Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
Volt egy körutam, hogy felmérjem, hogy mi a kínálat. A mostani és az az előtti lencsém ofotértes. 1.74-es vékonyítás, a legjobb elvileg amit tudnak adni.
Ami bajom volt az előző és a mostani ugyanilyen lencsével, hogy idővel elkezdett lejönni róla valami réteg az orromnál és a keret tetején. Át lehet látni rajta, de nem a legtutibb. Beljebb, ahol kinézek rajta, ott is már kicsit pöttyös ahogy jön le róla a lakk vagy valami bevonat. 2019.12-i.
HP 74AS (1100061094) - Most 99.000Ft lenne belőle egy pár.Voltam egy Optic World Exclusive-ba, ajánlották a csúcs lencséjüket, ami valami Essilor MAP Asline S1,74 Crizal Sapp (2x50710Ft)
Azt mondja, hogy ez vékonyabb, mint az ofotértes, mert ez aszférikus, mutatott is egy felülnézeti mintát, de szerintem nem vékonyabb,
a meglevő HP-s is 1.74-es aszférikus amim most van. UV 400, extra felületkeményítés, Pár és víz, többrétegű antireflex,
és ez nem kezdené ledobni a felületét 2 év után.Melyik lehet a jobb lencse a kettőből?
Most egy Carrera CA9914-es keretem van, 55 16 140. Egy hasonló keret volt az Ofotértbe, egy Ted Baker aszem. Kicsit magasabb lenne, amitől tartok, mert úgy nehezebb tömegre a vastag lencse miatt, mert 1.74-es vékonyítással is az, nagy a dioptriám. Valamint a szára is kicsit vastagabb.
Az Optic World-be egy Tommy Hilfiger keret lenne ami hasonló, az is 55, van 15-ös, de 145 a szára így fél cm-t túlnyúlna a mostanihoz képest, viszont aszem ez is 38mm magas, aminél nem akarok magasabbat, mert a nehéz csúszkál.
3. verzió, hogy ezt a meglevő CA9914-es keretet ebay-en Floridából még meg tudnám venni. Ez mindenben megfelel, ez a legjobb keretem eddig az életemben. Tartós, 38mm magas, könnyű, nem csúszkál, nem kell visszatologatni az orromon, a 16 is majdnem tökéletes az orromnál, a szára fém, vékony és lapos, fülnél műanyag bevonat van, de vékony. Ha oldalt ráfekszem, nincs semmi, elfér a fülem mögött, nem úgy, mint addig az összes többinél, azok nyomtak ilyenkor, mert vastagok voltak és kemények.
A buktató, hogy egyrészt gari nélkül 31.000Ft lenne Floridából, ami vagy ide ér egyben, vagy nem, lehet megpróbálják benyomni a postaládába, majd a fenti lencsékből mindkét bolt gari nélkül tenne bele lencsét, ha törik vagy valami, akkor bukó. Az ofotért adna a lencséből törzsvásárlóként 15%-ot még így is.A Ted Baker keretből és a HP lencsékből lejönne egyben 25%,
a másik cégnél is lesz valami kis akció, de az a keret 54.000 aszem és 101.500 a lencse, és még a becsiszolásra is felszámol valami 4000-et, szóval kedvezménnyel is húzós ára lenne,
de ezek is ugyanolyan kockázatosak, mint az ebay-es, mert lehet, hogy csúszkálna, lehet, hogy este alig várnám már, hogy végre levegyem. -
albiosz
őstag
válasz [CS]Blade2 #3802 üzenetére
Milyen dioptria? Cilinder van? Szerintem magán optikába menj, ne hálózathoz. Sokszor olvasok ilyen levált a bevonat jellegű tapasztalatokat és általában valamelyik hálózat terméke kapcsán. Én idén év elején cseréltem az 5 éves szemüvegemet, de csak azért mert a keret már nagyon megviselt volt, a lencsék karcmentesek, mintha újak lennének. Zeisset cseréltem Zeissre.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz albiosz #3803 üzenetére
Most van 2 hetem kb., ma rendeltem meg az ebay-ről a keretet (ami ugyanaz ami most van, csak új). Tatabánya környékén tudunk olyat ahol van Zeiss?
Ez lehet az az Essilor [link] Crizal Sapphire.Pupillatávolság: J: 32 B: 32
J: -7,75 Cyl +0,75 Axis 170
B: -7,00 Cyl +0,75 Axis 140
Monokuláris vízus: 0.8 Binokuláris vízus: 0.9A keretem 55 - 16 - 140 és 33mm magas benne a lencse. Ez volt fontos nekem, hogy ne legyen egy mm2-vel sem nagyobb, mert akkor gramm-ra nehezebb az egész, és így is a határon lehetek, hogy ezzel a kerettel nem csúszkál le csak úgy az orromról a HP74AS-es lencsével.
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
válasz [CS]Blade2 #3804 üzenetére
Essilor is kiváló márka, sőt a Hoya is. A kulcs itt inkább a magán optikán van. Nem vagyok sajnos ismerős Tatabánya környékén. Ide elég ritkán járnak már szakik, esetleg az Index fórumát ajánlom, ott szoktak ajánlani lokáció függvényében, mostanában vélhetően Essilor vonalon... [link] Esetleg még helyi FB csoportokban megérhet egy körkérdést, hogy kinek melyik optika vált be.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz albiosz #3805 üzenetére
Ez az egyetlen bajom a HP74AS-el. 2019-es, 2021-ben jelent meg az orr résznél, és mostanra ennyire kiterjedt. Az orrnál, belül fent közel 10mm is lehet ahol már mintha lehámlott volna róla valami réteg.
Ezt leszámítva, nem karcolódik, gyorsan elmegy róla a pára, és stb.Biztos köze van hozzá, hogy én agyig fent hordom, és pont az a rész hámlik ahol zsíros is szokott lenni, mert hozzáér a szemöldökömnél, ha rámegy izzadtság, ha ujjal véletlen a lencséhez érek, az mind ez a rész.
A bal egy kicsit jobb. A többi csak por a képen.Ez lenne az 40 millió forintos kérdés, hogy vajon a Zeiss vagy Essilor (főleg ez, mert ezt biztos, hogy be tudnám szerezni) sokkal jobban ellenáll-e ennek.
Bátyámnak egyébként ugyanilyennel nincs ilyen gondja, szóval félig meddig user error is a dolog.
-
törölt tag
válasz [CS]Blade2 #3807 üzenetére
Valszeg a sós izzadság kikezdi. Mondjuk nem ördögtől való hogy az ember összeizzadja a szemüvegét, fura hogy ezt nem tudják kiküszöbölni. Nem jön le ha tisztítod?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz #42308056 #3808 üzenetére
Azon a részen kis foltokban hol vannak rajta ezek a készítésnél felvitt felületek, hol nem, így még a körmöm is beleakad szinte, legalább is érzésre érezni, hogy totál egyenletlen ott a felület. Szóval most már nem lehet vele semmit csinálni.
Azt már próbáltam, hogy amikor volt lehetőségem, tisztítottam, hogy időben kevesebbet legyen rajta zsír, ujjlenyomat, stb., de ez az eredménye, ez már az a szemüveg aminél 0 napos korától figyeltem rá, mert az előző már ilyen volt.Előtte nem volt ez annyira érdekes, mert akkor romlott is még a szemem, szóval 7 éves kórtól nagyon sokáig végig évente új keret volt új lencsével.
2012. szept
2014. júl (itt még a romlás miatt kellett új, ekkor volt 6,75 és 7,75)
2016. okt
2019. nov (Ez van most, csak rátettünk 0,25-öt a balra ami nem feltétlen kellett volna, mert így kicsit jobb, mint a jobb, úgy meg kicsit gyengébb volt előtte, mint jobb szemre.)És akkor eddig rosszul mondtam, mert a 2014-esnél már volt ilyen hámlás a lencsén, mert mindig az előzőt meghagyom tartaléknak, hogy, ha gond lenne, mert ekkora dioptriával kb. csak otthon tudnék mozogni megszokásból amíg elkészítenek egy újat.
-
albiosz
őstag
válasz #42308056 #3806 üzenetére
Kicsit hasonló érzésem van, mint az OTP-vel (bár ők sokat fejlődtek az elmúlt időszakban). Minden sarkon és/vagy plázában van egy ilyen üzlet és hangzatos akciókkal csábítják a vásárlókat. Sokan valószínűleg elfogadják, hogy ez ilyen, ennyit bír és pár év múlva jöhet a következő. Nekem kicsit futószalag érzésem is volt, nem szánják rá azt az időt, ami szükséges lenne 1-1 kliensre. Ehhez képest a magán optikában időpontra mész, csak veled foglalkoznak és alaposabb a vizsgálat.
-
albiosz
őstag
válasz [CS]Blade2 #3807 üzenetére
Én nem vagyok optometrista, csak egy szimpla szemüveges.
Ha jól értem akkor az Ofotértben ugyanilyet csinálnának? Mit mondtak a hibára?
Az Opticworld pedig Essilort ajánl és azt mondja nem lesz ilyen probléma.Elmennék még legalább 1 ajánlott magán optikába és megmutatnám a problémás lencsét. Kérnék ajánlatot tőlük is és szimpátia (vizsgálat alapossága stb.) nameg ár tükrében döntenék.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz albiosz #3811 üzenetére
Így van. Az ofotértben is azt mondták amire itt jutottunk, hogy a zsír, izzadtság, stb. miatt lehet. És igen, ugyanilyen lenne a lencse, ugyanilyen bevonatokkal.
Árban 101.500Ft az Essilor és talán lesz rá minimális kedvezmény, de inkább nem, és fel fogja számolni a becsiszolást is, meg lehet, hogy azt is, hogy ránéznek, hogy nem-e romlott.
Az ofotértes az 99.000Ft, a hozott keret miatt a kuponok nem játszanak, de a törzsvásárló kártya miatt egy 10 vagy 15% talán lejön, mert teliáras. Elvileg fel kellene számolnia a becsiszolást itt is, de mivel ide jártam eddig, talán elengedik.
Mivel most kivételesen vinni fogom a keretet, így kicsit drágább lesz a mutatvány. Ofotértnél lett volna novemberre -25% az egészre.
-
törölt tag
3D filmet néztem moziban és valahogy homályosnak éreztem a képet. Lehet az az oka hogy nem teljes korrekciós a szemüvegem? Plusz az egyik szemem rosszabbul lát most mint a másik.
Ami régóta feltűnt hogy ahol voltam ott a normál vetítéseknél is ilyen zöldes aurát szoktam látni kontrasztos éleknél, pl. emberek körül. Lehet valami rejtett kancsalságom is van? Vagy mindennek lehet a nem teljes korrekció az oka?
-
Laslow
senior tag
Nos, visszamentem az optikushoz. Újra megmérte géppel a látásomat, ezúttal az egyik szememre 1 dioptriával eltérő érték jött ki. Nem értettük. Szó nélkül kicserélték a lencséket egy másik fajta EYEZEN-re, ami már jó szokott lenni annak az 1%-nak is, akinek a Boost nem. Hát, jobb lett, de pontosabb úgy, hogy kevésbé lett rossz. 5 napig hordtam, aztán belefáradtam, már a lézeres szemműtéteknek kezdtem utánaolvasni, és visszavettem a régi szemüvegemet. Végre ismét láttam, ha távolra már nem is olyan élesen (azóta romlott alátásom, amióta azt készítették nekem). Visszamentem hát újból az optikushoz. Kicserélték a keretet egy fémkeretre, méghozzá a boltban kapható legkisebbre (ami így is jóval nagyobb mint az előző szemüvegkeretem volt, amit 12 évig hordtam), merthogy azon tudják az ívet módosítani, műanyag keretnél nem lehet. Rögtön becsiszolták a lencséket az új keretbe, és hozzáigazították szemre a régi szemüvegemhez. És azóta azt hordom, és jó!
Éles szögben nézve most is látok kék és barna csíkokat a kontúros tárgyak két oldalán, de igazából nem zavaró. Gondolom valami réteg okozza a lencséken. Éles szögben nézve picit kevésbé éles a látásom, de ez is belefér. A lényeg, hogy tudok nyugodtan sétálni az áruházban a sorok között, és elég csak hol balra, hol jobbra pillantanom a polcokra, és élesen látok mindent, nem kell már odafordulnom semmihez. Olvasni is jól tudok vele, a monitort is megfelelően látom. Nem voltam könnyű eset, de megoldotta az optikus, és az eredeti költségen felül egy fillért sem kértek el, és végig barátságosan kommunikáltak felém. Korrektek voltak, és számomra is elfogadható lett a látásom.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
törölt tag
Létezik hogy az egyik lencse romlani kezdett? Ugyanúgy tisztítom mindkettőt de mintha a jobb oldalival kicsit homályosabban látnék. Ugyanazon a szemen próbálgatom őket. Be tudják vizsgálni Vision Expressben ha beviszem?
-
Callisto
őstag
Szükségem lenne egy rendkívül tapasztalt optikusra, mert speciális célra (1,5-1,75 méterre szeretnék szemüveget csináltatni. Nem kizárt, hogy a legjobb lenne ha háznál tudná megállapítani a szükséges paramétereket úgy, hogy hozná az optikus táskát és szemüveget. Tud valaki ilyent Budapesten? Ha nem is lehetne megbeszélni a háznál bemérést, de nagyon profi legyen. Ofotértben már a 3. szemüveget csináltatom, de egyik sem tökéletes arra, amire kéne.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
törölt tag
Megint előszedtem a Lenspen Peeps tisztítómat, és így, hogy nem tolom már fel az arcomba a szemüveget és nincs rajta sok zsír, elég jól működik. El se mostam vízzel hetek óta szerintem, csak ezzel tisztítom. Viszont nem tudom honnan fogom tudni hogy kifogyott mert amúgy sem nedves vagy semmi ilyesmi.
-
törölt tag
válasz zsoltzsolt #3822 üzenetére
Ilyen: [link]
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Nem tudom tapasztalt e már valaki hasonlót, de hàtha...
Jövőhéten mennék làtásjavító műtétre, szóval lehet, hogy csak az agyam játszik játékot, vagy csak az ideg, de az elmúlt 2 hétben egyrészt fàjnak a szemeim, tök random, mozdítom és kis fájdalom érződik, illetve ami jobban aggaszt, hogy néha, mikor hirtelen felnézek a monitorra, vagy le a telefonra kell egy kis idő míg tiszta lesz a kép...
Szóval ez parás dolog, meg kellene nézetnem? Mi a.véleményetek?
Xbox One: bandymnc
-
törölt tag
Van olyan szemprobléma ami azt eredményezi, hogy moziban az éles kontrasztváltások élein (pl. egy emberi arc világos háttér előtt) zöldes-lilás aurát látni?
-
balazsbence
senior tag
-
pingu22
tag
Sziasztok! A régi szemüvegem eltört, tegnap jutottam el szemészetre, mert kíváncsi voltam romlott-e a szemem, kell-e változtatnom valamit mielőtt újat rendelnék (rendelni szeretném a szemüveget, optikával nincsenek jó élményeim). A doki azt mondta rajta lesz az ambuláns lapon minden ami az új szemüveghez kell, de csak itthon néztem meg és nem igazán értem laikusként.
Akkor ha jól értem az új szemüvegem adatai;
Jobb szem Dioptria (SPH): -2,00 Cilinder (CYL): 0.00 (vagy nem? Mert ide nem látok semmit leírva.) Tengely (AX): 30
Bal szem Dioptria (SPH): -1,50 Cilinder (CYL): -1.25 Tengely (AX): 160Illetve akkor ha jól értem javult a szemem és/vagy eddig túl erős volt a szemüveg? Másrészt mit jelent az, hogy szemüveg készítésére közvetlenül nem alkalmazható korrekció? Vagy ne töltsem ki manuálisan az adatokat a lencséknél ha rendelek, csak töltsem fel az ambuláns lapot és majd tudni fogják mit kell rajta nézni?
Köszi előre is.
-
k.cecilia
újonc
válasz Aventador91 #2330 üzenetére
Szia!
Megoldódott a trapézosodás. Nekem közelre van, előtte is progresszív lencséket hordtam, annál semmi gond nem volt. A személyreszabott lencse mindkét oldala dől, a sima csak bal oldalon. Senki nem jön rá az okára. -
alázógyík
addikt
Sziasztok!
Ismertek bárhol az országban olyan szemészeti rendelést/szemész orvost, ahol megfelelően ellátnak 6éves gyermeket tompa látással?
Az egyik szeme tökéletes, a másikkal sajnos nagyon homályosan lát. -
snipy
tag
válasz alázógyík #3842 üzenetére
Szia!
dr. Serfőző Csilla Bp
A mi dokink hozzá is szokott továbbküldeni gyerekeket.
vagy Czeizel Intézet szintén Bp
Sajnos a magánrendelésekkel hamarabb célt ér az ember.[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Ha kint vagyok a szabadban és a telefont pl faceboomot lagatom,akkpr tű élesen latok szemüvegben. De ha bent vagyok meloban,vagy a lakasunkban,tehát zart terben,ott homalyosan latok,de csak kpzelre,olvasni. Ennek van valami magyarázata,hogy kint a szabadban elesen latok olvasni kozelre,bent pedog homályosan?
-
venom8888
őstag
válasz balazsbence #3846 üzenetére
Regi a szemuveg,ezt a dioptriat hasznalom már nagyon rég, amikor uj szemuveget csunaltsttam,akkor is ezt rakattam a keretbe. De ha erosebb lencsét rakatok bele,akkor meg valoszinu kint is homályosan fogok latni nem?
-
venom8888
őstag
válasz balazsbence #3848 üzenetére
38
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.