- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Raymond #16099 üzenetére
Apropó Go:
Gondolom nem újdonság, de számomra az volt, hogy le lehet tölteni ingyen a Dead and Burried Go verzióját.
Mind grafikában, mint játékmechanikában kellemes meglepetés volt. Mivel a Go kontrollerét használja, ezért a játékmenet leegyszeűsített, azaz csak célzol és lőssz, nincs fedezékbe bújkálás meg elhajolás a sniperek elől, a pisztoly újratöltését meg átrakták a nehezített "gunslinger" játékmódba, ennek ellenére pörgős kis játék lett és simán hozza a riftes verzió hangulatát.
Ha a Quest ezt a szintet hozza (márpedig hozza, ha ezzel demózzák) csak roomscale-el, akkor rendesen bele fog pancsolni az állóvízbe, mert ez már bőven a nagyközönség számára fogyasztható kategória. Persze nem a hardcore pc gamerek fognak ráizgulni, de a konzolos vagy igényesebb mobil játékos réteget biztosan el fogja találni. -
Raymond
titán
-
törölt tag
válasz
K.Andras.Vfx #16096 üzenetére
Szvsz felesleges belemenni a történelembe, mert a lényegen nem változtat.
Ez pl. a világ első digitális fényképezőgépe:
Mégsem mondanám, hogy a digitális fényképezés térhódítása 1978-ban kezdődött.Ez meg az apple első konzumer digitális fényképezőgépe 1994-ből:
... és még ez se volt érdemi hatással a fénykép iparágra.És lehet sorolni a példákat a végtelenségig.
Maradjunk tehát annyiban, hogy az otthoni VR érdemben az Oculus kickstarterrel kezdődött, addig halva született megoldások sora kövezte ki az utat.Ami az eladásokat illeti, éppen erről szól a műsor: a technológia a maga normális ütemében terjed és fejlődik, sőt más technológiákkal összehasonlításban sokkal dinamikusabban, mint ebben a korai szakaszban szokás, de mivel az online hírgyártás a hype-ból és a hülyegyerekek klikkjeiből él az egészet úgy kezelik, mint kudarcot.
Mindezt csak azért, mert nem jutottak el pár év alatt a szemenkénti 8K, 240fov, 1dekás, wireless HMD-ig, amit 100 dollárért osztgatnak és egy intel atomon is 400 fps-t képes produkálni AAA szinvonalú grafikával, pedig a redditen Steve Blood 16 éves főelemző már évekkel ezelőtt jól megmondta, hogy neki ez az alap, ha VR.
Tegyük hozzá, hogy a 80-as években is voltak, akik tizenévesen hülyeségeket beszéltek, hogy neki majd akkor kell számítógép, ha elfér a zsebében és tud filmet nézni rajta, de anya egyheti fizetésébe férjen bele, csak akkoriban még úgy kezelték az ilyen dumákat, ahogy kell: sehogy és nem épültek komplett iparágak a hülyeség terjesztésére. -
K.Andras.Vfx
tag
válasz
#54625216 #16093 üzenetére
"Ehhez képest a VR alig pár év alatt a semmiből - jelent meg, mint új konzumer technológia"
Ez azért nem igaz, én anno 1998-ban próbáltam legelőször HMD-t, de jóval azelőtt is létezett már maga a technológia. Szóval ez nem újdonság, ami újdonság az az, hogy elérhetővé vált valamivel szélesebb közönség számára is, de ahogy az eladásokból látszik, még most is csak egy viszonylag szűk réteg fér hozzá.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
K.Andras.Vfx #16091 üzenetére
es a realitas:
- az i7/r7 + 16gb ram + gtx1060. kb 1000-1500 euros gep (ertsd aminel par szazalek kolt tobbet) az a minimum
- a legolcsobb headset haptikus feedbackkel 400 eur (ami inkabb 500 mert kell az az extra szenzor meg a vr cover)
- meg a hely
- meg az elso honapban meg 100 eur elmegy jatekra, az elso haromban 200 (legalabbis a topik alapjan) -
tobias88888
őstag
válasz
#54625216 #16093 üzenetére
Igen, kb ez olyan mint azt mondani hogy vége a 4K és 8K tv-knek, mivel előbbi eladásai alig nőnek, utóbbi meg tényleg nem érdekel senkit. Cikket lehet belőle persze irni, de amúgy sok valóságtartalma nincs
Számomra egy TV / Monitor már sok esetben nem tud akkora élvezetet adni mint egy bármekkora felbontású tévé, mert nincs meg az az érzet. Példának okáért az Arktika 1 se lenne szerintem valami nagy játék, ha nem VR-hoz lenne, de igy kiráz tőle a hideg
-
törölt tag
válasz
K.Andras.Vfx #16091 üzenetére
Sokszor sok helyen leírtuk már, hogy a VR ott tart most, ahol a 8 bites home computerek a 80-as években. Az út legelején.
A C64-ből - ami a korszak ikonjának számít - 10 év alatt adtak el 20 millió darabot világszerte. A többi gépnél pár tízezer felhasználóra már klubbhálózatok épültek, saját újsággal, találkozókkal, stb.
Ezen a piacon nőttek fel a semmiből olyan cégek, mint az Electronic Arts vagy az Activision.Ehhez képest a VR alig pár év alatt a semmiből - egy kickstarter kampánnyal - jelent meg, mint új konzumer technológia, ami ugyanúgy kihajtja az elérhető technológiából a maximumot, mint annak idején a 8bites számítógépek. És így produkálnak a VR cégek több százezres negyedéves eladásokat csak hardverből.
Alapvetően tehát nem a technológia terjedésével vagy a fejlődés ütemével van baj, hanem az IT bulvársajtó és az azt etető "elemzőcégek" szakmaiatlan és klikkvadász drámázásával.
Nem mellesleg nem a VR az egyetlen, ahol a sajtó átmegy "full retardba", ugyanez van a PC eladásoktól kezdve a telefonok, fényképezőgépek, tv-k, stb. "elemzése" kapcsán is. Ha nőnek az eladások, akkor a növekedés ütemét kifogásolják, ha a növekedés üteme is nő, akkor a növekedés ütemének üteme lassul szerintük, és így tovább.
Ahol tehát nem döntenek rekordokat exponenciális mértékben a negyedéves eladási adatok, ott már verik is a tamtamot, hogy elindult a "hanyatlás". Erre ugranak aztán a tizenéves fórumhuszárok, akik ugye előre megmondták, hogy ez lesz, meg az ellenkezőjét is. -
K.Andras.Vfx
tag
Igazából a számok azt mutatják, hogy akinek van megfelelő gépe azok közül már elég sok embernek van VR, bővülni már csak akkor tudna, ha azon hardverek eladása is növekedne vagy árai csökkennének amelyek tényleg alkalmasak VR-ra.
Mert sajnos nem elég megvenni egy szemüveget, egy annál nagyságrenddel drágább szgép is kell hozzá, ami a hardver eladásokat tekintve eddig is egy viszonylag szűk piac volt.
Akkor fog majd "robbanni" a VR piac, ha a kellő erejű szgépek sokak számára is elérhető áron lesznek kínálva.
Bár ez az új nvidia kártyákat látva sajnos lehet csak egy álom, nézd meg most már 500 ezret kérnek csak egy videokártyáért...
-
Raymond
titán
Azert tobb van mint amit ott latsz, az a masfel millio realis.
A Beat Saber-bol mar tobb mint 200K-t eladtak csak a Steam-en. A valoszinusege hogy egy (raadasul 20EUR-os) jatekot a komplett felhasznalobazis 30%-a megvenne aranylag kicsi. A realisabb az hogy az a szazalek kisebb es a felhasznalo bazis nagyobb
-
Picco
addikt
válasz
#54625216 #16086 üzenetére
igen, ismerem a reszleteket, de en az aktiv VR populaciora ertettem, tegyuk felre most a markak kozotti harcot.
nedves almaimban remeltem hogy az aktiv vr userek szama legalabb 1.5mil korul van, de ezek alapjan meg az 1 milliot sem eri el talan.
nem csoda hogy a questbe invesztalnak oculus-ek, mar egesz sok penzt elnyelhetett a ceg az eddigi mukodese soran, ez 5-600k aktiv userbol es ezeknek a vasarlasaibol nem terul meg. questet ha eljuttatjak 5mil emberhez 1 ev alatt az mar nagysagrendi kulonbseg es oriasi win az iparnak es az oculusnak.en meg rift 1.5-ot akarok vagy meginkabb egy olyan questet amivel rift jatekokat is tudok jatszani, lehetoleg vezetek nelkul, pcrol.
-
törölt tag
Ez csak a steamet használó olyan felhasználók száma, akik az elmúlt hónapban aktívak voltak a steamen és részt vettek a felmérésben. Még az arányok követésére sem jó, nem hogy a pontos számok megállapítására, mert a Rift tulajok nagy része nem aktív a steamen. Szvsz a többség néhány szimulátor és a Bethesda játékok miatt foglalkozik egyáltalán a steammel.
-
Picco
addikt
uj steam survery, kevesebben vagyunk mint gondoltam
-
fityere
senior tag
Köszönöm a válaszokat
.
Akkor ki is próbálom. -
sz_abika
addikt
válasz
sz_abika #16053 üzenetére
Kis update.
Nem en vagyok helikopter, az Oculus qrt el valamit. Known Assetto bug, 3 hete tégla vele. Szóval nem hardveres gond.
Egyelore a megoldas a 45fps es OpenVR rendering, tekintve h a hatterben igy egyszerre fut az Ocu home es a Steam VR ami igy 30% extra terhelest ad egy 980Tinek.
Innen is csokoltatom a fejlesztoket.
-
PNP
őstag
Sziasztok,
Létezik olyan megoldás, amivel az egyik kijelző felbontását csökkenteni tudom? (még nincs meg a headset, de valószínűleg Vive lesz) Azért kérdezem, mert elég rosszul látok az egyik szememre, tehát arra az oldalra feleslegesen számolna a GPU.
-
fityere
senior tag
válasz
kiskuplung #16071 üzenetére
Köszi megvárom. Oculus Go-t kaptam ajándékba.
-
kiskuplung
őstag
válasz
fityere #16070 üzenetére
Nem tudom, mit szeretnél csinálni vele, de ha Rift-ben gondolkodsz, akkor felejtsd el a Go-t.
Várd meg a Quest-et, az 6DOF, plusz 2 db Touch kontroller-szerűség is lesz hozzá, és a tervek szerint hasonló szoftverkínálat mint a Rift-nél. Éééés ugyanúgy nem kell hozzá drága PC.Nézd csak: Oculus Quest
-
fityere
senior tag
válasz
kiskuplung #16066 üzenetére
Mini gép, Egy Nvidia GTX 1050ti LP Van benne.
-
kiskuplung
őstag
válasz
fityere #16064 üzenetére
Én nem erőltetném, mert csak csalódás lenne belőle.
Amúgy ez egy dedikált kártya vagy laptopod van?
Azért kérdezem, mert páran pórul jártak már, mert a laptopban hiába volt nVidia chip, csak az integrált Intel videovezérlőnek a kimenete volt kivezetve arra a HDMI csatlakozóra, amire a Riftet dugták, az meg ugye nem jó.
-
fityere
senior tag
sziasztok.
Gtx 1050ti-vel Oculus rift mennyire használható ?
-
Raymond
titán
válasz
K.Andras.Vfx #16062 üzenetére
Mert ugyanaz a reszleg csinalja akik a notikkal is foglalkoznak, ezek nincsenek jelen Europaban par eve.
-
Rick3D
senior tag
Ma olvastam a hírt hogy a Samu odyssey vr - kiküszöbölte az SDE-t és olyan 500 dolcsiért kapható - nagyobb szemenkénti felbontással. Érdemes lenne beruházni ? Részben ezért is vártam hogy 2 genben már javítanak pár hibát.
-
Márton
nagyúr
Casting GO-ra, végre!
-
Chapel
addikt
FYI
Ami eddig kicsit is röcögött, mikrolaggolt 1060-on, az most tökéletesen hibátlan 1080-on.
Meglepő tudom -
törölt tag
válasz
sz_abika #16047 üzenetére
Nálam a win10 update azzal vágta haza a riftet, hogy önkényesen befrissítette az nvidia drivert a rifttel stabilan működőről valami randomra. Kellett némi nyomozás az oculus fórumokon, hogy melyik nvidia driver használható az új windows update-el és az oculussal is, a stabil driver telepítése után megint működött minden.
-
Segal
veterán
válasz
Dyingsoul #16054 üzenetére
Tutira menni fog minden más vele mert én is hülyét kaptam anno hogy nem is ment az oculus (se a hmd se a szoftver) és mégis kékhalál volt úgy hogy előtte nekem is ment. Mondjuk nekem ez nem most jött elő hanem régebben de semmi hibakód vagy bármi egyszerűen csak randomba egy kékképernyő és pillanatokkal később már indult is újra a gép. Mire rájöttem hogy ez okozza... és mire találtam egy olyan usb csatlakozást amivel egyik része sem panaszkodott az oculusnak.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
sz_abika #16053 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy a win10 frissítései nagyon sok mindent képesek elrontani ami eddig működött. Sok év Win7 után (ahol azért néha szintén becsúszott pár hibás hibajavítás), hogy a Win10 valahogy nem a power userek barátja. Ellenben nem tudsz mit tenni, ez a legmodernebb oprendszer és ha a legújabb technológiákat akarjuk használni nincs más opció sajnos.
Nem akarlak ijesztgetni de nem szabad kifelejteni a hardveres meghibásodás lehetőségét. Nem a Riftben, hanem akár az inateck kártyában vagy az alaplap PCIE slotjában is lehet keresni a hibát. Nyilván ezt könnyű kiszűrni, ha más játékokkal működik akkor nyilván nem hardveres hiba viszont arról nem írtál, hogy a bluscreen elő jön-e az inateck kártyával, más játékkal. Ezt az elsők között próbálnám ki a helyedben.
Ha majd jutsz valamire majd jelezz vissza ha sikerült/nem sikerült megoldani. Itt vagyunk, segítünk ha tudunk.
-
Chapel
addikt
Na utolsó este, most lesz meg a 1080, ha valakit érdekel még a teszt 1080 8Gb vs 1060 6Gb (MSi mindkettő)
az linkeljen be nekem VR be3nchmarkot, nem ismerem ezeket, de magam miatt is megnézném mi a difi.Firestrike, Gta5 benchmark, meg talán Metro LL Redux benchm. lesz még, de ezek itt nem relevánsak ugye.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Ez esetben a Riften való kép megjelenítési problémájának megoldásához mindenképp az USB portokkal kell játszadozni, addig amíg nem lesz kékhalál.
Azzal kezdd, hogy tehermentesítsd a géped usb portjait, amire épp nincs szükséged azt húzd le róla. Csak a bill+egér legyen rajta meg a Rift.
Próbálgasd más PCIE csatiba tenni az inateck kártyát. Ideiglenesen azt is kipróbálhatod, hogy a VGA-t átteszed másik PCIE csatiba, akkor is ha úgy csak 8x üzemmódban fog menni, ehhez nézd át az alaplapod manualját, hogy megtudd melyik slotban milyen módban működik. De ha van másik hozzáférhető PCIEx1 slot, akkor nem kell babrálni a VGA-t, először abban próbáld.
Próbához azt javasolnám, hogy minden egyes próba során csak 1 lépést tegyél meg egyszerre. Pl tedd át az Inateck kártyát másik PCIE slotba, ne dugj bele semmit, majd gép bekapcs, próbáld ki, hogy egy pendrive-ot felismer-e, az okoz-e kékhalált. Ha nem akkor mehet bele 1 darab szenzor és próbáld úgy a riftet. Ha nem ad képet, tegyél még egy szenzort az Inateckbe.
A HMD-t mindenképp tartsd az alaplapi USB-n.
Az inateck drivereivel is lehet szórakozni: Töröld le a jelenlegi drivert és engedd a winnek hogy feltegye az alap windows usb kártya drivert. Ha épp az van fenn próbáld frissíteni. Ha az sem jön be, kapcsold ki az automatikus telepítést, esetleg előzetesen töltsd le az inateck driverét, bootolj be safe módba és ott töröld le majd telepítsd az inateck drivert.
A füles témához: Ez nem olyan babrálgatás ami nagy dolog lenne. Ahogy írtuk ehhez az Oculus szándékosan még célszerszámot is mellékelt. Kb olyan mintha a új összerakott gépet vennél aminek a jack-ébe be van dugva egy kis headset de te hangfalon szeretnéd használni ezért kihúzod.
Csak itt kell hozzá egy szerszám.
-
sz_abika
addikt
Jólvan, akkor belevetem magam ma és délutánra kézműves Oculusom lesz
-
Raymond
titán
válasz
"Köszi a füles tippet, de bevallom, ha gari van rá, akkor nem szeretném én megbontani."
Ez nem "megbontas", eleve leszedheto a ket fules. Az a kis ceruzaszeru ize amit a dobozban adtak pont arra van hogy le tudd csavarozni
Egyebkent amikor gariztatni probalsz fules miatt a support elso kerdese hogy megcserelted-e a kettot.
-
sz_abika
addikt
válasz
Dyingsoul #16044 üzenetére
(#16043) Segal
USB 3.0: Van egy Inateck kártya a gépben, meg van a Gigabyte alaplap USB-i. Igazából Home 2.0 előtt bármi mehetett bármibe, nem volt belőle gond. Most az alaplapiba van dugva minden, mert az Inateckbe dugva 2ből 1x elszáll a gép kéken.
(#16044) Dyingsoul
Win 10, Ryzen 2600x, 980ti. Nincs már OC semmin. A gép patika, gyakorlatilag egy fölöslegesen drága konzol, amin még a Windows is eredeti. Úgyhogy itt egyéb érthetetlen okok vannak, ami miatt nem jelenik meg a kép a headsetben.
Köszi a füles tippet, de bevallom, ha gari van rá, akkor nem szeretném én megbontani. -
törölt tag
válasz
Dyingsoul #16040 üzenetére
Ez attól függ, hogy mennyi az annyi. A CV1 400USD, ugyanennyi lesz a Quest is. Ha a Quest2 PC támogatással akár 100USD-vel többe is kerülne simán megérné mindenkinek.
Igazából a tartalom Quest-re licencelése lesz a döntő: ha egy játékot csak egyszer kell megvenni és működik PC-n és Questen is, akkor egy ilyen hibrid komoly sikerre számíthatna, mert a piacon a legszélesebb tartalomkínálattal rendelkező HMD lenne. -
abydos
aktív tag
válasz
kiskuplung #16041 üzenetére
Ezért töröltem már a magyar gamer oldalakat a könyvjelzőimből.
Milyen jó, hogy tuti ténykén írják a totális pletykát, amit többen cáfolnak, mint ahányan megerősítik (fun fact, senki nem erősítette meg, hogy lelőtték volna)
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
sz_abika #16042 üzenetére
Ha valóban segítség kell akkor az elején kellene kezdeni.
Milyen konfigod van? Milyen operációs rendszer? Tuningolva van-e a CPU, memória, vga?
Ezen felül elnézést a feltételezésért de voltak néhányan akik tört játék kapcsán kértek segítséget, nyilván bármit javasoltunk semmi nem segített ezért ha itt is ez a helyzet akkor inkább ott kezdd a hibajavítást, hogy megveszed (csak azért hoztam fel ezt a témát, mert tipikusan ezek azok a játékok amik egyszer működnek, egyszer nem KIVÉVE a Beat Saber, azt képes rendszeresen elrontani mindenféle frissítés).A kontaktos füleshez:
Áramtalanítsd a Riftet (kösd le a gépről), csavarozd le a Rifthez kapott kis fekete műanyag csavarozóval a fülest, a kontaktokat chip spray-el fújd be, kicsit törölgesd meg mikroszálas kendővel, várj pár percet míg megszárad majd szereld vissza.
Néha ez sem segít és a vége az, hogy igazgatod kicsit. Ezzel a fülhallgatós gonddal sokan küzdünk, nálam egy évig nem jelentkezett de én "szerencsés" voltam másnál hetek-hónapok alatt előjött. De ez tényleg csak annyi, hogy megigazítod, rosszabb esetben leszereled majd vissza. -
Segal
veterán
válasz
sz_abika #16042 üzenetére
Én csak az elejére tudok válaszolni mert a kékhalál nálam is volt. Akkor volt amikor nem megfelelő usb-n volt a hmd. Mármint usb 3.0-án volt csak neki nem tetszett szóval én azzal kezdenék a helyedben hogy azt átkötöm egy másikra. A szenzor szerencsére egyből kimutatja a beállításoknál ha nem megfelelő neki az usb mert vagy nem mutatja vagy szakadozva de a hmd az ilyen téren szemét mert kép is lesz csak aztán lehal akár az egész gép tőle mindenféle tájékoztatás nélkül.
-
sz_abika
addikt
Na eleg a readonlybol, egyszerűen nem birom tovább ezt a PCs baszakodast, kell a segítség. Itt a story.
T-1honap Mindenszepesjo.
T-3 hét Rift 2.0
Szetesik minden. Lefagy a HMD egesz gepet bluescreenezi. Wipe minden, teljes reinstall. Akadozo kép, lefagyasok, könnyek, wipe megint. Reinstall es jo.
T-2het
Megint jon valami pöccs, megint szetszall a rendszer. Olvasgatok, OC appok ki, rendbe jövünk. Kierti ezt, Lepsenynel még megvolt múthét'Ugras mai napra. Nem megy Assetto corsa, illetve de. A kijelzon megy a VR kepe, fejmozgatas, minden oke, de a HMD csak a dasht mutatja, Home letiltva már, de enegedelyetve se jo. AC atkapcsolva OpenVRra es megy minden, de csunya.
Tldr: HMDbe nem indul el az app, mit tegyek?
Bonus: amazon supporton nincs 1 ev gari egy amazon.de rendelesre az Oculus reszerol? Kontaktos a bal fülhallgató
-
kiskuplung
őstag
Ah, el is indult a károgás, és jó kis kattintásgeneráló címek : A Facebook lelőtte az Oculus Rift 2 fejlesztését
-
válasz
Márton #16033 üzenetére
Vagy egyszerűen csak időt húznak, mert ők is tudják, hogy 4k/szemhez nagyon kicsi a gamer felhasználói létszám, akinek gpu-ja is van hozzá, ezért bukó lenne a termék.
Szerintem ez ez nagyon közrejátszik ebben történetben. Egyszerűen nincs annyi erő a mostani gépekben, hogy kezeljen 4K / szem felbontást. A másik, hogy a csúcs VR élmény jelenleg a Beat Saber, amihez meg pont jó a mostani felbontás is.
-
törölt tag
válasz
Raymond #16037 üzenetére
Szvsz az lehet a dolog mögött, hogy Rift 2 helyett Quest 2 lesz, amiben már lesz valódi PC támogatás, akár valamilyen rádiós, akár zsinóros megoldással. Saját PC-s HMD-re mindenképpen szükségük lesz, mert a PC mint fejlesztő platform létfontosságú az ökoszisztéma szempontjából. Nem is csak a játékfejlesztés, hanem általában a tartalomgyártás miatt.
Pl. 360 sztereo videokat nem tudnak mobil HMD-n kompozitálni, a kreatív 3D szoftverek VR támogatása sem működik mobil alapokon, azaz semmi olyan, aminél a számítási teljesítményt nem lehet optimalizálással és a grafikai minőség lebutításával kompenzálni.
Ahogy az Apple se engedi el a mac vonalat, hiába a mobil a húzóágazatuk, mert ha tartalomfejlesztő platform nélkül maradnának, akkor kiszolgáltatnák a teljes ökoszisztémát a konkurenciának, ugyanígy az Oculus sem teheti meg, hogy teljesen eltűnjön a PC-ről, mert úgy a többiek bármikor kihúzhatják alóluk a talajt. -
Raymond
titán
válasz
Márton #16036 üzenetére
Nezd, ahogy itt a Quest bejelentese utan irtuk tobben is, nem lennenk sokan az ellen hogy a Quest PC-re kotheto legyen USB-C-vel es mukodjon mont a Rift
Aztan lehet a mostani akciok utan lesz legalabb a WiFi osszekotesbol valami. JC azt irta nincs a Quest-ben hardware a USB-C-s kapcsolatra igy ha barmi is lenne az marad szoftveres megoldas.
-
Márton
nagyúr
Vagy annyira jó lesz a Quest, hogy felesleges a PC VR
Esetleg már a Quest2-t tervezik.
Na jó, megyek reggelizni. -
Raymond
titán
válasz
Márton #16033 üzenetére
Nem, az teljesen kulon banda. Sokminden lehetett, peldaul hogy a tervezett Rift 2 nem kesuzl el 2020-ra, elkeszul de olyan arakon kene adni mint a Vive Pro vagy a Pimax es nem a mostanra megszokott $400 korul vagy valami mas. Mondjuk uzletileg az is lehet hogy nincs meg a volumen ami kell nekik ebbol, folg most hogy lattak mennyi megy el a Go-bol es mennyi penzt keresnek rajta meg a store-ban vasarolt cuccokon. Tobb ertelmet lattak a mostani Rift-et arulni es csak az uj jatekokba invesztalni egyelore. Egyebkent meg mindig a mobil/standalone volt a nagy cel, meg Carmack is arra eskuszik. Konzumer PCVR-be pedig ugy latszik egyedul maradtak aki igazan invesztal bele. MS nem nyomja a WMR-t, a Valve se nagyon segit a HTC-nek egy ujabb konzumer Vive-hoz (meg a Knuckles sincs sehol pedig mikor bemutattak mar), Pimax es hasonlok lenyegtelen.
-
Márton
nagyúr
válasz
Raymond #16032 üzenetére
Lehet csak a beígért Quest megjelenési dátumot nem tudnák tartani, ezért minden fejlesztőt most arra irányítanak, ahelyett hogy újakat vennének fel..
Facebook’s executive team shut down the next-generation PC VR headset’s development last week to focus on standalone headsets that don’t require either a smartphone or PCVagy egyszerűen csak időt húznak, mert ők is tudják, hogy 4k/szemhez nagyon kicsi a gamer felhasználói létszám, akinek gpu-ja is van hozzá, ezért bukó lenne a termék.
-
Raymond
titán
válasz
fulton #16031 üzenetére
Nem, hanem azt a konkret termeket amin addig dolgoztak elkaszaltak. Lesz masik, csak most nem tudni mikor es mi. Hogy epp az volt a problema hogy Brendan es emberei nem tudtak volna tartani a 2020-as megjelenest vagy epp valami mas azt nem tudni. Majd kideul, volt tegnap eleg sok damage control (Nate Mitschell, Carmack tweet-ek stb.)
-
-
Raymond
titán
Jobb hirek is johetnenek az Oculus-tol:
Oculus co-founder is leaving Facebook after cancellation of ‘Rift 2’ headset
"Brendan Iribe, the co-founder and former CEO of Oculus, announced today that he is leaving Facebook, TechCrunch has learned.
Iribe is leaving Facebook following some internal shake-ups in the company’s virtual reality arm last week that saw the cancellation of the company’s next generation “Rift 2” PC-powered virtual reality headset, which he had been leading development of, a source close to the matter told TechCrunch."
A fanboy-ok ugranak arra hogy a Facebook azt mondta a Variety-nak hogy nem igy van [link], de ez csak az almok beleolvasasa a szovegbe, mert a Variety-nal ez all:
"Facebook subsequently denied this report, with a spokesperson telling Variety: “Yes, we are planning a future version of Rift.”"
plusz az eredeti Techcrunch cikkben pedig ez:
"A Facebook spokesperson tells TechCrunch that PC VR is part of the company’s future product roadmap and that much of what Iribe’s team has been working on will be manifested in future products."
Mindketto, de foleg ez az utobbi viszont eppenhogy inkabb azt jelenti hogy a Rift 2 emin eddig dolgoztak el lett kaszalva.
Remelem nem igy van, majd meglatjuk a kovetkezo napokban mit hoz meg a viz.
-
tobias88888
őstag
Van már pár teszt, általában VR-ban is kijön a kártyák többlet ereje: [link]
-
summers
tag
Sziasztok!
Valaki próbálta már az új RTX kártyák valamelyikével a VR-t? Mik a tapasztalatok?
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
kiskuplung #16025 üzenetére
Jajj... De legalább ez is átmozgat ha más nem csuklóból.
Viccet félre téve eléggé "gumi" hatásúnak tűnik az egész plusz az a hang amikor eltalálja a kockát tényleg olyan mintha gumibottal ütögetne egy hordót. Mondjuk ettől még lehet jó de ha az akkor nem nagyon jön át a videóban.
-
kiskuplung
őstag
Kicsit szánalmas Beat saber utánzat Oculus Go-n: Track Slash
-
dojan75
tag
válasz
Dyingsoul #16023 üzenetére
Igen most már rájöttem, nem fog ez így menni, jövő héten fel is lesz téve, viszem volt kollégámhoz a gépet, amúgy is egy nagy takarítást kell benne végezni, nekem meg időm nem lesz most használni, szóval így össze kötöm a kellemest a hasznossal. Köszönöm szépen azért a segítséget nektek
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
K.Andras.Vfx #16022 üzenetére
Vista
Egyébként valóban, nem fogod megúszni a Win 10-et ha VR-ozni szeretnél.
-
dojan75
tag
válasz
kiskuplung #16020 üzenetére
Szia!
Hát remélem most nem kell ezért win 10-et telepítenem. most újra telepítem az oculust, aztán kiderül mi lesz.
a processzor i5 4690-es 3,5 ghz
8 mb memória a video kártya meg gtx 1060-asannyi még hogy pár hete még tudtam használni, ez kb. 2,5 hete volt aztán most írta frissítsem az illesztő programot most a legújabb van fent
-
kiskuplung
őstag
válasz
dojan75 #16019 üzenetére
Szia!
Nyáron már bejelentették, hogy a Windows 7/8 már nem támogatott : [link]
Bár az Oculus szerint működnie kellene : [link]
Én erre gyanakodnék sajnos, ha egyébként már kizártad, hogy amúgy az eszköz hibátlan (pl. én hasonló esetekben egy másik gépbe szoktam berakni a kérdéses alkatrészt).
Még esetleg megírhatnád, hogy pontosan milyen géppel próbálkozol.
-
dojan75
tag
Szép jó estét kívánok az uraknak!
Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni
Olyan problémám van, hogy az oculus rift nem ad képet és kéri hogy telepítsek új illesztő programot nos ez megtörtént nvidia kártyám van de ugyanúgy nem jeleníti meg a képet mit kéne tennem hogy összejöjjön már mindent próbáltam de semmi, amúgy win 8.1 op rendszerem van, már egy kicsit kezdek ideges lenni
előre is köszönöm a segítséget -
Segal
veterán
válasz
zsozsa74 #16009 üzenetére
Én annyi infóval tudok szolgálni hogy nekem 1080Ti mellett nem jelentkezik ez a probléma.
Kalibrálásnál nem az lesz a probléma hogy touch-od van? Mert annak viszont követelmény a 2 szenzor. 1 szenzorral csak akkor engedi ha kontrollered van. Persze előbb jön fel az 1 vagy 2 szenzorod van és utána kéne problémáznia hogy 1 szenzorral nem mehet a touch de más ötletem nincs miért ragaszkodna a kettőhöz. Ha csak ezzel az új home résszel nem lett alapkövetelmény esetleg a kettő... de nem hiszem. Legrosszabb esetben adj neki kettőt aztán a kalibrálás után a hátsót lehúzod. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
zsozsa74 #16012 üzenetére
par hete van early accessben, a VR elvileg utolso patchel lett berakva mert kb ket hete amikor neztem meg biztos nem volt benne. es itt most tenyleg a "van egy palya egy autoval" szintu nagyon early accessrol van szo.
az, hogy bizonyos hw kiepitessel ugral massal meg nem lehet azon mulik, hogy felkesz a cucc, esetleg a szenzorokkal van valami (pl a fresco chip sleep utan beragadt energiatakarekos modban ami az innatek vezerloknel ismert problema). vagy siman bugos mert a vevokon alfatesztelik, es emiatt mukodik bizonyos konfigokkal es masokkal nem.
segiteni tobbet nem tudunk (arra ott a steam forumra irt bugreport ha a fejlesztok olvassak), a kerdest viszont ettol fuggetlenul ertettem. szoval meg egyszer, a reviewek alapjan megis mire szamitottal?
topikban tobben szimulatorozunk egyebkent, de jellemzoen VR alfatesztelni nem akar az ember.
-
zsozsa74
őstag
Hali! Valakinek felmerült még rajtam kívül az a probléma az Assetto Competizionéban, hogy fejforgatáskor remeg az egész kép, de elég durván. Oculus Riftem van és GTX1080. Kísérleteztem azzal, hogy a graf beállításokat minimalizáltam, de független a dolog. Amikor kilépek Home-ba, egész addig tart a remegés, amíg az ACC teljesen be nem záródik (amíg megy a win-es kis faxkarika). Ezután minden helyreáll és tükörsima. Más játékban ez nem jött elő. Találtam steamen néhány sorstársat, de megoldás még nem született. Valaki?
Plusz egyéb kérdés. Mivel nincs szükségem mindkét oculus szenzorra, mert csak a cockpitemhez használok VR-t, az egyiket eltávolítottam. Azóta viszont nem tudom kalibrálni a szenzort, mert marhára hiányolja a oculus driver a másodikat és nem enged továbblépni. Egyszer már újratettem a Oculus szoftvert, de ugyanez. Ettől függetlenül minden játékban jól működik, kivéve az ACC, amiről írtam. Soha többet nem tudom vajon kalibrálni a cuccot?
-
Gigi01
őstag
Menüben a zenét nem lehet kilőni?
-
-Solt-
veterán
-
Raymond
titán
válasz
Raymond #15826 üzenetére
Na, eltartott egy darabig amig kiprobaltam. Nagyon hasonlo mint a Lenovo Explorer, de a kepet mintha konyebben tudtam volna beallitani igy jobbnak is hat. A tracking stb. teljesen egyforma. Mivel a rendes lapos javitasban van igy ki tudtam probalni mit szot a WMR egy low-end gephez. Egy kozel negy eves Acer Aspire V5-573G, i7-4510U es GF 850M 4GB DDR3 lett az alany. Bedudtam a HMD-t a hatul talahato HDMI-be es USB3.0-ba, a Windows felismerte, telepitette a meghajtokat es elindult a WMR setup. Annyit mondott hogy nem lesz jo a grafikus kartya, de siman tovabb engedett. Valamit irt aztan hogy nem sikerult a letoltes, de kihuztam a HMD-t es ujra bedugtam, ezek utan mar tovabb ment. A controllerek is csatlakoztak a BT4.0-hoz es ment minden elsore. A Steam felismerte hogy van VR HMD es felajanlotta a SteamVR telepites, a WMR tamogatast is magatol szedte le. Optimus-nak hala persze csak 60FPS-el megy, de ez figyelembe veve a grafiksu kartyat ugyis zomevel csak alom
Majd probalgatok dolgokat hogy mi hogyan megy, de meg kell mondjam meglepoen jo es zokkenomentes volt az uzembehelyezes ilyen regi es gyenge hardware-en is.
-
Chapel
addikt
válasz
tobias88888 #16000 üzenetére
Pl?
Nem futtattam még egyet sem... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
tobias88888 #15997 üzenetére
1060 azert meglepoen sokaig eleg a 290X alapjan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Asus Rog Strix G16
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged