Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
A cilindert meg lehet adni pozitív és negatív értékben is, tehát ha ugyan azt adták volna meg pozitív cilinder értékkel, akkor a tengely szög is totál más lenne. De így én azt látom, hogy simán kicsit eltérő értékeket mértek itthon. Tehát ha az új mérés alapján készített szemcsivel jól látsz, akkor ugye logikus, hogy ott valamit elrontottak a mérésnél...
-
zola8
csendes tag
Sziasztok.
Szemüveget csináltattam Németországban. Optikában megvizsgálták a szemem.
Adatok:
jobb: sph: -5,25, cyl: -050, tengely: 50°
bal: sph: -4,25, cyl:- 050, tengely: 145°Miután átvettem a szemüveget, hordtam, de egyszerüen nem tudom megszokni. Bizonyos esetekben nem élesek a tárgyak szélei, elmosódott. Olyan különös érzés viselni.
Nagyon zavart, ezért szabadság ideje alatt itthon megvizsgáltattam magam egy szemorvossal.
Ö a következö vizsgálati adatokat rögzítette:jobb: sph: -4,50, cyl: -050, tengely: 65°
bal: sph: -4,00, cyl:- 050, tengely: 135°Visszaakarom vinni a szemüveget. A kérdés, mit hozhatok fel reklamációs alapként, mire hivatkozhatok?
A németországi adatok számszakilag eltérnek a magyarországi adatoktól, de nem tudom, hogy a diopria, hogy viszonyul a tengelyhez.Köszönöm a segítséget.
-
7s26c
őstag
Tévés topikban szükségem lenne érvekre, miért nem szerencsés nagyon közelről nézni tévét. Az alapokat már leírtam, de akinek írok azt hiszi , hogy egyedül a katódsugárcső volt anno a ludas.
-
7s26c
őstag
válasz
balazsbence #2405 üzenetére
-
7s26c
őstag
válasz
balazsbence #2400 üzenetére
Végülis megcsinálták újra, szó nélkül.
-
7s26c
őstag
Ismerősnek a jobb oldali értékét a bal lencsére csiszolták be és fordítva. Ilyen ma még előfordulhat?
-
Pierre75
senior tag
Másfél hónapja hordom az új szemüveget, eddigi tapasztalataim:
Portaszító hatás: egyik sarokban a régi noname üveglencsém. Kihívója a Hoya longlife +portaszító marketing izé-mizével kezelt műanyag. Rögtönzött "kísérletem" eredménye: míg az üvegre egy-egy nagyobbacska porszemcse került, amelyeket le tudtam fújni. Addig a műanyagra féltucatnyi apró, csak törléssel eltávolítható porszemcse került.
vs
Az üveget a súlya miatt gyakorta levettem, addig a műanyag viselése kényelmesebb. -
7s26c
őstag
Az igaz, hogy már nem három, hanem negy cilinderig van raktáron lencse?
-
7om
tag
Sziasztok!
Szemüveg mellé kapott certificate of authenticity kártya mire jó.Lehet ezt regisztrálni vagy mire jó, igazol valamit esetleg?
-
albiosz
őstag
Kicsit bántam, hogy nem vagyok alkalmas, de a későbbi romlás ellen az sem véd meg és nyilván most kezd majd még inkább romlani a szemem. Esetleg ha 10-20 év múlva jönnek új technológiák majd újra megpróbálom.
Lencse nálam kiesik, mert elvileg száraz a szemem, volt is 2x szaruhártya sérülésem csupán attól, hogy péntekre annyira kiszáradt a szemem a sok képernyőtől. Mindkétszer az volt a szemész első kérdése, hogy lencsézek-e.
Ezek után inkább hanyagolnám, pedig még csak nem is próbáltam.
(#2385) twi452: Köszönöm neked is az ajánlást!
Urak! Mire számítsak árban nagyságrendileg egyfókuszú Zeiss lencsékkel készült szemüveg esetén minőségi kerettel?
-
Bicskás
senior tag
Szervusztok kedves topiklakók !
Segítséget szeretnék kérni !
Be kellene szereznem egy
Avanglion 10954A
Típusú szemüvegkeretet, van bárkinek bármi ötlete, hogy merre induljak el ?
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv: Bicskás
-
trialboj
őstag
Csak alig 1 hónapja vagyok szemüveges, és tegnap kiderült mi az első olyan dolog amit szemüvegesként nem lehet csinálni. Billiard
Régóta játszom, de már egy ideje nincs kivel, tegnap találtam valaki aki szereti, még ha csak nagyon amatőr szinten is.
A lényeg hogy a pontos szögek kiszámításához e lehető legjobban le kell hajolni, hogy kb az állgödrödhöz érjen az ütő felső része, ekkor viszont már nem tudom annyira fordítani a fejed hogy a szemed egyenesen nézzen előre, és ezért a keret felső része tökéletesen kitakarja a célt. Nem is tudom hogy láttam-e valaha szemüveges snookerest pl.Persze lejjebb lehet tolni a szemüveget és fölötte elnézni ilyenkor, csak akkor alapból még homályos a kép, és cseppet sem magabiztos az ember.
Az normális dolog, hogy mikor felveszem akkor egyből jobban látok, de amint leveszem kell legalább 10-20 perc hogy tisztának tűnjön a látásom?
-
twi452
senior tag
válasz
albiosz #2381 üzenetére
Én is náluk csináltattam ajánlásra több mint egy éve és nincs gond a szemüvegekkel.
Az egyik lencsét elcsiszolták ha jól emlékszem 90 fokkal de szó nélkül cserélték.
Nekem főleg vezetéshez kellett de állandóan hordom mert ha nincs rajtam már zavar, hogy nem olyan tű éles minden a távolban
Nekem is egy Humphreys lett napszemüvegben egy olcsóbb Sola lencsével és egy strapabíró vékony Titanflex keret a mindennapokra "ajándék" zeiss lencsékkel. -
kew
senior tag
válasz
albiosz #2383 üzenetére
Sima egyfókuszú, állandóan viselem
Én is gondolkodtam már műtéten, de szintén nem vagyok alkalmas, no meg félek is tőle azért. Nagyon nehezen szoktam meg a szemüveget, de most már kezdem elviselni
Sokáig kontaktlencséztem, de aztán megunta a szemem, állandóan begyulladt, árpám lett, úgyhogy maradt az okuláré
-
kew
senior tag
válasz
albiosz #2381 üzenetére
Azóta minden rendben vele. Az említett lilás csillámlást megszokhattam szerintem mert teljesen eltűnt, semmi zavaró nincs a lencsékben. A felületkezelés elég jó, mert semmi karc nincs a lencsén, pedig bevallom, sokszor pólóba törlöm, ha nincs kéznél puha kendő
A régi vision expresses lencsém nem bírta ilyen jól.
A keret első körben hibás lehetett, mert 1-2 hónap után elkezdett lekopni a festék, de ezt szó nélkül cserélték egy újra, valószínűleg gyártási hibás volt, ezzel már minden oké.
A felszereltség profi, eddig itt vizsgáltak meg a legjobban szerintem, pedig voltam már több helyen.
Szóval minden oké
Bár a zeiss lencsék szerintem kicsit túlárazottak (itt csak ezt árulják), hoya, essilor azért jóval olcsóbb, bár sajnos nincs összehasonlítási alapom, de szerintem egy hoya blue controllal sem járnál rosszabbul. Bár ott több panaszt olvastam már a kékes becsillanásokra, nem tudom, ez mennyire egyénfüggő
-
albiosz
őstag
válasz
ferkoboy #2380 üzenetére
Szia!
Ha jól értem, akkor fiatalabb korban ajánlottabb az egyfókuszú? Ez ideális lehet munkához (monitor előtt) meg távollátáshoz is (pl. vezetés)?
Köszönöm az optika tippet! Sajnos feléd nem nagyon járok, ha helytálló az adatlapodon lévő info.Viszont úgy nézem a Róna Optikában csak Zeiss van. Az említett Hoya Nulux Active / Essilor Eyezen-ről nem találtam infot a honlapjukon, persze ettől még lehet, hogy van nekik. Olyan helyet keresek ahol tényleg azt adják, ami igazán nekem való. Sajnos sok olyan helyről hallani, ahol mindenféle extrát eladnak, amik nyilván hasznos és jó dolgok, de az adott páciensnek mondjuk feleslegesek. Tehát kihasználják azt, hogy nem a téma szakértője az ember. Megfelel ennek a kitételnek az említett Optika?
(#2378) kew: Szia!
Köszönöm neked is ajánlást! A fenti Optikára vonatkozó kérdésere szívesen olvasnám a te véleményedet is. Milyen szemüveget csináltattál?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
albiosz #2377 üzenetére
Szia!
Egyfókuszú lencse lesz a barátod. A multifokálisat nyugodtan kizárhatod.
Cél függvényében lehet kicsit ugyan bonyolítani, de nem érdemes túl messzire kanyarodni az egyfúkuszú lencésktől (esetleg Hoya Nulux Active / Essilor Eyezen... de hogy kell e az, azt inkább a vizsgálat során kell(ene) átbeszélni.Ajánlás: kew már írta. De meglátogathatsz engem is, szívesen veszem.
Csak "kicsit" messzebb vagyok.
Üdv: Ferkó
-
Sziasztok!
Szemüvegcserére lenne szükségem, a mostani már sajnos túl gyenge. Mivel többnyire Szerbiában élek, az első szemüvegem itt készült. Viszont most úgy döntöttem, hogy Szegeden szerezném be a következőt. Hová érdemes menni ez ügyben? Ofotért megbízható, vagy csak a marketingje erős?
-
albiosz
őstag
válasz
ferkoboy #2372 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod! Minden véleményt örömmel fogadok.
28 éves múltam októberben. Mivel ez lesz az első szemüvegem, egyelőre még nagyon a tájékozódás fázisában vagyok. E szerint fiatalabb korban azt mondod, hogy egyfókuszú is megfelelő lehet különböző felhasználási területekre? Nyilván minden szem más és alapos vizsgálat szükséges, de az esetek többségére gondolok.
A többire is köszönöm a tanácsokat! Fémallergia nincs, mindenképp próba lesz.
Eddig Vision Expresshez akartam menni, főleg a kedvezmény miatt, de elég sok negatívat olvastam róluk, meg el is ment ma a kedvem, annyian voltak.
Tudtok-e ajánlani Budapesten megbízható optikát? Zeissról technológiákról olvastam eddig jókat. Nem tudom mennyire marketing, de azért gondolom ez egy megbízható márka, tehát jó lenne olyan üzlet, amely Zeiss gépeket használ.
-
7s26c
őstag
válasz
ferkoboy #2374 üzenetére
ha megnyugszik a szemem, lehet egy szép nap betérek. (most csináltattam fél cilinderrel erősebb baloldali lencsét, de nem tudom mit csináljak mert megint visszább változott) ezt sokan nem hiszik el nekem, de papírom van róla, hogy változik a laza kollagénszerkezet miatt.
-
-
ferkoboy
senior tag
válasz
trialboj #2370 üzenetére
Nem tudom mi ez a globál luxottica lejáratás... Sajnos minden annyiba kerül, amennyiért még el lehet adni, s nem okvetlen annyiba, mint amennyibe az előállítása került. Ez a piacgazdaság.
Lehet ellene lázadozni, de nem igazán tudsz változtatni te magad rajta. (Én sem tudok.)
Lehetne itt jönni a gyógyszerekkel is, vagy autókkal is...de akár bármi mást is fel lehet hozni példának.Ellenben azért azt elmondanám, hogy a Luxottica termékeire nem a rossz minőségű anyaghasználat a jellemző. A festés minősége is magáért beszél. Az alkatrész ellátottságról nem is beszélve, hogy 5 év múlva is tud és akar biztosítani hozzá a gyártó. Nem csak egyszer elad egy terméket, és kész. (Mint az sok más cég esetében eléggé általános sajnos, hogy egyszeri eladásra mennek. Utána ha baja lesz, akkor vegyél újat. Mert 1-2 év múlva már nagy valószínűséggel nem kapod meg ugyanazt a terméket, hisz nem gyártják már... egy szériát legyártottak, eladták, és slussz.)
Műanyag és műanyag között is roppant nagy különbségek lehetnek. Nem mindegy pl. hogy festett, vagy anyagában színezett... Ha előbbi, akkor milyen festéket használtak fel ott. Bőrbarát? Hisz egész nap viselsz egy szemüveget a hét minden napján - általában. ( kivétel van persze, pl. egy olvasó szemüveg...)
-
ferkoboy
senior tag
válasz
albiosz #2361 üzenetére
Szia!
Látom kaptál jó sok választ, de elég nagy itt a keveredés. (ill. kavarás)
1. Mennyi idős vagy?
Progresszív lencsék ugyanis akkor jönnek szóba, amikor már más dioptriájú üveggel lehet javítani a távoli, más dptr. lencsével a közeli (estlegesen még plusszba a köztes- "monitoros") látást.
Azaz ha valaki presbyop korba lép, tehát jellemzően 40-45 éves kort követően.
De ezt csak egy vizsgálat kapcsán lehet egyértelműen meghatározni.2. Rétegben van olyan, amiről könnyebben felszökik a pára. De létezik speciálisan párára kifejlesztett kendő/spray is.
Antireflex réteg nem a hátulról jövő fény miatt kell, mint ahogy írta azt "valaki".3. Keretben: ami szimpatikus / kényelmes felpróbálva. Ne előre akard eldönteni szerintem.
Ha estleg tudsz bármilyen fém-allergiáról, azt érdemes azért említeni a keret kiválasztásánál. Fémből is vannak anti-allergén keretek (pl. titán alapanyaggal).A 4. pontra itt inkább nem válaszolnék. Be kell menni egy üzletbe, körül kell nézni, hogy mi a kínálat, felpróbálni, hogy felvéve melyik áll jól, s melyik az ami kényelmes is. Utóbbi beállítás kérdése is.
-
trialboj
őstag
Egy másik videó ami kissé hitelesebb is. Azt taglalja hogy kb a Luxxotica (olasz cég) uralja az összes top márkát, ő is gyártja. Az okaley megpróbált velük versenyezni, majd miután a Luxxotica nem árulta tovább a szemüvegeiket a boltjaiban, tönkrement, és 2007ben felvásárolta a Luxxotica. Így tudja magasan a csillagos ég fölött tartani az árat. Többször elmondják hogy töredékébe kerülnek a top márkák keretei is.
A Luxxotica CEO embere nyilatkozik benne, és tökéletesen megfogalmazza hogy azért ilyen drága mert megtehetik és mert az emberek hajlandóak kifizetni. Nem szemüveget, hanem életérzést árulnak "like apple".
Ezt a videót is ma láttam, amin azt mutatják be, hogy kell kicsiben "hasonló" módon megvezetni az embereket. És eladni nekik az 1 dolcsiért vásárolt karkötőt 15-30 dollárért, egy utólagos címkézéssel.
Persze nem vitatom hogy a márkás szemüvegeket komolyabb anyagból készítik mint az én olcsó műanyag vackomat, de ettől függetlenül is igen sokba kerül egy átlagosan divatosnak mondható szemüvegkeret, ami az emberek jelentős részének kötelező kellék.
-
balazsbence
senior tag
válasz
trialboj #2365 üzenetére
Azért manapság annyi féle fajta márka van, hogy ezek csak a töredéke a piacon kint lévő brandeknek.
Tény és való, hogy ezek a világmárkák, viszont ezek ugye divat nevek. Sokkal minőségibb keretek vannak, ugyan nem olcsóbban, sőt akár drágábban, viszont egyedibb, ötletesebb, anyaghasználatban is változatosabbak. Csak ezek kevésbbé ismertek... -
trialboj
őstag
Érdekes kis videó, a túlárazott szemüvegekről/márkákról.
-
albiosz
őstag
1. Lézeres műtétre sajnos nem vagyok alkalmas. Akkor ezek szerint valóban megfelelő lehet a progresszív a különböző felhasználási területekre. Kicsit szkeptikus vagyok az ilyen univerzális megoldásokra. De úgyis van próbaidő, ha nem válik be.
2. Nem is gondoltam, hogy párásodás szempontjából is van jelentősége a keretnek. Köszi a tippet!
3. Ha jól értem, akkor a műanyaggal nem barátkoztál meg. Több még mindig a fém keret, úgy látom. Megpróbálom majd őket élőben, de eddig többen is a fémet javasolták inkább.Köszönöm a válaszod!
-
rushty
őstag
-
rushty
őstag
válasz
albiosz #2361 üzenetére
1.Progresszív lencse presbyopia-ra, lézeres presbyopia kezelés?
Antireflex a hátulról jövő fény miatt.
2. "páramentesített" megoldják.. réteg
3. engem már az zavar -esztétikailag legalábbis-, ha picit nem vízszintesen áll (orr miatt), de talán van valami mozgástér, ha olyan a kialakítása.
Próbaidő percei... alatt nem barátkoztam meg vele vs. fém. Ja és a legtöbb nem előnyös az arcomra.
4. 25-30-tól tippkékfény blokker (sztem ha elhangzik, hogy monitor, akkor már ajánlják is, de sokakat nem vesznek meg vele) - ezeket tesztelni kéne 1hétig, olyan lehetőség nincs
-hülyeségeket tartalmazott, vagy nem-
. -
albiosz
őstag
Sziasztok!
Életem első szemüvegének készíttetése előtt állok.
Néhány kérdésem volna:
1. Lencse: tökéletes megoldás bizonyára nincs, ami minden élethelyzetre megfelelő, de keresem a leginkább nekem ideálisat. Ami fontos lehet, hogy napi kb. 8 órát számítógép előtt dolgozom, de ez ma már az emberek jelentős részét érinti. Ezen kívül némi autóvezetés plusz a szokásos dolgok: olvasás, TV, mozi, színház stb.. Amennyire utánanéztem szinte már csak műanyag lencsék vannak. Antireflex mindenképp kellene a monitor miatt, meg gondolom UV-szűrű is jó lenne. Amit viszont nem teljesen értek, hogy a progresszív lencse hogyan működik. Jó-e az nekem számítógépes munkára? Hiszen ott nem lefelé nézek, mint olvasásnál, hanem előre. Ezt írják erről itt:
,, Általános progresszív lencsék:
A csoport nevéből is adódóan, ezeket a lencséket általános viseletre ajánljuk azoknak, akik nem szeretnék cserélgetni a szemüvegüket, illetve nem idegenkednek attól, hogy a szemüvegüket folyamatosan viseljék.
Munka-progresszív lencsék:
Ahogyan az elnevezés is sejteti, ezeket a lencséket speciális célra, pl.: irodai munkához ajánljuk. Éppen ezért az ilyen típusú lencsék tulajdonságai is ezeknek a céloknak megfelelően alakulnak. Így viselője használni tudja a lencséket olvasáshoz és pl. a monitor nézéséhez, azonban távolra NEM!
Ez a furcsa elnevezés egy olyan speciális lencsét takar, amit nem általános viselésre, hanem kifejezetten asztalnál végzett munkához fejlesztettek ki (pl. irodai munka), vagy olyan aprólékos munkát végzők számára, akiknek kiemelten fontos az apró tárgyak éles látása (pl. műszerészek, órások). Lencsetípustól függően ezek a lencsék az olvasó távolságtól 1,5-3 méterig terjedő tartományban nyújtanak tökéletesen élesen éles képet."
Munka progresszívet kizárnám, mert nem szeretnék több szemüveget és néha távolra is kellene (pl. vezetés). Mi lenne a nekem való?
2. Elég izzadós típus vagyok, ezért a napszemüvegem sokszor bepárásodik. Van valami ellenszer normál szemüvegnél erre az esetre?
3. Keret: műanyag vagy fém legyen? Egyelőre laikusként a műanyag tűnik jobbnak, hiszen könnyű, nem deformálódik stb. Jöhetnek esetleg ellenérvek.
4. Mit gondoltok, saccra mennyibe fájhatnak nagyjából az alábbi keretek:
Miki Ninn MNAM06 BE
Oakley OX8035 803501
Boss Orange BO 0150 6TKBármilyen hasznos tanácsot örömmel veszek!
Előre is köszönöm!
-
SOAD19
addikt
válasz
trialboj #2357 üzenetére
Én is hasonlóan tisztítom, ahogy az előttem szóló is írta. Langyos vízzel leöblítem a lencséket, majd szemcse nélküli folyékony szappannal megmosom, leöblítem. A vízcseppeket lerázom, majd mikroszálas kendővel tisztára, cseppmentesre törlöm.
Itt, a topikban olvastam, ezt a tisztítási módszert. -
trialboj
őstag
Banális kérdés de nincs valami tuti tippetek hogy lehet a legjobban megtisztítani a lencséket?
A neten 4 videót néztem és mind a 4ben mosogatószerrel kenik az ujjukat és víz alatt ledörzsölik a zsírt róla?!?!
Nekem elég olcsó műanyag "rhein" lencsém van, eléggé félek hogy ezzel rövid távon megkarcolom.Van hozzá törlőkendőm és tisztító löttyöm, de tökéletesre eddig v 2x sikerült letörölnöm, valamit nagyon rosszul csinálhatok, mert van hogy visszakenem rá a zsírt...
-
7s26c
őstag
megfigyeltem , az optikusok vagy nagyon az Essilor lencséit tolják, vagy a Hoya lencséit. Olyannal még nem találkoztam aki mindkettőt.
-
rhonin
senior tag
válasz
balazsbence #2349 üzenetére
jah akkor a hölgy sem látta át a palettát, mert nekem vékonyított eyezent ajánlott, de akkor azon még nem volt prevencia felület. Nem is értettem, hogy hogy lehet olcsóbb az eyezen mikor kb. az jött le, hogy az többet tud de olcsóbb mint egy sima lencse prev-el.
Akkor ezek szerint az eyezenen még nem volt rajta a prevencia réteg.Mindegy azóta lebeszéltek róla, hogy mindennaposan vezetéshez, kültérre a becsillanás + sárgás kép miatt lehet jobb lenne egy hagyományosnál maradni.
Így maradt az essilor crizal forte uv + lencse vékonyítottba.
Remélem azért jobb lesz mint a mostani crizal alizé uv.
Mondjuk már a dioptria helyrerakása miatt is jobb lesz mint eddig.ui.: T9 megint dolgozott + az én tudatlanságom is...
Bocsánat.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Limitált ideig kipróbálható a magyar fejlesztésű Cult of the Child Eater
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- Cyberpunk 2077
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L570 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest