Hirdetés
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Pajac: PassMark - Intel Atom D2700
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ricshard444: Iphone 17 Pro Max - Kedves téglám
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: EP2 -> FK2
Új hozzászólás Aktív témák
-
zLegolas
őstag
válasz
zLegolas #117 üzenetére
Üdvözlet!
Nos, elkezdtem a #117-ben vázolt témát, (az mp3info valóban elő tudja csalogatni a bitrátát, köszönet érte!) de el is akadtam. A következő a helyzet:
...
for i in *.mp3;
do
bitrata=`mp3info -x $i | grep ''Audio'' | cut -c14-15`
echo ''A bitrata: $bitrata''
if (''$bitrata'' > ''64'');
then echo ''Kodolok!''
else echo ''Nem kodolok!''
fi
...
A gondom az, hogy nem tudtam rájönni, hogy az if részben az értékek összehasonlítása (és az ennek megfelelő elágazás) korrektül megtörténjen. Szerintem valami szintaktikai probléma lesz...
(A $bitrata-t kiiratva korektül megjelenik pl. a 64)
Hálás lennék, ha valaki megokosítana
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
Fogmosás közben merült fel bennem a következő kérdés.
Feladat:
szeretném egy mp3 mappa alkönyvtárainak tartalmát konvertálni 64kbps-be (szöveges anyag, zene nuku, így ez is optimális az mp3 lejátszóhoz...)
Az lenne e jó, ha csak akkor kezdene dolgozni az átkódoló, ha az mp3 fájl rátája nagyobb, mint 64kbps, az ezzel megegyező vagy kisebb állományok maradnának változatlanul.
Namármost a kérdés az, hogy hogyan tudom ezt az infót az mp3 fájlból kinyerni úgy, hogy a kapott értéket változóként felhasználhassam a scriptben?
Lehet, hogy a lame vagy a bladeeenc vagy mpg321 vagy valami ki tudja írni, otthon majd keresgélek, csak gondoltam hátha tud valaki fejből ilyen opciót/kapcsolót, megoldást...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Titán dizájn, Pro kamera és Galaxy AI-512GB
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3505, 93% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest