Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
∂яσнυη
senior tag
Sziasztok!
Szemüvegvásárlás előtt állok és ebben kérnék egy kis segítséget. Lassan 12 éve hordok szemüveget. Mostanság kicsit el lett hanyagolva a látásom. Már 3-3,5 éve ugyan az a szemüvegem van. -1,5-ről indultam, most -4,75 dipotriás mindkét lencsém és még mindig romlik.
Budapesten lenne a vásárlás. Kérdéseim:
1.Max.50-60 ezret szánnék a mókára. Milyen lencse (keret) telik ki ennyiből?
Sokat ülök számítógép előtt, tanuló vagyok. Gyakran fáj a fejem, keveset pislogok, szemszáradásom van. Erre még jó 5-6 éve Optive műkönnyt javasoltak. Azóta is azt használom. Mostanában a mesterséges világítótestekre érzékeny a szemem.2.Bónuszbrigádos kuponnal érdemes szerintetek vásárolni vagy kupon nélkül is megkaphatok jobb lencsét, keretet? Például most ez az akció van, de nem szeretnék sötétedős lencsét. Előre megbeszélném, hogy kipótolhatom e a kupont és úgy vásárolnék...
3.Ha nem, akkor melyik optikát javasoljátok? Hol vizsgáltassam a szemem és annak mennyi az összege az illetőnél?
Az említetteken kívül ráadásul korábban egy orvos talált a szememben degeneratív elváltozást, ami elvileg csak idős korban alakul ki, de én még csak 22 vagyok.
Nem szeretnék megvakulni.
Tudom, most nagyon elhanyagoltam a szemem, de kérlek segítsetek.
Minden ötlet jól jön. Köszönöm, hogy elolvastátok!
-
ferkoboy
senior tag
A kettő szöges ellentétben van egymással.
A mostani szemüveged (+ cylinderrel felírva):
J: -1,50 sph +1,00 D cyl 175'
B: -1,50 sph +0,75 cyl 170'A régi 7 éves szemüveged (- cylinderrel megadva):
J: 0,00 sph -1,50 cyl 180'
B: -0,50 sph -1,00 cyl 180'Hogy most mi a valóság, s melyik a jó számodra...ahhoz jó lenne látni téged!
Üdv: Ferkó
-
samen
csendes tag
válasz
ferkoboy #2102 üzenetére
Szia!
Köszi,hogy válaszoltál.
Új keretbe került az új lencse.Már voltam bent és állítottak rajta,de még mindig nem jó így mehetek vissza.Remélem sikerül majd beállítani,mert így elég rossz,hogy fáj,elletve h húzza a szemem,ráadásul ilyenkor még a kép is egy picit elhomályosodik.
Ez a mostani lencsém: jobb Dia 70 Sph -00.50 Cyl -01.00 Axe085
bal Dia 70 Sph -00.75 Cyl -00.75 Axe 080Ez volt 7éve:jobb Dia 70 Sph -01.50 cyl+01.50 Axe 090
bal Dia 70 Sph -01.50 cyl+01.00 Axe 090 -
H_András
tag
válasz
ferkoboy #2104 üzenetére
Engem érdekelne az ajánlás, aktuálissá vált nálam is új szemúveg készíttetése. Utoljára öt éve voltam, kettő teljesen egyformát csináltattam akkor, pár napja egy szerencsétlen mozdulat folytán elpattant a fém keret a másodikon is (az első két éve szenderült jobblétre). Ofotértes volt, bementem most, teljesen elzárkóztak mindennemű segítségtől a sérült keret javítását illetően, természetesen nagyon készségesek lettek volna ha új szemüveget készíttetek, de nagyon nem tetszett a hozzáállásuk. Egy idős úr megforrasztotta nekem a keretet, de nem ugyanaz, úgyhogy eldöntöttem, kell az új szemüveg. Neten átfutottam nagyjából milyen lehetőségeim vannak, de mások tapasztalataira szívesen hagyatkozom
sima egyszerű kis távollátó vaksi vagyok, 2.5-ös mindkét szemem, általános napi használatra kell majd.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
omegaspec #2097 üzenetére
Pont középen (a szemed előtt) nem lehet. A közepétől kb 17-17mm-re már igen... Lézergravír gyári jelölés.T
Többfókuszú a szemüveged, vagy sem? (munkaszemüveg? multifokális szemüveg?)Mert sima egyfókuszú olvasónál a készítőjén múlik részben, hogy hová sikerül elhelyezni...
-
ferkoboy
senior tag
A dioptria "csak" egy dolog.
Ugyanabba a keretbe került az új lencse is? Mert magától a rétegtől nem fájhat a fejed.
Nem mindegy ugyanis a lencsék centrálása, a keretben a lencsék dőlésszöge,azok síkjainak egymással bezást szöge (keret íveltsége) sem.2. Cylinder:
Ugyanazt a szemüveget fel lehet írni + cylinderrel, és - cylinderrel is.
(Ha mondassz konkrétumot, akkor megmondom, hogy az ugyanazt takarja e.)Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
weres78 #2100 üzenetére
Nem véletlen találták ki, legyen szó Blue Control-ról, Crizal Prevenciáról, vagy BlueProtect-ről. (barátod a google, utána tudsz olvasni mindegyiknek a gyártóknál)
Régebben az "Office" színezésekkel volt csak kiszűrhető a fénynek a 'káros' ún. ibolyakék spektruma. Ezek is léteznek mind a mai napig.Ellenben egy pontos vizsgálatot, és egy jól meghatározott dioptriát nem helyettesít semmilyen réteg. Ez ugyanis mindennek az alpja.
- Ferkó
-
weres78
senior tag
Gyakorlatban ennek a BlueControl lencsének van valamilyen haszna, vagy csak vakítás?
Ha esetleg megmondanátok, milyen anyagból érdemes lencsét készítettni mindennapos használatra, sok monitor, szem számára megerőltető munkára, nagyon hálás lennék...
Köszönöm előre is! -
samen
csendes tag
Sziasztok!
Nekem két kérdésem lenne,remélem valaki tud segíteni.
1:Egy hete csináltattam egy új szemüveget aminek értékei ugyan olyanok,mint a réginek.A különbség csak annyi,hogy van rajta blue control réteg.Viszont sajnos nagyon megfájdul tőle a szemem.És nem értem miért,hiszen szinte ugyan az.Lehet csak állítani kellene rajta?
2:Az miért van,hogy cilinder régen + volt (olyan 7éve),most viszont - os,ez mitől van?
Válaszokat előre is köszönöm! -
omegaspec
újonc
Sziasztok! Érdeklődnék ,hogy az olvasó szemüvegem lencséjén pont középen a látómezőben van a Rodenstock jele gravírozva,aki készítette azt mondja,hogy ez normális,de engem zavar.Van valakinek hasonló tapasztalata? Köszi
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Ideje lenne a lassan 4 éves szemüvegemet lecserélni, mivel elkezdett lekopni a tükröződésgátló réteg a lencsékről és baromira zavar a munkánál (monitor előtt ülök napi több órát, grafikai munkát végzek).
Eddig kétszer készítettem a Vision Express-ben (Westend) szemüveget és meg voltam velük elégedve, de sok rosszat is hallottam már róluk.
Nektek mi a véleményetek? Hol érdemes szemüveget csináltatni?
-
rushty
őstag
válasz
ferkoboy #2093 üzenetére
Az optikai betéttel ellátható sportszemüvegekről pedig a véleményem is attól függ, hogy milyen a kialakítása a dolognak.
Fogalmam sincs mennyire machinálható.Persze itt is az optikai részt (betétet) nem árt a te paramétereidnek megfelelően egyedileg elkészíteni.
Ki tud ebben segíteni, ha megvan az adott keret és betét? Mint laikus engem is ez aggaszt, hogy mennyire személyreszabottan használható, hisz mindenki ugyanazt kapja gyárilag alapból, ha nem állítja be. De mit lehet rajta állítani.
(Meg hogy előtte van az üres üveg vagy hogymondjam, de az csak nem zavaró, vagy igen?).
-
ferkoboy
senior tag
Ha új a lencse, s csak a keret használt [más(é)], akkor az egészen más sztori.
Persze nem árt azt pontosan fel is jelölni, és annak megfelelően elkészíteni. Illetve a keretet is a te fejednek megfelelően beállítani (adaptálni).Az optikai betéttel ellátható sportszemüvegekről pedig a véleményem is attól függ, hogy milyen a kialakítása a dolognak. Persze itt is az optikai részt (betétet) nem árt a te paramétereidnek megfelelően egyedileg elkészíteni.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
baani59 #2091 üzenetére
A rossz (?) köztes távolságra való látásodat így elsőre meg merem kockáztatni, hogy a túlontúl rövid csatorna okozza. 11mm. A "normál" ennél a típusnál 14mm. Kvázi hamarabb ér el a távoli dioptriából a közelibe - rövidebb úton futja be ezt a dioptria változást.
De nem ártana egy Polateszt.
Szemész - nem mindegy ki volt az.
Ha szemészt akarsz, aki Polatesztet is használ, akkor dr. Pálfia Judit lesz a te embered.
Ha "jó lesz" optometrista is, akkor tudok mást is ajánlani.Üdv: Ferkó
-
baani59
aktív tag
válasz
ferkoboy #2080 üzenetére
Majdnem 40 éve hordok szemüveget, pár szemorvos és optikus foglalkozott már velem.
Elképzelhető, hogy a "heterophoria" rejtve maradt?
Ha megemlítem a szemorvosnak, hogy célzottan azt keresse, gondolom csak megtalálja.A mostani szemüvegem adatait és tapasztalatait felhasználva lehetne jobb látásélményt nyújtó szemüveget készíteni?
Az a problémám, mint 2 éve - a marketing minden optikában jó - de az elkészült szemüveg nem biztos.
-
rushty
őstag
válasz
ferkoboy #2087 üzenetére
Visszaolvasok szívesen, de mégis nagyvonalakban?
"Dioptriázható napszemüveg választékunk híres a magas minőségről és a vonzó designról. Az egy mozdulattal beilleszthető optikai keret szabadságot jelent mindenki számára! Kényelem, praktikum egy napszemüvegben! Széles választékban kapható dioptriázható napszemüvegek. Sok estben dioptriás napszemüveg, kifejezést használnak a dioptriázható napszemüvegek esetében is."
Meddig lehet hordani ilyen "csatolósat", hétköznapi használatra ugyancsak nem alkalmas? -
rushty
őstag
válasz
balazsbence #2086 üzenetére
Lencse az épp megfelelő dioptriával lenne (mármint az nem használt).
-
rushty
őstag
Használt szemüveggel kapcsolatban mik lehetnek a buktatók? (mínuszos) Mire érdemes odafigyelni?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
literati #2082 üzenetére
Nem , az üveg-üveg fényre sötétedő lencse pont hogy nem UV-ra sötétedik, hanem fénymennyiségre (ezüst-halogenid szemcséket tartalmaz, ami magában az üveg alapanyagban van benne) Kvázi nem réteg, mint az AntiReflex rétegek. Ugyanis ez utóbbit vákuumgőzöléssel viszik fel a lencse felszínére. Azaz a felszínén lesz, tehát le tud kopni, tud sérülni.
-
ferkoboy
senior tag
-
ferkoboy
senior tag
válasz
balazsbence #2076 üzenetére
Tudom, még a domináns szem megadása is szükséges a rendelésénél...
Ettől függetlenül nem várnék épp ettől egetverő előrelépést a MyStyle-hoz képest. Sokkal valószínűbb a rosszul centrált lencse, vagy egy rejtve maradt heterophoria megléte. -
literati
tag
válasz
balazsbence #2078 üzenetére
No, akkor így marad, majd megszokom...
-
ferkoboy
senior tag
válasz
baani59 #2069 üzenetére
Szerintem nem a MyStyle-al lesz ott a gond. (mint típus)
1. Nem pontosan illesztették a lencséket a keretbe (nem pont oda kerültek a kívánt pontok, ahol te épp kinézel a szemüveglencséiden.
2. Nem ártana inkább egy POLATESZT vizsgálat. Lehet a háttérben valami heterophoria áll.
3. Szerintem nem lesz (annyival) jobb látásélményed a Varilux-S design lencsében sem. Én inkább az első két pontban leírtakra koncentrálnék első körben.
-
literati
tag
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy olyan problémám, hogy most csináltattam egy fényre sötétedőt, üvegből. Azonban az AR rétegre nem kérdeztem rá, nekem túl egyértelmű volt, hogy az ilyennél automatikusan van (Hoya lencse). Azonban nincs rajta, veszettül tükröződik, és ez zavar is. Vajon üvegre utólag feltehető? Vagy reménytelen? Mindenesetre Hétfőn viszamegyek az üzletbe. Ha valaki tudja, hogy mit lehet tenni, javaslatát köszönöm! -
igy013
újonc
Sziasztok!
BlueControll réteggel vásároltam HOYA távolra látó lencséket egy hónapja.
Erős fényforrások esetén a másolatuk is megjelenik a látómezőmben, kék színben.
Vezetéskor nagyon zavaró. Akkor is megjelennek, ha előre nézek, akkor is, ha a tükörben nézem a mögöttem haladó autókat.
Az optikában mondtak olyat, hogy lehet, megszokom. Ez nem jött be, továbbra is zavarnak a kék foltok.
Majd javasolták, hogy vizsgáltassam be a lencséket.
Kinek mi a véleménye, meg lehet ezt szokni, vagy ha nem sikerült egy hónap alatt, akkor ne is reménykedjek?
Jövő héten előreláthatólag keveset vezetek - ilyenkor inkább elvagyok szemüveg nélkül -, próbálkozzak a bevizsgálással?
Van már valakinek tapasztalata hasonló ügyben? -
baani59
aktív tag
Sziasztok,
lassan két éve hordom a Hoyalux ID Mystyle progresszív lencsés szemüveget.
Jó-jó, de nem az igazi. Lehet, hogy bennem van a hiba - bizonyos helyzetekben észre sem veszem, hogy rajtam van, máskor meg állandóan keresni kell az éles képet. Pl. az olvasási távolságban levő monitor csak egy viszonylag keskeny sáv éles, illetve ha oldalra kell néznem, mondjuk egy útkereszteződésben, mintha nem is lenne perifériás látásom, homályos minden.Állítólag ezeket a lencséket folyamatosan fejlesztik...
Sokat reklámozták tavaly a Varilux S 4D nanoptix technológiás lencséket.
Van valami információtok/tapasztalatotok róla? Mennyi lehet az ára?
Két éve, amikor a Hoya lencsés szemüveg 150k volt, betévedtem egy Variluxal foglalkozó optikába, megajánlottak valami szuper "konfigurációt" (sajnos nem emlékszem, hogy mi volt) 260k forintért.Most is kb. erre számítsak?
-
eladohardver
őstag
válasz
Lackooo84 #2064 üzenetére
Közben csináltattam másutt egy szemvizsgálatot ahol valami 1.75 dioptira lett 1 helyett ... De az offotértben is megvizsgált az optomerista hölgy ... Mivel első szemüveg ezért Írt fel kisebb dioptriát... (kb ilyesmit mondott a szemorvosom is sztk-ban, és az optomerista az offotértben) anyway tökéletesen látok vele...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
eladohardver #2063 üzenetére
Soha nem vizsgáltatnám magam Sztk.-ban, az Ofotérben, és az Opti markt-ban is profin vizsgáltak, tartott majd 30-45 percig.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
eladohardver #2061 üzenetére
Nem fog ártani, csak éppen szerintem lehetne azon a jobbon még javítani plusszban ( a felírthoz képest, kis akarással, és nem 5 perc alatt történő vizsgálattal)!
-
eladohardver
őstag
-
ferkoboy
senior tag
válasz
eladohardver #2058 üzenetére
Szia!
Igen, jól mondta balazsbence .
A felírt - rendelt lencse ugyanaz lesz, mint a készülő.
pl. jobb oldal esetén
(0,00) sph -1,00 cyl 180' ez teljesen ugyanaz, mint a -1,00 sph +1,00 cyl 90' (csak máshonnan közelítve meg a dolgokat)Ellenben a mért (refrakció) érték, és a rendelt szü. között azért elég jelentős az a különbség. Főleg a jobb szemednél. Sajnos bevett gyakorlat, hogy kevesebbet írnak fel, mint amennyi tényleg kellene. Ez van amikor indokolt is, de az esetedben én így látatlanban meg merem kockáztatni, hogy nem okvetlen szerencsés dolog.
(Én annak a híve vagyok, hogy ha egyszer már van eltérés, akkor azt pont annyira kell korrigálni, mint amekkora annak a "hibának" a mértéke. Tehát egy hétköznapi példával élve:nem adok egy 42-es lábra se 43-as cipőt, se 41-eset, hanem ami arra valóban jó. De ez nem volt kérdésed, úgyhogy nem is ragozom ezt tovább.)Üdv: Ferkó
-
balazsbence
senior tag
válasz
eladohardver #2058 üzenetére
Szia!
megfelel a dptr, csak a cyl előjele más. A lényeg, h a felírtnak megfelelőt kaptál. -
eladohardver
őstag
Üdv! Tiszteletem a fórumlakóknak és legfőképp Ferkoboy-nak.
Életemben nem hordtam szemüveget 33 éves létemre nemrég derült ki ptosis műtét előtt, hogy astigmiám van...
Tegnap előtt elmentem ofotértba az sztk-s papÍrommal, amit Dr. Melegh Györgyi adott... (sok helyről hallom hogy dicsérik).
Viszont a megrendelő lapon más értékeket látok...
Mivel nem értek hozzá gondoltam mutatom annak aki igen, rendben van ez Így?
Szép napot!
-
ferkoboy
senior tag
Maradjunk akkor annyiban, hogy számomra az elmondottak mást mondanak.
Kár ebbe belekeverni mást. Persze egyetértek, hogy kint jobban lehet keresni, de ennek ahhoz semmi köze nincs, hogy a minőség az igenis pénzbe kerül. És igaz ez mind itthon, mind külföldön egyaránt.
Ott sem lehet 18e-ért 1 pár Sensity-t venni, és itt sem. A Maxxee-ből ellenben lehet. Pont.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest