- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomman1
senior tag
válasz
izomman1 #51898 üzenetére
Ráadásul a memory bus is nem 192 bit mint a 4070 ti esetén hanem 320 bit az RX 7900 XT nek.. Azt olvastam a 4070 TI 2k ra tervezték és nem 4K ra ott elfogy az erő VR ban pedig kell a magas felbontási igény..
Igazándiból az energia hatékony 4070 et (200 W) vártam\várom, de sajnos borítékolható amire én akarom használni az kuka lesz a 192 bit miatt és a 12 GB VRAM miatt. Ha valaki vissza tudná igazolni LUKAS VR mod os játékoknál megy ugyanúgy szépen AMD vel is a cucc akkor lehet berendelek egy 7900 XT .. -
izomman1
senior tag
válasz
Raymond #51896 üzenetére
Én mindig nézem az ár érték arányt.
Most külföldről 850 euroért tudnék szerezni egy 7900 xt ez majdnem flat teljesítményben ott van a 4080 hoz és az utóbbi 1300 euró.. Azért az a 450 euró különbség nem biztos hogy indokolja a magasabb árat.
Még ha csak a 3080 vagy 3080 ti teljítményét hozza csak sima VR jákékokba a 7900 xt az is okés lenne ezt a tesztet találtam igaz XTX re : [link]Mert engem egy 3080 is simán kiszolgálna még a GTX 1080 tI is kiszolgál sima VR játékokra jelenleg is
A probléma a Lukas VR moddos játékokkal van ha a 7900 XT tudna futni ezekkel a Moddokkal és ahogy nézem Flat be is ráver rendesen még egy 4070 TI re is akkor jobb választás lenne Főleg azért is mert 20 GB VRAM van rajta és nem 12 giga ami 1-2 év alatt már cserére is érik szerintem míg az AMD időt állóbb lenne .
11 gigás jelenlegi kártyámról nem tűnik VRAM ban 12 gigásra ugrás nagynak 16 gigás 4080 meg őrült ár jelenleg AMD pedig 20 gigás VRAM ot kínál később pedig sima VR játékokra is fejlődhet még a driver..
Csak nem akarok vakon bele ugrani az AMD kártyába jó lenne előbb megtudni valakitől itt , hogy Lukas VR moddok egyáltalán elindulnak e AMD kártyákon és esetleg egy 7900 XT vel is hogy muzsikál mert volna benne nyers erő és elegendő VRAM magas felbontásra.
Itt egy videó új játékok esetén kimaxolva ugyanis a RTX 4070 TI vel 4K ( magas felbontáson ) a játékok nemcsak az alacsony VRAM hanem a memory bus kevéssége miatt is nagyon akad : [link]Persze lehet biztosra menni 4080 de ha egy 7900 XT is kiszolgál a VR MOD os játékok esetén amiket eleve flat képernyőre terveztek akkor minek dobjak ki az ablakon +450 eurót? mert csak LUkas VR mod os játékokban van jelenleg is problémám..
Cyberpunk flat 4K teljesítmény : [link]
RTX 4070 TI -44,3 FPS
RX 7900 XT - 51,4 FPS
RTX 4080 - 56,2 FPS
Nekem ebből úgy tűnik , hogy VR MOD os játékok esetén ( ha menne az AMD vele ) jobb választás egy 7900 XT ... ? -
izomman1
senior tag
6900 at érdemes akkor venni? egészen elképesztő driver problémák lehetnek amit idővel javíthatnak..
És az AMD kártyákon van itt valakinek tapasztalata Lukas VR mod os játékok futnak vele?
Ezt azért kérdem, mert a GTX 1080 TI el szépen futnak a Lukas VR modok FSR 2.0 ban.. Ha AMD vel is futnának és ott lenne a nyers erő mert egy Cyberpunkba is egy 7900 XT ultra erős.. akkor nekem megfelelne a 7900 XT igazándiból csak a Lukas VR mod os játékok nem mennek VR ban úgy ahogy kellene csupán ezért fejlesztenék ha ezt tudná az új gen vagy egy 6900 XT menedzselni inkább AMD választanék, mert több a VRAM kevesebb pénzért időt állóbb a cucc.. Sajnos sehol nem találok egy külföldi hozzászólást sem , hogy Lukas VR modok AMD kártyákon mennek e egyáltalán vagy nem és hogyan.. Amazonról meg berendelni egy tesztért egy ilyen kártyát nem akarok ha lehet tudni, hogy garantált a visszaküldés..
-
izomman1
senior tag
Valakinek van infója róla, hogy a Lukes VR modos játékok működnek AMD -s kártyán?
RX 7900 XT el is esetleg? Próbálta már valaki a VR MOD os játékokat AMD kártyán? Mik a tapasztalatok?
VR külföldi fórumokon valaki azt írja katasztrófa az AMD kártyákkal a VR teljesítmény még a 7900 XT vel is ... valahol meg azt olvasom teljesen ok nincs semmi probléma vele..
Ha vezetékes PC VR a cél és nem streamelt akkor jó lehet az AMD kártya is super samplingot ugyanúgy lehet állítani benne?
Lehet codec nem jó a streamelés következtében AMD kártyák esetén de engem ez amúgy sem érintene.
Ha valakinek volna a témában tapasztalata tudása leírhatná nagyon megköszönném
Köszi -
Danecay
addikt
válasz
fatal` #51889 üzenetére
Szándékosan rendeltem USB-A > USB-C kábelt, az általánosabb felhasználhatóság miatt., de gondolom egyiknek is 5V-t-al kell üzemelnie, ill. a másiknak is, az áramerőségbéli különbségről nem igazán tudok semmit, amennyiben a "C"-s jobban kiszolgálja headset igényeit, akkor ott lehet a megfejtés, viszont ha abból indulunk ki, hogy egy normál telefontöltő is USB-A > USB-C kapcsolaton keresztül hány W-ot képes áttolni, akkor nem biztos, hogy itt hibádzik a dolog.
-
fatal`
titán
válasz
Danecay #51885 üzenetére
Minden esetre leírom ezt is, mert nem tudom, hogy egy drágább kábel, ilyen szempontból mennyivel teljesít jobban.
Semmivel, nincs köze a kábelhez (részben). Ahhoz van köze, hogy az USB-A 1A (USB3) az alaplapokon, az pedig kevés ahhoz, hogy töltse a headsetet.
USB-C-n esetleg tud felvenni több áramot (C-C kábellel), de ez is alaplapfüggő, illetve nem tudom a headset mit támogat.
#51887 Oculus Debug Toolban.
#51888 Az alap kábelnél nem 150mbps és dynamic?
-
Raymond
titán
válasz
Danecay #51887 üzenetére
"Kábeles kapcsolatnál is lehet állítani az átviteli sebességet? Én nem találtam. Hol? "
Csak a kabeles kapcsolatnal lehet ennyire magasra. Link = kabel, Air Link = wifi. Az Oculus Debug Tool-ban kell.C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-diagnostics\OculusDebugTool.exe
Az Encode Bitrate erteket kell valtoztatni. Az alap 200Mbps, beirni max 500-at tudsz, magasabb ertekeket copy&paste kell berakni.
-
Danecay
addikt
válasz
Danecay #51885 üzenetére
Közben rájöttem, hogy még egy dologra elfelejtettem rákérdezni. Azt írod, hogy:
"A Link-nel elerheto magasabb bitrate-nek pont a szimulatoroknal jon ki az elonye mert ha feltekered 500 fole akkor ott nem vagy csak joval kevesbe eszik szet a kep mint mondjuk a kesleletetes szempontjabol meg jo 150Mbps H265 Air Link kapcsolatnal."
Kábeles kapcsolatnál is lehet állítani az átviteli sebességet? Én nem találtam. Hol?
-
Danecay
addikt
válasz
Raymond #51717 üzenetére
Nos nem olyan rég meghozta a futár az 5m-es, 5e Ft-os ALI-s kábelemet. Szerintem kellően vékony a szövet borításával együtt egy sima műanyag köpenyű USB telefontöltőkábelhez mérten, az USB tesztben, pedig 2.2Gbps sebességet mértem. Akkor ha minden igaz ennek bőven elégnek kell lennie.
Linkeltem is a dolgot, hogy amennyiben OK a kábel a tapasztaltabbak szerint is, akkor ott van, meg lehet rendelni fél áron is. Megjegyzendő, nem tudom, hogy milyen mértékben kellene tudnia a visszatöltenie a headset-et a kábelnek, de játék nélkül is, a teszt során, miközben többször is lement készenléti állapotba, leginkbb csak merült, igaz nem drasztikusan, de az elmúlt 1-1,5 órában kb. 5%-ot, viszont nem is sokat volt használva. Minden esetre leírom ezt is, mert nem tudom, hogy egy drágább kábel, ilyen szempontból mennyivel teljesít jobban.Ezek után már csak a Head Strap megérkezését várom, ami szintén nem egy a kimondottan az elsősorban ajánlott típusok közül való, de majd kiderül, hogy milyen lesz
-
fatal`
titán
A Quest 2 tervezési hibája miatt ki-be húzkodni a kábelt is bajos lehet, nem egy csatlakozó olvadt le, a gyári kábelt használva is.
Gondolom emiatt akar Throme mágneses csatit. Viszont roomscale kábeles PCVR alatt meg nem tudom mennyire stabil, mozgás közben nem eshet le róla a kábel?
-
Crus
őstag
-
Throme
veterán
-
Crus
őstag
válasz
Throme #51878 üzenetére
Arra gondolsz ami USB-C-ből USB-A-t csinál és ilyenkor ebből húzod ki a kábelt és nem közvetlenül az eszközből? Mert ha igen, akkor elvileg az nem, bár minden ami toldva, átalakítva van, a borítékolhatóan csökkenti az átviteli sebességet valamelyest. A másik ami bajos lehet, hogy az ilyen kiálló dongle cuccok előszeretettel törnek le/bele, ha a user óvatlan :-/
-
fatal`
titán
válasz
kzolee216 #51874 üzenetére
Nekem fent van már. De nekem már a v49-cel sem volt látható FPS drop (a debug tool még most is jelzi, de nincs visible stutter).
Nem látok komoly változást, sztem a standalone részt reszelgetik, átvariálták a menüt megint meg ilyesmi, de ez sem volt verzióhoz kötött.
-
Crus
őstag
válasz
proly01 #51871 üzenetére
A lassú töltés mindig szerencsésebb egy akksi élettartamára nézve, mint a gyorstöltés. Viszont az van, hogy kb. 15-20% és 80-85% közötti tartományban kéne tartanod az akksid, amivel nem lenne gond, ha emiatt nem kéne állandóan kihuzogatni vagy a PC-ből, vagy a HMD-dből, ami hová vezet? Hát az USB-C port garantált megdögléséhez...
Ergo a legkisebb rosszat választva kár állandóan kihúzogatni, meg bedugni az USB-C portokba a kábelt, inkább lógjon rajta mindig, aztán ha megdöglik az akksi majd pár év múlva, azt még mindig egyszerűbb cserélni, mint az alaplapon, vagy a HMD boardon USB-C csatit cserélni akár évente... -
kzolee216
senior tag
Sziasztok! V50 kijött már? Esetleg van benne valami érdemi javítás? Elég régóta pihen a szekrényben a szemüveg, főleg fps drop miatt link kapcsolat alatt...
-
PROTRON
addikt
válasz
VincentVG #51872 üzenetére
Nem látta senki se az Iphone tarolását, hisz mindenki a miniatűr telefonokat tartotta a jövőnek, hisz ki az az őrült aki egy akkora féltéglát akar a zsebében, amitől nem tud leülni, miközben csak "telefonálni akar a telefonnal"...
...aztán jött a "vegyél életérzést 2x-es áron, miközben ugyanannyi valódi műszaki tartalmat kapsz mint 2 évvel korábban más gyártók telefonjaival" ötlet és taroltak.
Meg persze a saját szoftverbolt és zárt ökoszisztéma, az azért elengedhetetlen hozzá, nehogy már az emberek valódi igényeire válaszul tudjanak appokat használni, majd "MI" megmondjuk nekik, mit is akarnak, a szabadvilág nevében...designdesigndesign... -
proly01
őstag
Ha van itt villamossági vagy elektronikai szaki?
Kérdésem az lenne,hogy vettem kábelt a Quest 2 höz amivel Pc-re lehet kötni és tölti is.Olyan mint a gyári kábel csak utángyártott és usb A az egyik fele nem C mind kettő.
Na most mikor járok jobban?
Ha ezzel a kábellel töltöm egy 10W hálózati töltővel vagy ha a samsung 25W os töltőjével usb C kábelel?
Vagy tök mind1? -
VincentVG
senior tag
tudom nincs meg itt, tudom nem tesztelte meg senki sem igazan, de ki mit mond, megszoritja majd a Varjot a Pimax Crystal? ( es tudom tudom itt a videoban nem tul korrekt egy 500USD s VR al osszehasonlitani, de most ezt talaltam
)
-
Márton
nagyúr
Ez az immergallery egyre csak jobb és jobb.
Ha valaki nem csak lovoldozesre hasznalja a questjet, feltetlen nezzen ra erre a kepnezore, van ingyenes demoja is. Minden kepformatumot kezel, akar sajat zenevel, narracioval. hó,eso. lepke effekt eddig is volt, de most mar elethu madarak is repulhetnek a kepen, vagy holegballonokat nezhetunk dronos 360 fotokon.
Probaljatok ki, irjatok velemenyt, kritikat, javaslatot az ertekeleshez, hogy mihamarabb kikeruljon az applab-bol ez a cucc, mert megerdemli! hamarosan multi tamogatas is lesz -
-
d@vee
őstag
-
proly01
őstag
Valaki segítsen.
Mikor Pc re akartam tenni a quest 2 t akkor kérdezi ugye hogy láthatja e a pc a fájlokat és én véletlenül a "nem és ne is kérdezze többet" re nyomtam.
Ezt hogyan tudom vissza csinálni? -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Ez a SteamVR Media Player működik valakinek? Amennyiben elő is tudom varázsolni, mert nem mindig sikerül, teljesen inaktív minden opció rajta.
-
Danecay
addikt
A Legutolsó Other Side-ban Phelan, ITT azt találja mondani, hogy szinte már nyílt titok, hogy a HL: Alyx, jönni fog PSVR2-re. Mivel mégiscsak játékfejlesztő, feltehetően valamilyen hitelesebb forrásra támaszkodik annál, minthogy találgasson.
-
TIT
veterán
válasz
kiskuplung #51847 üzenetére
Köszi,lehet a fullscreenre kell menni.
Az a gond,hogy a felső felét látom,az alsó fekete. -
KRoy19
őstag
Ha valaki belefutna olyan hibába, hogy a PSVR 2 kontrollerek gombjai nem működnek rendesen játékon belül, menüben viszont igen, akkor az alábbi linken lévő lépéseket követve megoldódik a probléma (az első lépés kihagyható).
Lehet hogy más egyéb jellegű kontroller problémát is megold, de én éppen ebbe futottam bele. -
TIT
veterán
Sziasztok!
Quest-en csak a fele képet látom,pc-ről megy a játék,pc-n is a fele képet látom.
Valami beállítás vagy ez ilyen? -
proly01
őstag
Be lehet valahogyan állítani quest 2 ön hogy gombnyomásra lássam a környezetemet?
-
Crus
őstag
Jól lett a PSVR2 alapvetően, de az árazása komolytalan.
Sokan megőrülnek a OLED-ért, de annak is megvan a maga hátránya, pl. mura, meg természeténél fogja gyorsabban degradálódik, mint egy LCD.
Amúgy a PSVR játékok árazása is egy másik liga. PC-re is rengeteg olyan cím van (vagy lesz), ami PS-en elérhető, csak éppen az árak jóval szelidebbek. Steam-en rendszeresen van akciós VR cím, a különféle bundle címekről nem is beszélve, amikor 40€-t veszel 5 db. AAA VR címet...
-
Danecay
addikt
válasz
gulasoft #51818 üzenetére
Talán elbeszélünk egymás mellett. Én nem azt mondtam, hogy a PSVR2, a VR piac egészét tekintve, hozott előrelépést, hanem saját magához, és a jelen konzolgenerációhoz képest, amiben azt hiszem, hogy megegyezhetünk, hogy tagadhatatlan. Természetesen megértem a Fresnel lencsék és a szemkövetés közötti ellentmondást is. Ugyanakkor, mint ahogyan Te is írtad, egy PS5 Szintű PC hardver megközelítőleg 500e Ft, amihez még semmilyen VR cucc nincs, ami megközelítőleg újabb 200e Ft, addig, PS5 vonalon, abból az 500e Ft-ból, Quest 2 szintű VR csomagot lehet kihozni (PS5 + PSVR2), sőt egy elméleti erősebb hardver támogatás esetén akár jobbat is. Tehát mondandómat kb. úgy kell érteni, hogy a PSVR2-vel a SONY felnőtt a mostani szinthez.
-
a2d2
addikt
Teljesen egyetértek. Kb az lebegett a szemük előtt hogy az előzőnél jobb legyen és minél több pénzt le lehessen húzni. Több mint vicces az árazása ha összehasonlítjuk egy 180e-es Pico 4-el ahol ezek pluszban hozzájönnek a kiadásokhoz:
- Qualcomm XR2
- 8GB RAM
- 128GB háttértár
- 5300mAh akksi
Szóval azért nem csak egy 5000Ft-os Wifi modul kellene ehhez, de akkor mondták volna azt hogy ok, kábeles marad, viszont legyen mondjuk max 150e az ára. -
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #51825 üzenetére
Hát otthon megnézem, mert fene se nézegette, de múltkor mikor lemerült a fejes feldugtam kábellel, és menet közben 5%-ról indított és a végén 12%-nál vettem le. Márpedig az több mint 2A azt tuti.
Viszont annó még mikor nem ez a széria volt, töltés közben is merült.
De ez egy új széria már nem oculus van a fejszettre rajzolva, hanem a meta jel, és meta felirat is van rajta, nem lehet ez a különbség? -
Crus
őstag
válasz
gulasoft #51818 üzenetére
Értelmezhetetlen, hogy 260k bruttóért nem tud standalone működni az eszköz egy Sony kategóriájú gyártótól... a gyártói áron max 5.000 Ft-os wifi6 modul lehagyása 2023-ban, megint "érdekes" lépés. Az meg, hogy egy nyomorult fülest nem tudtak beleintegrálni ennyiért, az se kicsit bicskanyitogató. 3D videó lejátszási képesség? Ugyan, minek az?
Hogy a PSVR1 után durva előrelépés az nem kérdés. De a Sony kb. úgy készítette el ezt a HMD-t, mintha a piacon nem létezne más VR eszköz. A szűklátókörűség magasiskolája, amit letoltak.
-
gulasoft
őstag
válasz
Lacielvtárs #51817 üzenetére
Meg amennyit tud adni a töltő. Nekem a powerbankom 2.5A-t tud, és 4-5 óra játék után mikor a powerbank lemerül, nem 100%-on van a fejszett hanem csak 80-on. Alapban 3A-el tudja magát szinten tartani, de lehet ott is van leszabályozás a végén mint az elektromos autókban. Ha valami csak 2A-t tud az lassabban tölti fel, és melegszik tőle a töltő mert nem arra való, hogy 5-6 órán kesresztül tolja a maximális teljesítményt.
Nem tudom Te milyen töltőt kaptál, de a 10W az 2A-es nem hiszem hogy az lenne a gyári töltő. -
gulasoft
őstag
válasz
Danecay #51815 üzenetére
Senki nem mondta, hogy nem előrelépés egy hét éves technológiához képest, sőtt azt sem mondtuk, hogy a q2 jobb lenne. Azt mondtuk, hogy a PS nem lépett utána.
Gyenge alatta a vas. 500.000 forint alatt rakod össze azt a kmoplet pc-t ami vas most van a ps5-ben. És itt van a buktató. Egy 500.000 forintos gép nem tud normálisan elhajtani 2*2-t.
Ráadásul a lencse nem pancake, a sweetpotja cirka 30% és innen a szemkövetés egy parasztvakítás, mert hiába rendereleli ki a szélén a képet részletesen a ketyere és teszi ki a kijelzőre, mikor lencse már a szélén torzít.
Vedd fel a fejest. nézd meg középen a képet, (pc-n pl. a desktopon egy képet), kezd el lassan mozgatni a fejed vakamelyik irányba, és közben a szemeddel kövesd a képet. Hiába marha éles a kép középen. ahogy mész a széle felé, egyre homályosabb és nem azért mert a q2 tudná azt, hogy csak középen ad éles képet, hanem mert a lencse egyre jobban torzít.
És a ps2vr-ba beraktak egy ehhez nagyon hasonló lencsét. Tehát a szemkövetés itt parasztvakítás.
A questpro-ban pancake lencse van, és szemkövetés is. Ott van értelme. Az össszes nem fizetett youtuber azt mondja, hogy marhára nem látni, semmiféle szemkövetéses élessebben látom a szélét effektust egyik megjelent játékban sem.
AQ3-ban nem lesz szemkövetés, és biztos, hogy a pancake lencsék miatt élesebb képek lesznek a szélén mint a PS5-ben, felbontásban ugyan azt fogja tudni vagy többet, lesz benne vezeték nélküli pcvr +natív futtatás és akkor ennek fényében lehet nézni mihez képest előrelépés a PS2VR. Persze az eredeti psvr-hoz képest nagy előelépés, és azoknak akiknek konzoljuk van nincs választás, veszik ami adnak hozzá. Ne érts félre, maga a fejszett bár a vezeték miatt idejemúlt technológia, a követése pontosan ugyan olyan 4 kamerás a mint a több mint 4 éves q1-nek, és lett volna potenciál a szemkövetésnek is, de olyan buta döntések születtek, és olyan hosszú volt a fejlesztési idő, hogy a többi gyártó elrobogott mellette, és hiába jöttek ki a jobb technológiák, egy ekkora mamut cég nem tud mozdulni, nem rúgják picsán a fejlesztőt, aki ezt a lencsét rakta bele, mert így is úgy is el tudják adni a PS5 felhasználóknak, mert ha kevesebbet tudna is előrelépés a psvr-hoz képest, és 7 évig nem fog más jönni, és valószínűleg majd a ps6 már elég erős lesz ahhoz, hogy szép képet csináljon a fejszetten. De már a quest pro is erősen odaver neki tudásban, és ha kijön a q3 még lejebb megy az ár szemkövetéssel, vezérlők külön követésével mindennel.
Nem hiába vitték le 1000$-ra az árát túlárazott volt, most ha leviszik 700-re és a q3 meg 500 lesz, lesz lehetőséged a jobb követésért és a használható szemkövetésért többért jobbat venni. A PS tulajoknak meg el lehet adni a szarabbat is, mert arra nincs most jobb, és ha a psvr életútjából indulunk ki 7 évig nem is lesz jobb. Ott időtállóbb a megoldás, mert 5 év múlva is ugyan ezt fogja tudni a szemüveg, csak lehet kijön egy másik vas (pl ps5 pro) ami már elég lesz a meghajtásához, de legalább nem alálőttek a tudásnak hanem fölé, és nem kell ledobni a szemüveget az új ps megjelenésekor.
Itt mondja a handrás aki nem egy fizetett youtuber, hogy hát tényleg nagy élmény a vr(persze soha nem láttot másikat) de....
[link]
Szóval nagy a lépés, és jó lesz ez......majd. -
proly01
őstag
Meta quest 2-t lehet a samsung telefon (25w) os gyors hálozati töltőjével tölteni lesz baja?
Mert a gyárija (10w) nem tudom normális e,de 4 óra mire feltölt. -
mephisoft
csendes tag
Szakértők! A képről meg tudjátok mondani, hogy ez: https://green-it.shop/hpreverbvirtualrealityvr3000g2headset-cd1n0t5aa.html a v1, vagy a v2 lehet?
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Danecay #51762 üzenetére
Oké, lehet, hogy nem voltam egyértelmű:
Én aktív VR-ozás közben szoktam használni a papírtörlőt. Pl amikor BS-ben x idő után szakad rólam a víz, ezzel törlöm meg az arcom és a HMD arcpárnáját. Ha játék közben is törölgetem sokkal tovább bírja a headset, de nem rohanok vele a fürdőszobába elmosogatni minden alkalom után.
Aztán, hogy ne legyen csöves szaga a headsetnek, szoktam rendszeresen is takarítani, de teljesen használattól függően, leggyakrabban ilyen nedves törlőkkel. Neked csak a papírtörlő ment át, nem tudom miért.
Aztán persze ott van az is, amikor vendégek jönnek, arra megint külön rítusom van, hogy előttük és utána hogyan takarítom el (fertőtlenítés + normál takarítás).
Van, hogy egy hónapig nem használom, akkor persze, hogy nem takarítom el. Ezt szerintem mindenkinek magának kell éreznie, ahogyan egy ruhadarabot sem dobunk be a mosógépbe 10 perc viselés után. -
vaakuum
addikt
Q3-ról létezik már olyan infó, ami műszaki minimumnak tekinthető?
Felbontásra találtam ilyet, hogy : 2064×2208 per eye
de a látószög is érdekelne...Azt mennyire tervezhetik?
-
proly01
őstag
Játékokat alkalmazásokat meg lehet venni egy alkalmazáson belül?Majd mikor felveszem a fejest? Tehát van egy külön áruháza ennek top letöltésekkel stb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT