Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1151) inf3rno válasza butch3r (#1150) üzenetére


inf3rno
nagyúr

De, ezt anno úgy árulták, hogy ez lábra formázható, de jó eséllyel csak kamu volt.

Beszéltem közben a kölcsönzőssel, azt mondja, hogy amit néztem csavarantyú az az oldalsó dőlését állítja, ha valaki x vagy o lábú, szóval nem lehet mit kezdeni vele. Azt javasolta, hogy vegyek 4 csatosat legközelebb, mert az jobban variálható, és olyat, ami eleve nagyon kényelmes. Ezt meg szinte nulla eséllyel el lehet adni. Valszeg olyannak jó, akinek alacsony a lábfeje és vékony a bokája. Nekem magas lábfejre és vastag bokára kínszenvedés.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#1152) Freddy76 válasza inf3rno (#1151) üzenetére


Freddy76
addikt

Nekem is elég problémás a lábfejem, a legutóbbi sícipőmre kb. 3 óra ment el. Okulva a tapasztalatokból, olyankor mentem, amikor volt időm, és a felpróbált cipőkben eltöltöttem kb. fél órát. Utána lábra formáztuk a kiválasztottat.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#1153) inf3rno válasza Freddy76 (#1152) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én úgy állok hozzá, hogy a lábfejemnek semmi baja, és a probléma a cipő gyártókkal van. :DD Kösz a tanácsot, én is rászánom majd az időt. Gondolkodok, hogy most vegyem e akcióban. Másra szántam ezt az összeget.

Buliban hasznos! =]

(#1154) akos3


akos3
addikt

Sziasztok!

Ki tervezgeti már az idei síszezont? :)

Mi most egy picit komolyabb, drágább, de autóval még nem túl messzi pályát keresünk.
Ezek alapján Nassfeld jött képbe. Gimis koromba ezer éve voltam ott, jók az emlékeim.
valaki esetleg tud javasolni mást is amit érdemes megnézni?

(#1155) Freddy76 válasza akos3 (#1154) üzenetére


Freddy76
addikt

Ha Ausztriában gondolkodsz, ajánlom a Gastein régiót. Két nagy terep (Bad Gastein-Bad Hofgastein, Dorfgastein) egymáshoz közel, és ott a közelben Sportgastein, ez km-ben kevés pálya, élményben hatalmas. Egy bérlettel síelhető mind, és még egy klassz fürdő is van ott.

Persze Nassfeld is nagyon jó, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján ott nagyobb eséllyel fogsz ki napos időt. Ha egy kicsit többet hajlandó vagy autózni, akkor Olaszország. Nekem sokkal jobban bejött, mint Ausztria.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#1156) akos3 válasza Freddy76 (#1155) üzenetére


akos3
addikt

Szia.
Igen alapvetően Ausztriában gondolkodunk.
Köszi, megnéztem nem ismertem őket. Valóban szép rendszer, bár én jobban szeretem ha nem egymás melleti rendsezrekről beszélünk. Összességében azt hiszem ez az ár már túlnő rajtunk :B

(#1157) Freddy76 válasza akos3 (#1156) üzenetére


Freddy76
addikt

Mi azon gondolkodunk, hogy az egész síelést elengedjük, több évtized után. 2020 januárjában voltunk utoljára az olaszoknál, szenzációs volt. Aztán következő évben Covid miatt nagyon nehézkes lett volna, és idén télen sem volt egyszerű. Amikor januárban a Covid miatt az iskolai sítábor (ami nagyon jó szokott lenni) kútba esett, a lemondás napján mérgemben megittam pár sört, és impulzusvásárlásba kezdtem, repülőjegyek Londonba, szállás, belépő a Warner stúdióba (a Harry Potter filmek forgatási helyszíneire). A sítábor árából végigjártuk Londont, maradandó élmény volt gyereknek is, felnőttnek is.

Most néztük, hogy az árak borzalmasan elszálltak, és felmerül a kérdés, hogy ezen a pénzen ne más jellegű élményeket keressünk inkább. Különös tekintettel arra, hogy ha most rászoktatjuk a gyereket a sízésre (11 éves), 20 év múlva azon bánkódik, hogy nem lesz hol síelni...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#1158) zolynet válasza akos3 (#1156) üzenetére


zolynet
addikt

Flachau-t vagy Zillertal Aranat javaslom, az utóbbi nálam a top volt, nagyon vissza mennék. :K

Life is too short to stay stock!

(#1159) Freddy76 válasza zolynet (#1158) üzenetére


Freddy76
addikt

Zillertal Arena mondjuk tényleg odab@sz, zseniális pályarendszer. Mondjuk arra figyelni kell, hogy időben visszaindulj, mi annyira elkalandoztunk, hogy az utolsó egy órában kamikazeként kellett menni, hogy visszajussunk arra a csúcsra, ahonnan le lehet csúszni oda, ahol parkoltunk... Ráadásul ott a közelben Hintertux, ami nagyon megér egy napot.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#1160) akos3


akos3
addikt

Köszönöm, utána nézek a javaslatoknak :)

Igen, síbérlet árak nagyon elszálltak sajnos, jobblett volna tavaly menni nagyobb pályára. (mondjuk Lachtal is jó volt pár napra azért :) )

(#1161) Freddy76 válasza akos3 (#1160) üzenetére


Freddy76
addikt

Ami még nekem bejött egy hétre: Mauterndorf és környéke. Maga a Grosseck-Speireck síterep is klassz, jó pályák vannak, emellett 15 km a Katschberg terep "központja", de a Sankt Margarethen felvonó csak 9 km, és negyedóra autózás Fanningberg, ami jóval nagyobb élményt ad, mint amit a felvonók száma és a pályák hossza alapján gondolna az ember. A több napos bérlet pár éve mindhárom terepre jó volt, és a környékbeli településeken lehet szállást találni.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#1162) akos3 válasza Freddy76 (#1161) üzenetére


akos3
addikt

Katschberg - Aineck síterepet én is néztem. Esetleg ott voltál? Mondjuk nem sokkal olcsobb mint, nassfeld, akkor már lehet hogy az jobban megéri.
Ez a Grosseck - Speiereck az milyen? Mert térkép alapján nem mondom, hogy lázba hozott a pályavezetés, de élőben ettől még lehet jó.

(#1163) Freddy76 válasza akos3 (#1162) üzenetére


Freddy76
addikt

Voltam, többször is töltöttük ott a családi síelést.

Kérdés, hogy te mit szeretsz. Van olyan ismerősöm, aki mélységesen csalódott, ha egy hét alatt kétszer kell mennie ugyanazon a pályán, én akár egész napot elvagyok 1-2 pályán, ha az nagyon jó.

Katschberg gyakorlatilag két pálya, az Aineck csúcs a pályáival, és a másik oldalon Tschaneck csúcs pályái. Az utóbbiak rövidebbek, kicsit unalmasabbak. Nekem az Aineck oldal nagyon bejön, ott bitang jó pályák vannak, az A1 pályán egymás után sokszor le lehet jönni, és nem unod meg, ott nagy menést lehet produkálni. De a másik oldalon a 11-es pálya is jó. Az átcsúszás a két oldal között problémás, van benne sétálós rész, ezért én egy hetes síelésre inkább azt tanácsolom, hogy egy nap az Aineck csúcs, St. Margarethen felől, egy nap a másik oldal.

Grosseck-Speireck hegyen a Speireck csúcsról levezető 4a pálya nagyon klassz, elég széles, elég gyors, és szép a panoráma is nagyon. Ezt tovább lehet vinni egészen a St. Michael völgyállomásig, az egyben egy elég hosszú és jó pálya, nem unod meg többedik alkalomra sem. De jók a fekete pályák, és általában a többi pálya a hegyen.

A titkos tipp Fanningberg, ami nem mond sokat, de nem szabad kihagyni. A 4, 5, 6, 8, 9 pályák nagyon jók, de remek a 13 fekete, és a Fanninghöhe csúcsról a völgybe vezető kék is.

Nem fogjátok egy hét alatt megunni ezt a három terepet, garantálom.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#1164) akos3 válasza Freddy76 (#1163) üzenetére


akos3
addikt

Köszi a részletes leírást.
Ezekre külön kell mind venni a bérletet, vagy van valami "régió" bérlet szerűség?
Igaz, mi szeretünk egy pályát kellően kiismerni, ezért rendszerint egy ilyen sielés alkalmával nem szoktunk "vándorolni". Így jött a képbe Nassfeld is, hogy azért az tartogat 5 napnyi síelést.

Eddig jellemzően olyan 25-40 km-es pályarendszereken voltunk 3-4 napokat. Mindig találtunk olyat ami bejött a tudásunknak, nem baj ha többször kell lemenni rajta. tavaly Lachtal nagyon pozitív csalódás volt. Igaz sokat tett hozzá a pályaszállás is, de jobban éreztük magunkat, mint a nála nagyobb Murauban.

(#1165) kp78 válasza Freddy76 (#1163) üzenetére


kp78
addikt

+1 Fanningbergre.
Nagyon szeretem. :K
Grosseck is jó, bár oda tavaly nem jutottam át.

@ #1164 akos3
Ez a Lungau régiós bérlet >> [link]

(#1166) Freddy76 válasza akos3 (#1164) üzenetére


Freddy76
addikt

Igen, fentebb írtam is, hogy a több napos bérlet mindenhova jó. Nassfeld nem rossz, de nekem egysíkú kissé, hiányoznak a fahatár feletti, valóban széles, jó hosszú pályák. A Carnia persze látványos 8 km-t ígér, de annak elég nagy része zergeb@sztató, snowboardosok helyenként kénytelenek lecsatolni (kivéve remek havon, jól waxolt deszkával, kellő kamikaze-lendülettel).

Ha pályaszállásban gondolkodsz, tehát nem akarsz autóba ülni egy hétig, akkor inkább Nassfeld. Ellenben ha a pályától akár pár km távolságra is laksz, akkor én inkább választanám a Lungau régiót, az már nagyon mindegy, hogy reggelente és délután 5, vagy 15 percet autózól. Tipp: St. Michael a legjobb választás, innen indul az egyik kabinos a Grosseck-re, és ez elég közel van mindenhez.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#1167) akos3


akos3
addikt

Sorra nyitnak a sípályák!....

Ki merre tervezi idén :) ??

(#1168) inf3rno válasza akos3 (#1167) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem anyagilag most nem fér bele, talán Eplény lesz, az itt van a szomszédban, bár nem egy nagy élmény. Barátnőmet viszont meg akarom tanítani, arra pont jó lesz.

Buliban hasznos! =]

(#1169) butch3r válasza akos3 (#1167) üzenetére


butch3r
senior tag

én tegnap jöttem haza 4 nap Kitzsteinhorn-ról.
szerencsére már egész sok pálya nyitva volt, szerdán mentünk előtte napokban esett vagy 80centi.
2 nap inkább felhős, ködös idő volt, fenti pályákon (4a, 4b, 1) keveset lehetett látni, de 6-oson (kristalbahn felvonó végétől annak aljáig) már jó volt, illetve ennek folytatása a 11es egészen le a Langwiedbahn-ig szintén jó volt.
2 nap meg príma, napsütéses gyönyörű idő volt, 4a-4b pálya most a megszokottal ellentétben szerintem kevésbé volt jól síelhető, ennek egyik oda a sok versenyző illetve az ő edzésükhöz lekerített rész miatt volt (pálya 2/3a le volt nekik kerítve) így a tömeg kevesebb részen volt, jobban széttúrta.
vasárnap volt a másik jó idő, ekkor már edző versenyzők se voltak, elég nagy tömeg volt de felvonóknál szépen eloszlott sehol nem kellett néhány percnél többet várakozni.




mennék vissza, nem volt elég. Sajna január végéig várnom kell rá de így is jól indul a szezon

[ Szerkesztve ]

(#1170) kp78 válasza butch3r (#1169) üzenetére


kp78
addikt

Szuper képek, irigykedek.
Nekem is nagy kedvenc Kaprun. :)
Volt, hogy szezonkezdésre és szezonzárásra is sikerült ott egy pár napos csúszás.
Egyszer szerintem idén is megnézem. :D
Ott is lett dinamikus jegyár? :U

(#1171) butch3r válasza kp78 (#1170) üzenetére


butch3r
senior tag

Elvileg nem lett az.

En eveset vettem, ki kell maxolni :D

(Egyik legszebb emleku (szezonzaro) sielesem a 2021 junius eleji. Zsenialis volt 14ig csuszni a nyari napon, majd utana korbe bringazni rovid gatyaban a Zell am See tavat)

(#1172) kp78 válasza butch3r (#1171) üzenetére


kp78
addikt

Éveset vettél úgy, h M.o-n élsz?
Hány nap síelésnél éri meg az éves? :U
Nekem április volt a legkésőbbi, mikor ott szezont zártam :)

(#1173) butch3r válasza kp78 (#1172) üzenetére


butch3r
senior tag

Ez a kartya (superskicard) 13 14 napnal.
Alpin card ( ez csak kaprun, zell am see es hinterglemmbe jo) mar 11napnal.
(Ha elovetelben veszed a berletet, nem elovetelben plusz 1 nap kb)

[ Szerkesztve ]

(#1174) akos3


akos3
addikt

Sziasztok!

Tud valaki friss infót, hogy mi lett a szerencsétlen srác ügyével aki nemrég elkaszált a Muraun a felvonón jópár embert? :F

(#1175) kp78 válasza akos3 (#1174) üzenetére


kp78
addikt

[link]
Itt épp erről beszéltek. :U

(#1176) akos3 válasza kp78 (#1175) üzenetére


akos3
addikt

Jó, de a kérdésemre nem kaptam választ ebből.

(#1177) inf3rno válasza akos3 (#1174) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ilyen egyszer nekem is összejött léccel. Valamiért a tányérosakkal nem ment, meglazult a kábel, mert nem dőltem bele rendesen, aztán a végén leestem róla. A vizisí sem ment, ott meg elrántott ugyanezért. Itt is valami hasonlót látok, bár nem látom mennyire feszes a kábel a videón. És akkor nem kezdő voltam, amikor sikerült összehozni. Ott nem lett baja senkinek, vagy legalábbis nem tudok róla.

Buliban hasznos! =]

(#1178) kp78 válasza akos3 (#1176) üzenetére


kp78
addikt

Sajnos valóban nem.
Mikor linkeltem még én sem láttam, bár sejthető volt, h ebben nem lesz rá válasz.
Bocsánat, ha amiatt nézted/hallgattad végig, és csalódnod kellett.
Az imént néztem meg én is, és azt kell mondjam, h lehet nem éri meg a 30 percet rááldozni. :U

(#1179) akos3 válasza kp78 (#1178) üzenetére


akos3
addikt

Tekerve néztem, úgy hogy nem olyan gáz ;)

Ha valaki tud valamit, majd írja meg, érdekel H lett e jogi következménye az esetnek v sem. Továbbá a sérültekről se tudni semmit...

(#1180) bandus válasza akos3 (#1174) üzenetére


bandus
veterán

en inkabb kretennek mondanam, nem szerencsetlennek :U

nade ki merre siel a szezonban, elegge pang a topik :)

mi eppen egy hetet vagyunk a paradiski palyain franciaorszagban, oriasi ez a rendszer a korabban ismert osztrak palyakhoz kepest. sajnos az ido netto szivas, folyamatos hoeses, szel es kod. ha a 6 nap vegen lesz 4-5 ora napsutes annak mar orulni fogok :U

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1181) butch3r válasza bandus (#1180) üzenetére


butch3r
senior tag

jövő hét vége kaprun, aztán februárban 3 nap Loser, majd sajnos megint lesz 1 kis szünet márciusig :( ott majd 5-6 nap flachau majd 5 nap saalbach. és vszeg vége is a szezonnak (bár 1 húsvéti kaprun még nincs kizárva)

[ Szerkesztve ]

(#1182) bandus válasza butch3r (#1181) üzenetére


bandus
veterán

azert ez nem keves havon toltott ido lesz :K nekem eddig meg egy tiroli hetvege van fixalva, de csak a kisebb axamer lizum siterepre, az idei szokasos nassfeldi turank meghiusulni latszik, de par nap meg biztosan osszejon majd itt-ott.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1183) butch3r válasza bandus (#1182) üzenetére


butch3r
senior tag

minimálisan azért aggódom a tavaszi hóviszonyok miat, korábbi években nem volt rossz, sőt napsütéssel együtt a legjobb a tavaszi sí (számomra) de idei szezon olyan rosszul indul ezzel a meleg januárral,hogy van bennem félelem.

nassfeldért különösen kár, 1x voltamés kimondottan pozitívan emlékszem rá vissza

(#1184) goccer válasza bandus (#1180) üzenetére


goccer
aktív tag

Melyik oldalon vagytok? Vagy mindkettő? :D Én imádtam ezeket a nagy francia terepeket, de sajna már jó pár éve csak Ausztriáig jutunk. Az utolsó francia élmény az pont egy januári La Plagne volt, emlékszem akkor is sokat havazott, viszont aztán hatalmasakat lehetett szűzhavazni, csomó fasza free ride zóna van. Adtam a csomó zenés bulis hüttét is, bár abban a kategóriában nekem Les2Alpes - Le Pano a csúcs :D

Idén nekünk is Kaprun lesz csak egy hosszú hétvégére március elején.

(#1185) szebe válasza bandus (#1180) üzenetére


szebe
őstag

La Plagne megvolt 2x is, egyszer január közepén, egyszer pedig március közepén. Mind2x hibátlan volt. A "gleccser" rész nagyon jó tud lenni, ha az időjárás is kegyes.
Alapvetően bírtam, de a másik oldal (Les Arcs) izgalmasabbnak néz ki. Sajnos egyik alkalommal sem volt kiegészítésünk. Na meg a "központi" szállás miatt (Plagne Village) elég necces lett volna átérni, és értékelhetően besíelni a túloldalt. Akkor már inkább eleve oda kell szállás :D

Meg Tignes-be mennék vissza. Amikor voltunk, épp leszakadt az éves hómennyiség kb, feljutni alig tudtunk, aztán 2 napig alig volt nyitva valami, mert takarítottak. A gleccser ki se nyitott azon héten.
Itt egyébként szintén az a gond, hogy rohanás, ha az egész terepet be akarod síelni

[ Szerkesztve ]

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#1186) bandus válasza goccer (#1184) üzenetére


bandus
veterán

mindkét oldalra volt bérletünk egész hétre, de érdemes azt is tudni, hogy amennyiben csak az egyik oldalra van, akkor is kérhetsz egy napos kiegészítést ingyen, hogy megnézd mit tud a másik síterep. nekem ez volt az első francia síélményem, írok pár sort, hátha másnak hasznos lesz az összehasonlítás ausztriával.

**** pozitívumok ****

méret: ez valakinek fontos, valakinek nem, de óriási pályarendszerek vannak, ez a paradiski a második legnagyobb, még a nagy osztrák terepekhez képest is óóóriási. képes nyomást is helyezni az emberre, hogy mindent be akarjon síelni. ezt én is igyekeztem megtenni, de minden nap visszatértem 1-2 óra rejéig a kedvenc pályámra gyakorolgatni, most éppen a short turnöket :)

szállás: sok rosszat hallottam a kicsi francia szállásokról, de a miénk remek volt, látszott rajta a szervezőnk 20+ éves tapasztalata. 7en teljesen jól elfértünk egy 8 személyesnek mondott, 3 szobás apartmanban, és a közösségi tér is teljesen használható volt. de ez ahogy hallottam továbbra sem az átlag, így jól meg kell nézni hova foglal az ember. az elhelyezkedése is jó volt les cohes-ben, közel volt a valois express ha át akartunk menni les arcs-ba, de könnyen elérhető volt la plagne legvége is.

hütték: zseniálisak az itteni hütték, mind hangulat, mint kínálat szempontjából. felüdülés az osztrák létesítményekhez képest. gasztronómiailag óriási választék van, minden fogásra nézve. italokból sokféle sör, természetesen rengeteg bor, pezsgő, stb. elérhető, akinek ez fontos. árak szempontjából azért drágább, mint a sógorok. 7-8 euró között mozogtak a kisüveges sörök, az apátsági, extrább sörök inkább 10 eur, desszertek 10 eur környéke, főételek 18-30 euro között, de pl 21-22 euróért egészen jó marha steak-et lehetett kapni körettel, mártással, stb. kávék 4-5 eur környéke. de ismétlem, a választék, a hangulat, mind-mind top kategória. és a minőséggel sem volt sosem gond.

**** negatívumok****


távolság: ez is nagyon egyéni, hogy ki hogyan visel 16-20 óra buszozást, vagy 10-12 óra autózást. nekem busszal hosszú volt, pedig nem bp-n szálltam fel, de így is fájt már mindenem :)

minőség: a másik negatívum amit hallottam a francia pályákkal kapcsolatban, az a minőségük. ebben sajnos igazat kell adjak. ratrak nyommal elvétve találkoztam csak, sok helyen csúnyán buckásak, jegesek voltak a pályák. a jelölésekkel sem értettünk mindig egyet, nagyon sok kék pálya inkább piros volt, zöld pályák szinte nem is voltak. ez ismét egyéni preferencia, az én kedvenceim a meredekebb kék, könnyebb piros pályák, ahol tudok magamban gyakorolgatni mozdulatokat (pl. az abszolút kedvencem a két párhuzamos pálya a hosszú csákányos felvonó két oldalán kaprunban). ebből kevés volt. és családoknak, gyengébben síelőknek sem volt feltétlenül ideális a terep.

infrastruktúra: ez ismét egy fájó pont volt. a liftek összehasonlíthatatlanul rosszabbak, mint pl. ausztriában. lehajtható bubi talán csak 1-2 liften volt, ami baromi jól jött volna 3 napnyi szakadó hóban, süvítő szélben, fűtött ülésről nem is hallottak (ez azért ausztriában is extra). a kabinos felvonók is elég gyengék, lassúak, sok pedig nagyon kényelmetlen. szép időben azért ezeken is túl lehet lendülni. plusz azért a napijegy alig-alig drágább, mint ausztriában és ebből a pénzből kell 3-4-szer nagyobb pályarendszereket üzemeltetni.

néhány kép a teljesség igénye nélkül:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]

következő állomás axamer lizum innsbruck mellett, két hét múlva, aztán semmering, aztán egy barátnős síelés még nem tudom hol, minél közelebb bécshez, tekintettel arra, hogy teljesen kezdő (semmering talán jó erre, vagy hochkar, murau), és remélhetőleg még egy obertauern+turracher höhe kombináció is belefér márciusban, vagy persze kaprun.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1187) butch3r válasza bandus (#1186) üzenetére


butch3r
senior tag

te is jó sok havon töltött napot hozol össze :)

mi barátnővel februárban Loser-be megyünk, kicsi rendszer, de 3 napra pont elég, sielok.hu-s vélemények alapján jó kis pályákkal és ritkán nagy tömeggel.
bécstől kb 3 - 3,5 órára van.
február második hétvégéjén megyünk, majd írok beszámolót

az a kapruni pálya nekem is nagy favorit :)

(#1188) bandus válasza butch3r (#1187) üzenetére


bandus
veterán

megnézem én is, bár már kicsit messze van, de hátha ki lehet fogni valami jó szállást :Kigyekszem minél többet síelni, ez volt az egyik motiváció, hogy átköltöztünk a határ túloldalára :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1189) szebe válasza bandus (#1186) üzenetére


szebe
őstag

A szállás az ilyen. Általában az apartmanra megadott kapacitás -2 fővel érdemes számolni, amennyiben nem akar valaki a nappaliban a kihúzható "ágyon" aludni (általában az erkély mellett, a ki tudja milyen nyílászáróval). Régen simán bevállaltuk, ma már tuti kifizetnénk az üres ágyat (ezzel ahogy látom azért normálisak, és nem teljes árat számolják rá, ha jelzed, mert ugye -síbérlet).
Viszont az utánozhatatlan, hogy szinte csak olyan szállás van, hogy a tárolóból kilépve csatolsz, és mehetsz.

A minőség is jogos, de ezt sose értettem. Minden nagyobb felvonó felső állomásán parkol 2-3-4 ratrak, simán meg lehetne dolgozni este a pályákat (ha van elég ember). Azért a központibb, népszerűbb pályákon végigmennek naponta, de a többin simán lehet, hogy 2-3 naponta csak.

Az infrastrukúrára az lenne a tippem (aztán max hülyeség), hogy itt sok esetben ott kezdődik a falu, ahol az osztrák hegytető van (2000m környéke). Ott meg azért többet kell elviselnie a technikának. De tény, hogy az alsóbb régiókra sok helyen ráférne a fejlesztés.

Nem volt nagyon rossz egyébként "lenti" faluban megszállni? Nem szoktuk szeretni, mert a hazacsúszásra sok esetben csak amolyan "valami legyen" pályákat szoktak kijelölni. Látom voltatok a "déli" oldalon, na ott egyszer lementünk Champagny-ba. Egyszer.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#1190) Revolit


Revolit
senior tag

Sziasztok! Elég pangás van, pedig szezon van! :)
Mik a vélemények Szlovák pályákról? Pl. Chopok. Valahogy kimaradt nekem is meg összes síelő ismerősnek. Ár értékben Franciaország nyerő, de az a 16-20 órás buszút kicsit sok. Sógorék azért nem épp olcsóak, Eplény meg... hát, egyszer voltam évekkel ezelőtt, azóta se volt kedvem visszamenni :(
Szóval ha 2-3 napra elugranák síelni, igazaból akár jó választásnak is tűnik. Voltatok már? Vagy inkább (nem is annyival) drágábban Osztrákok?

(#1191) zapikanka


zapikanka
tag

Sziasztok!

tavaly és idén is kipróbáltuk a síelést és nagyon bejött, összesen 4 alkalommal voltunk eddig pár napokra, kék pályákon mentünk legtöbbet, egyszer próbáltunk egy pirosat, de az nem volt élvezetes a jelenlegi tudásszintünkkel.

Eddig béreltünk léceket és cipőt, de gondolkodom rajta, hogy legalább egy cipőt veszek, mert azzal van a legtöbb macera.

Tudnátok ajánlani kezdőnek olyan cipőt ami ár-érték arányban erre a felhasználásra/tudásszintre megfelelő lenne?

Árakat néztem, itt is határ a csillagos ég, de nem gondolnám, hogy 100+ ezer forintért kéne az évi 2-3 síelésre cipőt vennem, bár mivel nem értek hozzá, meggyőzhető vagyok. Jelenleg ilyen 50k HUF körül lőném be azt az árat, amiért nézelődnék.

Köszi,
Z

(#1192) Freddy76 válasza zapikanka (#1191) üzenetére


Freddy76
addikt

Ezt én is bejártam. A kölcsönzős cipőktől jött egy olcsóbb Nordica, majd egy drágább, magasabb flex-indexű Head. Amikor ezzel először mentem ki a pályára, nem értettem mi történik, de a haverok sem nagyon, megkérdezték, hogy a két héttel ezelőtti síelés óta hol vettem napi 8 különórát. Más szintre emelt egy igazán jó cipő, ott éreztem először, hogy a léc azt csinálja, amit akarok. Szóval én kezdő szinten is egy jobb cipőt ajánlanék, ez sokáig jó lehet.

Ami viszont gond (bár nem tudom mennyire az), hogy inkább a kisebb boltokban van meg az a szakértelem és türelem, ami az igazán jó cipő megtalálásához kell (a legutolsó cipőmet a TandT-ben vettem, kb. 2 óráig tartott), a nagy sportboltok, Decathlon, Hervis, Intersport erre kevéssé alkalmasak.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#1193) zapikanka válasza Freddy76 (#1192) üzenetére


zapikanka
tag

Köszi a választ! Igen, erre én is gondoltam, hogy budapesten az egyik kölcsönzőben 1,5 óra nem volt elég egy olyan cipőhöz amire magabiztosan azt mondtam volna, hogy na jó ebben tudok 4 napot síelni úgy, hogy tuti jó lesz. Ezért hagytuk és inkább a pálya mellett kölcsönöztünk, mondván ha esetleg nem jó akkor vissza is tudom vinni és próbálni egy újat.
Így is lett, mivel hiába tűnt jónak léc nélkül, amint felvettem és mentem vele egyből éreztem, hogy a léc nem azt csinálja amit akarok (Nyilván ez néha abból is adódik, hogy kezdő vagyok :D). Miután visszamentem próbáltam egy másikat és azzal mérföldekkel jobb volt.

Na már most a félelmem az amit te is emltettél, hogy lehet, hogy egy cipő a boltban jónak tűnik, de mi van ha rajtam van a léc akkor derül ki, hogy mégsem az igazi. Ehhez kell tényleg olyasvalaki aki síelt már és tud segíteni.

(#1194) zapikanka


zapikanka
tag

Használatakban érdemes gondolkodni? Vagy ha "betörte" valaki a cipőt a saját lábára onnantól igazából csak szerencse kérdése, hogy nekem pl jó lesz-e.

(#1195) goccer válasza zapikanka (#1194) üzenetére


goccer
aktív tag

Próba nélkül ez bármelyik bakancsra igaz, nem csak a használtra. Menj el egy szakboltba és majd segítenek. Próbálj fel 5-6 cipőt, szerintem kezdőként nincs jobb opciód nem érdemes ezen többet pörögni. Max ha találsz egy kényelmes típust de túl drága, akkor még meg lehet próbálni egy használtat találni belőle.

(#1196) zapikanka válasza goccer (#1195) üzenetére


zapikanka
tag

Köszi szépen!

(#1197) szebe válasza Revolit (#1190) üzenetére


szebe
őstag

2-3 napra nem rossz választás, és ha van lehetőség, akkor ne hétvégén menjetek. Meg imádkozzatok, hogy ne fújjon a szél :)

Hazaiakkal sincs gond szerintem, helyén kell kezelni őket. Arra jók, hogy nagyobb túra előtt, vagy az ínségesebb időkben átmozgasd magad fél-1 nap alatt.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#1198) kp78


kp78
addikt

Ha jól gondolom nem minden sípályán van online jegy (kedvezőbben) elővételben.
Két helyet néztem, egyiknél nincs a honlapon online jegyvétel, a másiknál van, de nem látom, hogy érdemes lenne előre vásárolni.
Kaprun (Kitzsteinhorn) online jegy bármennyivel nézem előbbre a napot, mindig 66€. Ha jól tudom, reggel a kasszánál is ennyi, vagy több?
Vagy mindenképp csak több napos jegy/bérlet esetén van kedvezmény?
Turracher Höhe, Lungau régió, Zauchensee, Kaprun lenne érdekes számomra.

[ Szerkesztve ]

(#1199) bandus válasza kp78 (#1198) üzenetére


bandus
veterán

nem igazán jellemző ausztriában az online kedvezmény a jegyekre, csak több napos jegy esetén tudsz néhány eurót fogni, de már ez sem nagyon jelentős. szóval nyugodtan vedd meg helyben, ha az kényelmesebb, nem fogsz tudni sokat spórolni rajta. drága lett a síelés.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1200) kp78 válasza bandus (#1199) üzenetére


kp78
addikt

:R
Sokat tudom/tudtam, h nem lehet spórolni.
Több napos jegyet sem szoktam venni azért a 2-3 €-ért amit adnak.
Csak vhol még korábban volt róla szó, h lesz mindenféle jegy, ezért figyelni kell.
Előre online, vmi flexi jegy hétköznapra ha kevesen vannak, meg ilyenek.
De amiket megnéztem helyeket, egyiknél sem találtam semmi ilyet.
Marad a kasszához járulás a síelés napján. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.