Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
NY_A
őstag
Tibii91
Egyszer rákényszerültem, hogy egy napig ne hordjak szemüveget, és másnap elég tűrhetően láttam. De annyira nem jól, hogy nélkülözni tudjam a szemüveget.
Az igazat megvallva már annyira megszoktam a meglétét, hogy már az lenne a nagyon furcsa, ha nem lenne. Úgy értem ha én szemüveg nélkül a tükörbe nézek meg sem ismerem magam!Már el sem tudnám képzelni magam nélküle.
Lauda
Hát az enyém "csak" 42 ezer forint volt, de az sem kevés pénz. 25 volt a lencse, és 17 a keret. A lencse nekem szürke, nem barna. E kettő közül lehetett választani, de nekem a szürke szimpatikusabb volt. A keret pedig titán, valami akció keretében 27-ről 17-re volt leengedve az ára. Nagyon jó. Remélem sokáig fogja bírni. Az előző szemüvegemet is nagyon bírtam, de annak eltört a rugója sajnos.
-
NY_A
őstag
Hát ez valóban érdekes!
Az igazat megvallva, ha én nem hordanám 1-2 napig a szemüvegemet, akkor sokkal jobban látnék nélküle mint most. De ki bír ki annyit úgy, hogy alig lát.
A rendszámokat én is könnyebben leolvasom, gondolom a fehér alapon fekete szám/betű kombináció miatt! De az arcok nagyon összefolynak!
Lehet az is közrejátszik, hogy a feleségem szerint szemüveg nélkül bandzsítok egy kicsit. Talán ezért mosódik el minden, már 30 centi után. -
NY_A
őstag
-2-es a rosszabbik szemem, a másik pedig -1.75-ös!
30 centiig jól látok, onnantól katasztrófa. Van aki azt mondja ez nem is annyira vészes, de nekem nem úgy tűnik!Szemüveg nélkül nem ismerem fel arcról azt, aki 3-4 méterre van tőlem, csak borzasztó hunyorgások közepette.
-
NY_A
őstag
Ez kiváló, nagyon jól látok vele!
Titán keretet vásároltam, nem bízom a véletlenre.
A lencséket is kezdem megszokni, már ami a sötétedés részét illeti. Végre nem kell hunyorognom a napfényben. Tény, hogy nem olcsó mulatság, de ha az ember szeméről van szó, akkor nem szabad sajnálni rá a pénzt. -
NY_A
őstag
Szia!
Sajnos nem tudom. Nem volt megfelelő a szakértelem, vagy csak figyelmetlenek voltak.
Érdekes, hogy egyébként ezt ők is mondták akkor, hogy eltérő erősségű a két szemem, de végül mégis egyforma lencséket kaptam. Az is lehet, hogy csak elírták.
A jelenlegi optikusom nagyon jó szakember, őbenne teljesen megbízok. Épp tegnap készített egy új szemüveget, mert a régi eltörött. Ebbe fényre sötétedő lencséket rakattam, mert nem igazán bírom a napfényt. Nagyon jó, de még szoknom kell, mivel 15 éve nem volt rajtam napszemüveg! -
NY_A
őstag
Sziasztok!
Én 15 éve vagyok szemüveges!
Elméletileg már akár meg is gyógyulhatott volna, de ahol először készítettek nekem szemüveget, ott rosszul mérték fel a dioptriákat! Az egyik szemem gyengébb mint a másik, de mindkét szememre ugyan olyan lencsét írtak. Mivel kis különbség volt a szemeim között, és akkor még nem is volt annyira rossz, ezért nem különösebben tűnt fel a dolog. Használtam 1-2 évig, és egyre romlott a szemem. Aztán ismét ehhez a szemészethez fordultam, (ami konkrétan a kisvárdai kórházban van) ők pedig írtak fel erősebb szemüveget.
Nos miután otthagytam őket, és egy szakértő öreg optikushoz fordultam Dunakeszin (mert időközben elköltöztem), ő azt mondta, hogy amikor a két szem eltérően rossz, akkor a két szem próbálja kiegyensúlyozni egymást. Tehát a rossz kicsit erőlködik, a jó pedig hozzáromlik a másikhoz. Nos ilyen esetben kell különféle dioptria a két szemhez. De mivel nekem egyformát írtak így a jobbik szemem a fölöslegesen nagy dioptria miatt véglegesen elromlott. Tehát most hiába jók a dioptriák, nem tudnak meggyógyulni a szemeim, mert ami eredetileg jobb szemem volt, az már végérvényesen elromlott, és nem tud gyógyulni. Így a másik sem tud, mert igazodik a rosszabbhoz.
Mindezt azért írtam le, hogy ebből okulva nagyon jól fontoljátok meg, hogy kihez mentek szemvizsgálatra. Érdemes akár több helyen is megvizsgáltatni a szemeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest