Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rivaul

addikt

válasz FeRRaR1 #7884 üzenetére

Ezeket mind meg is értem és alá is írom de nekem évi 30-40ekm mellett sajna nem opció a Vényóc :B

• slaci

csendes tag

válasz FeRRaR1 #7884 üzenetére

Én gondolkoztam sokáig nagy köbcentis benzinesben, de a plusz vezetési élmény nem érte meg nekem,a fogyasztás felárát, így elvetettem.
    -már minden be van trafipaxozva és akkora dugók vannak Európában, hogy Németországban pl. sokszor volt alacsonyabb az átlagsebességem, mint Ausztriában, pedig Németben sok helyen nincs sebesség-korlátozás.(emiatt már nagyon-nagyon ritkán autózok bárhova még Európán belül is, inkább repülök/repülünk)
    -V8 fogyasztás többlete alsó hangon 40% a dízelhez képest, de dugóban városban ez még magasabb. Ez meg min. +4l-t jelent, ami mostani árakon is. (A 3l még a spritmonitor szerint sem reális különbség) 1300-1500Ft plusz 100km-ként.
    -ez meg ugye 100ezer km alatt plusz 1.3-1.5millió Ft csak a tankolásra, és ehhez jön a magasabb adó, biztosítás.
    -a dízelemet 220ezer km-nél nem jött elő hiba, tehát a fenntartása kb. megegyezik a benzinesével (olaj, oljacsere) ennyi km alatt.
    -ez meg azt jelenti, hogy csak a fogyasztáson kb. 3 millióval vagyok előrébb és ehhez hozzá lehet adni még a biztosítst, adót.
    -hiba esetén 3 millióból a dízelt is szépen fel lehet újítani és még maradna, is, de valószínű inkább lecserélném.
    -nagy köbcentis benzinest brutál nehéz eladni és az új kori árukhoz mérten még nagyobb az értékvesztésük. Amikor nézegettem az autókat, láttam, hogy 1, nem nagy kereslet volt rájuk. 2, komolyat lehet alkudozni az első pont miatt - ez jó a vevőnek.:) 3, csak aztán belegondoltam, hogy ha pár év múlva majd én akarom eladni, akkor még nagyobb szívás lesz ez az eladás. :)
    -ha most kellene vásárolnom, erős a gyanúja, h hybridet vagy valami elektromosat választanék. Igaz, hogy nem egy kategória, de megpróbálnék együtt élni vele. Egyrészt olcsóbb a fenntartása, másrészt valamit tennék a környezetért, mert ha így halad élhetetlenné tesszük a bolygónk.
    -környzetevédelem: épp ma olvastam, hogy a benzinesek 10-szer annyi szén alapú mikro részecskét bocsátanak ki, mint a dízek. Ez a részecskeméret meg sokkal veszélyesebb, ill. a benzinesek éppen úgy csaltak ebben a tekintetben, mint a dízelek - erre is kitért a cikk.
    -A dízeleket lehet, hogy most kitiltják, de a V8-sokkal ez már gyakorlatilag évekkel ezelőtt megtörtént. :) Nem hiába dobta szinte minden gyártó, a Volvot is ide értve.

Szóval, számomra logikus érv igazából nincs a V8 mellett, csak érzelmi, ezért nem azt vettem. :) Viszont eléggé sanszos, hogy a második gép valami Lexus féle hybrid lesz, ha csak nem jön ki valami megfizethető elektromos, amivel legalább 300km gond nélkül megtehető egy töltéssel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés