Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskuplung
őstag
válasz camaro79 #32984 üzenetére
A motion sickness-t embere válogatja, sajnos szimulátorokban a legdurvább.
Jó hír, hogy én még nem találkoztam olyan emberrel, aki álló jellegű játékban rosszul lett volna (ez 100+ embert jelent, aki kipróbálta nálam).
A szimulátorokat pedig szokni kell. A lényeg a fokozatosság, simán tanulható.
Az elején nekem is voltak gondjaim, még VR FPS-ekben is, most meg már értetlenül állok a "teleport" opciók mellett, pedig annak idején nekem is jól jött
Headset-tel kapcsolatban én inkább nem nyilatkozom, de kb ez a két megoldás van, amit Te is írtál. Az egyik olcsó, PC nélkül is használható, de kábellel v. wireless tudod PC-vel is használni, de az életeddel fizetsz érte (Facebook account kell hozzá), a másik meg igazából a PC-s kábeles VR headsetek királya. Ennek megfelelő az ára is
-
Dyingsoul
Topikgazda
Köszi a visszajelzést, jó látni, hogy van értelme szerkeszteni a topik összefoglalót!
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
SeRoKrigid
csendes tag
Szia,
én kifejezetten a simezéshez építgetem a szettet évek óta. Volt CV1-em, utána vátottam Rift-S-re és április óta egy Indexet hajtok. A Rift-S 80 Hz-s kijelzője igazából nem dráma, szerintem nem számít igazán az hogy 80/90 FPS-en futtatod a játékot, ettől nem nagyobb motion sickness kockázata. Én inkább az inside-out trackingban látom a problémát. Ha komolyabban szimeznél (úgy értem az lenne a prioritás, és kompetetív dologban gondolkodsz) versenyeznél magasabb szinten, online vagy ligás versenyeken (iRacing), az én véleményem az, hogy jobban jársz egy index/HTC headsettel, mert lényegesen pontosabb a mozgáskövetés. Amikor az apexeket célozgatod, vagy 3wide-ban vagy nem előnyös a pici elcsúszkálás. Nálam egyébként rendszeresen el is dobta a vertikális, horizontális követést.
Egy 2 hónapos levelezést folytattam az ügyben az Oculus supportal, ebbe nem mennék bele részletesen... de a lényeg hogy a szokásos húzdki/dugd be, Dugt át másik usb-be, usb energiagazdálkodás, nézd meg a kábelt, frissítsd a drivert, ne legyen tükör a szobában, ne legyen wifi stb okosságokat írkáltak felváltva 4 ügyintéző. Cseréltem tápot, cseréltem alaplapot, semmi nem segített. Sima VR játékoknál ez nem annyira jön elő, meg persze ha újra kell indítani sincsen dráma, de egy 2 órás online endu futam 20. percében leálló nyomkövetés gyakorlatilag a verseny végét jelenti teljes bukóval (ott nincs restart). De ahogy látom a tpic FAQ-jában is elsősorban rifthez kapcsolódó problémák kezelése van nagyobb számban.
Ha valakit érdekel, összedobtam egy cikket kifejezetten a VR szimulátorozáshoz is:
(amennyiben a moderátorok relevánsnak tartják bedobható a FAQ-ba a link)
[link] -
-
kiskuplung
őstag
válasz camaro79 #33041 üzenetére
Tudsz választani olyan opciót, hogy akkor fizetsz ha megjön, a futárnak. Én azt választottam.
Payment Method
Cash on Delivery
Maximum shopping cart value: 5.450 €.
Please note that the parcel carrier does not carry an electronic payment device. Please hold the full amount in cash. -
a2d2
addikt
válasz camaro79 #33070 üzenetére
A Quest 1-ek egy hónapja még 150-160 körül mentek, de valaki írta hogy 100-ért már több is fent van és 90-ért vittek pont el egyet. Szerintem ha csak pár hónapra kell akkor egy ilyent nyugodtan megkockáztathatsz mert ez már túl van az áresésen. Vagy eladod minimális buktával 80-ért novemberben gulasoftnak vagy ki keresett Ja annyi hogy még 20 dolcsi a VD hozzá.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz camaro79 #33132 üzenetére
Azt nem akarok. Én a csíkszélesség csökkentésben és az újabb technológiák bevezetésében hiszek, nem ezekben a pakoljunk minél több számolóegységet egy bazi nagy kártyára és kérjünk hozzá 600-700W-os tápegységet. Gyakorlatilag az már egy elektromos radiátor/klíma harmada, ami mondjuk télen jó de nyáron kevésbé
Most az 1070-essel is az egész rendszerem megáll kb 250W-nál max terhelésnél.
Ezért is vettem anno pl sima I7 6700-at 65W-os TDP-vel és nem 6700K-t ami 91W lett volna. Carmack is megmondta a mostani Quest 2-es videóban hogy egy bizonyos szint felett exponenciálisan nő az áramigény és a hőleadás a megszerzett teljesítménytöbbletért cserébe. A rendszereim nálam 20 évvel ezelőtt láttak utoljára tuningot. Akkor még fiatal voltam és balga
Képes voltam pl 333-as celeront lecserélni 366-osra nem kevés buktával mert abban jobb volt a tuningpotenciál. Meg volt persze ordasi féle épített vízhűtés, pertier hűtés meg minden marhaság. Kinőttem, naA pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
-
a2d2
addikt
válasz camaro79 #33311 üzenetére
Na ez elég durva mondjuk. Gondolom mindegyik amazonra érvényes.
Ezek után végképp nem értem miért ragaszkodnak egyesek a magyar webshopokhoz.Mondjuk azt írja hogy a legtöbb cikkre érvényes:
For the 2020 holiday season, most of the items shipped between October 1 and December 31 can be returned until January 31, 2021.@barcalaci84: igen, az áfakulcsok is még bejátszanak. Arra nem vettem a fáradtságot hogy megnézzem mennyi a UK-ben. A connect estéjén a francia amazonnál megjelent az opció, lecsaptunk rá páran, nem akartuk reszkírozni az esetleges hiányos készleteket.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz camaro79 #33364 üzenetére
Ethernet kabel a fal mellett?
Nem akarom megmondani milyen alaplapot vegyel, siman vehetsz wifi6-ost is (elvegre jopar evig hasznalni fogod) csak annyit akartam mondani hogy tobb sikered lesz ha a PC es a router/AP kozott kabelt hasznalsz.
Megvarod a Quest-et es kiprobalod. Ha jol mukodik akkor hagyod ahogy van ha nem akkor lehet gondolkodni hogy kabelezel vagy inkabb veszel egy olcso 5Ghz-es AP-t amit csak erre hasznalsz.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz camaro79 #33367 üzenetére
Kell egy doboz amibol a wifi jel jon. Mindegy hogy router vagy AP vagy AP-kent mukodo router. Egy ilyened mar van (az UPC-s), arra kene a PC-t kabellel rakotni. Kiprobalhatod anelkul is aztan ha mukodik akkor hasznalod ugy. Ha nem megy akkor rakotod a PC-t kabellel (filleres dolog) es ugy. Ha ugy se megy akkor szerzel egy kulon 5Ghz-es dobozt amit a PC-vel osszekotsz kabellel es csak a Quest streaming-hez hasznalod majd.
-
Raymond
félisten
válasz camaro79 #33369 üzenetére
"lassan megértem "
Meg nem igazan
"tehát a quest és a PC tud közvetlenül is csatlakozni egymáshoz (alaplapi wifi eszközzel vagy külön AP-vel)."
Ha a PC-s wifi kartyara csatlakozna akkor van "kozvetlenul", et megcsinalhatod a Widnows Hotspot funkciojaval. Ha AP-n keresztul akkor nem "kozvetlenul" mert a PC es a Quest kozott van egy doboz."már csak egyedül azt nem értem, hogy miért kell a PC és bejövő net összekötését kábellel megoldani."
A bejovo net lenyegtelen, nem az a fontos hogy az honnan/hogyan jon. Azert kell a kabel hogy a Quest ami wifi-n kapja a kepeket a PC-rol ezeket normalis kadenciaval es gond nelkul megkapja. Ezert jobb ha a PC kabelen kuldi a wifi-t szolgaltato eszkore a jelet mert igy azzal se terheli a wifi savszelt.
-
kerti008
aktív tag
válasz camaro79 #33371 üzenetére
A quest wifin csatlakozik az internethez ez elso telepiteskor be allithatod.
Van ra lehetoseg hogy USB kabelen keresztul csatlakozz PC-hez de ez nem ajanlott altalaban mert utban szokott lenni. (akar magadra tekereheted jatek kozben) Ha telepited a Virtual Desktop-ot akkor meg a wifin keresztul csatlakozik a pc-dhez es ha jo a wifid akkor a kepminoseg is jo.
A Quest nem ugy mukodik mint egy szimpla HDMI hanem tomoritett kepet kuld a PC.Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
a2d2
addikt
válasz camaro79 #33374 üzenetére
Itt egy gyors írás hogy lehet csinálni 5Ghz Wifi hotspotot:
[link]
Azt nem tudom hogy 6Ghz mikor fog működni a Windows-ban és hogy ugyanilyen szabályozás alá veszik-e azt is. Jó lenne ha nem kellene trükközni csak bekapcsolni és kész.Na a legelső hozzászóló pont azt mondja hogy Wifi 6-os alaplapi chippel csak simán bekapcsolja a hotspotot és megy neki. Az lenne a tuti megoldás.
Nem egy drága valami. 20 dollár a chip, 30 dollár PCI-E-es beépítővel együtt: [link]
Lehet berendelek egyet.
[ Szerkesztve ]
-
kazmerr
aktív tag
válasz camaro79 #33371 üzenetére
A világért sem szeretnék ellentmondani a tapasztaltabb topic lakóknak, de én pont azt terveztem (PC -> Pci-e Wifi 6 kártya -> Oculus Quest 2), mint amit te is írtál eredetileg.
Leírom miket találtam eddig a témában:
- rengetegen használják, de nem találtam konkrét pontos leírást a wifi beállításokról. (Ez gond lehet, mert kicsit érteni kell hozzá, mert valószínűleg finom hangolni kell, és ez akár jelentheti azt is hogy nem minden wifi6-os kártya lesz jó...)
- leginkább a bonyolultsága miatt beszélik le róla az embereket (tényleg egyszerűbb a router-es megoldás)
- a wifi6 sem full duplex. Ez azért gond mert egyszerre csak egy irányba kommunikál. Ennek ellenére gyorsabbnak és stabilabnak mondják mint a közvelten headsetbe vezető vezetékes megoldást. (Ezt technikailag nem is értem hogy lehet, de elfogadom, mert nekem is a wireless a cél, bár szimezésnél a vezeték sem zavarna)
- páran azt mondják bugos a window-os wifi driver, emiatt nő a latency. (Ez azért kamu, mert minden eszközt a saját driverével használunk alaphelyzetben)
Itt van egy jobb összehasonlítás:
https://www.youtube.com/watch?v=EV67AS4_TLsÉn 20-án döntök legkésőbb arról, hogy veszek-e quest 2-t, de ha veszek akkor nagy esélyel így építem ki a pc headset kapcsolatot, mert technikailag ezt látom a legjobbnak, és van rá működő példa. Ha veszek, segítek majd ezekben a dolgokban itt a fórumon. Kicsit értek a gépekhez, de nem vagyok fekete öves network guru...
-
Raymond
félisten
válasz camaro79 #33383 üzenetére
Wow, amikor azt irtam par napja hogy mindenki es a macskaja is kap Quest 2-t tesztelesre nem gondoltam volna hogy Karl is kapott Egy ideje nem neztem uj videot tole de par honapja neztem meg parat, tetszik a "common man approach" a videokban amiket csinal azert
Szerk: vagy csak "papirrol" csinalta a videot mert a tobbibol nem ugy nez ki hogy lenne nala Quest 2.
[ Szerkesztve ]
-
kazmerr
aktív tag
Amiket olvastam (és ezt nagyon kiemelem, tehát első kézből nincsenek tapasztalataim) az az hogy a vezetékes headsetek sub 30ms-es késleltetéssel dolgoznak, a quest 2 pedig 90Hz-en, a VD-n belűl 18-25ms wifi6-al, de erre nem tudom mennyi jön még rá. Saccra 15-20ms? Ezt tudja valaki?
Vasárnap a cv1-el kipróbáltam, hogy mit jelent ez gameplaybe, nekem 60 ms sok, 40-45 elfogadható, 30 alatt már nem érzek különbséget (kicsit múltam 40, lehet ez már a kor miatt van? ).
-
kazmerr
aktív tag
Ez így van, plusz nem mindegy hogy hobbi, vagy kompetitív szim a cél.
A videóval az a gond, hogy nem konkrétumokat mond, hanem általánosságokat.
- Pl: Nincs olyan headset ami 1ms alatti késleltetésű lenne (mihez képest). Például 5 ms felett ha visszahallod magad, akkor kezd el zavarni (de ez ember függő.)
- Külső hangszorót használ szimezéshez? Positional audió?
- abban fullra igaza van hogy a quest 2 nem a legjobb megoldás szimezni, mert a tömörítés miatt sosem lesz olyan gyors mint a dedikált pcvr headsetek.Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha mozgásban nem zavar a kontroller késése wifinél, akkor technikailag van olyan csillag együtt állás, aminél hobbi célokra jó lehet. (de mivel nem bízom magamban, ezért megvárom az első héten a visszajelzéseket.)
[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
-
kiskuplung
őstag
válasz camaro79 #33678 üzenetére
Normális, sweet spot-nak hívják azt a részt, ahol még jónak tűnik.
Amúgy headsetje válogatja. Nekem CV1-ben nagyon jó, de van itt egy elérhető Dell WMR headset, ott 1mm-t se mozoghat a szemgolyóm mert szétfolyik a kép..
A glória meg god ray névre hallgat.[ Szerkesztve ]
-
-
kazmerr
aktív tag
válasz camaro79 #33688 üzenetére
Nem véletlenül nem ajánlott. Az egyensúllyal és a látással operál, a cikk szerint a fejlődésben lévő agy, ezekre érzékenyebb lehet, főleg akkor amikor intenzívebb az élmény, vagy valami nem tökéletes emiatt beakad/beszaggat. Emellett a tartalom manipilatív lehetőségeit, és a rosszul lét fel nem ismerését emelik még ki, első gyors átfutás alapján. (És azt, hogy igazából nem tudnak semmit, gyerekeken nem igazán fognak kísérletezni, viszont az új technika miatt jobb félni mint megijedni.) Érdekes módon hivatalosnak tűnő publikációt sem dob fel a kereső...
https://www.scientificamerican.com/article/are-virtual-reality-headsets-safe-for-children/
(igen, tudom hogy régi, de megbízhatóbb forrást nem találtam hirtelen újabbat.)
Viszont van ismerős az Onco VR-nál, megkérdezem, hátha jobban képben van. -
kazmerr
aktív tag
válasz camaro79 #33700 üzenetére
"30-40 perc az ajánlás
De amugy felnotteknek is max 50-60 perc
13 follott mondja az oculus
Szerintem 11 föllött már élvezhető"
Megkérdeztem, ő sem tud semmi hivatalosabb kutatásról vagy infóról, pedig ezzel foglalkozik, és orvosi területen mozog, és emellett még érdekli is a vr. -
kazmerr
aktív tag
válasz camaro79 #33705 üzenetére
Jogos, én is néha tolok 2-3 órát egy huzamban, de nem vagyok egy rendszeres heavy user. De figyelek arra hogy ha többet VR-ozok vagy gépezek, akkor ezt ellensúlyozzam némi szemtornával (közel / távolra nézés, szemforgatás). Lassan jönnek a figyelmeztető jelek: https://www.bbc.com/news/technology-52992675 és ez lehet akár egyéni genetikai hajlam is, lehet amiatt is hogy vr mellett a monitort nézi folyamatosan, de lehet hogy sima átlagos ember...
@Raymond a COPPA oké, csak az agyi fejlődést és a külső rendszeres behatások erre gyakorolt hatását nem nagyon vizsgálják, mert annyira nem egy etikus dolog gyerekeken kísérletezni. Ebből kifolyólag nincs is nagyon kutatási infó ezzel kapcsolatban. Viszont ha jobban belegondoltok a VR lényegében szétkapcsolja bizonyos szintig az egyensúlyt és a látást. Emellett ha fiatalon hozzászoknak a gyerekek a VR betegséghez (amit az evolúció a valószínűleg mérgezések kezelésére "talált ki"), akkor annak is lehetnek nemvárt következményei.
Alapvetően itt is a tudatosság és a felelősségteljes magartartás lehet a kulcs.
-
kiskuplung
őstag
-
barcalaci84
őstag
válasz camaro79 #33759 üzenetére
bármelyik vr szemüvehgen olyan magasra tolod fel SS-el amit nem szégyelsz...
reverb-en viszont 30 %-kal több fizikai pixeled van ( ha PPI -t nézzük akkor pedig majdnem 40% a különbség) így reverben azért jobban fog kinézni (kisebb screendoor) a cucc akármit csinálsz a q2-vel -
gulasoft
őstag
válasz camaro79 #33854 üzenetére
Nem kell megvenned, mert kábelelle vagy wifivel megy a quest2-őn is a steames cucc.
Akkor kell megvenned, ha natívan akarod játszani, vagy 2-en akarjátok tolni.
Questre is fel lehet tolni valahogy a custom songot, azt írták az megy még. De majd hétvégén megnézem, mert nekünk is kelleni fog.[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Raymond
félisten
válasz camaro79 #33854 üzenetére
A cross-buy az Oculus Store-ban mukodik, de nem mindegyik jateknal, a lista linkelve volt. A BS speciel nem cross-buy, csak a DLC-k. A Steam-nek ehhez semmi koze. Egyebkent mod es custom song-ok mukodnek Quest-en is, majd valaki leirja hogyan kell aki moddolta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest