- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
d3tox1c
senior tag
Köszi srácok a gyors válaszokat.
Tudtok ajánlani "csajos" játékokat? Logikai, ügyességi, fitness, stb.
Bnom még nem tudja, meglepi, jó lenne ha tetszene neki, így elkerulnem a lebaszast 😂 -
kiskuplung
őstag
válasz
d3tox1c #50092 üzenetére
A Quest2-nél ahogy írták elég kicsi az a pont, ahol pont éles a kép. A leírás alapján biztos, hogy rosszul áll a fejeden, szellemképesség az ettől van.
Azt próbáld meg hogy fel-le is mozgatod a fejeden, illetve amit sokan nem tudnak, hogy a szemüveg szárán is tudod forgatni, ez szokott lenni a megoldás.A homlokod ha fáj tőle, az se jó, a tarkódon kellene, hogy feszüljön, illetve a fejed tetején. Én úgy csinálnám a helyedben, hogy előbb lazára venném a szíjakat, aztán előbb belőném, hogy hol éles (a szárakon se felejtsd el forgatni), aztán ha így jó akkor meghúzni felül, hogy jó legyen a szemmagasság, és ha ez is megvan akkor 2 oldalt rácuppantod az arcodra (de azért annyira ne, hogy fájjon
)
És amit fatal' írt az is igaz, majd megszokod, hogy ne a szemed forgasd hanem madárszerűen az egész fejedet
-
aracsim
csendes tag
Sziasztok. Van egy Oculus Quest 2 amivel kábellel csatlakoztam egy RTX307 VGA-s laptopra. A Half Life Alyx-et végig játszottam, tehát működött, de most z istenért se akar csatlakozni a laptophoz se kábellel se Airlink-el. A kapcsolat indításakor a szemüveg képernyője elsötétedik és egy forgó jel jelenik meg de nem lép be a számítógépes VR felületre. Az oculus program a gépen azt mutatja, hogy felismeri a készüléket és a kézi kontrollereket, mutatja azok akku állapotát, de mégse csatlakozik. Az én gyanúm, hogy a VGA driverrel lehet gond, mert az új telepítésű laptoppal működött, de miután a VGA Nvidia driverét feltettem a windows-os driver helyett onnantól nem működik.
Valaki tud erre megoldást? -
fatal`
titán
válasz
d3tox1c #50092 üzenetére
A gyári strap és arcpárna egy fos, ezért tud ilyen olcsó lenni. Lecseréled és kényelmes (persze ennek ára van).
A god ray fresnel lencsékkel ilyen, középen van a sweet spot, meg kell szokni, hogy a fejed mozgasd, ne a szemed. Pancake lencsékkel jobb lesz a helyzet, Quest 3-ban valószínűleg az lesz, illetve a Pico 4-ben az van.
De ne számíts monitor pixelsűrűségre, nagyon messze vagyunk tőle.
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Ma lettem quest 2 tulaj.
Vegyes érzéseim vannak. Mivel soha nem volt vr-om, így nem tudom mihez hasonlítani.
2 dolog viszont nagyon zavar :(
1:sehogy nem tudom kényelmesre beallitani, fáj tőle a homlokom,olyan mintha nyomná. Viszont ha lazabbra veszem, le esik az orromra.
2:a kép minősége elég gyenge,főleg betűknél olyan, mintha szellemkepes lenne,+néha olyan mosottas a kép, hiába állítom a "szem távolságot".
Ez ilyen, vagy nincs rendesen beallitva?
Előre is köszönöm. -
fatal`
titán
válasz
Reibek #50082 üzenetére
Kábelen nem tudom. De tegnap vagy 3-4x tartottam szünetet egy 10 percre és minden alkalommal, amikor visszavettem a HMD-t, akkor air link disconnected. Szerencsére a játék azért futott tovább (DiRT Rally 2.0), így újra kellett csak kapcsolódni.
Viszont játék közben soha nem dobja le. Lehet ez is valami rolling feature, csak az értelmét nem tudom.
-
Márton
nagyúr
-
Raymond
titán
Ha irod hogy megviselt akkor valoszinuleg tenyleg kabel hiba. Az arak sajon olyan amilyenek, de ha te vagy az eredeti vasarlo akkor irhatsz az Oculus suppport-nak, lehet kuldenek egyet neked is, a napokbal volt a reddit-en hogy kuldtek valakinek ingyen. De ez persze nagyban attol fugg melyik/milyen support agenst fogsz ki. A hasznalt arak sajnos olyanok amilyenek.
A Rift S nem mukodik a CV1 kontrollerekkel, sajatjai vannak a kulso kamerak pedig mar nem kellenek hozza mivel beepitett van. De Rift S-re valtani nincs ertelme, ugyanazok a gondok vannak kabelugyben mint a CV1-el, raadasul a kontrollerek nem olyan robusztusak mint a CV1 igy azok is jobban romlottak es szinten nem kapni okat.
Ha valtas akkor egy Quest 2-re, minden szempontbol jobb.
-
fatal`
titán
válasz
Danecay #50071 üzenetére
és rányomni a Launch Quest Link, és ezt valahányszor meg kell tennem akárhányszor leveszem a headset-et a fejemről.
A főmenüben ott a bazi nagy link gomb, rányomsz és connect.Az, hogy leveszed a headsetet és elbontja az airlinket az sajnos új dolog, nem tudom, hogy szándékos-e, de rohadt idegesítő. Én szoktam szimulátorozáskor szünetet tartani és minden alkalommal újra kell kapcsolódni, ez most v47 óta van így.
Automatikus csatlakozásra nincs mód, de tényleg két click az egész.
-
flugi
tag
Hali!
Oculus Rift (CV1)-em egy hete nem csatlakozik HDMI-n, gondolom a kábel rossz, de mielőtt rendelnék kábelt, szeretném tudni hogy tényleg a kábellel van-e baj, mert esetleg mégsem. Van Budapesten olyan bolt, ahová ha beviszem a headsetet, ki tudom próbálni és egyből kábelt is venni? Ha nincs, akkor milyen ötletek vannak?A videókártya ugyanazon a HDMI porton monitorra ad képet, szóval azt kizárnám, hogy beállítás probléma vagy ilyesmi, a kábel elég megviselt (családi kütyü, folyamatosan állítgatva van), szóval valószínű jelölt, de a neten látott 100+ dolláros kábelár mellett tesztelés nélkül nem rendelnék.
Upgrade lehetőségét se zárnám ki, ha pl. a Rift S headset tudja használni a CV1-es kontrollert és bázisállomást, de erről nem sokat tudok.
-
Danecay
addikt
válasz
fatal` #50070 üzenetére
A srác sem egy flat monitoron próbálta. Mindegy, én nem akarok sekinek sem igazat adni, csak a témába vágó érdekesség volt. Ki kell próbálni. Még én sem tettem még, mert még mindig a kezdeti "nehézségekkel" problémázok, de jó úton haladok
#50040 Raymond
Mint kiderült én bénáztam. A router jelerőssége, valóban gyenge volt, de nem biztos, hogy ez okozta a problémát, mert ma átraktam a PC-t és a headset-et egy másik router-re, ami itt van mellettem 40cm-re, és akkor is jött az error. Szóval a baj az volt, hogy én azt hittem, hogy amennyiben kiírja, hogy csatlakozva vagyok a PC-hez, akkor mennie kellene automatikusan a linknek, azt nem tudtam, hogy külön meg kell keresni és rányomni a Launch Quest Link, és ezt valahányszor meg kell tennem akárhányszor leveszem a headset-et a fejemről. Tényleg, nincs erre valami praktikus megoldás, pl. egy gyors elérés, vagy ikon a főmenüben?
Mondjuk észrevettem egy dolgot, méghozzá azt, hogy az Oculus progiban, a Devices alatt, ahol jelen van ugye nekem a Quest 2, ott nekem csak a headset mellé tesz zöld pipát és pötty9t, a kontrollerek mellé nem, olyan mintha nem is érzékelné, de egyébként működik, viszont videókban azt láttam, hogy elvileg azoknak is züldnek kellene lenniük és írnia kellene a töltöttségi állapotukat.#50027 Márton
Ebben a Bigscreen-ben nem lehet úgy filmet nézni, hogy teljes képernyőben? Jópofa dolgogok ezek a virtuális mozitermek, vagy házimozik, virtuális pocorn és kóla meg ilyenek, de ha én csak filmet szeretnék nézni, anélkül, hogy bármi virtuális tér vegyen körbe, arra van lehetőség? -
fatal`
titán
Ez leginkább azért érdekes, mert egy felskálázott kép soha nem lesz élesebb, mint a natív. Maximum nem látod a különbséget monitoron.
Viszont a VR más, sokkal kisebb a pixelsűrűség. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy kevesebb él lesz, viszont emiatt egy mosott szar lesz a kép az artifactok miatt.
-
Raymond
titán
válasz
fatal` #50067 üzenetére
A gond regebben (a 6000-esek elott) a minoseg volt, most mar csak a driver problemak vannak ahol van hogy a H265 encoder egyszercsak nem mukodik az adott beallitasokkal vagy nem ugy mukodik mint eddig. Az utolso problema peldaul az volt hogy nem ette meg a 1:1 aranyu input kepet (pl. 2048x2048).
-
a2d2
addikt
válasz
Danecay #50061 üzenetére
Na ez érdekes, csak mert itt pont hogy azt állítja a srác hogy élesebb a kép FSR-el, ráadásul hogy a szemüvegben méginkább kijön ez.
Lehet teszek vele egy próbát.
Ahogy nézem az utolsó videóban, pont a Resident Evil modnál nem biztos hogy működik, pedig pont ahhoz kellene nekem. Végre rájöttem hogy működik a térkép meg a gyors heal úgyhogy befejezném végre a Biohazardot. -
fatal`
titán
válasz
Busterftw #50062 üzenetére
Én azt olvasom (nincs tapasztalatom), hogy a 6xxx-eken már nincs gond az encoderrel és nemrég a maradék driver hibákat is javították.
3080 esetén a VRAM már korlátozó tényező, legalábbis a 10 gigás így ide-oda billeghet a mérleg nyelve. Én is nehezen döntenék most.
De azért az nvenc jobb, mint az AMD encodere. Kiváncsi leszek csiszoltak-e még rajta a 7-es szériánál.
-
Danecay
addikt
Valószínűleg játékfüggő is a dolog. Nem olyan rég botlottam bele ebbe a videóba, ahol a DLSS-hez hasonló AMD-s képskálázó FSR-t barkácsolták rá házilag több játékra is, tehát még csak nem is gyári megoldásról van szó, és a látottak alapján, adott esetben szebb látványt nyújt mint natívan a játék. Az FSR helyett lehet választani az eljárás nVidias megfelelőjét is, a NVIDIA Image Scaling-et, röviden NIS-t is.
Ahogy néztem, volt már egyébként erről itt is szó korábban.
Ezt már csak arra fel írtam, hogy ilyen felskálázott hókuszpókuszokkal is lehet értelmes eredményt elérni. -
gulasoft
őstag
Az asw-től ráadásul nem lesz mosott szar a kép.
-
sheep
addikt
válasz
fatal` #50053 üzenetére
Igen asw kell mindenképpen, még a 4090-hez is ahogy olvasom. De ez egy ilyen játék
Nálam a 3080 közepes beállításokkal nagyjából tudja a 60 fps -t Reverben.
Viszont az látszik hogy a fejlesztők tényleg dolgoznak a legújabb technológiák implementálásán és így egyre élvezhetőbb lesz az egész a gyengébb gépeken is. -
fatal`
titán
válasz
gulasoft #50054 üzenetére
Jah 4070, valamiért a Ti-ra asszociáltam (ami az eredetileg 12GB-os 4080 lesz).
Sajnos Amazon árak alapján az AMD is ugyanúgy elszállt az árazással (legalábbis az AIB-k), hiába olcsóbb elméletben az MSRP. Holnap jönnek a kártyák, meglátjuk
Ha normális ára lesz, akkor lehet bepróbálok egy 7900XTX-et jövőre.
-
gulasoft
őstag
válasz
fatal` #50050 üzenetére
Ezért várok a 4070-re. Amd is kijön valami nagyon ütűs cuccal, gondolom az lenyomja az árakat azért. Egyébként ha a dlss3 hasonló mint az asw az szerintem sokat fog dobni a teljesítményen. A másik, hogy a 4070-nek a fogyasztása is elviselhető, aztán majd kiderül. Szimulátorban max az elit amit használok. Hoizon zero down a 2080-al és egy i9 11900-al 50-60Fpst tud azt kéne feljebb tolni.
-
fatal`
titán
válasz
gulasoft #50045 üzenetére
A DLSS VR-ban teljesen haszontalan, egy mosott sz*r lesz a kép. Persze lehet, hogy van, akit nem zavar.
A DLSS3 frame generationt pedig alkalmazzák VR-ban egy ideje másképp (ASW Oculuson).
2D-ben viszont jó cucc.
Szóval, ha csak emiatt tervezel 4-es szériát venni, szerintem nincs értelme. A tempó miatt persze érdemes, csak borzasztóan elszálltak az árak
-
a2d2
addikt
-
gulasoft
őstag
Én kihagyom a 30-as szériát és az amd-t is. A 40-esben lesz dlss3 állítólag sokkal jobb mint a dlss2. Megvárom a 4070-es kártyát addig féllábon eltötymörgök a 2080 superrel.
-
DNorbert1
csendes tag
válasz
kgero86 #50043 üzenetére
Szia!
Én most váltottam 6900xt-re 5600-xt ről. Azt mondom, hogy csak annyit kell megfontolni mennyire számít neked a raytracing. Ha nem izgat hogy abban jobb az Nvidia akkor válaszd a 6800xt-t. Egyrészt jóval olcsóbb kártya másrészt az említett feature nélkül bazi erős. De ez a saját véleményem! Nem vagyok fanboy csak hosszasan mérlegeletem és nálam a radeon felé billent a mérleg nyelve. Amúgy csak hogy számokban beszéljünk arról hogy mennyire elég egy ilyen kaliberű kártya (bár találsz néhol teszteket) nálam 90hz-en a legtöbb játék full grafikával és kicsit emelt felbontásban még marad 50-70% headroom de 120hz-en sem esik mínuszba. Nem tudom miről váltasz de gondold végig hogy elég nagy és jól szellőzik e a gépházad mert ezeknek a kártyáknak válaszd bármelyiket elég komoly hőtermelése van.
-
kgero86
tag
Üdv!
Kártyavásárlás előtt állok quest 2-höz.
Ki mire esküszik? AMD vagy NVidia?
Rtx 3080 (10Gb) és a 6800 xt (16Gb) között gondolkodom. -
Danecay
addikt
Letöltöttem az Oculus Dreamdeck applikációt is, és annak indításakor is Oculus hardware error-t ír. Újraindítottam a PC-t és a headset-et is, mint ahogy EZ a leírás is írja, de nem lett jó. Ezen felül már csak a Factory Reset marad, csak azt nem tudom, hogy mit reset-eljek rajta mikor amióta egy pár napja megvan, vagy 2x lett csak kipróbálva standalone eszközként. Most először próbálnám PCVR-ként működtetni és máris nem működik. A következő lépcső a support. Kicsit mérges vagyok
Egy egész napot csesztem el, és még csak egy videót sem tudtam kiküldeni rá.
Rákerestem itt az 50.000+ hozzászólást számláló topikban, és az "Oculus hardware error" hibaüzenetre, és az enyémen kívül kívül egyetlenegy hozzászólásban találkoztam vele, azt már meg sem néztem, hogy milyen összefüggésben. -
Danecay
addikt
válasz
Raymond #50032 üzenetére
Köszi!
A Gallery-vel kapcsolatban, én nem tudom, hogy milyen néven kellene keresni, de két ideillő dolgot találtam, a Quest-en, a File Viewer-t és a Files nevű alkalmazásokat. Utóbbi írta ki az elindításakor, hogy alkalmas médiiafájlok, képek, videók megtekintésére, és felajánlotta a telefonommal történő szinkronizálást, de azt sem igazán tette meg mert nem látok semmilyen médiatartalmat, de lehet én értem félre. Más beállítást nem találtam.
Csak a félreértések elkerülése végett, hol is kellene ezt keresni? A headset-en, a PC-n, vagy a telefonos alkalmazásban? Én egyedül az utóbbinál lűtok ilyet, de ez nem hiszem, hogy az lenne, na meg eleve PC-ről küldenék videót a headsetre. -
Raymond
titán
válasz
Danecay #50031 üzenetére
"Működik e többfelhasználósként a rendszer. "
Igen: [link]App sharing: [link]
Ahol a kiado/fejleszto engedelyezte a sharing-et ott csak egyszer kell megvenni (a master account alatt) es a tobbi fiok is hasznalhatja.
"Meg akartam nézni ezt a Gallery dolgot is, de sehol nem találok ilyet."
Megint atneveztek volna? A beepitett kep/video nezegetorol beszelek. Eddig ugy hivtak mar egy jo ideje hogy Gallery, ott eloszor megkerdi hogy a local vagy a halozati mediat akarod latni. -
Danecay
addikt
válasz
gulasoft #50007 üzenetére
Köszi a tippet, igen, ez így működik
#50029 Márton
Mondjuk a felét nem értem annak amit leírtál, szóval valószínűleg nem fog hiányozni, de azért mégis kíváncsi lennék, hogy mik azok a dolgok amiket említettél
Mi az a timewarp layer? 8K-s videót nem valószínű, hogy nézni fogok, már csak a rendelkezésre álló internet sávszélességem miatt sem. Az AMB megosztás, gondolom a Samba lenne, de az MPO nem tudom mire való.
Mindenesetre letöltöttem a Bigscreen-n de azt elindítva Oculus hardware error-t ír. A párbeszédablakot be tudom zárni, ill megnézni a Device settings-et. Utóbbit megnézve, zöld pipát látok, a státusz Active és Connected. Milyen feltételnek kellene még teljesülnie?#50030 Raymond
Meg akartam nézni ezt a Gallery dolgot is, de sehol nem találok ilyet. Minden bizonnyal én bénázok, de ezeken a kezdeti nehézségeken túl kell valahogy lendülnömEgy másik kérdés. Működik e többfelhasználósként a rendszer. Úgy értem, mint pl. egy konzol. Felhasználónkénti menükörnyezet, az egyik profil alatt megvásárolt játék működik e a másik ugyanazon headset-et használó fél számára is, és ennek megfelelően felhasználónként külön kezeli e a játékok mentéseit, stb. Amennyiben igen, úgy elég külön-kölön mindeki számára egy Meta fiókot regisztrálni?
Köszönöm!
-
Raymond
titán
válasz
Danecay #50026 üzenetére
Mielott kiadsz valamire penzt a beepitett Gallery lejatszo tamogat DLNA-t igy oda streamelhetsz es valaszthatsz kornyezetek kozul is (hazimozi, rendes mozi stb.) de a tobbi emlitett lejatszo sokoldalubb (tobb formatum tamogatasa, halozati hozzaferes stb.).
Ezeket a Quest-en kell megvenned.
-
Márton
nagyúr
válasz
Danecay #50028 üzenetére
Ha a legjobb minőségű megjelenítés kell, vedd a Pigasust, mert timewarp layert használ, úgy tudom a többi nem. Akár 8k-360 videót is visz, a többivel nekem gondom volt. Valamint sima SMB megosztást is kezel. Nekem fontos volt az MPO támogatás is, stb. Sajna már ritkán jön update
A Skybox hangban jópofa, ha elfordusz a moziteremben, a hang is leköveti ezt, mert 360-as.
Kezd a Bigscreen-nel, az meg közösségi élményt ad, ha akarod és ingyenes. Ha valamire kevés lesz, majd kérdezel, merre tovább -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Filmezéshez létezik valamilyen ingyenes 2D filmezést is támogató lejátszó vagy azt is feltétlenül venni kell? És egyébként ez hogy működik, ha mondjuk PC-ről streamelek filmet, akkor ahhoz PCVR-es lejátszó kell, amennyiben viszont a Quest tárhelyéről akkor Quest-es? Amennyiben így van akkor gondolom létezik crossbuy lejátszó is.
-
fatal`
titán
Pistol Whip roadmap
Pico®4 Launch. Pistol Whip will make its debut on Pico 4 headsets on December 15, 2022.
Official Modding Tool.Titled Pistol Mix, the officially supported community modding tool for Pistol Whip on PC VR will roll out in 2023.
New Scenes Coming Soon! Overdrive is a major content update on the horizon, with multiple brand-new Scenes for players to sink their teeth into. Arriving throughout Spring 2023. -
Ktm123
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, hátha valaki találkozott ilyen problémával. Olvastam vissza a topicba, már volt itt hasonló probléma, viszont megoldás nem. Az egyik barátom vásárolt használtan egy Oculus Rift S-t, azonban előjött egy hiba ami miatt használhatatlan az eszköz.
Mindig ezt írja setup-nál ami a képen van(a setup előtt írja szépen hogy minden OK, és csatlakoztatva vannak a kábelek, illetve a kontrollerek töltöttségét is mutatja).
Az ő konfigurációja az alábbi:
Asus h410m-k r2.0
i5-10400F
16GB ram
RTX3060 12GB
WIN10 1903Amit próbált: Windows reinstall többször WIN10 és 11 váltogatva, USB driverek létező összes variációja illetve mindegyik USB portot ellenőrizte, billentyűzet és egér nélkül is ugyan ez a hiba.
Ma került hozzám a rift hogy kipróbáljam az én konfigommal:
-B450 GAMING PLUS MAX
-Ryzen 5600X
-32GB ram
-GTX 1080TI
-WIN11PRO 22000.613Amit én próbáltam: Az összes USB driver verzió ami létezik körülbelül, mindegyik USB portba megnéztem, minden USB eszközt eltávolítottam a riften kívül akkor is ugyan az a hiba. Sűrített levegővel megtisztítottam a rift csatlakozóit is, semmi eredmény. Windows defender tiltva. Külföldi fórumokon rengeteget olvastam utána, és felraktam egy régebbi firmwaret is az eszközre(2.1.1) jelenleg 2.2.0 van rajta, de ez sem hozott eredményt. Én rendelkezem egy HP reverb headsettel az tökéletesen üzemel mind a két konfigurációval, viszont a kábelét nem tudom beledugni a riftbe hogy az esetleges kábel hibát kiszürjem mivel más a kialakítása.
Ami a legjobban aggaszt hogy az elején a visszajelző led nem világít egyáltalán, viszont a PC felismeri az eszközkezelőbe mint Rift S USB hub és hibát sem ír. Még annyit szeretnék hozzátenni hogy egy PCI-E USB 3.0 kártyával is ki lett próbálva, mivel olvastam hogy viszonylag nagy az áramfelvétele a riftnek, de azzal se megy.
Ha valakinek lenne bármilyen ötlete/tanácsa azt nagyon megköszönönném, már nem tudom mit próbálhatnék még ki.
Köszönöm előre is!
-
laccy88
senior tag
PCVR nálam egyelőre nem játszik (nincs gémer pc).
Azt olvastam, hogy BT kapcsolatnál késni fog a hang, ami ugyan minimális, de lehet zavaró.
A Quantum 350-et úgy álmodták meg, hogy nem BT-on, hanem rádiófrekvencián működik, és nincs jack csatlakozó sem -
a2d2
addikt
válasz
laccy88 #50019 üzenetére
Nekem is JBL Quantum van.
Airlinknél a saját rádiófrekvenciás kütyüjével használom így külön jön a PC-ről a hang.
Ha standalone módnál szeretnék jobb minőségű hangot akkor sima jack-jack kábellel rádugom a Quantumot.
Amúgy meg a Quantum tudja a BT-t is, szóval azzal is rá lehet kötni, de úgy szerintem késni fog a hang. -
camaro79
aktív tag
Végre megjött minden és sikerült kipróbálni a Varjo-t.
Eredetileg 1 base stationt szerettem volna, de az két hete még mindig úton van Hollandiából (állítólag a holland posta még a magyaron is túltesz). Közben találtam 2db használtat (nyári vásárlás) a hardveraprón, így közel 1db új árán sikerült 2-t venni.
Ha egyszer befut az új, megy is majd vissza...kontrollereket nem vettem, mert csak simezéshez használom. És hála istennek nem olyan, mint a G2, ami néha belépett a steam VR-ba és mindenképpen kellett kattintani (az is megoldható amúgy egy xbox controllerrel).
A dioptriás lencsék is megjöttek. hosszas utánaolvasás, tesztek és javaslatok alapján a VR Lans Labtől rendeltem, 7-10 nap a gyártás és Thaiföldről jön. Kimentem volna érte szívesen
Azt hittem jól megszívom az Áfa-val, de már eleve úgy számol a weboldaluk, hogy be van építve, tehát mindent ők fizetnek, nekem csak a vámkezelési megbízást kellett kitölteni.G2-höz az VR Optician-tól rendeltem, ők Németországból küldik kb 1-2 héten belül.
Megérte a Lans Lab-et választani, sokkal vékonyabb a lencse, illetve a kerete is vékonyabb, kisebb a perem. A fentiek fontosak a FOV miatt. Előtte próbáltam kontaktlencsével, majd a lencse adapterrel, tökéletesen ugyanolyan, semmilyen szinten nem veszem észre, nem zavaró.és akkor a Varjo-ról.
Eszméletlen jó, éles a képe szinte bárhova nézek.
A FOV nagyon meglepett, mert csak 4 fokkal több, mint a G2 (102 vs 98) viszont sokkal többnek érzem. Kb olyan, mintha sima szemüveg lenne rajtam, aminek éppen csak látom a keretét oldalt. verticálisan kisebb (73 vs 90), de ezt nem veszem különösebben észre. mintha egy szélesvásznú filmet néznék. Meg kell szoknom, hogy elég a szemmel nézni, nem kell a fejemet forgatni.
G2-ben mindig probléma volt nekem a párásodás, nagyon meleg volt. Szerencsére itt a kis ventilátor ezt megoldja, semmilyen szemfáradásom nem volt, még úgy sem, hogy amikor este próbáltam, akkor már elég fáradt voltam a nap végére.
Egyelőre default (high) felbontásban használom, ezt úgy néz ki tök jól viszi a gépem a G2 iracing beállításokkal.Az is nagyon tetszik, hogy jelzi a kijelzőn, hogy helyesen van-e a fejeden a headset (túl magasan, alacsony stb.).
Van a headset oldalán 2 gomb. Ezekkel könnyen lehet hangerőt állítani, illetve a VR és a virtual desktop között váltani. Nem kell a headsetet leszedni egy-egy verseny után, nagyon kényelmessé tesz a dolgot.És akkor pár negatívum:
- alacsonyabb IPD-nél red shift jelentkezik, ez a magasabb IPD-nél kevésbé észrevehető, én nem is nagyon láttam (69-es IPD).
- nincsen beépített fülese, mint a G2-nek volt. adnak hozzá fülbedugós kis fülest, amit a 3.5 jackbe tudod dugni, én vettem egy rendes nagy fülest hozzá, azzal szuper a hangzás.szerencsére folyamatosan dolgoznak a software frissítésen, így ez a redshift dolog is várhatóan javításra kerül.
A saját discord csatornájukon megy a kommunikáció, a fejlesztőktől is tudsz kérdezni.Összességében simezéshez nem tudok jobbat, totál nem bántam meg a váltást.
hogy megér-e annyival többet, mint a g2? nekem igen, mivel minden olyan nyűgöm eltűnt, ami eddig zavart (kicsi sweet spot, szemfáradság, párásodás, néha elmászó tracking). -
laccy88
senior tag
Sziasztok! A Quest 2-t tudom használni usb-c-s fejhallgatóval?
Azt látom, hogy van direkt ahhoz füles.
Ami érdekelne, hogy a jelenlegi JBL Quantum fejhallgatómat (ami alapból vezeték nélküli, nem BT) tudom-e usb-n használni vele.
Köszi! -
gulasoft
őstag
Jó csak innen a kalózok nem kapják meg a vd frissítéseket. És ha valamit vesznek talán rákapnak az ízére
-
s7evcsenko
addikt
válasz
gulasoft #50010 üzenetére
Lehet rossz oldalt nézek, de itt 4800ft-ot ír.
Ha rányomok a join-ra, akkor a következő ablakban hozzáadja az 1296ft-os VAT-ot, így lesz a végösszeg 6096ft.
Nem vittem végig a vásárlást, így könnyen lehet, hogy mindössze 4800ft-ot fog vonni, de akkor megtévesztő a VAT. -
gulasoft
őstag
válasz
kzolee216 #50011 üzenetére
Heheh kalózuraknak reszeltek?
"Ez a verzió és a jövőbeni verziók internetkapcsolatot igényelnek a számítógéppel való kapcsolat létrehozásához. Az összes forgalom helyi marad. Ez sajnálatos, de a kalózkodás valódi problémává vált, és ez az egyetlen módja annak, hogy életre szóló ingyenes frissítéseket hozhassak Önnek. Remélem megérted." -
kzolee216
senior tag
Egy kis leírás az új VD frissítésről: [link]
Van benne pár kecsegtető dolog. -
gulasoft
őstag
válasz
s7evcsenko #50008 üzenetére
Csak a pontosság kedvéért, lehet Te tudod jobban mit vonnak nálam, de nekem az jött, hogy 5080ft, és ebben van még egy goldenlane írónő 400ft - os patronálása is. De lehet neked mást von a Luke Ross patronálása.
-
gulasoft
őstag
válasz
csabicsepp #50004 üzenetére
A vorpx-es cyberpunk mod az egy kalap szar. 4500Ft a Loke Ross féle, na az ott van.
-
csabicsepp
aktív tag
Sziasztok!
Ide is beírom hátha valakit érdekel, a vorpx 10 szülinapi ajándéka a cyberpunk 2077 vr mod:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest