szembevillantják a fényes kartont direktbe, mert derítés ugye luxus, ahhoz apparátus kell. Az ilyen fotó szvsz még Facebookra sem nagyon való, nemhogy szórólapra.
Mivel én sem engedhetem meg magamnak, hogy bármilyen megkeresést visszautasítsak (arról meg már végképp leszoktam, hogy meggyőzzem az ügyfelet, csináltasson rendes fotót fotóssal…), egyszerűen meg szoktam mondani már meló előtt, hogy készüljön fel rá lelkileg, hogy a végeredmény szar lesz. Írásba adom neki. Erre mikor kész van, nagyon szoktak örülni, hogy dejólett.
-
ViZion
félisten
válasz
Inv1sus #14936 üzenetére
Ügyfél: Na, erre gondoltam!
De jobban néznének ki, ha a nagy üveg lenne a doboz mellett, esetleg jobb lenne a fehér szőlőlé lenne a nagyban. A kis lekváros üveg jó úgy, ahogy van. Csak nem az 500, hanem a 750 g-os üveg kellene, a csipkebogyót már nem forgalmazzuk, szilvára kellene cserélni.Mondjuk az almás helyett is jobb lenne a körtés. Jajj, neeem, nincs fotó, a fotós amúgy sem ér rá, de netről leszedsz körtét, az az 5 perc má' mit számít? Nem, nem Vilmos körte, hanem az a másik na, tudod. Átküldöd aztán majd mondom.
Reggel mutatnám a partnereknek, mondjuk ha tudnál még egy-két félét azt nem bánnám. Nagyon elhúzódik a dolog, már augusztusban mondtam, hogy kell. Nem küldtem hozzá semmit? Hogy küldtem volna, minden ősszel érik... látszik nem vagy kertész. De hogy nincs kép, termékinfó, címkeméret és adatok attól még nekifoghattál volna, nem most kellene kapkodni.
-kimegy, autóba beül-
Ez a f@sz nevezi magát grafikusnak?Dluinet: én régebben csináltam szórólapot. Jól kell választani: ablakok, ajtók, stb. csupa szabályos tárgy
A legnagyobb baj az nálam, h pl. ~2 hete elküldött tervre ma délután jött a mókus, h beszéljük meg. 2 féléből kellene több felirattal, _holnapra_. Mondom bocs, de éjjelre van már meló és aludnék is. OK, de ő délután indul külföldre bemutatni a terméket, amin ez a címke lenne...
A kirakat (5 ablak + ajtó üveg egymás mellett) is ma került hozzám, mert másik helyen már egy hónapja húzódik. Holnapra legyen terv (vázlat volt 7végén), mert ha nem, akkor ajj-ajj... Máshol elhúzták, ezért pikk-pakk nekem kell kapkodni. Sajnos nem vagyok akkora művész vagy ász (így félig vállalkozóként), h elküldhessem őket a butikjukkal együtt izraelbe sertéshúst árulni -
qamu74
őstag
közben megtaláltam a megoldást.....
-
BonFire
veterán
válasz
tknof1871 #14929 üzenetére
Ne add fel, hanem állj neki egy alapos kártevővadászatnak, mert úgy látom, az az XP ezer sebből vérzik. Te takartad ki a tálca bizonyos részeit, vagy ilyen a megjelenítő? Ha igen, lehet, hogy a VGA haldoklik, de attól még nem kéne egy programnak hülyeségeket firkálnia. Ez a viselkedés inkább vírusra vall.
Egy NOD-ot telepíts fel (a mostani antivírusod már biztos fertőzött) 30 napig használható legálisan. Futtass vele boot idejű keresést; a rendszer-visszaállítás minden meghajtón legyen kikapcsolva.
Ha végzett, ezek közül is futtathatsz párat. Mind találni fog még néhány dolgot. Utána visszarakhatod a kedvenc antivírusodat (persze csak legálisat).
Vagy választhatod a rapid megoldást, és újrarakod az XP-t, meg az egész kócerájt, ami van.
-
-
tknof1871
őstag
válasz
ViZion #14928 üzenetére
Más betűtípussal is ilyen?
Igen.PS-t amikor indítod nyomd le együtt a ctrl+shift+alt billentyűket.
Azt kérdi, Delete the Adobe Photoshop Settings File? Nyomok egy Yes-t. Nem tudom, van-e jelentősége, de erre mindig az Adobe Arabic betűtípust választja ki. De utána is minden betűtípusnál ugyanazt csinálja, amit a képen is mutattam.
Rossz szgép, vagy rossz PS. Nem tudom. Feladtam. Köszönöm a segítséget! -
BonFire
veterán
válasz
tknof1871 #14925 üzenetére
Hát, ha nem arabul próbálnál írni, hanem mondjuk magyarul, akkor rögtön jó helyre kerülnének az írásjelek. Talán válassz egy nem arab betűtípust, kezdetnek mondjuk legyen az Arial (és nem variál!) – és Ariallal a számok is sokkal ismerősebbek lesznek.
A továbbiakban kérünk egy képernyőfotót a jelenségről, mert láthatóan te nem tudod elmagyarázni, mit is látsz valójában.
-
tknof1871
őstag
válasz
BonFire #14924 üzenetére
Mi a furcsa azon a képen, amit belinkeltél?
A számok itt nem úgy néznek ki, mint a képen a felső sorban (1 2 3 4 5 6 7 8 9 0), hanem úgy, ahogy a második sorban.
Ha láttál már szövegszerkesztőt, akkor tudhatod, hogy van balra, középre és jobbra igazított szöveg. Na, ezt a Photoshop is tudja. A szöveg eszköztáron láthatod a három megfelelő ikont, és azok közül kell kiválasztani éppen az aktuális feladatnak megfelelőt, egyébként nyugodtan maradhat a balos elrendezésben (alapértelmezetten).
Az megvan, de mindegy, hogy balra, középre és jobbra igazított a szöveg, a sorok akkor is ponttal, vagy vesszővel kezdődnek.
-
BonFire
veterán
válasz
tknof1871 #14923 üzenetére
Mi a furcsa azon a képen, amit belinkeltél? Semmit sem kell átállítani, alapbeállításon minden úgy van, ahogy kell. Az angolok is balról jobbra írnak, akárcsak mi, fölösleges a billentyűzetet meg egyéb marhaságokat piszkálni, főleg, hogy nem is tudod, mit állítgatsz.
Ha láttál már szövegszerkesztőt, akkor tudhatod, hogy van balra, középre és jobbra igazított szöveg. Na, ezt a Photoshop is tudja. A szöveg eszköztáron láthatod a három megfelelő ikont, és azok közül kell kiválasztani éppen az aktuális feladatnak megfelelőt, egyébként nyugodtan maradhat a balos elrendezésben (alapértelmezetten).
Szerk: Ráadásul az UI language opcióban nem fogsz találni csak egy lehetőséget, az angolt vagy a franciát vagy a magyart, attól függően, melyik programot telepítetted. Ugyanis nem lehet nyelvet váltani Photoshopban.
-
tknof1871
őstag
válasz
ViZion #14921 üzenetére
Aha, Enter-t nyomok és a pont a mondat elején marad. Jobban megnézve a kurzor is mindig a bal oldalon villog. A számokat se úgy írja, ahogy megszoktuk, hanem ilyen furcsán. Akkor ez a nyelvi beállítás miatt van, ugye?
Ugye itt kell átállítani:Edit > Preferences > Interface > Text > UI Language? -
BonFire
veterán
válasz
tknof1871 #14920 üzenetére
Az a pont a szövegelrendezést mutatja! A balra rendezett szöveg bal oldalán van a pont – ami nem is pont igazából, hanem inkább kis négyzet –, míg a jobbra rendezettnek a jobb oldalán van. Továbbá a betűmérettől és a -színtől függetlenül mindig egyforma nagyságú, formájú (négyzet) és színű (fekete). Azért van, hogy ránézésre tudd, a szöveg balra- jobbra- vagy középre rendezett.
-
tknof1871
őstag
Üdv! A Type Tool-ról lenne kérdésem. Miért teszi a pontot a mondat elejére, ha én a mondat végére akarom? Mindegy, hogy begépelem a szöveget, vagy bemásolom.
-
-
ViZion
félisten
válasz
forceberg #14910 üzenetére
Pénztárcafüggő, hogy mit érdemes
Ha megteheted, az i5 3xxx sok tekintetben jobb. Teljesítmény (akár játékra is jó), tartósság (elég lesz biztosan a következő 2-3 évben), eladhatóság (pl. 2 év múlva...).
Ha nagy képekkel dolgozol, filtereket használsz, akkor jobb a fizikailag 4 mag. Ha csak napi 1-2 órát dolgoztatod a gépet, akkor elég az i3 is. Kompromisszumos megoldás, ha nézel egy olcsó (cerka, Pentium, i3) használt Sandy vagy Ivy procit, ha kevesled akkor csere egy nagyobbra. -
válasz
ViZion #14789 üzenetére
Erre nem válaszoltam...
Szóval a laptop az i5 3210M és az asztali az E3400 @ 3GHz. Az asztali gépet fejleszteném, de a PS(LR, amit még nem, de fogok)-en kívül más igazán számítás igényes progit nem használok.
A fő kérdés mostanra úgy módosult, hogy a PS miatt érdemes-e 4 magos procit venni, vagy elég egy Ivy i3? -
BonFire
veterán
• Ha a tetoválás fehér alapon fekete ábra, akkor nem kell kivagdosni, csupán a réteg összhatásmódját Multiply-ra állítani. Így a fehér részek egyszerűen eltűnnek.
• Az ábra fekete színét kissé kékessé lehet tenni a Hue/Saturation panelen a Colorize négyzet kipipálásával, Lightness csúszka feljebb csavarásával, és egy sötétkék szín beállításával. Csak úgy szemre.
• Ha nagyon sötét és kontrasztos az ábra, akkor az áttetszőségi értékét lejjebb veszed a rétegnek a réteg palettán.
• Ha a testrész olyan perspektívában van, hogy muszáj torzítani, a Free Transform opcióval (Ctrl+T), valamint az ezen belül található opciókkal, (perspektíva, döntés, forgatás, tükrözés, hajlítás) teljesen jól rá tudod illeszteni a megfelelő helyre a tetkót.A YouTube-on is rengeteg Photoshop tattoo tutorialt találsz, érdemes egyet-kettőt megnézni, de a módszer a fent leírt.
-
mijos
senior tag
Olyan képet szeretnék csinálni, amin deréktól felfelé vagyok lefotózva. A lényeg, hogy tetoválásokat szeretnék a testem varázsolni. Már van egy a mellkasom bal felső részén, de kíváncsi vagyok, hogy néz ki "x" meg "y" tetoválás. Gondolom időigényes és bíbelődős munka. Pontosan kivágni a tetoválást, magamra rakni majd azt a hatást kelteni, hogy tényleg ott van. Na meg ha nem egyenes területre rakom rá, akkor még hajlítani is kéne, jól gondolom ?
-
BonFire
veterán
-
ViZion
félisten
válasz
BonFire #14900 üzenetére
Fenéért laksz Te olyan messze innen?
Itt egymás fenekébe vannak a kisebb-nagyobb cégek, aztán meg néznek, h BP-re meg Kecskemétre kell járni dolgozni...
Ezt találtam a közelben: KIRÁLY DEKOR Bt. 4700 Mátészalka, Ifjúság tér 35. mást nem találtam róla.
Nagyformátumúra nem kell kifutó, CMYK tif, 300 dpi, és dobj rá 1 px keretet ha fehér alapon van a grafika, hogy látszódjon hol kell vágni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged