- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
Egy érdekességet vettem ma észre.
Felraktam a HD textúrákat a Resident Evil 7 alá (sőt igazából csak a kisebb csomagot ami csak az 1k-s textúrákat cseréli le 4k-sra). Indítom a játékot és full szaggat az egész. Kilépek az Airlink menüjében és hullámzik az egész menü, biztos láttatok már ilyent. Ezután mindenből kiléptem, újraindítom az egész kapcsolatot, teljesen jó megint minden. Rápróbálok egy Dreamdeck-re, teljesen jó. Indítom a játékot, megint szaggat és összeszarja magát minden. Megint kilépek mindenből, kitörlöm a HD textúrákat a játék alól, újraindítom és ugyanolyan jó megint mint tegnap volt.
Ezt a dolgot hogy teljesen behal a kapcsolat és alig tud kilépni az ember még az Airlinkből is már többször tapasztaltam pl Asgard's Wrath-nél.
Most a textúra upgrade miatt jött a felismerés hogy lehet hogy a 8GB-os kártya kevés neki néhol és ez kinyírja az Airlink kapcsolatot? Ha másnál is jön ez a hullámzás figyelje mindenesetre a vramot nem fogy-e el neki.
Ma amúgy beleraktam 1,5 órát és nyoma sem volt rosszullétnek, szóval tökéletesen játszható VR-ban, nem olyan mint az Alien Isolation. -
pRoject22
őstag
Pimax MRTV
-
luikay
aktív tag
Half-Life Alyx: Levitation
Nem néz ki rosszul -
camaro79
aktív tag
válasz
gulasoft #49586 üzenetére
Eléggé utána néztem. Nekem a lencsék amik nagyon tetszenek, illetve a software is szuper, folyamatos supportot kapsz, jonnek az update-ek.
Egy ideig nem zavart a G2 fresnel lencsei, de utobbi idoben nagyon! a kabelesseg sim-ezensel nalam alap! Akarki akarmit mond, nem mukodik rendesen ehhez a wireless (probaltam dedikalt super rooterrel is).
Simen kivul tenyleg fasza, hogy nincs kabel, de azok a jatekok nem erdekelnek.
na mind1. Par nap es kiderul milyen. -
Danecay
addikt
-
camaro79
aktív tag
Találtam egy tök jó Varjo tesztet. Autosim oldalról tökéletesen meggyőzött!
-
a2d2
addikt
válasz
pRoject22 #49579 üzenetére
Én most voltam üzemorvosnál, 40 felett is olyan a szemem mint a sasé, pedig jópár éve VR-ozok. Meg IT szektorban vagyok, szóval napi 8 óra monitor előtt.
Szóval szerintem nekem jobb így a VR mintha este is monitor elé ülnék.
Bezzeg a feleségem, nem VR-ozik, kapott is egyből szemüveget 40 felett -
pRoject22
őstag
Van itt olyan aki észre vette, hogy a VR miatt és / vagy annak használata óta romlott a szeme sokat?
-
a2d2
addikt
-
gulasoft
őstag
-
a2d2
addikt
válasz
gulasoft #49574 üzenetére
Na akkor neked is ugyanolyan fos mint nálam. Én ezt így refundolom aztán várok egy évet, hátha valaki ráncba szedi.
- beállításokat nem menti el, minden alkalommal újra be kell állítani
- szemkövető kurzor nem működik, viszont kikapcsolt állapotában is a főmenübe bezavar
- hud-ot le kell kicsinyíteni hogy használható legyen, de az iránytű ekkor belelóg a kép közepébe
Kb ez a három dolog a legkritikusabb, különben marha szép lenne. -
gulasoft
őstag
-
a2d2
addikt
válasz
gulasoft #49555 üzenetére
Na megint eltoltam egy órát a szarakodással. Nekem nem akar jó lenni. Beállítottam jáékon belül mindent, tök jó volt. Kilépek/visszalépek is minden ugyanolyan mint az elején.
Valamiért nem menti el a beállításokat. Próbáltam rendszergazdaként futtatni, elvettem az írásvédelmet erről a mappáról:
AppData\LocalLow\Unknown Worlds\Subnautica Below Zero\SubnauticaZero\SavedGames\
Semmi nem hatja meg.
Neked rendesen elmenti a beállításaidat? Nem látsz pl az általános beállítás alatt olyant hogy a csúszka 999-en áll? -
a2d2
addikt
Szerintem Horizon Zero Dawn comlete sem volt még soha 16 euro. Ezt próbálta valaki már VR-ban? [link]
-
a2d2
addikt
Na úgy néz ki ennek a Firewatch-nak a VR-osításába szépen belefektették az energiát.
Az irányításhoz meg a gombokhoz nagyon hamar hozzá lehet szokni. Ami kicsit fura volt hogy sokszor úgy lett megoldva hogy a mozgási animációknál kívülről látom magam, de nem rossz. Ja és pl megoldották a teleportot is! Igaz ilyenkor kívülről végig kell nézni amíg el nem ér a karakter az adott pontra és utána teleportálsz bele, de akkor is, szép munka szerintem, HL2 alatt ilyen sincs pedig hány évig csinálták.
Ja és szuperül működik a magyarítás is hozzá: [link]
Szóval szerintem 2eFt-ot nagyon megér! Részemről ez is megy a fenti ajánlott kategóriába. -
Jakab66[hun]
senior tag
Végül megrendeltem a Quest 2-t jó pár plusz kiegészítővel.
Bármi tanács, jó ha tudom, frissítés, beállítás, ilyesmi mielőtt neki esek mint hülyegyerek a nápolyinak?
-
a2d2
addikt
válasz
kiskuplung #49567 üzenetére
Akkor lehet én vagyok csak túlságosan történet meg fejtörő orientált, de az In Death-el egy bő fél órát nyomtam, de valahogy nem tudom elképzelni hogy ez hosszú távon lekössön.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
JoolsNOS #49559 üzenetére
Az Alien Isolation-höz kiadott MotherVR mod is ütős. Igaz ott volt headstart, mert a fejlesztők alapból tettek bele egy kis effortot csak ugye sosem lett belőle végleges verzió, de a MotherVR arra épült.
Az egyik régebbi Tomb Raider-hez is volt mod, azt hiszem az kompletten letölthető volt valahonnan, egyszer kipróbáltam és teljesen rendben volt, de csak egy órát játszottam vele. Időhiány miatt nem folytattam.
Szerk: A Raft-hoz is van VR mod?
Erről lemaradtam de majd rálesek (jövőre
).
-
-
a2d2
addikt
válasz
JoolsNOS #49559 üzenetére
Nálam ezek a tapasztalatok eddig PC-s programoknál:
HL2: a létrával meg az ágyúval voltak gondjaim, de azokat javították, csak azóta újrahúztam a gépem és nem raktam még vissza.
Alien Isolation: nekem nem vette be a gyomrom, pedig jól nézett ki
Subnautica: ehhez volt ugyan hivatalos VR támogatás, de fel kellett rakni még az enhancement modot is hogy jó legyen. Ez a játék amúgy VR-ra termett!
Subnautica Below Zero: ez valószínűleg jó lesz az UI beállítás után, legalábbis más hibát nem tapasztaltam StemVR opcióval indítva és mintha nem is röcögne úgy mint az első rész.
GTA V: borzalmas, szellemképes, pedig most néztem pár hete. Töröltem is az egészet.
Resident Evil 7: az árnyékok szarok kinti terepen, de ez nem a VR hibája hanem a PC implementációé. A VR mod jól meg van csinálva! A gomb mappelés trükkös kicsit, a térkép gombot nem találom.
Ezekkel szemben meg van olyan játék amihez van hivatalos VR verzió, de szót sem érdemel. Ilyen pl az Ark. Pedig mekkora potenciál lett volna benne.Szóljatok ha van még szerintetek jól megcsinált VR modos játék, jó kis akciók vannak pont mindenhol.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
kiskuplung #49551 üzenetére
A half Life2 abszolut, de még a GTA5 is bőven játszható Vr-ban. Vannak azért jó modok.
-
a2d2
addikt
válasz
gulasoft #49557 üzenetére
Ja tényleg, a szemkövetés + xbox kontroller kombóval nekem is gondom volt ezért kikapcsoltam én is. Nem vette be a gombokat, vagy máshova vitte a szemkövető kurzor mint ahol a menüben valójában állt a gomb, valami ilyesmi volt.
Az UI-s dologra meg gondolom azért nem találtam rá mert minden érték 999-on áll, ha elkezded állítani akkor mutatja a rendes értéket (pl 50), kilépsz, látszik hogy módosult a dolog, visszalépsz és megint minden 999. Agyrém. Nálad is gondolom ilyen. -
gulasoft
őstag
Na subnautica below zero ugyan az, nagy szürke ablak feljön a fabricatornál. benne oldalról nézve a menügombok vagy mifene.
Ami fura, hogy nekik vagy egy switch oculus meg switch steamvr.bat-is.
Valamit nem jól csinálunk.
De ők valami 118-as nézték, olyat meg nem találok (gondolom 1.1.8) -
a2d2
addikt
válasz
kiskuplung #49551 üzenetére
Na most léptem ki a játékból, igaza volt Raymondnak, bent a házban ráadtam bloomot meg mindent és elég szép lett a játék. Kivéve a textúrák, azt a HD csomagot telepítem én is majd.
Eléggé intenzív amúgy. Bírom a horrorfilmeket de itt libabőrös lettem párszor. Jól meg van csinálva.
A VR irányítás is egész jó. Rájöttem hogy lenyomott bal mutató gomb + joy fele meg a digitális sticknek. Amire nem jöttem rá hogy lehet a térképet előhozni. -
kiskuplung
őstag
Nem akartalak elkeseríteni, de az összes Resident evil ilyen f@s VR-ban. Mindig van egy okostóni, aki megmondja a tutit, hogy ez az utólag modolás fogja megmenteni a PCVR-t, aztán szembejön a remegő, pixeles, szaggató valóság
Baromi ritka kivétel a Subnautica, vagy az Outer wilds, ami így utólag VRosítva is élvezhető marad.
-
-
a2d2
addikt
Még egy kis okosság hozzá:
Open the root folder of the game and find the file: "r2_fw_config", find the text: "VR_DecoupledPitch=false", change "false" with "true" and that's all. In the cutscenes the camera will not move vertically anymore and say bye bye to the motion sickness -
vito555
tag
Sziasztok.
Átfutottam a téma összefoglalót, de lenne kérdésem. Szeretnék venni egy VR eszközt.
Remélem nem lesz szentségtörés, de egyáltalán nem játszom. A családban lenne aki el szórakozna vel, de nem komoly gamer ként. Viszont én fullhd projektor kiváltására szeretném használni. Oculus Quest 2 próbáltam egy rövid ideig nem volt rossz, de hosszú távon nem tudom működne-e. Van itt erről tapasztalat? Esetleg a Quest 2 kívül más alternatíva főként a mozi lehetőségre Pc-ről.
Előre is köszönöm. -
-
Raymond
titán
válasz
virusreload #49517 üzenetére
Erdekes, mert ha a proci nem lenne eleg akkor a monitoron 1080p-ben is ugyanaz az FPS lenne. Megprobalhatod akkor a CPU-t terhelo beallitasokat (object detail, draw distance es tarsai) lejjebb venni hogy segit-e valamit.
-
a2d2
addikt
válasz
gulasoft #49519 üzenetére
Igen, 4.4.4-es Qmod (de leszedtem egy 4.4.4.1-est is egy fórumról azzal is ugyanezt játssza) és 2.0.1-es VR mod.
Steam alá vetted meg vagy Epic games alá?
Kíváncsi leszek nagyon.
Mondjuk nincs még 100%-osan összelőve a rendszerem az újrahúzás óta mert azt vettem még észre hogy a steamvr játékok csak úgy hajlandóak VR-ban elindulni ha az Oculus indítópulton keresztül először elindítom a SteamVR-t, majd azon keresztül indítom a játékot. De simán lehet hogy csak mindegyik játéknál be volt állítva a -Oculus kapcsoló, ezért tudtam airlinkbe belépve mindent indítani egyből az Oculus menüjéből. Majd még próbálgatom ezt. -
a2d2
addikt
Valaki játszott itt már Oculus fejszettel Subnautica Below Zero-t?
Nem sikerült sajnos 100%-osan belőnöm tegnap a játékot.
Ha steamVR-ban indítom akkor egész frankó minden, viszont ha rámegyek a fali gyártódobozra akkor van egy óriási áttetsző lilás árnyalatú képernyő az előtérben. A szélén látom a kilépés gombot, tehát ez a gyártómodul UI-ja, ami ilyen baromi nagy. Minden más elsőre tökéletesnek tűnik, vagy tökéletesre állítható (UI távolság, PDA távolság, ...)
Ha Oculus módban indítom akkor meg a főmenüt 90 fokkal elfordítva látom, magyarul csak egy csík jelenik meg és oldalra kinézve látom rajta a menüpontokat de azokat is kesze-kuszán. -
virusreload
csendes tag
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
Oculus Quest screen capturing minőség javítására ez az eljárás a mérvadó jelenleg (SideQuesten keresztül)? [link]
Vagy menüből is van járható út? -
fatal`
titán
válasz
Raymond #49513 üzenetére
Legalább lehetne tényleg downgradelni, katasztrófa ez. Kiváncsi leszek a HTC HMD-re, ami elvileg DisplayPort + standalone és wireless PCVR, pancake lencsével, legalábbis, ha jól láttam.
Mondjuk nem tudom nekik az eddigi standalone headsetjei milyenek. A natív platform annyira nem érdekel.
Kiváncsi lennék, hogy radeon kártyán is szar-e most, vagy csak az NVenc-kel csesztek el valamit. De ezért nem veszek egyet.
-
fatal`
titán
válasz
kzolee216 #49511 üzenetére
Úgyse tudunk most játszani normálisan.
Bár gondolom az nem olyan pörgős.
Nem reagált a support, szerintem a 47-es verzióban semmi nem fog történni. Emiatt viszont tartok tőle, hogy idén ez már nem lesz patchelve, mert nagy frissítés nem fog jönni az ünnepek miatt szerintem (elvileg a végleges v47 december első hetében lesz kiadva).
-
a2d2
addikt
Bocs, most kapcsoltam csak be a PC-t, Epic-en kb 10 dollár (4140 HUF) és ott a kulccsal ellentétben ugye megvan a lehetőség a visszaváltásra ha pl nem lenne jó a VR mod. Úgyhogy én ma este indulok a víz alá
Eddigi tapasztalatok a játékokkal amiket kinéztem:Ragnarock:
Megörültem mikor megláttam hogy van demo, viszont indításnál kiírta hogy lejárt a free play időm úgy hogy most telepítettem először!?! Mindegy, megvettem, de nem nagyon jött be sem nekem sem a gyerkőcöknek. Egy gitár hero-hoz képest ez egyelőre eszetlen püfölésnek hat. Valószínűleg refund lesz belőle.
Viszont plusz pont hogy van hozzá custom song weboldal, pontrendszerrel.Smash Drums:
Ezt egyelőre kihagytam. Amúgy ahogy olvastam nincs custom song támogatás benne.Jurassic World:
Hiába a rajzfilm szerű grafika, gyerkőcök beszartak tőle már az elején. Fiam állítólag nem annyira, de kihúzta magát mozdulatlanul egy percig az első T-rexes jelenetnél
Viszont amit nem értek hogy ebben miért nincs teleport? Én is toltam kb 20-25 percet de megéreztem kicsit a hasam. -
sheep
addikt
válasz
virusreload #49505 üzenetére
Ahogy én értelmeztem az MSFS fórum alapján az eddigieket, a gond alapból az hogy a Questnek nincs kábeles kapcsolata, és ehhez a felbontáshoz a wifi nem elég, ezért lesz még a legerősebb géppel is rosszabb a framerate mint pl. a Reverbnél, ahol magasabb a felbontás de van dp kapcsolat. A legjobb gépekkel is örülnek ha 25-30 fps-t kapnak és laggol.
De nem akarok hülyeséget mondani, itt a fórumban sokan használnak Q2-t, ők biztosan meg tudják erősíteni vagy cáfolni ha valaki nyomja az FS-t.
Az biztos hogy nagyon sokan írnak az MSFS VR fórumba az alacsony fps miatt és mindenki nyüglődik a Q2-vel. Általában aki megunta ezt és váltott vezetékes HMD-re annak megszűntek ezek a gondok, ugyanazon a pc-n. Lehet hogy más repszimmel ez a gond nincs. -
Raymond
titán
válasz
virusreload #49505 üzenetére
Ha a proci lenne a problema es limitalo faktor akkor 1080p-ben se menne rendesen. Az elsodleges limit a VR-ban hasznalt magas felbontasoknal a GPU-d.
-
virusreload
csendes tag
-
Danecay
addikt
válasz
CsakBazsi13 #49446 üzenetére
Remélem Te észrevetted, hogy az ajánlat csak a headset-re vonatkozik és az árban nincsenek benne a kontrollerek! Mert én csak nemrég szembesültem ezzel.
-
a2d2
addikt
válasz
gulasoft #49497 üzenetére
Ne kezdd te is
Ezek szerint nem nyomatod még? Azt hittem megvetted múltkor mikor dobtad a pm-et.
@kiskuplung: ja, a VR haldoklik, meg nincs hozzá tartalom. Ehhez képest nem győzöm követni a játékmegjelenéseket, még mindig le vagyok maradva pár évvel. Ezt a Moss 2-t gyorsan kipörgetem már (amúgy marha jó) és már törlöm is, mert tele van folyamatosan a 64GB-os Quest 2.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- EAFC 25
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- További aktív témák...
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari