Hirdetés
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Openwrt-re van multiwan csomag (ha jól emlékszem, egyszerre 7 WAN kapcsolatot képes kezelni). Bármilyen kapcsolat lehet WAN, akár vezetékes, akár 3G, akár wifi. Beállithatod, hogy load balancing (terhelés elosztás), vagy failover (azaz másodlagos, stb.) legyen. Illetve azt is be tudod állítani, hogy bizonyos forgalom mindig egy bizonyos WAN kapcsolaton menjen.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Chas01
tag
Ha nem akarod, hogy lássanak egymásról mindent, akkor nincs rá jobb megoldás. Egyéb esetben a 842 switchként való használata a megoldás, mert akkor nem kell semmit mókolni. A 4600-ra csatlakozik olyan eszköz, ami nem a tiéd? Vagy mi az oka a nagy szeparálási műveletnek?
A zenész informatikus
-
vargalex
Topikgazda
-
-
zsolt501
nagyúr
Ott akár egy kontakt hiba is lehet az USB kábelben, vagy a routerben is, első körben az USB kábelt kicserélném, és megtisztítanám a router USB portját.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
fecus
őstag
Bocs, hogy válasz helyett kérdezek: ha nekem egy régebbi barrier breaker van fent, van lehetőségem és esélyem a beállításaimat elmenteni Luci-ból és a végleges verziót feltéve visszaállítani azt? Gondoltam ha csináltál már ilyet akkor van tapasztalatod.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
Kösz. Amit a csomagokról írtál az csak az utólag feltett csomagokra vonatkozik, ugye?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
megema
őstag
Ez lehet az OS X hibája, az SMB hirdetés általában rendben van.
Okozhatja az OpenWrt a MiniDLNA szerver lassú észlelését a hálózati eszközökön (TV, telefon)? Telefonon elmentettem a címet, az alapján azonnal el tudom érni, de TV-n ilyet nem lehet sajnos. Gargoyle 1.6.x alatt nem volt ilyen gondom, de nem szeretném visszarakni...
[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
Ma megint újra kellett indítanom a 2.4GHz-es WiFi-t, mert az egyik eszközön használhatatlanul lassú volt, miközben az eszköz szerint mindenféle érték (sávszélesség, jel, zaj) jó volt. Naplóban egy ilyen sort találtam:
[453279.260000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x008!Szóval a 12.09 is egy rakás ... akármi. Kipróbálom még a Gargoyle 1.6.x-et, azzal emlékeim szerint nem voltak gondok a WDR4300-on. Csak a WR842ND nem mindig érzékelte a rákötött nyomtatót, szóval azon marad 14.07, mert azzal hibátlan.
[ Szerkesztve ]
-
-
DzSimi
csendes tag
Abban a file-ban nekem ez van:
127.0.0.1 localhostHa bírom a ddns címet a böngészőbe, nem tölt be semmit, csak vár. Azt mondod az openwrt-s router beállításain kell igazítani? De eddig jó volt anélkül is, vagy az mindegy? Igaz, nem bridge módban van a upc-s router, hadd használják a környéken lakók az ingyenes részt..
WDR 3600 - Vargalex 1.1.7
-
DzSimi
csendes tag
Valszeg nálam is ilyesmi lehet, de vmi még mindig nem kóser.
Az etc/hosts tartalma még mindig csak egy sor
127.0.0.1 localhostAmit elmentettem a Hálózat/Gépnevek menüpont alá (gondolom ez a Network/Hostnames), az pedig a
DDNS név 127.0.0.1Mentés és alkalmazás után sem változott meg viszont az etc/hosts tartalma. Pontosan mit is írjak be oda?
127.0.0.1 localhost
<DDNS-név> 127.0.0.1WDR 3600 - Vargalex 1.1.7
-
suste
veterán
1: VLAN: hasonlóan ahogy sok routernél a switch-ből van leválasztva a WAN (eth0.1 és eth0.2), ugyan így kell leválasztani azt a portot ami külön akarsz kezelni (eth0.3)
2: mint a vendég háló (guest), csak nem a wifit csatolod rá a fizikai résznél, hanem az új VLAN -t (eth0.3)
3: tűzfalban tiltani a főrouter LAN-tpersze nem írtad melyik router, és nem mindegyik routernél van 1db switch és abból jön le a WAN, hanem van ahol külön ethernet port (eth0 és eth1)
ebben az esetben utána kell nézned a weben hogy megy a VLAN...a mi fw-inkben kicsit egyszerűbb, mert a külön webes felületen pár kattintás a vendég (2.-3. pont), és csak a VLAN-t kell összehozni (1.pont) luciban vagy közvetlen config fájlban....
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
kár volt így összekutyulnod
alapból volt egy WAN-od, amit használhattál volna a külön elszigetelt interfésznek!tehát én így csinálnám
csak a tplinket kell configolni:
1: factory reset
2: tűzfalnál/zóna: a NAT-ot átforgatod mivel te a WAN-ból csinálsz GUEST-et (álcázás és mss clamping pipa átrak a LAN-hoz), és a továbbítási zónát is megfordítod (lan->reject, wan->lan)
tehát helyet cserélt a WAN-LAN
3: hálózat/interfész/LAN-nál átrakod DHCP-re (asustól kap ajd automatikusan ip-t), és letiltod a DHCP kiosztást lent (dhcp tiltása pipa be)
tehát a LAN olyan lett, mint amilyen a WAN interfész volt
itt újraindítás kell, hogy kapjon IP-t a LAN interfész az asustól, és innentől már ezen az IP-n éred el
4: a WAN-t beállítod mint a LAN eredeti funkciója (statikus csatlakozás, IP=192.168.másik-mint -az-asus.1, DHCP bekapcs+beállít)
innentől a ki a WAN-ra lesz dugva, az lesz NAT-olt alhálón
5: hálózat/tűzfal/szabály: a WAN zónából tiltod a LAN zóna elérést, így csak kifelé fog látni
(6: én átnevezném a WAN interfészt mondjuk GUEST-re, hogy késöbbiekben nem keverjen meg, de elötte csinálj mentést, mert több helyen kell átírni, és ha elrontod, akkor kezdheted előlről.
7: esetleg csinálhatsz egy + vendég wifit is, amit a WAN/GUEST zónába teszel
8: QOS-sel a WAN/GUEST sebességét tudod szabályozni is)VLAN-ozás kikerülve
-
megema
őstag
Ha az 5. pont alatt azt értetted, hogy hozzak létre egy forgalmi szabályt, ami minden Guest-beli állomás 192.168.1.0/24 tartományba irányuló forgalmát blokkolja, akkor a probléma megoldva. Minden megy, ahogy kell. A komplett WAN/Guest » LAN blokkolás mindent blokkol.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Házimozi belépő szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Manjaro Linux
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- EA Sports WRC '23
- Politika
- PlayStation 5 Pro teszt
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest