Hirdetés
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
Új hozzászólás Aktív témák
-
NY_A
őstag
Ez kiváló, nagyon jól látok vele!
Titán keretet vásároltam, nem bízom a véletlenre.
A lencséket is kezdem megszokni, már ami a sötétedés részét illeti. Végre nem kell hunyorognom a napfényben. Tény, hogy nem olcsó mulatság, de ha az ember szeméről van szó, akkor nem szabad sajnálni rá a pénzt. -
NY_A
őstag
Szia!
Sajnos nem tudom. Nem volt megfelelő a szakértelem, vagy csak figyelmetlenek voltak.
Érdekes, hogy egyébként ezt ők is mondták akkor, hogy eltérő erősségű a két szemem, de végül mégis egyforma lencséket kaptam. Az is lehet, hogy csak elírták.
A jelenlegi optikusom nagyon jó szakember, őbenne teljesen megbízok. Épp tegnap készített egy új szemüveget, mert a régi eltörött. Ebbe fényre sötétedő lencséket rakattam, mert nem igazán bírom a napfényt. Nagyon jó, de még szoknom kell, mivel 15 éve nem volt rajtam napszemüveg! -
NY_A
őstag
Sziasztok!
Én 15 éve vagyok szemüveges!
Elméletileg már akár meg is gyógyulhatott volna, de ahol először készítettek nekem szemüveget, ott rosszul mérték fel a dioptriákat! Az egyik szemem gyengébb mint a másik, de mindkét szememre ugyan olyan lencsét írtak. Mivel kis különbség volt a szemeim között, és akkor még nem is volt annyira rossz, ezért nem különösebben tűnt fel a dolog. Használtam 1-2 évig, és egyre romlott a szemem. Aztán ismét ehhez a szemészethez fordultam, (ami konkrétan a kisvárdai kórházban van) ők pedig írtak fel erősebb szemüveget.
Nos miután otthagytam őket, és egy szakértő öreg optikushoz fordultam Dunakeszin (mert időközben elköltöztem), ő azt mondta, hogy amikor a két szem eltérően rossz, akkor a két szem próbálja kiegyensúlyozni egymást. Tehát a rossz kicsit erőlködik, a jó pedig hozzáromlik a másikhoz. Nos ilyen esetben kell különféle dioptria a két szemhez. De mivel nekem egyformát írtak így a jobbik szemem a fölöslegesen nagy dioptria miatt véglegesen elromlott. Tehát most hiába jók a dioptriák, nem tudnak meggyógyulni a szemeim, mert ami eredetileg jobb szemem volt, az már végérvényesen elromlott, és nem tud gyógyulni. Így a másik sem tud, mert igazodik a rosszabbhoz.
Mindezt azért írtam le, hogy ebből okulva nagyon jól fontoljátok meg, hogy kihez mentek szemvizsgálatra. Érdemes akár több helyen is megvizsgáltatni a szemeteket! -
Vezetesben engem is zavar neha, foleg hosszabb ut utan, hogy ha kicsit messzebb van egy kocsi, mar nem tudom leolvasni a rendszamot, vagy pl. csak kozelebbrol tudom elolvasni a tajekoztato tablakat. Emlekszem mikor erettsegire jartam, akkor is kozepre ultem leghatrabb, mert, hatulrol mar nem mindig tudtam pontosan kiolvasni mit irtak fel a tablara. De ez is valtozo volt, ha mondjuk felkeltem delben es 2-re mentem suliba, akkor jol lattam egesz vegig.
Remelem nalam is igy lesz es hogy jol sikerulnek a lencsek is. Olyan keretet valasztottam, amiben nem az az igen apro lencse van, hanem egy kicsivel nagyobb, viszont alul nincs kerete, igy megis jobban belesimul az arcba, mint amelyiknel korben keret van.
Egyebkent nekem sem all rosszul a szemuveg, mondjuk nem is csodalom, amilyen kiraly fejem van.
Nalad nincs ez a jelenseg, amit irtam, hogy reggel/delelott jobban latsz, mnt este?
-
Bubee82
őstag
Nekem felüdülés volt a szemüveg, mert elég sokat hunyorogtam ha vezetéskor mondjuk táblát kellett olvasnom, vagy bármilyen feliratot távolabb. Egyetemen pl a kivetített szöveget sokszor nagy nehézségek árán tudtam elolvasni.
Hamar megszoktam, igen. Csak az zavar még h nem fedi be az egész szemem, mint egy szemre simuló napszemüveg. A mostani új keret meg vastag, míg az első vékony keretes. Ebben az a furcsa h oldalt van egy kis holttér, nameg az is h látom a keretet (fekete).
De k@rva jó mert sokat dob az intellektuális kisugárzásomon
komolyra fordítva, egy jó szemüveg sokat öltöztet
Igen, egész nap hordom. Végülis a kezdetek óta. Egyébként minél többet viseled, annál hamarabb megszokod
Bár ez evidens
-
Erdekes ez, mert pl. a vizsgalo csaj is azt mondta, hogy nem olyan veszelyes a korrigalni valo, de az megiscsak hianyzik es erolkodnek a szemek. Amikor fent volt az a probaszemuveg, kerdezgette, hogy nincsenek-e hepehupak meg hasonlok, de semmi ilyet nem tapasztaltam es nem is szedultem egyaltalan.
Te hamar megszoktad a szemuveget? Ja es egesz nap hordod, vagy csak ha ugy erzed, hogy nem ok?
-
Bubee82
őstag
Nekem kb. ugyanilyen szintű a problémám. Kb. 1,5 éve hordok szemüveget. Minimális korrigálás kell, még egyes sincs a dioptria. A balos az kisebb, a jobbos erősebb. Nemrég voltam optikusnál, mert az előző bal oldali lencse valszeg gyári hibás volt és totál szétkarcolódott 1 év alatt, a másikkal nem volt gond. Szóval újra megnézték a látásom, és picit romlott. 0,25-el erősebb kellett mindkét szemre, de így is csak 0,75-ös asszem. A bal meg 0,5-ös.
Most csináltattam egy másik szemüveget, h legyen egy másik is. És most egy kicsit dizájnosabbat választottam
-
Igen, ez lehet nalam is, most meg viszonylag jol latok, mert fel oraja keltem.
Ugyes volt igen, de en ugyesebb vagyok, gondolom ez egyertelmu.
Hogy lehet ezt eluzni?
Amugy a keretet nem tudom milyen fajta, nezegettunk nike-t es armani-t is, de vegul nem azokbol lett, viszont a lencse az hoya. Az jo nekem?
-
koshmar
addikt
Az elfáradás természetes.
A pihent szem friss, az egész nap megkínzott pedig fáradt.Viszont elég érdekesen hangzott, amikor az optikus csajra azt írtad, hogy ügyes volt.J
Hát mit csináltatok ti ott?Egyébként ennyi dioptriát néhány egyszerű gyakorlattal végleg el lehetne űzni.
De én hiába mondom bárkinek is. -
lorcsi
veterán
válasz
szőröscica #829 üzenetére
a zeiss lencse nem "mezei"
de szerintems emmi értelme, évekig volt iylenem...nem adott semmi pluszt -
Sziasztok!
Kb. 3-4 (5?) eve megnezettem a szemeim, mert estere/hosszabb ut utan mar nem lattam eleg jol. Akkor asszem -1 volt a bal, a jobb pedig 0/-0.25 (de ha jol emlekszem oda csak sima lencse lett). Keszitettem is egy szemcsit, mondom ha ugy van, majd felteszem, de vegulis nem hordtam. Aztan telt mult az ido es szerdan megint megnezettem egy masik optikusnal, mert idegesitett, hogy nem latok jol mar melobol hazafele sem es azt az elso szemuveget felteve sem, inkabb csak huzta a szemem. Ezek nem tablat olvastattak, hanem a vizsgalo vegeben, kb. 4-5 meterre volt egy fekete kivetito es azon jelentek meg feher keretben fekete szamok es taviranyitoval valtogatta a csaj a kulonbozo mereteket. Eloszor megnezte a jobbot, majd a balt es a vegen a legaprobb szamokat is lazan kiolvastam, nagyon erdekes volt, foleg aztan mikor levette azt a probaszemuveget, mondom anyadat milyen rosszul latok.
De ugyes volt, folyamatosan kerdezgetett es korrigalta abba az iranyba, hogy jobb legyen. Volt olyan is, hogy egy zold es egy piros teglalap volt egymas mellett es abban feketevel szamok. Ott azt kerdezte, hogy melyik az elesebb, kontrasztosabb. Az mi lehetett szereintetek? Amugy most megint keszitetek egy szemcsit, a dioptriakat nem tudom pontosan, majd ha legkozelebb megyek megkerdem, de biztosan mindegyik szemre kell. Ez nem okoz amolyan hozzaszokast vagy hasonlot? Mert delolott sokszor nem zavar a dolog, foleg ha jol ki tudom magam pihenni, de delutanra, estere szinte minden nap elcseszodik a latasom, azt mondta a nocike, hogy azert, mert a jobbik szemem erolkodik es elobb-utobb az is elfarad. Jovo het vegere keszul el kb., kivancsi leszek milyen lesz.
-
Integra
titán
elkezdtem szemtrénert használni, végre sikerült egyet beszereznem.
durva kis cucc, tényleg működik
napi fél óra elég vagy inkább 1 óra? -
koshmar
addikt
válasz
szőröscica #829 üzenetére
Az gyilkolja a legjobban, mert az emberi szem egy pillanatnál tovább nem képes egy pontot nézni.
Amennyiben mégis erre "kényszerítik", a látás romlik. -
koshmar
addikt
válasz
szőröscica #827 üzenetére
Hát igen, ma már komoly beruházás egy jó szemüveg.
Erre mondják, hogy a lézeres műtét ára 10-15 év alatt megtérül a "meg nem vett" szemüvegekében.
-
szőröscica
addikt
Hellóka!
Ma voltam szemüveget csináltatni, hát nem két fillér lesz. Egy Hilfiger keretet választottam, az 34 ezerbe fáj, plusz személyre szabott zeiss lencséket, ezek vékonyítva 47 ezer/db-ba fájnak. Kemény. Remélem jó lesz, de kb. két hét míg megjönnek a lencsék.
-
koshmar
addikt
Én is -4,5-est kaptam Szeptemberben...
Mondjuk kár volt kiváltani, mert 2 héttel utána rájöttem, hogy van más út is...A vékonyítást mindenképpen ajánlom, én 2,5 dioptriától felfele mindig kértem.
Nem szeretem a szódásszifon jelleget...Sokkal jobban néz ki, ha vékonyítva van- bár egy 4,5-es már vékonyítva is elég vastag.
-
lorcsi
veterán
voltam ma pár optikában..
-4,5 üveg kelleneelső bolt...9000 darabja az üvegnek (alap vékonyítással, alat rétegekkel)
másodikboltban 40% kedvezménynel 20000 (itt is vényonyítottat adtak, de valami extrán...)
a harmadikban 13000 lenne a kettő, vékonyítással és alap felületkezeléssel (20 éve vagyok szemüveges...érzésem szerint ez az alap kezelés elég) -
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki #605 üzenetére
HI!
kiesett az egyik csavar a jag bal szarabol, a amsik kilazult, visszaittem, aszontak rendelnek egeyt, par nap, ez volt mult het szombaton, kedden szoltak, hogy megjott a szar, ma elmetem erte, kicseretek qva jo megkerdeztem mibe kerukt, mire a kislyany kozli
"Toni udvozol es koszoni, hogy naluk vasarolok":- )
Na ez a hozzaallas, nem mintha lassan 20eve mashova jarna a csalad, de assem ez nem fog valtozni:- )))
Ceg: Honti Optika, nem keso meg benevezni hozzajuk:- )udv
eduddki
-
koshmar
addikt
válasz
kertes.endre #822 üzenetére
A magától helyrejött az nem valószínű, hogy igaz.
Ha csak úgy leveszed a szemüvegedet, az magától soha nem fog megjavulni.
Ehhez különböző gyakorlatokat kell végezni. És még akkor sem biztos, mert sok mindentől függ ez. Pl. romlásban van-e még, stb. -
kertes.endre
csendes tag
Én is a szemüvegesek táborába tartozom már több, mint 10 éve. Nemrég elkezdtem kontaktlencsézni is, sokszor kényelmesebb, mint a szemüveg. Meg nekem igazából azzal volt gondom, hogy elég érzékeny a szemem a fényre a dioptriás napszemüvegek meg egyrészt marha drágák, másrészt nem láttam még olyat, ami megfizethető és tetszik éppen ezért döntöttem a sima napszemüveg kontaktlencse kombináción.
A módszernek, amiről beszéltetek mindenképpen utánanézek, mert mindig szerettem volna, ha mégsem vagyok szemüveges, bár "csak" 2,5 és 3,5 távollátós kell, mégis rossz, hogy látáskorrekció nélkül alig látok. Meg persze a szemműtét gondolatával is kacérkodtam már... :\
Lehet hallani ilyen sikersztorikat, hogy valakinek magától helyrejött a szeme. Ha tizenx éves korom óta szemüveges vagyok, akkor erre nem sok esély van, ugye? -
koshmar
addikt
válasz
marciart11 #820 üzenetére
És jelenleg mennyi a "dioptriád"?
-
ferkoboy
senior tag
Orvost nem illik megkérdőjelezni.
Én is azt gyanítanám, hogy a szemlencséd alkalmazkodott állapotában maradhatott.Egy rövidebb gyógyszer általi cikloplégia (hatása kb fél nap, közelre rosszul látás) segíthet kideríteni, hogy tényleges fénytörési hibád van, vagy a mért kevés minuszos (-) korrekció csak az akkomodatívabb ("alkalmazkodási görcs") állapot miatt volt e/van e?
Privátban megkeresel, szívesen segítek!
Üdv: Ferkó
-
G.Zs.
senior tag
Sziasztok!
A héten én is csatlakoztam a szemüvegesek közé, enyhe rövidlátással.
Viszont van néhány aggodalmam a dologgal kapcsolatban.
A szemem csak mostanában kezdett el romlani, kb. az utóbbi 2-3 hónapban vettem észre, hogy nincs rendben valami, ha távolra próbálok fókuszálni. Vezetésnél vettem észre, hogy nem látom az előttem nagyobb távolságra haladók rendszámát. 27 éves vagyok, és eddig sasszememről voltam híres, épp ezért zavar az amúgy kismértékű látásromlás. Vajon mitől változhatott el a szemem? Sokat ülök gép előtt ez tény és való, mert programozóként dolgozom, de eddig sem ültem sokkal kevesebbet, mégsem volt baj a látásommal.
A másik problémám a vizsgálatot végző orvos felületessége. Kb 2 perc alatt kivágott egy szemüveg recepttel. Mennyi ideig tartana egy normális szemvizsgálat?
A neten számtalan oldalon találtam infót a rövidlátásról. Főként az alkalmazkodási görcs nevű fajtája keltette fel a figyelmemet, amit a folyamatos közelre nézés okoz. Lehet, hogy nekem is ez a bajom. Mert azt tudtommal nem szemüveggel kellene kezelni, hanem gyógyszerrel kellene elernyeszteni a szemizmot, és így akkor tovább fogom rontani a szemem .
El tudja dönteni egy orvos ezt egy perc vizsgálódás alatt? Amikor kérdeztem tőle, hogy ez mitől lehet, mikor nekem mindig jó szemem volt, csak annyit felelt: "Hát most elváltozott. Szemüveget kell hordania."
Menjek el egy magánrendelésre, ahol majd jó pénzért foglalkoznak is velem? Ti mit gondoltok? -
koshmar
addikt
Mindegy, szerintem ne folytassuk.
Nem tudjuk egyeztetni az elveinket, ez van.Dr. Bates anno tízezreket gyógyított meg a módszereivel.
Harry Benjamin pl. az ő módszereit követve -20 dioptriás szemüvegét tette le, és egy év után eljutott arra a szintre, hogy olvasni tudjon (4-5 dioptria).Az a lényeg, hogy van még 4 dioptria mindkét szememen, de nem fogom megműttetni.
A Bates- módszer segítségével el fogok jutni a 1,5-1 dioptriáig , amivel már együtt lehet élni.Ja, ismerek valakit, aki 95%-os látásról indult, és 5 év alatt 300%-ig jutott el
Papírral (!!) igazolta, hogy azt, amit más két méterről lát ő hatról is!!!Ez a Wikipedia-s cikk meg...aki hisz benne, ezt el se olvassa, aki nem, az meg ő tudja.
Részemről -
Ariadne
őstag
-
-
Ariadne
őstag
Ahogy korábban is írták, ha megnézed, hogy biológiailag mi az oka rövidlátásnak, akkor azt is látod, hogy azt nem lehet így meggyógyítani.
A műtéttel csak egy plusz "szemüveget" műtenek bele a szemeidbe.
Jézusom, ezt az őrültséget ki mondta neked?A szemműtétről igen nagyon tévedsz, ha egyszer megcsinálták, akkor szinte mindig tökéletes az eredmény (van ismerősöm, aki mellett végignéztem, hogy megy az egész), és ez egészen addig megmarad, amíg el nem kezd öregedni az ember (50-60 évesen), amikor egyébként is mindenkinek változni kezd a szeme. De ha a műtét utáni egy év alatt jó lesz, akkor az bizony olyan is marad. Annak nem persze, aki - annak ellenére, hogy mindenhol ezerszer leírják és figyelmeztetnek! - úgy műtteti meg a szemét, hogy előtte még nem volt stabil a dioptriája, de hát ugye hülyeség ellen nincs orvosság...
Aki meg nem akarja ezt a macerát és szemüveget sem akar hordani, annak ott vannak a mai szuper kontaktlencsék. Az enyémet ha akarnám, ki sem kellene vennem a szememből éjszakára, így hogy kiveszem, napi 2x2 percembe telik, meg évi kb. 50.000 forintba.
-
koshmar
addikt
válasz
ferkoboy #808 üzenetére
1.: Leo Angart: 5 dioptriát gyógyított ki a szeméből.
2.: Vén Péter. Mo.-i szemtréner, 3,5 dioptriát gyógyított meg.
Ma 120-150%-osan lát.
Sorolhatnám még a listát.Mondjuk nekik könnyebb volt, mert akkor még (1970-es években) nem volt szemműtét, szóval csak a Bates-tréning maradt.
-
gaben
aktív tag
Cylinderes szemeüveg esetén a végső dioptriát hogyan kell kiszámolni? Régebben találtam rá egy képletet ,de már nem találom sehol.... Valaki megtudná modnani!
Köszi!
Ma hoztma el az új szemüveget, módosítottka rajta, kicsit erősebb lett. Távolra tű élesen látok ,de közelre meg olyan mintha nagyítana, így torzít kicsit. Szokatlanság miatt? Vagy a másik miatt még szerintetek? Majd megpróbálom alvás után felrakni az újat . -
ferkoboy
senior tag
Fényresötétedő műanyag lencsék 99%a UV-re sötétedik, tehát az UV-t szűrő szélvédő mögött nem fog -vagy csak alig- besötétedni.
A régebbivel pedig annyit lehet kezdeni, hogy kicserélteted benne a lencsét.
Ha egy márkásabb szemüvegről van szó, akkor lehet a gyártója tud még biztosítani hozzá lencsét. Ha nem, akkor bázisgörbülettől függően , lehet bele valószínűleg lencsét készíttetni. Ennek ára lehet akkora is, hogy többe kerül mint annó a szemüveged...-de nem biztos-Üdv: Ferkó
-
proof88
addikt
Hello,
régen vettem magamnak egy napszemüveget, ami sajnos karcolódott, mármint a lencsék, na most ezek az apró kis karcok nem zavarnak, de a bal lencsén egy helyen kicsit több van, meg ott homályos is kicsit a lencse. Kérdésem, mit lehet vele csinálni, kuka vagy meg lehet menteni? Mert ez így zavar engem.
Mondjuk gondolkodok fotokromatikus lencsés napszemcsin, az vezetéshez is jobb lenne mint a hagyományos napszemüveg, nem? -
ferkoboy
senior tag
Ha ezzel a szemgolyód hosszát, vagy a szaruhártyád vastagságát meg tudod változtatni.... akkor legyen. Mindenki azt csinál magával, amit akar.
Objektíve azt mondanám, hogy a fénytörési hibát így kijavítani nem lehetséges, ugyanis a szemed mérete, és a szaruhártyád vastagságának (inkább görbület!) aránya nem olyan, mint egy helyes fénytörésű szem esetén.
Én nem hiszem el, hogy akár a szemgolyód tengelyhosszán(méretén), akár a szaruhártyádon tudnál változtatni (bármilyen öngyógyító módszerrel)...Üdv: Ferkó
-
koshmar
addikt
Nem egy és nem két embert ismerek, akik 4-5 dioptriás látásukat gyógyították meg e módszer segítségével.
Én még nem vagyok köztük, de már haladok..A lézeres szemműtét csak arra jó, hogy az ember x évig jól lásson (egyéntől és még sok mástól függően 5-15 évig).
Utána a látása ugyanolyan rossz lesz, mint a műtét előtt, sőt idővel még rosszabb.
Ez azért van, mert a lézeres szemműtét csak a szaruhártyát farigcsálja meg, a rossz látást okozó helytelen szemalak megmarad, és így ugyanúgy rosszul látnál a műtét után is, de ugye a "megszerelt" szaruhártya miatt a jó látás illúzióját kapod.
Rendben van, 5-15 évig jól lát majd az ember, ami azért nem kis idő.
De majd ha ugyanolyan rosszul lát, mint a műtét előtt, akkor már hiába siránkozik...
A műtéttel csak egy plusz "szemüveget" műtenek bele a szemeidbe.Ezeket pedig nem én találtam ki, hanem páciensek százai és a szemtrénerek tömeget tapasztalta,
-
koshmar
addikt
Na hát naponta kb. 60 percet tenyereztem, szintén 60 percet eltöltöttem a Snellen-táblánál, meg napoztam is valamennyit.
Az ingázást elég nehéz elsajátítani, úgy hogy azt még most is csak tanulgatom.
A fogalmakhoz tartozó jelentést ezen a weboldalon találod, most nem volt kedvem leírni.Élesebb látás: Amikor elkezdtem ezt az egészet, kb. 15 centiről néztem a monitort, 300%-os betűmérettel.
Most kb. 40 centiről nézem, 100%-os (eredeti betűmérettel).
Kb. 1-1,5 dioptriát javult eddig, 3 hónap alatt.
Ez lehetett volna sokkal jobb is, ha nem gépeztem volna annyit. -
nandude
tag
3 éves korom óta szemüveges vagyok, akkor kapta meg bátyám az első C64-ét
Mit gondoltok a lézeres szemműtétről? Volt-e valakinek? -
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest