- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
izomman1 #67304 üzenetére
OK, akkor ez egy ut, majd eldontod ha megerkezett. En itt a par eves topicbeli ismeretsegunk alapjan arra hajlok hogy atveszed, felbontos es kiprobalod
De azert szoritok hogy legyen annyi, csak a Puffin lekvar alltal adott erod es akaratod hogy felbontas nelkul visszakuld
-
Raymond
titán
válasz
izomman1 #67296 üzenetére
"Berendeltem ezt a csodás Meganex 8k Superlight ot... De most kicsit elbizonytalanodtam, hogy jó ötlet volt e ennyi pénzt ezért kiadni.. "
Deja vu...
"Ha nem bontod ki ugy tudom 8 napon belül vissza adják az árát ( mínusz talán a vissza posta 20 e ft .."
A rendelesi oldalon [link] a harmadik sor:
"Please note that orders cannot be cancelled, returned or refunded once confirmed."
A termeknel a megjelenes elott is mar az volt a legnagyobb tema hogy nagy riziko a rendeles es vetel mert nincs kihatralas.
Tehat az egyetlen opciod most az hogy kiprobalod es ha nem tetszika akkor bukoval megprobalod eladni valakinek.
-
Raymond
titán
Reszletek a reddit diskuraban [link] Riszpekt!
-
Raymond
titán
válasz
VincentVG #66389 üzenetére
"nincs olyan, h eleg fps vagy felbontas"
A kerdes inkabb az hogy mennyire van ertelme feltornaszni. En nagyon atlag vagyok akinek az ez alapjan megallapitott 90 eleg. A 72-t eszrereveszem egy rovid ido utan, de hasznalhato, csak tudom hogy a 90 jobb. A 120 is jobb mint a 90, de ott mar inkabb megerzes szinten van a dolog vagy olyan jatek kell hozza ahol jobban eszrevenni (pl. Eleven).
-
Raymond
titán
válasz
xandrush0831 #66301 üzenetére
Pedig szerintem nem rossz az a jatek, foleg a 15eur-os aran.
-
Raymond
titán
válasz
cinemazealot #66295 üzenetére
A lenyeg az volt hogy a Quest az Meta platform. Probalkozhat a Meta, de mivel Android alapokon megy az OS ugyanaz lesz zomevel a helyzet mint mas Android pltaformokon. A difi a Quest es a telefonok kozott a piac merete ahogy irtam. A Quest-nel a telefonokhoz tobb nagysagrendel kissebb piacmeret miatt sokkal nagyobb problema a fejlesztoknek a kalozkodas mint a telefonos piacon.
-
Raymond
titán
válasz
cinemazealot #66292 üzenetére
A Google-nak semmi koze a Quest-en levo OS-hez es a Store-hoz, az full a Meta uralma alatt van.
-
Raymond
titán
válasz
cinemazealot #66287 üzenetére
Statisztika - a piac merete nem mindegy.
-
Raymond
titán
válasz
sakkay #66274 üzenetére
Mindketten tudjatok mennyi az uj, szerintem kerj erte annyit ami neked OK es meglatod mit mond. Ha normalis az osszeg akkor nem lesz problema. En beleszamolnam azt is hogy nem kell idegenekkel tarsalogni rola es idot pocsekolni arra hogy ki aakarjak probalni, egyezkedni a durvan pici ajanlatorkrol amik jonnek stb. Sokat "sporolsz" ezzel is ha nem ingyen van az idod (es hat kinek van ingyen).
-
Raymond
titán
Nem ugy volt hogy valaki rendelt innen MeganeX-et? Vagy rosszul emlekszek es nem lett belole semmi a "no refund" dolog miatt? Most potolom be az utobbi hetek VR hireit es ahogy nezem Reddit-en a userek akik mar megkaptak nem eppen boldogok. Valami szoftver hiba miatt problemas a kep es ekezik a YTbereket is rendesen a megjelenes elotti hype miatt.
-
Raymond
titán
Someone ported a scene from Half-Life: Alyx to Quest 3, and we tried it out [link]
Letoltheto es sideload-olhato
-
Raymond
titán
válasz
pRoject22 #66126 üzenetére
"Ahogy nézem redditen volt aki már a 6. csere q3-nál tart de továbbra is ott a mura."
Ott szerintem nem a mura a legnagyobb problema hanem a user
Marmint vagy tul erzekeny ra vagy csak valogatos. En Q3-nal nem veszek eszre semmit, de nalam a CV1 a mura "etalon", sot a Pico 4-nel is van hasonlo csak az nem mura de ott csak akkor latom ha keresem es nagy egyszinu teruletek vannak ahol konnyebben eszreveheto.
-
Raymond
titán
válasz
KRoy19 #66101 üzenetére
Mester, az MRTV egy PR csatorna, sok eve koztudott ez VR korokben. Ha az elejetol fogva koveted es nem jottel ra akkor ez egyeni problema, foleg ugy hogy maga Sebastian se titkolta/titkolja igazan. Sot, par eve amikor sinylodtek a VR YT-osok mert PCVR ment lefele a standalone VR pedig meg nem futott fel akkor volt egy nagy valtasa is amii a vallalkozasa iranyat erintette. Kb. akkor amikor SweViver a Pimax-hoz ment dolgozni.
But you do you
-
Raymond
titán
válasz
Márton #66085 üzenetére
Az van hogy en jatekokban nem latok ilyet egyaltalan. A 360 kepek viszont mindig is egy speci eset volt. Ott eleve nem mindegy hogy a viewer milyen es hat az equirectangular is hozza a maga problemait. Peldaul a beepitett hatterkepeknel is van olyan, hogy latok problemakat a kozepen. Egyertelmuen van valami torzitas, de nem mindegyiknel. Ha lencse vagy alltalanos software problema lenne akkor midnegyiknel ott van. Sot, a VD hatterkepeinel is van ilyen. A ket nebula kozul az egyiknel (talan a lila) latok helyenkent problemakat, a masiknal (sarga) viszont nem. Szoval ezek miatt mondom hogy alltalanos problema szerintem nincs.
-
Raymond
titán
válasz
Márton #66082 üzenetére
Az amit ahogy leirt (""and the effect is everywhere, every game, every UI etc. as they are not handling the lens distortions correctly"") nem hardware/software problema, nincs olyan a P4-nel. Ha nala ez van akor ott mas problema lesz. Ilyen a CV1-nel is volt mar es a Q1-nel is nalam ha nem idealisan volt a fejemen. A P4-nel csak a minosegi problema a lencsekkel van amirol tudok, az hogy alapbol ne lenne jo a distortion correction olyanrol nem. Az osszes home environment 360 fokos kep tobb/kevesebb plus objektel korulotted, ha a leirt problema letezne akkor azonnal latszodna mindenhol, de ahogy mondom en nem latom hogy lenne ilyen.
-
Raymond
titán
-
Raymond
titán
-
Raymond
titán
-
Raymond
titán
válasz
szabi7777 #66002 üzenetére
Annyibol van ertelme egy jobb pantak nalad hogy ugy sokkal konyebb a tobbfelhasznalos dolog. Az alapot allandoan alligatni kell mert pl. hatul ahol a szelsore csatlakozik a felso pant ket vege azokat huzogatod szet vagy ossze es azzal allitod hogy normalisan tartson a fejen. Ezt pedig 2-3 user mellett hamar megunod, igy egy jo 3rd party fejpant aminel csak egy csavart tekersz a hatul meghalalja magat.
-
Raymond
titán
válasz
cinemazealot #65969 üzenetére
A masik dolog ami engem az Odyssey+ uj engine-ben zavar az a bolygo generalas. Sok a pop-in ahogy a terrain detail stamp texturak felbukkannak a LOD rendzerben. A regiben nem ilyen volt. Ott is van, csak nem ennyire szembevago. Biztos embere valogatja, de engem zavar az ahogy az uj engine csinalja.
-
Raymond
titán
válasz
cinemazealot #65963 üzenetére
Ha csak ropkodni akarsz, szallitani es nezelodni akkor maradhatsz a regi verzional is. A konfigodat elnezve jobb is lesz ugy az hiszem, az Odyssey es az uj motor nem igazan fog normalisan futni VR-ban egy 3060Ti kartyaval.
-
Raymond
titán
válasz
flashpointer #65918 üzenetére
Most akkor nem wifi? Mert akkor ez igy nehezen ertelmezheto:
"aztan majd meglatom hogy kabelen lesz-e inkabb hasznalva vagy wifin, mert ha mar ujitani kell akkor a az alaplapot kihasznalando wifi7-es routert szerzek be, de en ugy gobdolom hogy a pcvr lesz az irany."
A PCVR lehet USB kabel es wifi. Ha az elobbi akkor a PC-re kotod, de ha az utobbi akkor egy routerre vagy AP-ra csatlakoztatod a Quest-et wifi-vel es akkor a PC-t amiorl a PCVR-t streamelni akarod ethernet kabelel kell a router/AP-ra csatlakoztatni.
-
Raymond
titán
válasz
flashpointer #65915 üzenetére
"mert ha mar ujitani kell akkor a az alaplapot kihasznalando wifi7-es routert szerzek be"
A VR streameleshez a PC-t kabellel kell rakotnod a routerre.
-
Raymond
titán
"Nem, ez most a Te prekoncepciód."
Hat pedig ebbol a valaszbol is nagyon ugy nez ki hogy nem csak prekoncepcioLeirom ugy hogy remelhetoleg nem lehet felreertelmezni a dolgot:
Felejtsd el a PC-n levo lejatszot. Hasznalj egy nativ Quest-es lejatszot es csak az adatokat szedd a PC-rol vagy DLNA vagy SMB megosztassal.
-
Raymond
titán
Ez es az elozo irasaidbol nekem az jon le hogy te sokszor feleslegesen tulkombinalod a dolgokat. Itt is alig tudom dekodolni mi is a problemad, mert ha filmeket nezel akkor annak mi koze van az ODT-hez es az Oculus service-hez peldaul? Ennek csak ugy van ertelme ha egy asztali lejatszoval jatszod le a filmet es azt stremeled a HMD-re, de azt meg nem ertem miert csinalnad. A Quest-en levo minden normalis lejatszo tudka a DLNA-t es egy rakam siman SMB share-bol is lejatszik. A VD-ben pedig szinten ott van a videolejatszas lehetosege, eleg a stremer-ben megadnod melyik konyvtarban vannak a videok es azokat a HMD-ben lejatsza ugy hogy a PC-rol csak a file-t stremeli, a dekodolas es megjelenites mar a HMD-n tortenik.
-
Raymond
titán
válasz
xandrush0831 #65842 üzenetére
Amit en a Tarkov-bol eddig lattam hogy hogyan jatszak (Aculite videok) en nem tudom elkepzelni hogy VR-al valami eselye lenne ott az embernek a sima 2D-ben jatszok ellen.
-
Raymond
titán
Ez egy stream. A kodolas hardveres NVENC. Amit valtoztatni tudsz az csak a bitrate, az encoder profile fix attol fuggoen hogy H265 vagy H264, az utobbinal ll-hp volt az elejetol fogva. A H265 azert alap hogy a 100-150Mbps savban a leheto legjobb kepminoseg legyen mert ugyanazon a bitrate-en jobb a H265 mint a H264. Az utobbi viszont jobb szimulatorokhoz mert ott sok valtozas van keprol kepre es kell a bitrate hogy ne essen szet a kep. Egy bizonyis hataron felul pedig aranuytalanul megno a decode latency a Quest-en igy a H265 es a profil amit hasznalnak olyan 200Mbps-ig OK, a H264 wiszony nem igazan igenyes igy ott fel lehet tolni 900-ig.
Mindenkinel (Meta, Steam, VD) fix a profil, sehol nem lehet allitani es mindenki sajat profilt es beallitast hasznal. A SteamLink is H265 peldaul de ott dinamikus, 350Mbps a max 270-300 kozott van alltalaban ugy hogy a decode latency nem problema mert nem ugyanazt a profilt hasznaljak mint a Meta. A VD pedig szinten mast hasznal a H264 es a H265-nel is. Ott a H264-el 500mbps a limit, de ha jol tudom akkor az azert van ugy hogy minimalizaljak a support kerdeseket mert annyi a max hasznalhato egy normalis 1200Mbps link speed wifi kapcsolat mellett.
Ezzel megnezheted az NVENC eppen mit csinal stremeles kozben:
C:\Windows\System32>nvidia-smi.exe encodersessions
-
Raymond
titán
"Srácok olyan nincs, hogy ha valamit megnyomok valami felprogrtamozott karaktert, akkor váltson át környezeti képre és akkor arra írni egy autohotkeyscript-et, hogy ha ezt meg azt egyszerre megnyomom a touch-on, akkor kukucs van?
Eléggé praktikus lenne."Megkopogtatod a HMD oldalat (dupla-kopp) es passthrough-ra valt.
-
Raymond
titán
válasz
pRoject22 #65699 üzenetére
Pedig az autosszim kepenek titka az amire te is rajottel - high bitrate H264. Az hogy stutter volt nalad 500Mbps mellett az a wifi problemaja lenne. Nekem a reg router megallt 320-nal, afolott nagyon hamar szetesett a kep, ami nem meglepo mert a signal rate 866 maxrol itt-ott lement 650-re is ami mar nem eleg a 320+ bitratehez. Stabil 1200-as wifi6 link rate mellett viszont megy az 500 a VD-ben. Kabelen (Link) pedig megy a 900+ is.
-
Raymond
titán
válasz
xandrush0831 #65687 üzenetére
Akkor azt csereltesd mert az nem normalis meg gyatra routereknel se. Regebben amikor meg volt Belkin cucc azok csinaltak ezt hogy az elejen ment, utanna minel surubben kellett resetelni es a vegen mar csak napokat birt ja epp keve volt.
-
Raymond
titán
válasz
s7evcsenko #65665 üzenetére
En a dependencies-ben linkelt sajat built-et toltottem le innen [link]
-
Raymond
titán
válasz
Márton #65657 üzenetére
Koszi, akkor jo lesz ez. Kinyitottam a GH oldalt es volt ott 12 ezer parameter meg pre-requisites es igy azonnal a "ezt most nem fogom elolvasni" kategoriaba kerult
Szerk: Nekem egy 26MB 640x360 videot szedett le ugy:
Ezzel a parancsal:
yt-dlp.exe https://www.youtube.com/watch?v=jqq_ZdD5Zwg
-
-
Raymond
titán
válasz
0utsider #65591 üzenetére
Azert mondtam multkor hogy nezd vissza a tortelemet az egesznek mert azokat a dolgokat amiket itt felhozol otletekkent azok par passe. Ezeket a koroket lefutottuk/lefutottak az emberek akkor. A vegeredmeny az lett aranylag hamar hogy egy olyan verziot raksz fel amiben meg benne van es vagy a komplett update tiltasa vagy a feature update tiltasa (mert ezzel szedik ki) es csak security update-ek telepitese a megoldas. Az utobbi egyebkent is necces mert az MS egy ido utan radkenyszerit egy bizonyos feature szintet.
-
Raymond
titán
"no de pont az növeli meg a latency-t nem"
Ez nem novel semmit.
"akármilyen újabb wifi router megteszi utána kötve AP módban, mert azon csak a quest van wifin és nem gond,"
Errol szol a kep. Akarmilyen pedig nem mert nem minden birja a folyamatos terhelest. Ezert vannak ajanlott modellek.
A szolgaltato modem/router itt teljesen lenyegtelen, ez a kepbol vilagos kene hogy legyen, nezd meg jobban.
"Felteszem ez szokott lenni, hogy valamivel többet tud 100-nál és akkor már ráírják hogy gigabites, aztán vakulj paraszt."
Nem, ez nem igy mukodik, arra irjak ra hogy 1Gbps amit tudja is.
"Ha normál szabvány lenne, akkor nem lenne különbség latency-ben a routerek között."
Ennek a szabvanyhoz semmi koze, ahhoz viszont hogy milyen minosegu es erossegu a wifi jel igen. Akkor novekszik a latency ha ujra kell kuldozgetni a csomagokat mert elvesznek vagy ha a proci nem birja a terhelest egy ido utan esetlen mert egy rakat mas dolgot is csinal kozben. Az utobbi az oka annak hogy kulon router/AP ajanlott.
-
Raymond
titán
A wifi router kulon van. Rakotod a szolgaltato routerre es atkapcsolod AP modba. A PC-t rakotod a wifi routerre kabellel a Quest-el pedig csatlakozol a wifi routerre wifi-n. Ennyi az egesz. Persze az is lehet hogy megy a szolgaltato routerel, de az fontos hogy a PC kabellel legyenrakotve es a masik lehetseges problema hogy osztod az 5Ghz savot mas eszkozokkel es felhasznalokkal igy nem lesz stabil a stream.
-
Raymond
titán
"de nekem minden a PC-n van, szóval kábel nélkül nem sokat ér az upgrade."
Bocs, de azt erted hogy a Q3(S) eseteben nem ugyanaz a kabel mint a Rift S-nel? Az USB kabelen is ugyanaz a video stream megy at mint a wifi-n es a transport latency is gyakorlatilag ugyanaz egy jo router/AP hasznalata mellett ami egyebkent is kell.
-
Raymond
titán
válasz
gulasoft #65448 üzenetére
De megint sikerult nem mondani semmit. Mi az hogy "igazi szimesek"? Ez ilyen ezoterikus semmit nem mondo belyeg. Nem tudom hogy kene meg mashogy elmagyarazni. Hogy autos temanal maradjunk akkor. Azon vagy kiakadva hogy hova jutott a vilag hogy egy McLaren Artura $250K vagy egy Ferrari 296 GTB pedig $350K. Autozashoz. Oh no!...
Ilyen mindig is volt es lesz is. Ez meg nem azt jelenti hogy masok akiket a sportos autozas erdekel azoknak nem marad mas csak a bus mert az a ketto nem fer a budzsebe.
Ezert se szeretem azt se ha valaki itt a topicban megkerdezi hogy XY konfiguracioval lehet-e VR-ozni es azonnal az van nekik valaszolva hogy 3090/4070Ti/4070TiS (es gondolom most majd 5080) alatt nincs elet se nem is kene nekiallni. Ez badarsag, csak megfelelo elvarasok kellenek. Raadasul ezt alltalaban olyanok kerdik aki meg nem VR-oztak. Ha valaki egy Q3/P4 pancake lencsekrol 4070TiS+ kartyaval futtatva visszamegy egy Q2-re egy 2080/3070 tarsasagaban akkor persze konnyen sirasra all a szaja, de ez egy uj VR-osnak lenyegtelen mert nulla osszehasonlitasi alapujk van. Vagy sokszor ha van is osszehasonlitasi alap az is egy eredei (meg oklomnyi pixeleket hasznalo) Vive valami VR termeben es ahhoz kepest meg egy Rift S es Q2 is nagy elorelepes egy barmilyen 2060S vagy ujabb kartyaval.
-
Raymond
titán
válasz
VincentVG #65398 üzenetére
A funkcionalitast nem lehet takolni, vagy megvan vagy nincs. A fizikai vastagsag temaban pedig en meg mindig nem tudok kapasbol linkelni olyan vekony es hajlekony kabelt mint a gyari Link. Nem mondom hogy nincs, de en nem tudok rola hogy lennenek 5m amit mondjuk az Amazon-on rendelni lehetne.
-
Raymond
titán
válasz
kiskuplung #65397 üzenetére
Vagy legalabb nem kompromitalt
-
-
Raymond
titán
válasz
gulasoft #65276 üzenetére
A Steam Link a megjelenestol fogva poccre mukodik ahogy kell, mar evek (15+) ota teljesen mindegy hogy valamit beta-nak hivnak vagy nem a nagy cegek, az csak PR hogy ha valami miatt sir a nep akkor nem kelljen normlaisan valaszolni, eleg rabokni hogy "de hat ez beta!".
-
Raymond
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 1 / 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Autós topik
- PlayStation 5
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- További aktív témák...
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- MacBook Air 15" M2 2023 - 24GB RAM / 512GB SSD - SK bill 100% akku
- Apple Macbook Pro 14" M3 Pro 2023 - 18GB RAM / 512GB SSD - 100% akku - német bill
- LENOVO Legion 5 15ACH6H R5 5600H - 15,6 FHD 165Hz - RTX 3050 Ti - 16GB / 1TB SK bill
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó