Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 1 / 2 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-02-10 10:14:27

LOGOUT.hu

A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8355) ρσгτσ válasza arty (#8353) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Igen. Itt kb. azt kell eldönteni, hogy ki hogyan akar nosztalgiázni. Vagy éppen milyen retro mélységekbe megy el. Mert amúgy régebbi konzolok helyett elég már egy telefon és egy emulator is. PC -vel meg szinte! a csillagos ég a határ.

Szerintem nehezen lehet azt elmagyarázni, hogy mennyire más élmény egy eredeti játékkal, eredeti konzolon játszani, ami a múltat idézi. Van akinek meg nyilván ez semmit nem jelent.

Meg aztán valahol a gyűjtögetés is egy káros(?) szenvedély. Amikor valaki már attól is elégedett lesz, hogy egy remek játékot eredetiben vehet a kezébe és felkerül a polcra.

ZX Spectrum - Commodore 64

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 1 / 2 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.